Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

O duonkepėj su raugu galima kept? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Calaquendi @ 2011 01 16, 15:18)
O duonkepėj su raugu galima kept?  blush2.gif


Taip 4u.gif
Atsakyti
O kaip žinoti, kiek jo dėti? Dabar viską darau pagal receptus, kurie buvo su duonkepe. Tai dedu sausų mielių arbatinį šaukštelį. O kiek tada dėti raugo?
Atsakyti
Labas nu as irgi bandysiu jungtis i jusu bureli ir bandysiu gamintis rauga ziuresiu kas cia man iseis biggrin.gif g.gif vakare kaip vyras grys ir bus su vaikais eisiu gamint ta rauga biggrin.gif ax.gif tikiuosi pavyks rolleyes.gif bet as suprantu kad cia to raugo gaunas nemazai,o kiek jo det i tesla reiks g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dinelė2: 16 sausio 2011 - 14:38
QUOTE(nepriklausoma @ 2011 01 16, 13:08)
Na aš čia irgi dar naujokė. bandžiau tokį (irgi čia forume rastą, tik nepamu kieno):
1 dieną išmaišyti 100 g ruginių miltų ir tiek pat šilto vandens, uždengti indą ir laikyti šiltai ( aš raugą darau kibirėlyje nuo majonezo ir laikau virtuvėj). antrą dieną vėl įdėti 100 g ruginių miltų ir tiek pat šilto vandens, viską kartoti 4 dienas, o 5 dieną jau kepti duoną. Aš net maniau, kad nesigaus, nes raugo kvapas ne koks atrodė, bet gavosi tikrai skani duona. Sėkmės  4u.gif

rauga aš sitą irgi nusižiūrėjau ax.gif as klausiau kurią duoną rekomenduotumėt pirmą kartą kepančiai blush2.gif ta prasme kuris receptas paprasčiausiais ir lengviausias blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(klakšt @ 2011 01 16, 15:51)
rauga aš sitą irgi nusižiūrėjau  ax.gif  as klausiau kurią duoną rekomenduotumėt pirmą kartą kepančiai  blush2.gif ta prasme kuris receptas paprasčiausiais ir lengviausias  blush2.gif  4u.gif

aha man irgi idomu ax.gif
Atsakyti
Na aš kepiau šitą, čia irgi kažkuris nusižiūrėtas receptas, tik nežinau kieno, todėl įkeliu tokį, kaip radau:
[I]jei susiruosete kepti duona, tai paimate raugo (mazdaug 1 stikline), beriate 2 stiklines ruginiu miltu ir pilate kambario temperaturos, ar kiek siltesnio vandens ir maisote ar minkote, gausis tokia siek tiek lipni mase. Tada ja uzdengiate ir pastatote siltai 12 val. Po 12val. pamatysite, kad ta mase vel siek tiek paskystejusi, pakilusi, pilna oro burbuliuku. Is sitos mases vel galima atsideti 1/5 stiklines raugo i saldytuva, kad turetumete kitam kartui.
Tada i ta parugusia tesla beriu 2 stiklines rupaus malino kvietiniu miltu ir vandens (jei nenorite maisyti su kvieciais, berkite ir toliau ruginius), beriu 1 ar 1,5 a.s. druskos, galima siek tiek cukraus (bet nuo jo tik labiau rugsta, nei pasaldeja) gera sauksta kmynu, sualegrazu, linu semenu ar dar ko nors, kuo noriu praturtinti duona. Vandens pilu apie stikline, bet reikia ziureti tiesiog pagal poreiki. Minkau vis paslapindama rankas vandenyje, taip tesla ne taip limpa prie ranku ir lengviau issiminko. Aisku, nereikia per daug slapinti, nes gausis per skysta tesla. Na va, kai jau viska suminkau, tada formuoju kepaliuka, dedu ji i tokia duonos-kekso formele (galima ir paprasciausiai deti i skarda) ir laikau siltai 3 valandas, kad pakiltu. Kai iskyla mazdaug dvigubai, tada kepu mazdaug 180C temperaturoje apie 40min, na tiesiog reikia ziureti, ar jau iskepe. Paprastai krastai buna rusvi, atsoke nuo skardeles. Iskepusia karsta duona isverciu ant madines lenteles ir perbraukiu per virsu su slapiu delnu (kas bijote nudegti, galite perbraukti dregnu ranksluostuku), kad nugaruotu, tada plutele nebus kieta.
Atsakyti
QUOTE(Calaquendi @ 2011 01 16, 16:06)
O kaip žinoti, kiek jo dėti? Dabar viską darau pagal receptus, kurie buvo su duonkepe. Tai dedu sausų mielių arbatinį šaukštelį. O kiek tada dėti raugo?


Buvo jau rasyta, bet as pati kol kas tik matematikos stadijoj biggrin.gif Zinau tik tiek, kad raugas turi sudaryti 30 proc. miltu ir vandens svorio. Kad miltus reik mazint 2/3 raugo svorio, vandeni 1/3 raugo svorio. man tamsus miškas kol kas ax.gif
naudojant kai kuriuos raugus, nieko perskaiciuot nereikia, kaip pvz. nataliuncik kvietini rauga. Kituose receptuose ir raugas ir mieles dedasi.

QUOTE(Dinelė2 @ 2011 01 16, 16:54)
aha man irgi idomu ax.gif


As kaip pradedancioji kepiau plikyta "mamytes", bet gavosi ne is pirmo karto.
nataliuncik Elementari duona dar turetu pavykt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nepriklausoma @ 2011 01 16, 16:22)

dėkui labai 4u.gif jau nusikopinau ir pabandysiu kt. savaite 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(klakšt @ 2011 01 16, 17:27)
dėkui labai  4u.gif  jau nusikopinau ir pabandysiu kt. savaite  4u.gif  4u.gif

as irgi bandysiu bigsmile.gif ax.gif ačiū nu tikiuosi gausis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 01 16, 16:23)
Buvo jau rasyta, bet as pati kol kas tik matematikos stadijoj biggrin.gif Zinau tik tiek, kad raugas turi sudaryti 30 proc. miltu ir vandens svorio. Kad miltus reik mazint 2/3 raugo svorio, vandeni 1/3 raugo svorio. man tamsus miškas kol kas ax.gif
naudojant kai kuriuos raugus, nieko perskaiciuot nereikia, kaip pvz. nataliuncik kvietini rauga. Kituose receptuose ir raugas ir mieles dedasi.
As kaip pradedancioji kepiau plikyta "mamytes", bet gavosi ne is pirmo karto.
nataliuncik Elementari duona dar  turetu pavykt ax.gif

Ačiū, reiks paeksperimentuot smile.gif
Atsakyti
As pagal sita kepiau rolleyes.gif pirmakarciu duonele
Atsakyti