QUOTE(kasiopeja @ 2011 03 17, 12:33)
Jau daug metų kankinuosi ieškodama logiško paaiškinimo, kam lietuviai daro pylimų imitacijas savo kiemuose?

Rašau be sarkazmo - nuoširdžiai norėčiau, kad kas nors man paaiškintų tokį fenomeną...
Na nesikankinkit dėl to, tikrai neverta, nes vieningo atsakymo nėra
Na pas mus pajūryje ištisinės lygumos, tai norisi bent savo kampelyje šiek tiek kitokio reljefo. Mūsų atveju dar liko molio kalnas, kurį būtų reikėję kurs nors išvežti iš sklypo, tai panaudojom, susipylėm kalniuką

Be to, ne vienas profesionalus aplinkos dizaineris taip pataria skaidyti monotoniją lygiame sklype. Ir tokių variantų esu mačius ne tik Lietuvoje...
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2011 03 17, 10:24)
Ir šiek tiek kritikos. Aplinkos želdinimas yra kūrybinis procesas, o projektuojantis žmogus - kūrėjas. Kiekvienas kūrėjas paprastai turi savo stilių, išskirtinį bruožą. O čia jokio išskirtinumo aš nepamačiau (gal blogai žiūrėjau, tuomet atsiprašau). Mačiau tik pataikavimą lietuviškam popsiniam skoniui
Na pataikavimo klientui šiame darbe neišvengsi. Net nepataikavimo, o tiesiog susiderinimo. Na aš bent jau neįsivaizduoju, kad koks nors landšafto ar interjero dizaineris atėjęs pas mane sukurtų paminklą sau - šedevrą baisiai išskirtinį ir net neatsiklaustų mano nuomonės

Ir kas tas popsinis skonis? Jūsų tikriausiai ne popsinis, ar ne

Man tose nuotraukose kai kas visai patinka, kai kas - ne. Bet nedrįsčiau pasakyt, kad nėra išskirtinumo. Va tokius žibintus natūraliam akmenyje pirmą kartą pamačiau ir man tikrai labai patiko