Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Iš pyragų, tai esu tik marmurinį keksą kepus duonkepėj. Nebuvo traškesnės plutelės viršuje, kaip kad kepant orkaitėj ir kurią labai mėgstu.
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2011 01 26, 14:02)
AS NUPLIKAU JUOS IR PASKUI SU SALTU VANDENUKU PERPLAUNU...BET SIAIP UZTENKA TIK SU SALTU...JIE DUONELEJ TIKRAI NESIJAUS, NEBIJOK... mirksiukas.gif
Papildyta:

as kepu bananine duonele, tai ten labiau gal pyragas, esu kepusi morku pyraga, obuoliu pyraga, ir net kugeli duonkepeje... smile.gif

Oho blink.gif thumbup.gif


O ką duoda dribsnių nuplikinimas ar nuplovimas??? g.gif

Prisigaminau raugo. Pagaliau pavyko. Ruginis tai tiksliai, o dėl kvietinio abejoju, neiškiles, tik keli burbulai ant viršaus. Bet šiandien nekepsiu, nes dar turim duonos. Ką man su jais dabar daryti, toliau maitinti tokiais pačiais kiekiais? Ar jei raugo kiekis didėja, tai reikia ir maistelio jam daugiau duoti?
Atsakyti
Dalinai dėl higienos manau ir dėl dribsnių suminkštinimo. Nors dėl suminkštinimo nebūtina tai daryti, nes dribsniai greit siurbia drėgmę ir pilnai jos užtenka iš tešlos.

Beje, prisiminiau.
Pirkau truputį Kalvarijų turguje kvietinių grūdų, nepamenu kada, gal vasaros pabaigoje ar rudenį. Grūdus laikiau maišelyje užrištame spintelėje. Vieną kartą užmačiau ant stalviršio tokį juodą vabaliuką.. na šiaip galvoju koks užklydo ar iš gėlytės kokios. Po laiko, antras, dar po to trečias, ketvirtas. O siaube, išsigandau, pradėjau tikrinti spintelę. Ilgai ieškoti neteko, nes maišelis gulėjo arti durelių ir tie vabaliukai lįsdavo iš maišelio ir keliaudavo lauk. Gerai, kad nepersimetė kitur. Žodžiu tam kvietinių grūdų maišelyje buvo pilna juodų vabaliukų blink.gif
Tad noriu perspėti, kiek pamenu pirkau Kalvrijų turguje, prekiavo moteris, kitoj pusėj stovi nei toks diedukas su grūdais.

Grūdus prieš naudojimą mirkiau vandenyje, dabar jau sau pasakiau, kad visada nuplikysiu grūdus, nes neaišku kokie padarai gali ant jų veistis.
Atsakyti
QUOTE(juodaake25+ @ 2011 01 25, 21:16)
Labą vakarą šauniosios kepėjėlės 4u.gif
Gavau raugo, ryt bandysiu kepti pasistojo man klausimėlis
Recepte:
400gr rupių ruginių miltų
400gr Kv. miltų
200gr ruginių miltų
100gr avižinių dribsnių
100gr sėlenų
100gr sėmenų
100gr saulegražų
50gr sezamo skl.
cukrus druska
puslitriukas raugelio




o toliau? gal galima truputi apie eiga? nes vienur vienaip, kitur kitaip...
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 26, 11:26)

o ką, nebaltas gaunasi? 450/405 netinka batonui


Ne, ne baltas verysad.gif verysad.gif , toks tamsokas. Aš anksčiau kai rinkdavausi parduotuvėje, tai žiūrėdavau, kad būtų minkštas ir baltutis. Gal tamsesnis sveikiau, bet man vizualiai daug mieliau baltas. Turbūt nuo miltų priklauso g.gif , gal mano kokie mažiau sijoti ar dar kas nors biggrin.gif .
Tiesa, batonas mano kepdamas dar pakilo nemažai.
Atsakyti
smile.gif+2011 01 26, 17:13-->
QUOTE(As smile.gif @ 2011 01 26, 17:13)
Ne, ne baltas  verysad.gif  verysad.gif , toks tamsokas. Aš anksčiau kai rinkdavausi parduotuvėje, tai žiūrėdavau, kad būtų minkštas ir baltutis. Gal tamsesnis sveikiau, bet man vizualiai daug mieliau baltas. Turbūt nuo miltų priklauso g.gif , gal mano kokie mažiau sijoti ar dar kas nors  biggrin.gif .
Tiesa, batonas mano kepdamas dar pakilo nemažai.

