Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-60

Labutis smile.gif
Pasidariau nuolatinė šio skyrelio skaitytoja, bet neužtenka paskaityti. Reikia patarimų blush2.gif
Nusižiūrėjau blindę, įdomu jei aš keletą jų susodinčiau palei segmentinę tvorą g.gif. Kiek skaičiau jos sodinamos po vieną, bet kažkodėl man atrodo kad neblogai žiūrėtųsi, o kartu ir uždengtų mūsų aikštelę nuo praeivių akių g.gif
Pasakykit ar labai nusigrybaučiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kariste @ 2011 03 14, 15:07)
Labutis smile.gif
Pasidariau nuolatinė šio skyrelio skaitytoja, bet neužtenka paskaityti. Reikia patarimų  blush2.gif
Nusižiūrėjau blindę, įdomu jei aš keletą jų susodinčiau palei segmentinę tvorą  g.gif. Kiek skaičiau jos sodinamos po vieną, bet kažkodėl man atrodo kad neblogai žiūrėtųsi, o kartu ir uždengtų mūsų aikštelę nuo praeivių akių  g.gif
Pasakykit ar labai nusigrybaučiau  blush2.gif

Tikrai nenusigrybautum, tik pirk kuo aukštesnes, nes kai suželia kepurė gražiau žiūrisi, mažos atrodo kaip kupstai. Esu želdinusi blindėm kiemo pakraštį, tarpuose stovėjo žibintai (tvora segmentinė) labai neblogai žiūrisi, tik dabar sodinčiau aukštesnes. Jei šeimininkė sutiks, paprašysiu foto.
Atsakyti
Norėčiau pasisodinti geltoną krūmą anksti pavasarį, kur pražysta (lyg forzitija) vadinasi, ar jį pavasarį sodiname? O gal jį galima pasidauginti kaip nors, nes pas gimines auga?
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2011 03 14, 15:46)
Tikrai nenusigrybautum, tik pirk kuo aukštesnes, nes kai suželia kepurė gražiau žiūrisi, mažos atrodo kaip kupstai. Esu želdinusi blindėm kiemo pakraštį, tarpuose stovėjo žibintai (tvora segmentinė) labai neblogai žiūrisi, tik dabar sodinčiau aukštesnes. Jei šeimininkė sutiks, paprašysiu foto.

Oi kaip nudžiuginai, o kokiais tarpais būtų protingiausia sodinti? Ir kiek nuo tvoros, nes pas mane labai mažas tarpas tarp trinkelių ir tvoros?
Ar jos dera kompozicijoje su kalninėm pušaitėm? Nes kitam sklypo gale reiktų tarpą tokį užpildyti, tai galvoju kad kaip ir vientisumas jei aš ir ten blindę pasodinčiau g.gif
Užverčiau klausimais blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kariste: 14 kovo 2011 - 16:39
QUOTE(Kariste @ 2011 03 14, 16:36)
Oi kaip nudžiuginai, o kokiais tarpais būtų protingiausia sodinti? Ir kiek nuo tvoros, nes pas mane labai mažas tarpas tarp trinkelių ir tvoros?
Ar jos dera kompozicijoje su kalninėm pušaitėm? Nes kitam sklypo gale reiktų tarpą tokį užpildyti, tai galvoju kad kaip ir vientisumas jei aš ir ten blindę pasodinčiau  g.gif
Užverčiau klausimais  blush2.gif

Nuo tvoros 60-80 cm, tarpus darėm maždaug 8 metrus, bet ten tarpuose dar buvo šviestuvai dideli. Blindė su kalnapuše nesipyksta.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2011 03 14, 16:43)
Nuo tvoros 60-80 cm, tarpus darėm maždaug 8 metrus, bet ten tarpuose dar buvo šviestuvai dideli. Blindė su kalnapuše nesipyksta.

