
reiks man batoniuka pamegint issikept,nes duonele jau senai kepu ir vis raugo atsidedu kitam kartui,kad paskui su jo gaminimu problemu nebutu,visi aplinkui esantys jau is parduotuviu neperka duonos,o valgo maniske,dabar bandysiu batoniuka issikept

QUOTE(keistuole @ 2011 01 24, 15:21)
na čia duonos tema, tai jo ir neturėtų būt.
O kažkokio specialaus ir nėra, darykit kaip visada.
Man pvz patinka toks:
3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens
O kažkokio specialaus ir nėra, darykit kaip visada.
Man pvz patinka toks:
3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens
kadangi kazkurioj duonos temutej buvau radusi, tad ir vel ieskojau. aciu uz receptuka


QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 24, 15:03)
1.kiek raugo dėjai ir kiek laiko rauginai
2.perkepei ir turbūt perkildinai, kiek laiko kepei ir kildinai
3.
sukelk nuorodas receptu
4.kiek laiko raugui?
2.perkepei ir turbūt perkildinai, kiek laiko kepei ir kildinai
3.

4.kiek laiko raugui?
1. raugo dėjau 300 g. ruginei duonai, batonui 280 g. (raugas jaunas - ruginis 5 paros, kvietinis - 4 paros)
2. Ruginė juoda duona kepė 80 min. 200 C. kildinau 4 val. (pakilo gražiai, dvigubai) - labai kvepėjo ir tikrai skani.
batoną kildinau apie 2 val. bet nelabai kas ten ir kilo, kepiau 45 min. -180 C.
3. juoda http://nataliuncik.b...iniu-raugu.html
batonas - http://www.supermama...?...&p=38835032
Papildyta:
QUOTE(ievakata @ 2011 01 24, 15:04)
Mes, tikskliau, vyras kepe, su mielem puikiai gavosi, o del kiekio tai man atrodo pirmam psl labai tisklai parasyta ir atitikimai slapiu su sausom, video ziurejau lyg 12 gr slapiu dejo, na pas mus mazai patirites tik trys kepaliukai, bet pavyke 

atitikimus žinau, bet ant sausų mielių pakelio parašytą 7 g. 500 g. miltų, aš dėjau pagal receptą 1,75 aš. na kol kas nekyla mano batonai

jei taip ir toliau, eisiu duonos pirkt į pardę.
Video tai labai super

QUOTE(akvadigi @ 2011 01 24, 14:38)
1. raugo dėjau 300 g. ruginei duonai, batonui 280 g. (raugas jaunas - ruginis 5 paros, kvietinis - 4 paros)
2. Ruginė juoda duona kepė 80 min. 200 C. kildinau 4 val. (pakilo gražiai, dvigubai) - labai kvepėjo ir tikrai skani.
batoną kildinau apie 2 val. bet nelabai kas ten ir kilo, kepiau 45 min. -180 C.
3. juoda http://nataliuncik.b...iniu-raugu.html
batonas - http://www.supermama...?...&p=38835032
2. Ruginė juoda duona kepė 80 min. 200 C. kildinau 4 val. (pakilo gražiai, dvigubai) - labai kvepėjo ir tikrai skani.
batoną kildinau apie 2 val. bet nelabai kas ten ir kilo, kepiau 45 min. -180 C.
3. juoda http://nataliuncik.b...iniu-raugu.html
batonas - http://www.supermama...?...&p=38835032
1.Na kiek per jaunas raugas,bet jei pakilo, tada viskas kaip ir tvarkoj
2.per ilgai kepėt, dėl to ir atšoko pluta
QUOTE(akvadigi @ 2011 01 24, 14:41)
jei taip ir toliau, eisiu duonos pirkt į pardę.
Video tai labai super

Ne ne nepasiduokit, dar bandyciau jusu vietoj duonkepe isigyt, o seip gal merginos pakomentuos kodel nekyla tie batonai, mes dejom mieles zaliam pakely, o miltai, o gal namie dregna ar salta?
QUOTE(ievakata @ 2011 01 24, 17:00)
Ne ne nepasiduokit, dar bandyciau jusu vietoj duonkepe isigyt, o seip gal merginos pakomentuos kodel nekyla tie batonai, mes dejom mieles zaliam pakely, o miltai, o gal namie dregna ar salta?
Iš mamos duonkepę reik pasiskolint, jai pernai gimtadienio proga padovanojom

Mieles naudojau Dr.Otker. sudėjau apie pusę pakelio - tiek kiek pagal receptą. Miltai - naujas pakelis, vakar pirktas.
Na, po 2 val pakilo, bet ne tiek daug kiek video. Laukiu dar pora val ir bandysiu kepti.
Juoda duona super gavosi, man norisi batoną išmokti, nes MB daugiau jį valgo. Ti labai nepatinka tas mielinis (kai mama duonkepėj iškepa, pagal kažkokį receptą - nerealiai skanus, bet paskui rūgštys kyla ir pilvą [pučia nuo mielių..

