Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 03, 18:46)
As rasiau keliom zinutem anksciau, bet pasakysiu kaip ne matematike budama   paskaiciavau  biggrin.gif 
Taigi, kadangi receptuose rasoma jog reikia 25 g slapiu arba 4 a.s. sausu mieliu. Paprastai tuose receptuose miltu buna 500g. Vadinasi 12,5g slapiu atitinka 2 a.s. sausu. ISVADA biggrin.gif 1,75 a.s. sausu atitinka apie 11,5-12 g slapiu mieliu.
As deciau 11 g slapiu mieliu 4u.gif
Kaip anksciau citavau viena supermama, pagal ja : 10 g slapiu mieliu atitinka 1,5 a.s. sausu.

Bandziau svert 2 a.s. mieliu, tai svarstykles rodo 2 g g.gif  
7g sausų mielių atitinka 20g paprastų (šlapių) mielių maišant rankomis
7g sausų mielių atitinka 10g paprastų (šlapių) mielių maišant duonkepei

Tai taip iseitu, kad duonkepej kepant ne 5 g slapiu nereik unsure.gif Zodziu taip skaiciuojant gaunasi kazkas ne taip g.gif



Skaičiau, skaičiau ir galva apsisuko biggrin.gif .
Kam taip sudėtingai viskas, imam maždaug 1,5 a.š. sausų mielių 500g miltų, galima ir mažiau mielių dėti, tik ilgiau kildinti reikės. Jei šviežios mielės, jas suaktyvinam ir dedam 500 g miltų - 20g (ar 30g tiesiog greičiau pakils). Vakar kepiau bandeles tai dėjau 30g šv. mielių, nes ten sviesto 80g dedasi/500g miltų.

Vėl pasvėriau sausas mieles - 5 ml (1a.š.)=3g
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipete: 03 vasario 2011 - 18:06
QUOTE(@asta @ 2011 02 03, 19:47)
Receptą verčiau iš good-cook.ru


Skaniai atrodo thumbup.gif Bus isbandytas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Totore @ 2011 02 03, 16:10)
Jei kuri turite Promo-Sanitex kortele miltai pigiau cia:
http://www.sanitex.e...=...527&about=1
Kvietniai miltai MALSENA
550 D
25 kg
1kg-1,69 Lt

Kažin, ar jie tik neprastesni nei įprastiniai mažesnėse pakuotėse?
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2011 02 03, 20:00)
Slkaičiau, skaičiau ir galva apsisuko  biggrin.gif .
Kam taip sudėtingai viskas, imam maždaug 1,5 a.š. sausų mielių 500g miltų, galima ir mažiau mielių dėti, tik ilgiau kildinti reikės. Jei šviežios mielės, jas suaktyvinam ir dedam 500 g miltų - 20g (ar 30g tiesiog greičiau pakils). Vakar kepiau bandeles tai dėjau 30g šv. mielių, nes ten sviesto 80g dedasi/500g miltų.



As viska per puse, per puse taip ir apskaiciavau biggrin.gif

Ar tiek daug reikia g.gif 30 g? nesijaute mieliu skonis?

Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 03, 19:06)
As viska per puse, per puse taip ir apskaiciavau biggrin.gif

Ar tiek daug reikia g.gif 30 g? nesijaute mieliu skonis?

Ne nesijautė, jau kam kam, o mielėm aš jautri, o juk būna receptų ir su 40g. mielių. Dar svarbu, kad mielės šviežios būtų.
O čia gi bandelės, šiandien antra diena o jos super minkštos, laikytos polietileno maišiuke ir nieko. Receptas iš pirmo puslapio
"minkštu mieliniu bandelių receptas Margareta"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipete: 03 vasario 2011 - 18:15
QUOTE(@asta @ 2011 02 03, 17:47)

Pieniškas batonas

475g kvietinių miltų
50ml šilto vandens
200ml pieno
1a.š. druskos
1v.š. cukraus
3-4a.š.sausų mieliųMieles kildinti vandenyje su cukrumi,tuomet minkyti tešlą iš nurodytų produktų.Apie valandą pakildinti,padaryti įpjovimus,aptepti kiaušiniu,apiberti sezamu (nebūtina,bet receptas taip nurodė).Kepti 200laipsnių temperatūroje kol apskrus,tada temperatūrą sumažinti iki 170-180.




Ar mieliu tikrai 3-4 sauksteliai? Ar 3/4?
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2011 02 03, 18:38)
Ar mieliu tikrai 3-4 sauksteliai? Ar 3/4?

Pagal receptą 3-4 šaukšteliai. Tai išeina įprastas pokelis sausų mielių. (7 arba 11 gr.)

Aš papildomai dar sviesto šaukštą įdėjau,kad skanesnis būtų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 03 vasario 2011 - 19:13
QUOTE(pipete @ 2011 02 03, 20:11)
Ne nesijautė, jau kam kam, o mielėm aš jautri, o juk būna receptų ir su 40g. mielių. Dar svarbu, kad mielės šviežios būtų.
O čia gi bandelės, šiandien antra diena o jos super minkštos, laikytos polietileno maišiuke ir nieko. Receptas iš pirmo puslapio
"minkštu mieliniu bandelių receptas Margareta"


Irgi reikes isbandyt ax.gif
O gal teko kam nors kepti bandeles, pyragus, keksus su svelniu kvietiniu raugu/paprastu kvietiniu raugu? T.y. be mieliu. Kazin ar gerai gautusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 03, 19:14)
Irgi reikes isbandyt ax.gif
O gal teko kam nors kepti bandeles, pyragus, keksus su svelniu kvietiniu raugu/paprastu kvietiniu raugu? T.y. be mieliu. Kazin ar gerai gautusi g.gif

o kodėl gi ne? tik būtinai reikia formoj daryt, nes užminkius, tešla gera, rutuliukas gaunasi, o kai kildinsis, ištiš
Atsakyti
Merginos, prasau pagalbos 4u.gif Pirma, antra ir trecia dienas raugas labai burbuliavo kilo, nuo ketvirtos dienos dingo burbuliukai raugas miega...siandien jau sesta diena ir vis miega. Laikau siltai siandien pamaitinau saukstu miltu.
Skaiciau komentarus, kad galima atgaivinti rauga medumi, fruktoze ir pan...bet kaip, kokiu kiekiu ir panasiai. Patarkite kaip atgaivinti?

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 03, 19:44)
o kodėl gi ne? tik būtinai reikia formoj daryt, nes užminkius, tešla gera, rutuliukas gaunasi, o kai kildinsis, ištiš

o kaip tada formuoti bandutes, jei tešla ištyžta??? g.gif

QUOTE(Iete @ 2011 02 03, 20:52)
Merginos, prasau pagalbos  4u.gif  Pirma, antra ir trecia dienas raugas labai burbuliavo kilo, nuo ketvirtos dienos dingo burbuliukai raugas miega...siandien jau sesta diena ir vis miega. Laikau siltai siandien pamaitinau saukstu miltu.
Skaiciau komentarus, kad galima atgaivinti rauga medumi, fruktoze ir pan...bet kaip, kokiu kiekiu ir panasiai. Patarkite kaip atgaivinti?

Aciu  4u.gif

O kokie miltai?
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 02, 14:00)
O man kavamale per smulkiai mala, susimala i miltus.

Taip, per smulkiai sumala ir ne viską, lieka didesnių gabaliukų, kuriuos bandžiau malt malt, tada išvis į miltus visa kitą sumala. Tai vat ir galvoju kuom čia.. reiks pabandyt padaužyt smile.gif
Atsakyti