Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(pavasarinė @ 2011 01 13, 14:46)
pas mene tas pats doh.gif , nunesiau i vonia, nieko nepagerejo, nes gyvatukas apdziautas rubais,tiek ten tos ir silumos. pasufleruokit kokiu gudrybiu,kaip palaikyti siluma, nebeismastau ax.gif  4u.gif sugalvojau prie rubu dziovykles statyt smile.gif  tai lyg ir pradejo rugt,bet kai nakti nejungiu, vel susmuko, burbuliukai dingo doh.gif
Radau dar toki patarima, kad prikelti su medum galima, gal kam pasiteisino?

Raugą ir duoną kildinu spintelėje virtuvėje, ji pas mane tokia truputį pašildyta g.gif .
Nusižiūrėjau vienoje rusiškoje maisto gaminimo laidoje prieš daug daug metų. Ten moteriškė maišė duoną ir po to dėjo į spintelę pailsėti. Į tą spintelę dėjo, nes, kaip ji sakė, joje nėra skersvėjo kaip virtuvėje ar kur kitur gali būti.
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2011 01 13, 22:01)
o kas parašyta duonkepės instrukcijoj tokiu atveju? Per daug mielių. Kas dar?

viska dedu pagal receptukus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(laurechka @ 2011 01 13, 22:19)
Senoj temoj buvo rašyta, kad raudonos mielės iš Maximos yra labai aktyvios ir jas reik mažint. Jei ne mielės, tada mažint skysčius wink.gif

mieles naudoju zaliam pokeli tas...dabar is delonos sausu nusipirkau, bandysiu...o skysciu mazint negaliu rolleyes.gif nes dedu pagal recetura 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 13, 16:30)
aš palieku paprastai pailsėt, bet kambary, ne šaldytuve  unsure.gif
O kuo šaldytuvas geriau?
O duonos tešlą irgi dedat?
Papildyta:
gaminant raugą prie jo reik nelįst, tik pridėt kiekvieną dieną reikalingą dozę ir pamiršt iki kitos dienos ir viskas kuo puikiausiai gaunasi ir panikos nėra  4u.gif

ne taip surūgsta
nevisa duona, bet kai kurias dedu
drinks_cheers.gif dėl to ir patariu visiems raugą maitint prieš miegą, tada nieko nematysit

QUOTE(*zuikulis* @ 2011 01 13, 17:56)
labukas,jungiuos i šaunius duonos kepejeliu namukus  bigsmile.gif

4u.gif

QUOTE(laurechka @ 2011 01 13, 18:01)
Mano raugas niekad skaniai nekvepėjo... Ale savo funkciją atlieka, tai nesuku galvos tongue.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2011 01 13, 18:22)
Aš tai nepanikuoju  biggrin.gif Bet nežinau ką daryti reiktų ar ką blogai darau  g.gif
O jums ir  ne prie didelės šilumos jinai pakyla?
Mano pirmas bandymas daryti ir raugą, ir ryt duonelę. Būtų smagu kad bent biškį į tą pusę gautųsi  lotuliukas.gif

Aš irgi nepanikuoju, tik kai nesigavo jau 5 kartus doh.gif tai gaila miltu blush2.gif bet kaip sakant pasiduoti ne man, bandau 6 kart tongue.gif pvz. pas mane tai pirmas 2 paras viskas su tuo raugu lyg ir gerai, trecia para suskysteja, atsisluoksniuoja vanduo ir ketvirtos dienos ryta jau randu pelesius. Kaip mano vaikas sako, mama jau "peledos" biggrin.gif Laikausi vos ne sterilių raugo gaminimo salygu, ir indus iskaitinu, ir be jokiu plovikliu plaunu, ir kruopsciai imaisau papildyma... todel manau visa beda yra kambario temperaturos, tiesiog truksta raugui silumos.
Visada papildomai "primaitinu" tik nakti, tad ir galvos sukti nera kada smile.gif
Dabar ieskau tinkamiausios bute vietos raugui auginti biggrin.gif Atradau vonioje tinkama vietele, ziuresiu, kol kas atrodo viskas gerai, bet siandien tik trecia para ax.gif
Dar viena i virtuves spintele ikisau kur silciausia, kol kas jokiu blogu pokyciu smile.gif
Zodziu raugais apsistaciusi ir zaidziu kaip su kokiais augintiniais biggrin.gif
Ačiū visoms už patarimus 4u.gif

Dar nataliuncik noriu paklausti, del to kvietinio raugo. ar kefyro nereik pasildyt (gal ir durnas klausimas g.gif) bet vandeni ruginiam raugui tai pilu silta. Man sita vieta neaiski g.gif "Per tą laiką raugas paaugs dvigubai, bet palaikom dar vieną dieną, duodam raugui subręst, sustiprėt. Kitą dieną pamaitinam su 100 g kvietinių miltų ir 70 ml šilto vandens." Antra diena nereik primaitint? tik trecia?

QUOTE(Medag @ 2011 01 13, 21:02)
ir vel sukrito batonas doh.gif kodel?duonkepej kepu...

