Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-60

Sveikos, prisijungiu prie jusu ax.gif atsilo oras, atsirado noras sode pasikapstyt, bet va, kaip batsiuvys be batu, taip mes be sodo unsure.gif pikta ant vyro kad kitiem sodus daro, o pas mus tik zolyte kol kas zaliuoja doh.gif bet viskas su laiku. imetu pora projektu ir nuotrauku padarytu jau sodu. ne visiem aisku tokie sodai patinka, bet man-liuks, mazai prieziuros, modernu ir t.t. gal kuriai patiks ir rasit kokia ideja juose ir savo sodui, gal kokia kompozicija patiks-nusikopijuosit ar siaip pades apsisprest ko noretu,met savo kieme smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
cia jau padarytas, tik gaila nera nufotografuota is tos vietos kur projekte, tik elementai...:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Papildyta:
dar 1 projektas:
user posted image
user posted image
ir jo igyvendinimas:
user posted image
user posted image
user posted image
ir sviestuvas vietoj akmens projekte:
user posted image

kam patiks tokie sodai, daugiau projektu ir tokiu sodu nuotrauku ieskokite UAB Jontas puslapyje smile.gif Reklama cia turbut negalima, tai nerasysiu, kad galite uzsisakyti kazka panasaus, tik nukreipiu kur ieskoti ideju mirksiukas.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(manlaurai @ 2011 03 16, 17:13)
Sveikos, prisijungiu prie jusu ax.gif

labas 4u.gif tikėkimės ne vienkartinė žinutė rolleyes.gif
Atsakyti
mano akiai baseinas prie tokio sodo visai nedera. na o tokį plotelį sugrėbstyt man neatrodo mažai darbo.
user posted image
user posted image
cia jau padarytas, tik gaila nera nufotografuota is tos vietos kur projekte, tik elementai...:
user posted image
user posted image
per daug įvairių medžiagų, margumynas.

antras variantas man irgi neskaniai žiūrisi, akmenys ir trinkelės, nežinau, ar proporcijos ne tos ar dar kažkas, bet man nelimpa. beje, šviestuvas visai nieko smile.gif.

Atsakyti
As manau, kad cia buvo reklama ir atsiliepimu gal ne nereikia 4u.gif Taciau vistiek parasysiu, kad man is esmes patiko. Klaidu neisvengia visi, bet savitas stilius ir ivaldytas akmuo thumbup.gif Zinosiu, kur kreiptis, jei prireiks mirksiukas.gif
Atsakyti

cia labai patiko (tinkamo rakurso deka) medziu eilutes ir spygliuocio susikirtimo vieta.

O kam tas sodas skirtas, lietuviui ar japonui? Nors akmeni dievinu, bet sie sodai - visiskai be gyvybes. Toks jausmas, kad sedi ir ziuri i dykuma smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 16 kovo 2011 - 21:07
QUOTE(manlaurai @ 2011 03 16, 18:13)
Sveikos, prisijungiu prie jusu ax.gif atsilo oras, atsirado noras sode pasikapstyt, bet va, kaip batsiuvys be batu, taip mes be sodo unsure.gif

Tikrai nenoriu nieko blogo pasakyti blush2.gif , bet mano akim žiūrint iki batsiuvio dar truputėlį trūksta ax.gif , o visa kita tik detalės... (o kai kurios iš jų net labai mielos 4u.gif ).
Bet trapi japoniško sodo idėja išsisklaidžiusi pavėjui verysad.gif, aš suprantu, kad čia nėra tikras japoniškas sodas, bet ir interpretacijoms yra ribos... juk Rūpintojėlio rankose ne itin derėtų Cocacola butelis verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(manlaurai @ 2011 03 16, 15:13)
kam patiks tokie sodai, daugiau projektu ir tokiu sodu nuotrauku ieskokite UAB Jontas puslapyje smile.gif Reklama cia turbut negalima, tai nerasysiu, kad galite uzsisakyti kazka panasaus, tik nukreipiu kur ieskoti ideju  mirksiukas.gif   rolleyes.gif

Pasisakysiu aštriai, bet... ganėtinai neetiška žinutė, ypač kai pats žinutės autorius puikiai žino, jog tiesioginės reklamos forume talpinti nevalia... schmoll.gif

Ir šiek tiek kritikos. Aplinkos želdinimas yra kūrybinis procesas, o projektuojantis žmogus - kūrėjas. Kiekvienas kūrėjas paprastai turi savo stilių, išskirtinį bruožą. O čia jokio išskirtinumo aš nepamačiau (gal blogai žiūrėjau, tuomet atsiprašau). Mačiau tik pataikavimą lietuviškam popsiniam skoniui tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2011 03 16, 19:06)
cia labai patiko (tinkamo rakurso deka) medziu eilutes ir spygliuocio susikirtimo vieta.

