Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(Vaidullka @ 2011 01 13, 16:09)
Šiandien ketvirta diena mano raugui. Ir jis nė padidėjo, nė burbuliukų nėra, skystis viršuj... Ar gali net šalia drungno radijatoriaus jam per šalta būt?
Einu pamaitint antrą kartą, bet jis įtartinas man toks... Nors rūgštus kvapas...

pas mene tas pats doh.gif , nunesiau i vonia, nieko nepagerejo, nes gyvatukas apdziautas rubais,tiek ten tos ir silumos. pasufleruokit kokiu gudrybiu,kaip palaikyti siluma, nebeismastau ax.gif 4u.gif sugalvojau prie rubu dziovykles statyt smile.gif tai lyg ir pradejo rugt,bet kai nakti nejungiu, vel susmuko, burbuliukai dingo doh.gif
Radau dar toki patarima, kad prikelti su medum galima, gal kam pasiteisino?
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 01 13, 15:46)
pas mene tas pats doh.gif , nunesiau i vonia, nieko nepagerejo, nes gyvatukas apdziautas rubais,tiek ten tos ir silumos. pasufleruokit kokiu gudrybiu,kaip palaikyti siluma, nebeismastau ax.gif  4u.gif sugalvojau prie rubu dziovykles statyt smile.gif  tai lyg ir pradejo rugt,bet kai nakti nejungiu, vel susmuko, burbuliukai dingo doh.gif
Radau dar toki patarima, kad prikelti su medum galima, gal kam pasiteisino?

o gal jūs per daug panikuojate ax.gif
Pas mane naktim šildymas iš viso atsijungia, ir viskas kyla ir dirba, nors tos temperatūros max 18-19. Ir niekur aš nesuku į jokias paklodes ir jokių priedų nededu.

Mičiko, aš kmynus perku maximoj, bet tiesa pasakius net nežinau kiek kainuoja blush2.gif

Nataliuncik, o kodėl šitą tešlą reik dėt į šaldytuvą? Ką tai duoda?
http://nataliuncik.b...skes-idaru.html
Bandau kept, bet jau matau, kad nieks nesigaus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 13, 15:57)

Nataliuncik, o kodėl šitą tešlą reik dėt į šaldytuvą? Ką tai duoda?
http://nataliuncik.b...skes-idaru.html
Bandau kept, bet jau matau, kad nieks nesigaus  doh.gif

galima ir nedėt, bet visada maždaug pusvalandžiui statom į šaldytuvą pailsėt ir subręst
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 13, 15:57)
o gal jūs per daug panikuojate  ax.gif
Pas mane naktim šildymas iš viso atsijungia, ir viskas kyla ir dirba, nors tos temperatūros max 18-19. Ir niekur aš nesuku į jokias paklodes ir jokių priedų nededu.

Aš tai nepanikuoju biggrin.gif Bet nežinau ką daryti reiktų ar ką blogai darau g.gif
O jums ir ne prie didelės šilumos jinai pakyla?
Mano pirmas bandymas daryti ir raugą, ir ryt duonelę. Būtų smagu kad bent biškį į tą pusę gautųsi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 13, 16:19)
galima ir nedėt, bet visada maždaug pusvalandžiui statom į šaldytuvą pailsėt ir subręst

aš palieku paprastai pailsėt, bet kambary, ne šaldytuve unsure.gif
O kuo šaldytuvas geriau?
O duonos tešlą irgi dedat?
Papildyta:
QUOTE(Vaidullka @ 2011 01 13, 16:22)
Aš tai nepanikuoju  biggrin.gif Bet nežinau ką daryti reiktų ar ką blogai darau  g.gif
O jums ir  ne prie didelės šilumos jinai pakyla?
Mano pirmas bandymas daryti ir raugą, ir ryt duonelę. Būtų smagu kad bent biškį į tą pusę gautųsi  lotuliukas.gif

Man pakyla, tik kartais kildint reik ilgiau.
Aš aišku raugo turiu nuo vasaros (tada jam labai geros sąlygos buvo gamintis), bet kai pamaitinu, tai viskas suburbuliuoja ir žemesnėj temparatūroj.
Bandžiau kelis raugo receptus, tai vis gi geriausiai gavos pagal Terra, kur keturias dienas dėt miltus ir vandenį po vienodai gramų. Ir šiaip bent man pasiteisino, jog gaminant raugą prie jo reik nelįst, tik pridėt kiekvieną dieną reikalingą dozę ir pamiršt iki kitos dienos ir viskas kuo puikiausiai gaunasi ir panikos nėra 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keistuole: 13 sausio 2011 - 16:25
o kaip su raugo kvapu? maniškis jau 3 dieneles rūgsta vis pamaitinamas, bet kvapas tai ne itin patrauklus. Ar taip turi būti?
Atsakyti
labukas,jungiuos i šaunius duonos kepejeliu namukus bigsmile.gif
Atsakyti
Mano raugas niekad skaniai nekvepėjo... Ale savo funkciją atlieka, tai nesuku galvos tongue.gif
Atsakyti
Raugas gerai trenkia į nosį bigsmile.gif

Prie raugo nelendu visiškai, tik įmaišau primaitinimą. Nežinau pagal ką dariau g.gif Dienorašty receptukas, iš pirmo psl....

O duonelę darysiu tai tikria pagal Terros, palangos lyg g.gif Tik ką su tiek veiksiu nežinau, nes mums savaitei pusę kepaliuko ax.gif
Atsakyti
ir vel sukrito batonas doh.gif kodel?duonkepej kepu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medag: 13 sausio 2011 - 19:03
QUOTE(Medag @ 2011 01 13, 19:02)
ir vel sukrito batonas doh.gif kodel?duonkepej kepu...

o kas parašyta duonkepės instrukcijoj tokiu atveju? Per daug mielių. Kas dar?
Atsakyti
Senoj temoj buvo rašyta, kad raudonos mielės iš Maximos yra labai aktyvios ir jas reik mažint. Jei ne mielės, tada mažint skysčius wink.gif
Atsakyti