PAs mane nuo tvoros tiek vietos nebus g.gif, pas mane iš vis tik tarpelis apie kokius 40сm, bet gal tas segmentas netrukdytų joms augti rolleyes.gif . Tarpai tarp medelių dideli, pas mane ten apie 10m, aš galvojau kokias tris blindes ten patalpinčiau.
Būtų labai įdomu pamatyti nuotrauką, žinoma jei savininkė sutiks bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kariste @ 2011 03 14, 17:26)
PAs mane nuo tvoros tiek vietos nebus  g.gif, pas mane iš vis tik tarpelis apie kokius 40сm, bet gal tas segmentas netrukdytų joms augti  rolleyes.gif . Tarpai tarp medelių dideli, pas mane ten apie 10m, aš galvojau kokias tris blindes ten patalpinčiau.
Būtų labai įdomu pamatyti nuotrauką, žinoma jei savininkė sutiks  bigsmile.gif

Blindei vietos per siaurai, po poros metų jos "sijonas" bus apie metrą pločio.
Atsakyti
Kaip reikia/galima geneti sveikalapi gluosni Salix integra Hakuro Nishiki, kad nesumedetu vainikas:

http://gaertnerblog....ishi-schneiden/
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2011 03 14, 16:17)
Norėčiau pasisodinti geltoną krūmą anksti pavasarį, kur pražysta (lyg forzitija) vadinasi, ar jį pavasarį sodiname? O gal jį galima pasidauginti kaip nors, nes pas gimines auga?

forsitijos lengvai dauginamos gyvašakėmis, http://dendro.lt/ind...icle/view/56/45
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2011 03 12, 10:04)
Dėl hortenzijos pirma kilusi mintis, gal ją atkartoti žemiau - raudonai apibrėžtame plote?

drinks_cheers.gif gera mintis, nes dabar tas patvorys ties hortenzija kazkaip netiketai uzsibaigia, o jo pratesimas iki namo priekio atrodytu labai logiskai. Tik prie to as prijungciau ir Leliumai pastabas (man irgi norisi vienur kitur paskaidyti tas monotoniskas eilutes (40 ir 2), kad ir iterpiant viena kita hortenzija (beje puikus krumas slapiai vietai thumbup.gif).

QUOTE(Kariste @ 2011 03 14, 18:26)
tarpelis apie kokius 40сm

Tokiame tarpelyje visai tilptu ant koto (yra ir iki 1,5 m ir aukstesniu) skiepyti ozeksniai (euonymus fortunei), aisku, medis is jo neuzaugs, bet siokia tokia priedangele gausis 4u.gif

QUOTE(vida777 @ 2011 03 14, 20:25)
Kaip reikia/galima geneti sveikalapi gluosni Salix integra Hakuro Nishiki, kad nesumedetu vainikas:

Aciu 4u.gif , vadinasi nuojauta manes neapgauna, po vakarykscio darbingo savaitgalio maniskis atrodo ne ka geriau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2011 03 14, 18:46)
Blindei vietos per siaurai, po poros metų jos "sijonas" bus apie metrą pločio.

O jeigu ji aukstesne nei tvora butų, tai tiesiog į kitą tvoros pusę nusvirtų šakelės. Ar aš blogai galvoju?

QUOTE(bitule @ 2011 03 14, 19:58)
Tokiame tarpelyje visai tilptu ant koto (yra ir iki 1,5 m ir aukstesniu) skiepyti ozeksniai (euonymus fortunei), aisku, medis is jo neuzaugs, bet siokia tokia priedangele gausis 4u.gif

BEt kaip suprantu jo šakelės nenusvyra? Jei nusvyra, tai gal visai nieko būtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kariste @ 2011 03 15, 00:31)
O jeigu ji aukstesne nei tvora butų, tai tiesiog į kitą tvoros pusę nusvirtų šakelės. Ar aš blogai galvoju? 
BEt kaip suprantu jo šakelės nenusvyra? Jei nusvyra, tai gal visai nieko būtų g.gif

Manau, kad blogai galvoji, nes jos nusvirtu i kita tvoros puse tik tuo atveju, jei tvoros aukstis itin mazas- puse metro pvz. Tiesiog paziurek kaip suaugus blinde atrodo ir man rodos viskas bus aisku.

Ozeksniai nesvyrantys, bet niekas svyrantis i 40cm netilps.
Atsakyti