Knygutej "Kepame duona namuose" raso, kodel iskilusi tesla sukrenta, arba sukrenta kepama: per daug mieliuar perilgai kildinta tesla; per daug skysciu; nepakankamas druskos kiekis; jei per daug surio ideta.

http://public.fotki.com/drab3/vairs/ cia raugo metamorfozes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pavasarinė: 14 sausio 2011 - 10:07
QUOTE(pavasarinė @ 2011 01 14, 12:05)

Knygutej "Kepame duona namuose" raso, kodel iskilusi tesla sukrenta, arba sukrenta kepama: per daug mieliuar  perilgai kildinta tesla; per daug skysciu; nepakankamas druskos kiekis; jei per daug surio ideta.

aciuka mirksiukas.gif bandysim ir bandysim kol pavyks...
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2011 01 14, 12:07)
aciuka mirksiukas.gif bandysim ir bandysim kol pavyks...

sekmes 4u.gif ir nepasiduodam drinks_cheers.gif

man skaniausias tai pagal Mytis- Sastingio laiku batonas, dar nebuvo kad nesigautu thumbup.gif
Atsakyti
Pavasarinė, jei viską išbandėt ir aplinkoje pelėsisi neskraido, tai keiskit miltus, pelėsis gali būti juose.
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2011 01 14, 12:58)
Pavasarinė, jei viską išbandėt ir aplinkoje pelėsisi neskraido, tai keiskit miltus, pelėsis gali būti juose.

Teisingai 4u.gif ,juk gali buti pelesis ir miltuose doh.gif nes is tiesu naudoju ta pati poka ruginiu rupiu miltu. bet pvz. ir kvietinis pagal nataliuncik recepta supelejo g.gif miltus laikau tik uzdarytus stikliniuose indeliuose. o kambario oro dregme turi itakos? pas mus bute 80-90 proc. buna doh.gif , jei neijungtas dregmes surinkejas.
Nuo aplinkos pelesio irgi gali pelet? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 01 14, 10:05)
Dar nataliuncik  noriu paklausti, del to kvietinio raugo. ar kefyro nereik pasildyt (gal ir durnas klausimas g.gif) bet vandeni ruginiam raugui tai pilu silta.  Man sita vieta neaiski g.gif "Per tą laiką raugas paaugs dvigubai, bet palaikom dar vieną dieną, duodam raugui subręst, sustiprėt. Kitą dieną pamaitinam su 100 g kvietinių miltų ir 70 ml šilto vandens."  Antra diena nereik primaitint? tik trecia?

http://public.fotki.com/drab3/vairs/  cia raugo metamorfozes smile.gif

galit pašildyt, tik nedaug
g.gif man gražus raugas, o rūgšties/acto/net samanės smile.gif gali būt dėl greito rūgimo
o pelėsis buvo, nes nematau ant foto, atrodo kaip ir geras

QUOTE(pavasarinė @ 2011 01 14, 11:08)
Teisingai 4u.gif ,juk gali buti pelesis ir miltuose doh.gif nes is tiesu naudoju ta pati poka ruginiu rupiu miltu. bet pvz. ir kvietinis pagal nataliuncik recepta supelejo g.gif  miltus laikau tik uzdarytus stikliniuose indeliuose. o kambario oro dregme turi itakos? pas mus bute 80-90 proc. buna doh.gif , jei neijungtas dregmes surinkejas.
Nuo aplinkos pelesio irgi gali pelet?  g.gif

čia jau daug, kai toks drėgnumas beveik visada atsiranda pelėsis doh.gif o jų sporos visur skrenda ir l.sunku jo atsikratyt doh.gif pas mus toks pats drėgnumas budavo, kol lauko sieną nesutvarkė, bet jau sporu oi kaip sunku atsikratyt, vaikams baisia alergija davė doh.gif
Atsakyti
Noriu padėkot visoms padėjusioms ir už receptukus thumbup.gif
Ką tik iškepiau Palangos duonytę. Skanumėlis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Gal šiek tiek rūgštoka, bet labai silpnai thumbup.gif Toliau bandysim batoną. Ir išsiaiškint kaip tęst raugo auginimą bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 14, 20:51)
galit pašildyt, tik nedaug
  g.gif man gražus raugas, o rūgšties/acto/net samanės smile.gif gali būt dėl greito rūgimo
o pelėsis buvo, nes nematau ant foto, atrodo kaip ir geras
čia jau daug, kai toks drėgnumas beveik visada atsiranda pelėsis  doh.gif o jų sporos visur skrenda ir l.sunku jo atsikratyt  doh.gif  pas mus toks pats drėgnumas budavo, kol lauko sieną nesutvarkė, bet jau sporu oi kaip sunku atsikratyt, vaikams baisia alergija davė  doh.gif

Nuotrauka nevykusi doh.gif , pelesis pilkas ir dar smulkus pavieniai geltoni pelesio ploteliai. Ne is tolo neprimena jusu bloge nufotografuoto raugo. O ruginis tas pats, aiskiai nesimato, bet pavirsiuje vien vanduo,o apacioje kose, pelesis irgi pavienis, bet yra.
del pelesio tai pritariu doh.gif kovojam, bet kaip su vejo malunais verysad.gif kazkiek gelbsti dregmes surinkejas ir oro valytuvas bet... cia aisku atskira tema apie dregme ir pelesius.
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 01 14, 20:07)
Nuotrauka  nevykusi doh.gif , pelesis pilkas ir dar smulkus pavieniai geltoni pelesio ploteliai. Ne is tolo neprimena jusu bloge nufotografuoto raugo. O ruginis tas pats, aiskiai nesimato, bet pavirsiuje vien vanduo,o apacioje kose, pelesis irgi pavienis, bet yra.
del pelesio tai pritariu doh.gif  kovojam, bet  kaip su vejo malunais verysad.gif  kazkiek gelbsti dregmes surinkejas ir  oro valytuvas bet...  cia aisku atskira tema apie dregme ir pelesius.

na mus kiek gelbsti kvarcine lempos, kas sav., o jei kas suserga ir dažniau prakvarcuoju patalpas, dar kiekviena diena po kelis kartus vedinimas, taip nors sustabdomas pelėsis

O iš kokio jus miesto?
Atsakyti