Aš rodausi su savo namų darbais

Perplanavau iš naujo. Reikėtų kreipti dėmesį į kampą prie terasos, nes visa kita nupiešta taip, kaip yra dabar. Na kitur irgi reikės kažką galvoti,. o dabar bendram vaizdui rodau

Kampe palikau juodalksnį (36). Nuo pietinės tvoros atitraukiau 4 m, nuo vakarinės 3. Tose vietose, kur reikalinga uždanga parinkau anksti vegetuoti pradedančius lapuočius: pietinėj pusėj - ievą (44), vakarinėj - šeivamedį (43).
Putinas (15), putinlapis (3) lieka savo vietose, lanksvą (2) padalinu į tris dalis ir sodinu palei vakarinę tvorą. Galvojau, koks augalas geriausiai tiktų jiems visiems apjungti ir prisiminiau Knifofijos patarimą, kad kalnapušė visada tinka tokiam reikalui. Tai parinkau jau sklype esančią, prie įvažiavimo pasodintą pušį (21) Pinus mugo var. 'Mughus' ir pamėčiau į tarpus, kur tilpo, pagal Bitulės patarimą

(40) sidabrakrūmis ir (41) lanksva.
Nežinau, ar kadagys (45) reikalingas, o jei reikalinga kažką dar tam kampe sodinti, tai ar tas parinktas kadagys tinka?
Ar nesigaus per daug monotoniška? Aš augalus rinkausi, kad skirtųsi žydėjimo laikas, kad augalynas nebūtų nuobodus. Bet visi augalai, išskyrus putinlapį ir lanksvą, bus žaliais lapais.
(30) skiepytas maumedis maždaug 1 m aukštyje. Nežinau tikslaus pavadinimo, nes kai pirkau buvo parašyta tik maumedis. Tai ne svyranti forma. Kol mažas buvo panašus į rutuliuką, o dabar atrodo, kad labiau aug į aukštį, nei į plotį. Man atrodo, kad bus kaip 'eglutė' ant aukštesnio koto. Mačiau žurnale tokį jau paaugintą ir man labai gražus pasirodė (spėju, kad ir maniškis yra toks). Noriu jį persodinti, nes dabar pasodintas prie įėjimo visiškai ten netinka, nes vietos per mažai. Manau, kad reikėtų daugiau erdvės, kad atsiskleistų jo grožis, o ir įėjimas vizualiai didesnis būtų; be to, kai rudenį krenta spygliai labai nešasi į vidų

Prie įėjimo (šiaurinėj namo pusėj noriu daryti rododendryną. Ten saulė būna tik labai anksti ryte, todėl manau, kad rododendrai nenudegtų (nes aš nesiruošiu jų dangstyti). Vienas eksperimentinis egzempliorius žiemoja antrą žiemą. Pirmą ištvėrė puikiai

Su rododendrais noriu derinti irgi kažkokį spygliuotį. Gal vėl tą pačią pušį? ir apskritai, mąstau, kad tą pušį reikėtų ir prie kitų, jau pasodintų augalų, sodinti, kad rastųsi vientisumas. Ar vietoj pušies rinktis kadagį kokį

Na ir prie medlievos nežinau ką sodinti, tai kol kas nieko nenupiešiau.
Na va, gal galėsit pakomentuoti

Papildyta:
Parašiau ir tik paskui pasidomėjau

Tuomet rinkčiausi paprastą kalninę pušį. Ir tai būtų naujas augalas mano sklype. Ir kažin, kaip jai pas mane patiktų