Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-60

QUOTE(ilonux @ 2011 03 17, 11:49)
Na pas mus pajūryje ištisinės lygumos, tai norisi bent savo kampelyje šiek tiek kitokio reljefo. Mūsų atveju dar liko molio kalnas, kurį būtų reikėję kurs nors išvežti iš sklypo, tai panaudojom,  susipylėm kalniuką smile.gif
Be to, ne vienas profesionalus aplinkos dizaineris taip pataria skaidyti monotoniją lygiame sklype. Ir tokių variantų esu mačius ne tik Lietuvoje...

pajūris tuo ir žavus, kad tai lygumų kraštas. ir kiemas gali būti gražus ir išskirtinis neiškrisdamas iš bendro kraštovaizdžio. skaidyti monotoniją yra įvairių būdų ir profesionalus dizaineris gali duoti puikių pasiūlymų ir sprendimų. kodėl nemažai žmonių galvoja , kad dizaineris ateis ir jų kieme padarys tik sau gražų šedevrą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2011 03 17, 13:21)
pajūris tuo ir žavus, kad tai lygumų kraštas. ir kiemas gali būti gražus ir išskirtinis neiškrisdamas iš bendro kraštovaizdžio. skaidyti monotoniją yra įvairių būdų ir profesionalus dizaineris gali duoti puikių pasiūlymų ir sprendimų. kodėl nemažai žmonių galvoja , kad dizaineris ateis ir jų kieme padarys tik sau gražų šedevrą? g.gif

Ne, aš nemanau, kad dizaineris padarys sau gražų šedevrą. Jis turi padaryti taip, kad šeimininkams būtų gera gyventi. Mano kieme irgi dizaineris yra rankas prikišęs, tik toli gražu ne iki galo projektas įgyvendintas. Aš dariausiu apželdinimo projektą, po to dalį darbų atliko dizaineris, kitas projekto dalis įgyvendinsiu pati.

Ir nemanau, kad pavyzdžiui, mano kiemas iškrenta iš lygumų kraštovaizdžio, jei formuoju jame alpinariumą mirksiukas.gif . Man irgi nepatinka nenatūralūs dalykai, per daug egzotiški augalai, margumynai ir pan. Svarbu neperkrauti visko, daryti su saiku. Nors kartais taip norisi visko....bet stabdau save, kad "mažiau yra daugiau" ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2011 03 17, 09:49)
Na nesikankinkit dėl to, tikrai neverta, nes vieningo atsakymo nėra biggrin.gif
Na pas mus pajūryje ištisinės lygumos

Būtent tame ir yra profesionalumas, kai dizaineris sugeba išskaidyti monotoniją, sukurdamas natūraliai į aplinką įsiliejantį vaizdą. Dažniausiai pas mus dizaineriai daro meną dėl meno, kalniuką dėl kalniuko, skaldos išgrėbstymą skirtingomis kryptimis tik dėl išgrėbstymo. O kur harmonija su aplinka ir funkcionalumas? ax.gif

QUOTE(ilonux @ 2011 03 17, 09:49)
Na pataikavimo klientui šiame darbe neišvengsi. Net nepataikavimo, o tiesiog susiderinimo. Na aš bent jau neįsivaizduoju, kad koks nors landšafto ar interjero dizaineris atėjęs pas mane sukurtų paminklą sau - šedevrą baisiai išskirtinį ir net neatsiklaustų mano nuomonės  blink.gif 

nekalbu apie nuomonės neatsiklausimą. Ir jei tas žibintas akmenyje būtų išskirtinis konkretaus dizainerio akcentas, tada taip. Bet šiose nuotraukose "bendro daugiklio" nepamačiau. Galbūt tai tik darbų pradžia ir žmogus dar nerado savęs, todėl labai linkiu greičiau tą "cinkelį" atrasti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 17 kovo 2011 - 12:42
QUOTE(kasiopeja @ 2011 03 17, 13:41)
Būtent tame ir yra profesionalumas, kai dizaineris sugeba išskaidyti monotoniją, sukurdamas natūraliai į aplinką įsiliejantį vaizdą. Dažniausiai pas mus dizaineriai daro meną dėl meno, kalniuką dėl kalniuko, skaldos išgrėbstymą skirtingomis kryptimis tik dėl išgrėbstymo. O kur harmonija su aplinka ir funkcionalumasax.gif
nekalbu apie nuomonės neatsiklausimą. Ir jei tas žibintas akmenyje būtų išskirtinis konkretaus dizainerio akcentas, tada taip. Bet šiose nuotraukose "bendro daugiklio" nepamačiau. Galbūt tai tik darbų pradžia ir žmogus dar nerado savęs, todėl labai linkiu greičiau tą "cinkelį" atrasti  4u.gif

