Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(Oksiukas @ 2011 02 04, 08:58)
Labas rytas, aš irgi pradėjau kepti duonelę namuose, tik noriu paklausti, man jinai suskyla g.gif kažin kas gali būti, nuo ko? smile.gif

man patinka kai duona plysta virsuje. jei sonuose, tada vadinas duona buvo per mazai kildinama t.y. dar ne iki galo pakilus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2011 02 04, 11:45)
Labos,

o aš sau radau būdą, kad neplyštų. Kepu vis toj pačioj skardinėj formoj. Kai sudedu į ją suminkytą tešlą (ačiū duonkepei, ji man išminko), tada sušlapinu paviršių ir supjaustau aštriu peiliuku įstrižai. Uždengiu plėvele ir pastatau ant karšto radiatoriaus. Taip ji man greitai iškyla ir kepdama jau nebekyla ir neplyšta visiškai. Vadinasi, anksčiau kai plyšdavo žiauriai, būdavo per mažai iškilusi ir staigiai kildavo orkaitėje. Čia tiko ir plikytai kvietinei, ir visiškai ruginei duonai su raugu thumbup.gif

O šiaip tai labai ačiū temos senbuvėms, nepavargstančioms naujoms kepėjoms padėti 4u.gif


aš visad kepu ne formoj, nes man reik tikro kepaliuko.
O kildinu per naktį, nes pas mus šalta ir man ji greičiau neiškyla.
Kažkada bandžiau šildyt orkaitę, bet tik ištižo ir viskas.
Man būna, kad ten kur ta įpjova praktiškai per visą duoną ir plyšta.
Atsakyti
Aš kai formuoju kepaliuką,tai man visada jis ištyžta ir gaunas plona duonelė blush2.gif o kartą per naktį palaikiau,tai perrūgo,nors temperatūra namuose nėra pastovi,per naktį gerokai atvėsta unsure.gif todėl visada kepu stiklinio troškintuvo dangtyje,kuris savo forma primena kepalą,o laikau per dieną,man pakanka 5-6 val. Kepu tik iš ruginių miltų,o kai formuoju kepalą naudoju kvietinius ir prieš kildinant jais dar ir apibarstau kepalą. Kolkas niekad nesutrūko g.gif Čia gal ir nuo pačios receptūros priklauso. Kažkokiam forume mačiau,kad kepėjai kaip tik džiaugiasi sueižėjusiu duonos paviršiumi ir lyginasi pas ką gražesnis"raštas" išeina biggrin.gif



Beieškodama informacijos kaip išsikepti juodą duoną be salyklo,radau receptą,kad duoną kildina šaldytuve,per naktį,kad vyktų tolesnė fermentacija.Dar nebandžiau,bet labai knieti,nes mielinei tešlai tai labai į naudą. Kai pabandysiu pasidalinsiu patirtimi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2011 02 04, 13:07)
man patinka kai duona plysta virsuje. jei sonuose, tada vadinas duona buvo per mazai kildinama t.y. dar ne iki galo pakilus  blush2.gif

Vat man ir plyšdavo šonuose - išsižiodavo visiškai doh.gif

QUOTE(keistuole @ 2011 02 04, 13:07)

Man būna, kad ten kur ta įpjova praktiškai per visą duoną ir plyšta.

Aš tai darau daug įpjovėlių ir kylant jos šiek tiek prasiplečia
Papildyta:
QUOTE(@asta @ 2011 02 04, 13:23)

Beieškodama informacijos kaip išsikepti juodą duoną be salyklo,radau receptą,kad duoną kildina šaldytuve,per naktį,kad vyktų tolesnė fermentacija.Dar nebandžiau,bet labai knieti,nes mielinei tešlai tai labai į naudą. Kai pabandysiu pasidalinsiu patirtimi  ax.gif

Aš taip kepu grynai ruginukę su raugu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 02 04, 13:23)
Beieškodama informacijos kaip išsikepti juodą duoną be salyklo,radau receptą,kad duoną kildina šaldytuve,per naktį,kad vyktų tolesnė fermentacija.Dar nebandžiau,bet labai knieti,nes mielinei tešlai tai labai į naudą. Kai pabandysiu pasidalinsiu patirtimi  ax.gif

aš darau taip, tada duona nespėja perrūgt, bet gerai iškyla
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 04, 13:39)
aš darau taip, tada duona nespėja perrūgt, bet gerai iškyla


o kiek laiko laikot?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 02 04, 13:43)
o kiek laiko laikot?

iš vakaro užmaišau su raugu, o ryte dažniausia jau pilnai iškilo

dar galima dali užraugint, o likusius miltus ryte sudėt, išmaišyt ir dar pakildint, o tada jau kept. Man dabar taip ir paprasčiau ir jei su grūdais darau, jie pilnai išbrinksta, prisigeria to raugo ir labai geras kepaliukas gaunasi
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2011 02 04, 09:20)
O as paklausst norejau jei raugas jau su miltais , na teslos gabaliukas, tai ji kada i duonkepe det su skysciais ar su miltais g.gif
Ir dar supratau, kad duonkepej  kepant su raugu ir su mielemis slkiriasi tik kildinimo laikas? Ar teisingai supratau?

g.gif
Atsakyti
ievakata, kaip aš suprantu, jus galit dėt kada jums patogu, vis tiek reikės išmaišyt, čia gi kaip ir raugas. Dėl laiko jus teisingai supratot
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 04, 13:56)
ievakata, kaip aš suprantu, jus galit dėt kada jums patogu, vis tiek reikės išmaišyt, čia gi kaip ir raugas.  Dėl laiko jus teisingai supratot

Aciu, as kazkaip isivaizdavau kad tas raugas skystas blush2.gif o cia tesla, tai ir pasimeciau blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes kepejeles 4u.gif

Šiandien pas mus kepimo diena, nes važiuojam į svečius tai duonelės užsisakiusių eilė biggrin.gif , dabar duonkepėj ruginė duonytė kepa, o ryte sastingio batoniukas garavo, ai tiesa aš sastingio batona kepu su pienu, ta prasme vieoj vandens visada piena pilu, su vandeniu nė karto nė nebandžiau, taip man atrodo kad skaniau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2011 02 04, 13:58)
Aciu, as kazkaip isivaizdavau kad tas raugas skystas blush2.gif o cia tesla, tai ir pasimeciau blush2.gif

vis tiek čia yra atidėtas tešlos gabaliukas vietoj raugo, tik jam prireiks daugiau laiko kildint tešlą ir tiek, čia aš taip suprantu ax.gif
Atsakyti