QUOTE(akvadigi @ 2011 01 24, 16:04)
Iš mamos duonkepę reik pasiskolint, jai pernai gimtadienio proga padovanojom
Mieles naudojau Dr.Otker. sudėjau apie pusę pakelio - tiek kiek pagal receptą. Miltai - naujas pakelis, vakar pirktas.
Na, po 2 val pakilo, bet ne tiek daug kiek video. Laukiu dar pora val ir bandysiu kepti.
Juoda duona super gavosi, man norisi batoną išmokti, nes MB daugiau jį valgo. Ti labai nepatinka tas mielinis (kai mama duonkepėj iškepa, pagal kažkokį receptą - nerealiai skanus, bet paskui rūgštys kyla ir pilvą [pučia nuo mielių..
)

Mieles naudojau Dr.Otker. sudėjau apie pusę pakelio - tiek kiek pagal receptą. Miltai - naujas pakelis, vakar pirktas.
Na, po 2 val pakilo, bet ne tiek daug kiek video. Laukiu dar pora val ir bandysiu kepti.
Juoda duona super gavosi, man norisi batoną išmokti, nes MB daugiau jį valgo. Ti labai nepatinka tas mielinis (kai mama duonkepėj iškepa, pagal kažkokį receptą - nerealiai skanus, bet paskui rūgštys kyla ir pilvą [pučia nuo mielių..

Pasiskolinkit, na man labai patiko taip viska sumaiso, super, mes ta boman akcijine isigijom, kai neturejai geresniu , tai ir si gera

Va va su tuo pilvo putimu ir mums pucia, na nieko ismoksim su mielem tada bandydisim su raugu, nu jauciasi tu mieliu skonis siek tiek.
akvadigi, na pasiduot tikrai nereikia, išmoksit
duonkepė gera pradžiai arba jei šeimoj nedaug valgytoju, tada taip, apsimoka ją imt, kitokiu atveju patarčiau imt maišytuvą

duonkepė gera pradžiai arba jei šeimoj nedaug valgytoju, tada taip, apsimoka ją imt, kitokiu atveju patarčiau imt maišytuvą
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 24, 18:17)
akvadigi, na pasiduot tikrai nereikia, išmoksit
duonkepė gera pradžiai arba jei šeimoj nedaug valgytoju, tada taip, apsimoka ją imt, kitokiu atveju patarčiau imt maišytuvą

duonkepė gera pradžiai arba jei šeimoj nedaug valgytoju, tada taip, apsimoka ją imt, kitokiu atveju patarčiau imt maišytuvą
Ačiū

sąstingio batonai jau kepa

o juodą duoną bandysiu dar po poros dienų

Mama kai viena, nebelabai kepa... O mūsų jau 4 valgytojai

O apie maišytuvą reiks pasidomėt

sveikos
noreciau prisijungti ir as prie jusu
vakar nusipirkom duonkepe.. kad savos lietuviskos duonos issikepti , bet kaip ja naudotis nesuprantu dar..bifinett duonkepe pas mus, nes cia kitokios kazkaip ir neradom, mes norvegijoj gyvenam.. tai labai pasiilgom tikros duonos,,
ji dvieju daliu du dubeneliai, bet jie neissiima? ar ir neturi issiimti? knygute pilna receptu.. bet ten ne lietuviska duona
tai nenorim .. gal pasidalinsit patirtimi kaip pradeti kepti.. kur deti produktus, kaip ka.. kol mazasis miega, bandysiu paskaitineti tema...


vakar nusipirkom duonkepe.. kad savos lietuviskos duonos issikepti , bet kaip ja naudotis nesuprantu dar..bifinett duonkepe pas mus, nes cia kitokios kazkaip ir neradom, mes norvegijoj gyvenam.. tai labai pasiilgom tikros duonos,,



QUOTE(vitalyte25 @ 2011 01 24, 17:29)
sveikos
noreciau prisijungti ir as prie jusu
vakar nusipirkom duonkepe.. kad savos lietuviskos duonos issikepti , bet kaip ja naudotis nesuprantu dar..bifinett duonkepe pas mus, nes cia kitokios kazkaip ir neradom, mes norvegijoj gyvenam.. tai labai pasiilgom tikros duonos,,
ji dvieju daliu du dubeneliai, bet jie neissiima? ar ir neturi issiimti? knygute pilna receptu.. bet ten ne lietuviska duona
tai nenorim .. gal pasidalinsit patirtimi kaip pradeti kepti.. kur deti produktus, kaip ka.. kol mazasis miega, bandysiu paskaitineti tema... 


vakar nusipirkom duonkepe.. kad savos lietuviskos duonos issikepti , bet kaip ja naudotis nesuprantu dar..bifinett duonkepe pas mus, nes cia kitokios kazkaip ir neradom, mes norvegijoj gyvenam.. tai labai pasiilgom tikros duonos,,



turi išsiimt

Į duonkepę dažniausia pirma pilami skysčiai, tada miltai, o mielės/raugas paskutinei eilėj
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 24, 19:35)
turi išsiimt
lietuviška duona skiriasi nuo kitu nes kepama su salyklų ir ruginiais miltais
Į duonkepę dažniausia pirma pilami skysčiai, tada miltai, o mielės/raugas paskutinei eilėj

Į duonkepę dažniausia pirma pilami skysčiai, tada miltai, o mielės/raugas paskutinei eilėj
o to salyklo is kur gauti

Papildyta:
atsiprasau..issiima