Na mano atveju kalniukas net labai funkcionalus - pasilipus ant jo labai gerai matyti, kas kaimynų kiemuose darosi lotuliukas.gif Juokauju, žinoma...Be to, labai funkcionalu, kad molio kalno nereikėjo niekur vežti. Tą kalniuką mes patys suformavom, kai veją įrenginėjom, o dizaineris tik pasiūlė apželdimo variantą - panaudojom sklype ir aplink surastus gražesnius akmenis, apželdinom mažaūgėm pušaitėmis, kurios laikui bėgant suaugs į tankų kilimą ir vaizdas pasikeis...Tas kalnas netoli terasos, tai vasarą smagu jausti levandų kvapą, dar sodinsiu čiobrelių ten tarp akmenų...
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2011 03 17, 12:49)
Na nesikankinkit dėl to, tikrai neverta, nes vieningo atsakymo nėra biggrin.gif
Na pas mus pajūryje ištisinės lygumos, tai norisi bent savo kampelyje šiek tiek kitokio reljefo. Mūsų atveju dar liko molio kalnas, kurį būtų reikėję kurs nors išvežti iš sklypo, tai panaudojom,  susipylėm kalniuką smile.gif
Be to, ne vienas profesionalus aplinkos dizaineris taip pataria skaidyti monotoniją lygiame sklype. Ir tokių variantų esu mačius ne tik Lietuvoje...
Papildyta:
Na pataikavimo klientui šiame darbe neišvengsi. Net nepataikavimo, o tiesiog susiderinimo. Na aš bent jau neįsivaizduoju, kad koks nors landšafto ar interjero dizaineris atėjęs pas mane sukurtų paminklą sau - šedevrą baisiai išskirtinį ir net neatsiklaustų mano nuomonės  blink.gif  Ir kas tas popsinis skonis? Jūsų tikriausiai ne popsinis, ar ne  g.gif
Man tose nuotraukose kai kas visai patinka, kai kas - ne. Bet nedrįsčiau pasakyt, kad nėra išskirtinumo. Va tokius žibintus natūraliam akmenyje pirmą kartą pamačiau ir man tikrai labai patiko  wub.gif

Atejo kazkas, kazka pareklamavo, o kiek kalbos moteroms atsirado wub.gif

Na kas yra popsinis skonis visai nesunku man rodos issifruoti: pop kultura nuo zodzio popular = populiarus, t.y. tai, ko nori visi. Popsinis skonis - tai, kai skoninga atrodo tai, ko nori (turi) visi, ar tiksliau dauguma. O lietuviai, kaip zinia, nori kalneliu - pylimu. Kasiopeja, jei jau konkreciai, paliudysiu - nenori. Itarciau, kad skonis nepopsinis;)
Na cia taip supaprastintai. Kalneliai gali buti grazus.

O del sedevro savo kieme - noreciau landsafto dizaina palyginti su architektura ar interjero dizainu. Ar yra sukurtu sedevru, meno kuriniu siose srityse? Taip. Ar juose kazkas gyvena? Taip. Netgi Lietuvoje. Vadinas zmones norejo ir ivertino sedevrus, kuriuose jie gyvena. Tai isskirtiniai atvejai. Bet su apzeldinimu analogija man rodos tokia pati. Yra zmoniu kurie nori ir vertina.

Ir pataikavimas nera lygu susiderinimas.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2011 03 17, 11:03)
O lietuviai, kaip zinia, nori kalneliu - pylimu. Kasiopeja, jei jau konkreciai, paliudysiu - nenori. Itarciau, kad skonis nepopsinis;)
Na cia taip supaprastintai. Kalneliai gali buti grazus.

Mano kvaila galva, kiekviena idėja turėtų būti apžaista iki galo. Jei kalnelio papėdėj būtų tvenkinukas, tada gal ir pateisinčiau, bet kalnelio vidury pievos nesuprantu schmoll.gif

Kol kas man imponavo vienintelis argumentas, su kuriuo sutinku ir kuris tikrai buvo nuoširdus - tingėjome išvežti 4u.gif Nemanykit, aš irgi daug ką tingiu, todėl šitoks paaiškinimas man atrodo natūralesnis ir nuoširdesnis, negu teiginys "norėjome išskirtinumo" (kame gi kalnelių išskirtinumas, jeigu jų rasi vos ne kas antrame kieme?) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2011 03 17, 14:11)
Mano kvaila galva, kiekviena idėja turėtų būti apžaista iki galo. Jei kalnelio papėdėj būtų tvenkinukas, tada gal ir pateisinčiau, bet kalnelio vidury pievos nesuprantu  schmoll.gif

