mano maziuke taip pat neima soskiuko. tiesiog vimdosi nuo jo.Tai ir nebeduodu.
Pirmas mano mazylis valge misinuka ir eme ciulptuka. 7 men pats nusprende, kad jam zinduko nebereikia.
Antra leliuka maitinu pati ir nuo pat pirmos dienos bandau pripratint prie ciulpuko ir neima jis jo
Ciulpia pirstus istysai ir pavalges, ir pries valgi. Is pat pradziu maniau, kad gal jis ciulpia juos, nes valgyt nori, bet ne, pavalgo, paleidzia kruti ir pirstus i burna. Pirmus menesiu maitinau labai daznai ir kas valanda, ir kas dvi. Man atrode, jei butu emes ciulpuka, nereikeje butu taip tankiai maitint. O dabar atrodo, kad jis geriausiai zino, ko jam reikia-sintetikos nepripazysta
Ir uzmiega jis dazniau pats, tikrai nereikia uzmigdyti prie kruties. Jis labai greit pavalgo ir pirstukus i burna susigruda.
Bijau, kad tik kai bus kokiu poros metu pyplys, kad tu pirstuku neciulptu, nes cia tai irgi nieko gero. Ir girdejau, kad vaikai didesni sugeba iki kraujo nusiciulpti
Antra leliuka maitinu pati ir nuo pat pirmos dienos bandau pripratint prie ciulpuko ir neima jis jo

Bijau, kad tik kai bus kokiu poros metu pyplys, kad tu pirstuku neciulptu, nes cia tai irgi nieko gero. Ir girdejau, kad vaikai didesni sugeba iki kraujo nusiciulpti

QUOTE(kroshke @ 2012 10 10, 22:28)
Pirmas mano mazylis valge misinuka ir eme ciulptuka. 7 men pats nusprende, kad jam zinduko nebereikia.
Ciulpia pirstus istysai ir pavalges, ir pries valgi. Is pat pradziu maniau, kad gal jis ciulpia juos, nes valgyt nori, bet ne, pavalgo, paleidzia kruti ir pirstus i burna. Pirmus menesiu maitinau labai daznai ir kas valanda, ir kas dvi. Man atrode, jei butu emes ciulpuka, nereikeje butu taip tankiai maitint. O dabar atrodo, kad jis geriausiai zino, ko jam reikia-sintetikos nepripazysta
Ir uzmiega jis dazniau pats, tikrai nereikia uzmigdyti prie kruties. Jis labai greit pavalgo ir pirstukus i burna susigruda.

Nebijokit, nečiulps. Aš irgi panikavau, maniškė iki kokių gal 6-7 mėnesių nu žiauriai čiulpė pirštus.Abiejų rankų nykščius ir smilius susigrūsdavo ,ir prieš miegą ir šiaip kai nuobodu būdavo. Dabar jau nebe, net užmiegant nebereikia. O čiulptuko tai ir maniškė neėmė, bandžiau siūlyti ( kaip dabar galvoju kokia durnė - kam reikėjo) , bet vaikas matyt protingesnis buvo.

QUOTE(kroshke @ 2012 10 10, 22:28)

O vaikiukas jusu pirstuku iki zaizdeliu nenusiciulpia? Mano sunus pavalges, lygiai kaip jusu vaikelis, tuoj pat susigruzdavo i burnyte pirstukus netgi kumsteli.Susigruzdavo taip giliai kad ziaukciodavo.Bet blogiausia, kad nuo ciulpimo atsirado dauk mazu zaizdeliu ant rankyciu.Plona odyte neatlaike pastovaus buvimo dregmej.
Mažąjį užauginau visiškai be čiulptuko ir manau, kad taip geriau (vyresnįjį auginau su čiulptuku).
Manoji irgi be žinduko ir buteliuko užaugo iki metukų. Toliau jau tikrai nereiks 
Bet nykštuką čiulpia, tik kai jau miegiuko ar valgyt nori.

Bet nykštuką čiulpia, tik kai jau miegiuko ar valgyt nori.
maniskis sunus auga be ciulptuko jo nepripazista. as vietoje ciultuko naktim maitinu.. beje ta tema rasau diplomini kam nesunku uzpildykit laaabai padesit:)
[ http://www.manoapkla...ausa/401339394/ ]
Nemanau, kad įmanoma auginant be čiulptuko glausti prie krūtinės tik maitinimui. Mano panelė čiulptuko ar buteliuko nebandžiusi. Maitinau iki 1 m. 10 mėn. Man problemų nekėlė tai, kad pienuko reikėdavo ne tik maistui, bet ir nusiraminimui. Kol buvo visai mažytė, tai lengviau būtų buvę skaičiuoti ne kiek ji laiko prie krūtinės, o kiek laiko ne prie krūtinės. Man tai buvo nuostabiai gražus laikotarpis. Manau, kad priklauso nuo nusiteikimo, jei trukdo tai, kad reikia maitinti ne tik dėl pačio maitinimo, tuomet čiulptuko prireiks, nes greitai maitinimas įgris, tačiau linkiu, kad taip nenutiktų

QUOTE(balsva @ 2013 06 02, 23:00)
Jau trečią vaikelį auginam be čiulptuko. Glaudžiu pagal poreikį ir viskas ok. Tikrai nereikia ištisą parą žindyti. O žindymas man yra poilsis, nes vaikelis garantuotai ramus.
Malonu skaityt tokias patirtis. Kol kas irgi tikiuosi apsieiti be žinduko ir einasi neblogai. Tikrai nekaba visąlaik ant krūties, tik kartais būna, kad matosi, jog nori tik komforto, o ne maisto...
Mano mergaitei 4 men 3 sav, maitinu pati. Keleta kartu bandziau isiulyti ciulptuka, bet ji vis isspjaudavo. Buteliuko irgi nepripazista. Nakciai uzmiega tik prie krutines, todel galvoju, kad ateityje gali kilti problemu migdant
kai nuspresiu nebemaitinti...