mano panele irgi niekada nera gavusi ciulptuko. Nykstukas geriausias draugas buvo kazkur nuo 2,5 iki 6 men. kiek domejausi, tai tas pirstukus ciulpimas irgi nera labai geras dalykas, nes nuo jo atpratinti gali buti labai sunku, todel nuo pat tada, kai vaikas pradejo paimt i rankyte zaisliukus, stengiausi, kad kuo dazniau rankytes butu uzimtos zaisliukais. Tuomet ciulpe ir grauze tuos zaisliukus, bet pirstas po keliu menesiu buvo pamirstas

Neleisti pirsto ciulpt,visais ymanomais budais,turiu trimetuka,kuris ciulpia pirstuka,nuo 3 menesiu.
manyškiai ne vienas taip ydingai nečiulpė piršto

Mažylį glaudžiu kas 3 valandas, augam be čiulptuko, ir nemanau,kad jo mums reikia. Tiksliau - aš būnu čiulptuku savo sūneliui, pažindęs neretai pusvalandį dar darbuojasi, bet man gera,kad jis laimingas. Nenoriu būti savanaude, juk tai mano vaikas ir linkiu jam tik gera.Nesuprantu kitų mamų,kurios neturi kantrybės. Manau reikia džiaugtis savo atžalėlėm,nes šitos kūdikystės dienos greit prabėgs, o juk taip malonu bus prisiminti,jog daug laiko praleidai su savo vaikučiu.
Nepripazysta mano lelius nei ciulptuko nei buteliuko
nelabai gerai taip.. kartais noreciau kad megtu.. bent beteliuka...

Mes irgi augam be ciulptuko
buteliuku taip pat nesinaudojom
iki siol valgom MP ir tuo labai dziaugiames

Vaikai labia skirtingi; vyriausiai nedaviau nei ciulptuko, nei buteliuko, bet pirstuka iki siol ciulpia
nors nepamenu, kad pirmaisias men butu tai dariusi itin stipriai, tiesiog as galvojau, kad nieko cia tokio, manau, laiku neatpratinau ir dabar gailiuosi.
Dabar auginu dvynius, nebesu tokia griezta del ciulptuko; mano supratimu, reikia ziureti pagal vaika. Vienam is dvyniu nereikia nei ciulptuko, nei pirstuko, niekada neciulpia pirsto, nors ciulptuko negauna ir neima, bet kruti ima visuomet; o kitam is dvyniu kartais duodu ciulptuka, nes inirtingai kisa nyksti, paleidzia kruti pavalges ir kisa savo pirsta
ir gali kisti kruti kiek nori, vis tiek paleis ir kis pirsta, jei pirstuko nelaikysiu. diena zaisliukus duodu, uzsiimu ir maitinu daznai krutimi, bet pirsta vistiek ciulpia progai pasitaikius, ypac naktimis; ciulptukas padeda tik isvezus i laukuti (kai rankytes supakuotos), pries uzmiegant, o kambaryje graziai ciulptuka issitraukia uz rankeneles, apziuri, aplaizo kaip zaisliuka ir numeta; tuomet lieka pirstukas - pasiekiamas visur ir visada
Tikrai palaikau mamas, kurios glaudzia prie saves vaikucius kiek galima dazniau ir ilgiau, bet kiekvienas vaikas yra kitoks. Ir man paciai buna kartais per sunku pvz. kai kuriomis neramiomis dienomis po 17 kartu per para maitinti, tuomet imu i pagalba ciulptukus, kad ilgiau ismiegotu; tik labai reti jie mums pagalbininkai, nemegsta ju mano vaikai. Aisku, as per prievarta ju ir nekisau. O pirmaisias menesiais mums ju is viso nereikejo, gal todel ir neiprato, nes paragavo per velai.

Dabar auginu dvynius, nebesu tokia griezta del ciulptuko; mano supratimu, reikia ziureti pagal vaika. Vienam is dvyniu nereikia nei ciulptuko, nei pirstuko, niekada neciulpia pirsto, nors ciulptuko negauna ir neima, bet kruti ima visuomet; o kitam is dvyniu kartais duodu ciulptuka, nes inirtingai kisa nyksti, paleidzia kruti pavalges ir kisa savo pirsta

Tikrai palaikau mamas, kurios glaudzia prie saves vaikucius kiek galima dazniau ir ilgiau, bet kiekvienas vaikas yra kitoks. Ir man paciai buna kartais per sunku pvz. kai kuriomis neramiomis dienomis po 17 kartu per para maitinti, tuomet imu i pagalba ciulptukus, kad ilgiau ismiegotu; tik labai reti jie mums pagalbininkai, nemegsta ju mano vaikai. Aisku, as per prievarta ju ir nekisau. O pirmaisias menesiais mums ju is viso nereikejo, gal todel ir neiprato, nes paragavo per velai.
Zinoma, kiek mamu tiek ir nuomoniu, bet man truputi gaila, kad mazoji visiskai neima ciulptuko. Sutinku, kad rysys stipresnis ir t.t, bet jauciuosi kaip vaikstanti soske

cia biski ne taip pavadinta... ne mama kaip soske, o soske yra mamos pakaitalas
Maniskiui buvo labai silpni burnytes raumenukai, del to jis valandu valandom valgydavo
nors kojyciu ir rankyciu raumenukai buvo pernelyg itempti.

Maniskiui buvo labai silpni burnytes raumenukai, del to jis valandu valandom valgydavo

Sveikos, mamytes,
štai man iškilo toks klausimas - kaip jūsų mažiukai užmiega?
Mano dukrytė nors jau 1,5 metukų, užmiega tik prie krūties, net kalbos apie kitokį miega but negali - neišguli. Regis geranoriškai užmerkia akytes i lovelę atsigulus, bet po pusės minutes vel spirga. Kitos mamos migdo mažiukus su soskėm, o kaip išsiverčiate jūs? Labai prašau patarimų iš mamyčių turinčių sėkmingos patirties

QUOTE(emely @ 2011 12 01, 23:12)
Sveikos, mamytes,
Mano dukrytė nors jau 1,5 metukų, užmiega tik prie krūties, net kalbos apie kitokį miega but negali - neišguli. Regis geranoriškai užmerkia akytes i lovelę atsigulus, bet po pusės minutes vel spirga. Kitos mamos migdo mažiukus su soskėm, o kaip išsiverčiate jūs? Labai prašau patarimų iš mamyčių turinčių sėkmingos patirties 

Mano mažyliui 1 metai ir 2 mėn. Dažniausiai užmiega prie krūties, jei tai nepadeda, tada tėtukas nešioja, bet taip būna retokai. Nesijaudinu dėl to visai

QUOTE(Justesea @ 2011 12 02, 17:50)
Mano mažyliui 1 metai ir 2 mėn. ... Nesijaudinu dėl to visai
... Kažkaip neįsivaizduoju, tarkim, pirmoko užmiegančio tik su mamos pienu

Zinokit ir as pries menesi kita dar visai nesijaudinau, o dabar pradedu... Ir pasakas skaitau, ir nugaryte glostau pries miega - nepadeda. Nors kiekviena vakara mazoji noriai bega i lovele - miegoti, bet finisa pasiekiam tik prie kruties

Gal kuri turit panasios patirties? Nuo kokio amziaus jusu maziukai ismoko uzmigt savarankiskai?