Kol kas man imponavo vienintelis argumentas, su kuriuo sutinku ir kuris tikrai buvo nuoširdus - tingėjome išvežti  4u.gif Nemanykit, aš irgi daug ką tingiu, todėl šitoks paaiškinimas man atrodo natūralesnis ir nuoširdesnis, negu teiginys "norėjome išskirtinumo" (kame gi kalnelių išskirtinumas, jeigu jų rasi vos ne kas antrame kieme?)  ax.gif

Tiesą sakant, vandens telkinukas ten turi būti..kai vaikai paaugs, dabar nenoriu, nes nesaugu. Ateityje mano vizija būtent tokia. Tačiau kalnelių yra tikrai ne kiekviename kieme. Bent jau mūsų gatvėje iš 10 namų, tik pas mus kalniukas biggrin.gif

Išskirtinumo tikrai neieškojom ir į metų landšalfto šedevro apdovanojimą nenorim pretenduot. Geriau nei ypatingas išskirtinumas yra bendras suderinamumas. Pavyzdžiui, kadangi mūsų kvartalas yra naujas, tai šiais metais norime apželdinti vejos juostą šalia gatvės ir kartu su kaimynėmis galvojam, kaip gražiau padaryt. Norisi suderinamumo ir vieningumo kažkokio...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 17 kovo 2011 - 13:55

QUOTE(kasiopeja @ 2011 03 17, 14:11)
Mano kvaila galva, kiekviena idėja turėtų būti apžaista iki galo. Jei kalnelio papėdėj būtų tvenkinukas, tada gal ir pateisinčiau, bet kalnelio vidury pievos nesuprantu  schmoll.gif

Man kaip tik kalnelis ir tvenkinukas labai nuvalkiota mintis. tongue.gif

O kai pas Iloniuksą suaugs pušytės nebeliks tarp jų žolės ir pasikeis santykis su akmenukais bus net labai gražus vaizdelis. mirksiukas.gif O dar galima su gyvatvorių žirklėm padaryt tą kalną tokį lygų ir neišbėgusį. Man tik fone netiktų juodoji pušis. Būtų per daug vienoda su pumiliukais. Čia jau ir taip tas kalniukas toks statiškas gaunasi. Geriau geltonoji arba paprastoji pušys. Geltonosios ažūra pasimatytų tik jai gerokai ūgtelėjus. Nors jei aplink molis galima ir kito varianto paieškoti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 03 17, 17:18)
Man kaip tik kalnelis ir tvenkinukas labai nuvalkiota mintis.  tongue.gif

O kai pas Iloniuksą suaugs pušytės nebeliks tarp jų žolės ir pasikeis santykis su akmenukais bus net labai gražus vaizdelis.  mirksiukas.gif   O dar galima su  gyvatvorių žirklėm padaryt tą kalną tokį lygų ir neišbėgusį. Man tik fone netiktų juodoji pušis. Būtų per daug vienoda su pumiliukais. Čia jau ir taip tas kalniukas toks statiškas gaunasi. Geriau geltonoji arba paprastoji pušys. Geltonosios ažūra pasimatytų tik jai gerokai ūgtelėjus.  Nors jei aplink molis galima ir kito varianto paieškoti.  mirksiukas.gif

Tai va, aš irgi pradėjau galvot apie geltonąją pušį. Kažin ar ji greitai auga g.gif Vieni kaimynai pernai pasodino, tai labai graži. O tos į aukštį augančios pušys būtų ne už kalno prie tvoros, o už kalno smaigalio...Prikabinu projektėlį savo sodo, kad būtų aiškiau. Pušys užžymėtos numeriu 1.

http://s57.radikal.r...89dcb1988ad.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 17 kovo 2011 - 18:49
QUOTE(ilonux @ 2011 03 17, 19:44)
Tai va, aš irgi pradėjau galvot apie geltonąją pušį. Kažin ar ji greitai auga  g.gif  Vieni kaimynai pernai pasodino, tai labai graži. O tos į aukštį augančios pušys būtų ne už kalno prie tvoros, o už kalno smaigalio...Prikabinu projektėlį savo sodo, kad būtų aiškiau. Pušys užžymėtos numeriu 1.

http://s57.radikal.r...89dcb1988ad.jpg

Greitai, tik jei molis labai atkreipkit dėmesį į pasodinimą.

Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 03 17, 20:11)
Greitai, tik jei molis labai atkreipkit dėmesį į pasodinimą.

O kaip reikia sodint molyje? ax.gif
Atsakyti
Na pas mus pajūryje ištisinės lygumos, tai norisi bent savo kampelyje šiek tiek kitokio reljefo.

O mes galvą sukame,kaip sukurti jaukią aplinką šlaitiniame sklype taipogi pajūryje. Semiuos visagalio google pagalba landšaftinio dizaino idėjų smile.gif
Atsakyti