O kam tas sodas skirtas, lietuviui ar japonui? Nors akmeni dievinu, bet sie sodai - visiskai be gyvybes. Toks jausmas, kad sedi ir ziuri i dykuma  smile.gif

Abi pastabos labai taiklios 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 17 kovo 2011 - 09:22
Kokios grieztos staiga visos tapo:))

Pasielge neetiskai, bet duokim zmogui sansa:) Pastaruoju metu tiek prisiziurejau lietuvisku profesionalu darbu, kad sis tarp ju atrodo tikrai visai nieko:) Bent obelu prie bonsu nera doh.gif ir zibintu 'a la kinietisku'.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2011 03 17, 07:56)
Kokios grieztos staiga visos tapo:))

Be-be-be... suprantu, jeigu žmogus būtų naivus ir nežinotų apie forumo apribojimus. Bet juk žinojo ir vistiek padarė kaip negalima rolleyes.gif

O šiaip... buvo galima tiesiog įmesti nuorodą, o ne pilną puslapį foto pridėti... Kam įdomu, būtų atsidaręs - jų svetainės lankomumas padidėtų lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

Įdėsiu ir aš vieną nuotrauką su akmenimis iš savo kuriamo sodo. Tik gal nuotrauka truputį bloga - iš labai toli fotkinta, atrodo nykiau nei tikrovėje sad.gif , o šiuo metu neturiu fotoaparato, kad realesnį vaizdą pamatyt. Apačioj išdėlioti akmenys, tarp jų pasodintos levandos ir pavasarinių gėlių svogūnėlių buvau prikišusi, bet kažko nesudygo dar nė viena. Ant kalniuko viršaus - pinus mugo pumilio 48 vnt. Už kalno šį pavasarį planuoju pasodinti į aukštį augančių pušų - gal pinus nigra arba pinus ponderosa. O jei sodinčiau ir vienos ir kitos rūšies, gal nesikirstų vaizdas, kaip manot?
Atsakyti
Jau daug metų kankinuosi ieškodama logiško paaiškinimo, kam lietuviai daro pylimų imitacijas savo kiemuose? g.gif Rašau be sarkazmo - nuoširdžiai norėčiau, kad kas nors man paaiškintų tokį fenomeną...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 17 kovo 2011 - 11:36
QUOTE(kasiopeja @ 2011 03 17, 12:33)
Jau daug metų kankinuosi ieškodama logiško paaiškinimo, kam lietuviai daro pylimų imitacijas savo kiemuose?  g.gif  Rašau be sarkazmo - nuoširdžiai norėčiau, kad kas nors man paaiškintų tokį fenomeną...

Na nesikankinkit dėl to, tikrai neverta, nes vieningo atsakymo nėra biggrin.gif
Na pas mus pajūryje ištisinės lygumos, tai norisi bent savo kampelyje šiek tiek kitokio reljefo. Mūsų atveju dar liko molio kalnas, kurį būtų reikėję kurs nors išvežti iš sklypo, tai panaudojom, susipylėm kalniuką smile.gif
Be to, ne vienas profesionalus aplinkos dizaineris taip pataria skaidyti monotoniją lygiame sklype. Ir tokių variantų esu mačius ne tik Lietuvoje...
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2011 03 17, 10:24)

Ir šiek tiek kritikos. Aplinkos želdinimas yra kūrybinis procesas, o projektuojantis žmogus - kūrėjas. Kiekvienas kūrėjas paprastai turi savo stilių, išskirtinį bruožą. O čia jokio išskirtinumo aš nepamačiau (gal blogai žiūrėjau, tuomet atsiprašau). Mačiau tik pataikavimą lietuviškam popsiniam skoniui  tongue.gif

Na pataikavimo klientui šiame darbe neišvengsi. Net nepataikavimo, o tiesiog susiderinimo. Na aš bent jau neįsivaizduoju, kad koks nors landšafto ar interjero dizaineris atėjęs pas mane sukurtų paminklą sau - šedevrą baisiai išskirtinį ir net neatsiklaustų mano nuomonės blink.gif Ir kas tas popsinis skonis? Jūsų tikriausiai ne popsinis, ar ne g.gif
Man tose nuotraukose kai kas visai patinka, kai kas - ne. Bet nedrįsčiau pasakyt, kad nėra išskirtinumo. Va tokius žibintus natūraliam akmenyje pirmą kartą pamačiau ir man tikrai labai patiko wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 17 kovo 2011 - 11:56