Iš pyragų, tai esu tik marmurinį keksą kepus duonkepėj. Nebuvo traškesnės plutelės viršuje, kaip kad kepant orkaitėj ir kurią labai mėgstu.
QUOTE(Medag @ 2011 01 26, 14:02)
AS NUPLIKAU JUOS IR PASKUI SU SALTU VANDENUKU PERPLAUNU...BET SIAIP UZTENKA TIK SU SALTU...JIE DUONELEJ TIKRAI NESIJAUS, NEBIJOK... 
Papildyta:
as kepu bananine duonele, tai ten labiau gal pyragas, esu kepusi morku pyraga, obuoliu pyraga, ir net kugeli duonkepeje...

Papildyta:
as kepu bananine duonele, tai ten labiau gal pyragas, esu kepusi morku pyraga, obuoliu pyraga, ir net kugeli duonkepeje...

Oho


O ką duoda dribsnių nuplikinimas ar nuplovimas???

Prisigaminau raugo. Pagaliau pavyko. Ruginis tai tiksliai, o dėl kvietinio abejoju, neiškiles, tik keli burbulai ant viršaus. Bet šiandien nekepsiu, nes dar turim duonos. Ką man su jais dabar daryti, toliau maitinti tokiais pačiais kiekiais? Ar jei raugo kiekis didėja, tai reikia ir maistelio jam daugiau duoti?
Dalinai dėl higienos manau ir dėl dribsnių suminkštinimo. Nors dėl suminkštinimo nebūtina tai daryti, nes dribsniai greit siurbia drėgmę ir pilnai jos užtenka iš tešlos.
Beje, prisiminiau.
Pirkau truputį Kalvarijų turguje kvietinių grūdų, nepamenu kada, gal vasaros pabaigoje ar rudenį. Grūdus laikiau maišelyje užrištame spintelėje. Vieną kartą užmačiau ant stalviršio tokį juodą vabaliuką.. na šiaip galvoju koks užklydo ar iš gėlytės kokios. Po laiko, antras, dar po to trečias, ketvirtas. O siaube, išsigandau, pradėjau tikrinti spintelę. Ilgai ieškoti neteko, nes maišelis gulėjo arti durelių ir tie vabaliukai lįsdavo iš maišelio ir keliaudavo lauk. Gerai, kad nepersimetė kitur. Žodžiu tam kvietinių grūdų maišelyje buvo pilna juodų vabaliukų
Tad noriu perspėti, kiek pamenu pirkau Kalvrijų turguje, prekiavo moteris, kitoj pusėj stovi nei toks diedukas su grūdais.
Grūdus prieš naudojimą mirkiau vandenyje, dabar jau sau pasakiau, kad visada nuplikysiu grūdus, nes neaišku kokie padarai gali ant jų veistis.
Beje, prisiminiau.
Pirkau truputį Kalvarijų turguje kvietinių grūdų, nepamenu kada, gal vasaros pabaigoje ar rudenį. Grūdus laikiau maišelyje užrištame spintelėje. Vieną kartą užmačiau ant stalviršio tokį juodą vabaliuką.. na šiaip galvoju koks užklydo ar iš gėlytės kokios. Po laiko, antras, dar po to trečias, ketvirtas. O siaube, išsigandau, pradėjau tikrinti spintelę. Ilgai ieškoti neteko, nes maišelis gulėjo arti durelių ir tie vabaliukai lįsdavo iš maišelio ir keliaudavo lauk. Gerai, kad nepersimetė kitur. Žodžiu tam kvietinių grūdų maišelyje buvo pilna juodų vabaliukų

Tad noriu perspėti, kiek pamenu pirkau Kalvrijų turguje, prekiavo moteris, kitoj pusėj stovi nei toks diedukas su grūdais.
Grūdus prieš naudojimą mirkiau vandenyje, dabar jau sau pasakiau, kad visada nuplikysiu grūdus, nes neaišku kokie padarai gali ant jų veistis.
QUOTE(juodaake25+ @ 2011 01 25, 21:16)
Labą vakarą šauniosios kepėjėlės
Gavau raugo, ryt bandysiu kepti pasistojo man klausimėlis
Recepte:
400gr rupių ruginių miltų
400gr Kv. miltų
200gr ruginių miltų
100gr avižinių dribsnių
100gr sėlenų
100gr sėmenų
100gr saulegražų
50gr sezamo skl.
cukrus druska
puslitriukas raugelio

Gavau raugo, ryt bandysiu kepti pasistojo man klausimėlis
Recepte:
400gr rupių ruginių miltų
400gr Kv. miltų
200gr ruginių miltų
100gr avižinių dribsnių
100gr sėlenų
100gr sėmenų
100gr saulegražų
50gr sezamo skl.
cukrus druska
puslitriukas raugelio
o toliau? gal galima truputi apie eiga? nes vienur vienaip, kitur kitaip...
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 26, 11:26)
Ne, ne baltas




Tiesa, batonas mano kepdamas dar pakilo nemažai.

QUOTE(As
@ 2011 01 26, 17:13)

Ne, ne baltas
, toks tamsokas. Aš anksčiau kai rinkdavausi parduotuvėje, tai žiūrėdavau, kad būtų minkštas ir baltutis. Gal tamsesnis sveikiau, bet man vizualiai daug mieliau baltas. Turbūt nuo miltų priklauso
, gal mano kokie mažiau sijoti ar dar kas nors
.
Tiesa, batonas mano kepdamas dar pakilo nemažai.




Tiesa, batonas mano kepdamas dar pakilo nemažai.
kepkit iš 550C ir bus baltas batonas
Labas vakaras
As su klausimu
jeigu recepte raso 1v.s. tai reikia imt nubraukta sauksta ar kupina?



QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 26, 18:09)
kepkit iš 550C ir bus baltas batonas
Čia gal priklauso nuo to kas tuos miltus fasuoja

QUOTE(Pookelis @ 2011 01 26, 16:12)
nzn man jie minkstesni gaunasi...o nuplovimas, tai as aplamai visas nuplaunu kruopas kazka virdama...
Papildyta:
QUOTE(laimiene @ 2011 01 26, 17:15)
o toliau? gal galima truputi apie eiga? nes vienur vienaip, kitur kitaip...
hm...nezianu kazkur buvau rasiusi receptuka nuo a iki z...gal mergaites patalpino 1am psl?


cukraus apie 150g , druskos 2a.s.
viska suminko man duonkepe...tuomet bleka


as dar dedu sauja kmynu, ir saulegrazu nuplikytu ir linu semenu...po 100g
QUOTE(sssagis @ 2011 01 26, 20:17)
be kaupo
QUOTE(@asta @ 2011 01 26, 20:17)
Čia gal priklauso nuo to kas tuos miltus fasuoja
Aš naudoju latviškus Daina ir batonas kuo balčiausias iškepa.

Daina irgi skaičius turi

QUOTE(Medag @ 2011 01 26, 20:51)
nzn man jie minkstesni gaunasi...o nuplovimas, tai as aplamai visas nuplaunu kruopas kazka virdama...

Papildyta:
QUOTE(laimiene @ 2011 01 26, 15:15)
o toliau? gal galima truputi apie eiga? nes vienur vienaip, kitur kitaip...
Sveikuoliu duona II variantasMedag
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 26, 21:06)
Skaičius turi



QUOTE(@asta @ 2011 01 26, 21:13)
nu jo, ką tik paėmiau užsilikusi 2kg pakelį, tai ten parašyti tik skaičiukai(nors ant maišo užrašyti), bet žemiau parašyta, kad šie miltai tinka pyragėliams, blynams...tai sprendžiant iš šio, tai yra C