QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 03, 18:46)
As rasiau keliom zinutem anksciau, bet pasakysiu kaip ne matematike budama paskaiciavau
Taigi, kadangi receptuose rasoma jog reikia 25 g slapiu arba 4 a.s. sausu mieliu. Paprastai tuose receptuose miltu buna 500g. Vadinasi 12,5g slapiu atitinka 2 a.s. sausu. ISVADA
1,75 a.s. sausu atitinka apie 11,5-12 g slapiu mieliu.
As deciau 11 g slapiu mieliu
Kaip anksciau citavau viena supermama, pagal ja : 10 g slapiu mieliu atitinka 1,5 a.s. sausu.
Bandziau svert 2 a.s. mieliu, tai svarstykles rodo 2 g
7g sausų mielių atitinka 20g paprastų (šlapių) mielių maišant rankomis
7g sausų mielių atitinka 10g paprastų (šlapių) mielių maišant duonkepei
Tai taip iseitu, kad duonkepej kepant ne 5 g slapiu nereik
Zodziu taip skaiciuojant gaunasi kazkas ne taip

Taigi, kadangi receptuose rasoma jog reikia 25 g slapiu arba 4 a.s. sausu mieliu. Paprastai tuose receptuose miltu buna 500g. Vadinasi 12,5g slapiu atitinka 2 a.s. sausu. ISVADA

As deciau 11 g slapiu mieliu

Kaip anksciau citavau viena supermama, pagal ja : 10 g slapiu mieliu atitinka 1,5 a.s. sausu.
Bandziau svert 2 a.s. mieliu, tai svarstykles rodo 2 g

7g sausų mielių atitinka 20g paprastų (šlapių) mielių maišant rankomis
7g sausų mielių atitinka 10g paprastų (šlapių) mielių maišant duonkepei
Tai taip iseitu, kad duonkepej kepant ne 5 g slapiu nereik


Skaičiau, skaičiau ir galva apsisuko

Kam taip sudėtingai viskas, imam maždaug 1,5 a.š. sausų mielių 500g miltų, galima ir mažiau mielių dėti, tik ilgiau kildinti reikės. Jei šviežios mielės, jas suaktyvinam ir dedam 500 g miltų - 20g (ar 30g tiesiog greičiau pakils). Vakar kepiau bandeles tai dėjau 30g šv. mielių, nes ten sviesto 80g dedasi/500g miltų.
Vėl pasvėriau sausas mieles - 5 ml (1a.š.)=3g