kepkit iš 550C ir bus baltas batonas
Atsakyti
Labas vakaras rolleyes.gif As su klausimu ax.gif jeigu recepte raso 1v.s. tai reikia imt nubraukta sauksta ar kupina? g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 26, 18:09)
kepkit iš 550C ir bus baltas batonas

Čia gal priklauso nuo to kas tuos miltus fasuoja g.gif Aš naudoju latviškus Daina ir batonas kuo balčiausias iškepa.
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2011 01 26, 16:12)
Oho blink.gif  thumbup.gif
O ką duoda dribsnių nuplikinimas ar nuplovimas??? g.gif



nzn man jie minkstesni gaunasi...o nuplovimas, tai as aplamai visas nuplaunu kruopas kazka virdama...
Papildyta:
QUOTE(laimiene @ 2011 01 26, 17:15)
o toliau?  gal galima truputi apie eiga? nes vienur vienaip, kitur kitaip...

hm...nezianu kazkur buvau rasiusi receptuka nuo a iki z...gal mergaites patalpino 1am psl? doh.gif g.gif
cukraus apie 150g , druskos 2a.s.
viska suminko man duonkepe...tuomet bleka blush2.gif pateu sviestu, pabarstau sezamu ar miltais, supilu visa mase ismaisyta...ir uzdengusi frotiniu ranksluosteliu kildinu apie 6-8val...mase pakyla, parugsta per ta laika...tuomet saunu i salta orkaite...nustatau 200l/t ir kepu 1val 15min...na reikia tikrinti ar iskepusi + -...is tos mases kur issiminko, dar reikia pasilikti raugui , kuris saldytuve laikysis apie 2sav iki kito kepimo... mirksiukas.gif
as dar dedu sauja kmynu, ir saulegrazu nuplikytu ir linu semenu...po 100g
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medag: 26 sausio 2011 - 20:58
QUOTE(sssagis @ 2011 01 26, 20:17)
jeigu recepte raso 1v.s. tai reikia imt nubraukta sauksta ar kupina? g.gif

be kaupo

QUOTE(@asta @ 2011 01 26, 20:17)
Čia gal priklauso nuo to kas tuos miltus fasuoja  g.gif  Aš naudoju latviškus Daina ir batonas kuo balčiausias iškepa.

Daina irgi skaičius turi mirksiukas.gif

QUOTE(Medag @ 2011 01 26, 20:51)
nzn man jie minkstesni gaunasi...o nuplovimas, tai as aplamai visas nuplaunu kruopas kazka virdama...

drinks_cheers.gif tai taip dar ne tik purvą, bet ir dulkės nuplaunami, dėl to verdant, ne taip pūtuoja
Papildyta:
QUOTE(laimiene @ 2011 01 26, 15:15)
o toliau?  gal galima truputi apie eiga? nes vienur vienaip, kitur kitaip...

Sveikuoliu duona II variantasMedag
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 26, 21:06)

Daina irgi skaičius turi  mirksiukas.gif


Skaičius turi smile.gif 550 tik raidės nerašo g.gif net specialiai nuėjau pažiūrėt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 01 26, 21:13)
Skaičius turi smile.gif 550 tik raidės nerašo  g.gif  net specialiai nuėjau pažiūrėt  unsure.gif

nu jo, ką tik paėmiau užsilikusi 2kg pakelį, tai ten parašyti tik skaičiukai(nors ant maišo užrašyti), bet žemiau parašyta, kad šie miltai tinka pyragėliams, blynams...tai sprendžiant iš šio, tai yra C
Atsakyti