QUOTE(Vaidullka @ 2011 01 13, 18:22)
Aš tai nepanikuoju

Bet nežinau ką daryti reiktų ar ką blogai darau
O jums ir ne prie didelės šilumos jinai pakyla?
Mano pirmas bandymas daryti ir raugą, ir ryt duonelę. Būtų smagu kad bent biškį į tą pusę gautųsi
Aš irgi nepanikuoju, tik kai nesigavo jau 5 kartus

tai gaila miltu

bet kaip sakant pasiduoti ne man, bandau 6 kart

pvz. pas mane tai pirmas 2 paras viskas su tuo raugu lyg ir gerai, trecia para suskysteja, atsisluoksniuoja vanduo ir ketvirtos dienos ryta jau randu pelesius. Kaip mano vaikas sako, mama jau "peledos"

Laikausi vos ne sterilių raugo gaminimo salygu, ir indus iskaitinu, ir be jokiu plovikliu plaunu, ir kruopsciai imaisau papildyma... todel manau visa beda yra kambario temperaturos, tiesiog truksta raugui silumos.
Visada papildomai "primaitinu" tik nakti, tad ir galvos sukti nera kada
Dabar ieskau tinkamiausios bute vietos raugui auginti

Atradau vonioje tinkama vietele, ziuresiu, kol kas atrodo viskas gerai, bet siandien tik trecia para
Dar viena i virtuves spintele ikisau kur silciausia, kol kas jokiu blogu pokyciu
Zodziu raugais apsistaciusi ir zaidziu kaip su kokiais augintiniais
Ačiū visoms už patarimus
Dar nataliuncik noriu paklausti, del to kvietinio raugo. ar kefyro nereik pasildyt (gal ir durnas klausimas

) bet vandeni ruginiam raugui tai pilu silta. Man sita vieta neaiski

"Per tą laiką raugas paaugs dvigubai, bet palaikom dar vieną dieną, duodam raugui subręst, sustiprėt. Kitą dieną pamaitinam su 100 g kvietinių miltų ir 70 ml šilto vandens." Antra diena nereik primaitint? tik trecia?
QUOTE(Medag @ 2011 01 13, 21:02)
ir vel sukrito batonas

kodel?duonkepej kepu...
Knygutej "Kepame duona namuose" raso, kodel iskilusi tesla sukrenta, arba sukrenta kepama: per daug mieliuar perilgai kildinta tesla; per daug skysciu; nepakankamas druskos kiekis; jei per daug surio ideta.
http://public.fotki.com/drab3/vairs/ cia raugo metamorfozes