Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

reiks man batoniuka pamegint issikept,nes duonele jau senai kepu ir vis raugo atsidedu kitam kartui,kad paskui su jo gaminimu problemu nebutu,visi aplinkui esantys jau is parduotuviu neperka duonos,o valgo maniske,dabar bandysiu batoniuka issikept rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 24, 15:21)
na čia duonos tema, tai jo ir neturėtų būt.
O kažkokio specialaus ir nėra, darykit kaip visada.

Man pvz patinka toks:
3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens

kadangi kazkurioj duonos temutej buvau radusi, tad ir vel ieskojau. aciu uz receptuka mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 24, 15:03)
1.kiek raugo dėjai ir kiek laiko rauginai
2.perkepei ir turbūt perkildinai, kiek laiko kepei ir kildinai
3. g.gif sukelk nuorodas receptu
4.kiek laiko raugui?



1. raugo dėjau 300 g. ruginei duonai, batonui 280 g. (raugas jaunas - ruginis 5 paros, kvietinis - 4 paros)
2. Ruginė juoda duona kepė 80 min. 200 C. kildinau 4 val. (pakilo gražiai, dvigubai) - labai kvepėjo ir tikrai skani.
batoną kildinau apie 2 val. bet nelabai kas ten ir kilo, kepiau 45 min. -180 C.
3. juoda http://nataliuncik.b...iniu-raugu.html
batonas - http://www.supermama...?...&p=38835032

Papildyta:
QUOTE(ievakata @ 2011 01 24, 15:04)
Mes, tikskliau, vyras kepe, su mielem puikiai gavosi, o del kiekio tai man atrodo pirmam psl labai tisklai parasyta ir atitikimai slapiu su sausom, video ziurejau lyg 12 gr slapiu dejo, na pas mus mazai patirites tik trys kepaliukai, bet pavyke bigsmile.gif


atitikimus žinau, bet ant sausų mielių pakelio parašytą 7 g. 500 g. miltų, aš dėjau pagal receptą 1,75 aš. na kol kas nekyla mano batonai verysad.gif
jei taip ir toliau, eisiu duonos pirkt į pardę.

Video tai labai super thumbup.gif tik aš viską rankom dariau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akvadigi: 24 sausio 2011 - 14:39
QUOTE(akvadigi @ 2011 01 24, 14:38)
1. raugo dėjau 300 g. ruginei duonai, batonui 280 g. (raugas jaunas - ruginis 5 paros, kvietinis - 4 paros)
2. Ruginė juoda duona kepė 80 min. 200 C. kildinau 4 val. (pakilo gražiai, dvigubai) - labai kvepėjo ir tikrai skani.
batoną kildinau apie 2 val.  bet nelabai kas ten ir kilo, kepiau 45 min.  -180 C.
3. juoda http://nataliuncik.b...iniu-raugu.html
batonas - http://www.supermama...?...&p=38835032

1.Na kiek per jaunas raugas,bet jei pakilo, tada viskas kaip ir tvarkoj
2.per ilgai kepėt, dėl to ir atšoko pluta
Atsakyti
QUOTE(akvadigi @ 2011 01 24, 14:41)

jei taip ir toliau, eisiu duonos pirkt į pardę.

Video tai labai super  thumbup.gif tik aš viską rankom dariau..

Ne ne nepasiduokit, dar bandyciau jusu vietoj duonkepe isigyt, o seip gal merginos pakomentuos kodel nekyla tie batonai, mes dejom mieles zaliam pakely, o miltai, o gal namie dregna ar salta?
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2011 01 24, 17:00)
Ne ne nepasiduokit, dar bandyciau jusu vietoj duonkepe isigyt, o seip gal merginos pakomentuos kodel nekyla tie batonai, mes dejom mieles zaliam pakely, o miltai, o gal namie dregna ar salta?



Iš mamos duonkepę reik pasiskolint, jai pernai gimtadienio proga padovanojom smile.gif

Mieles naudojau Dr.Otker. sudėjau apie pusę pakelio - tiek kiek pagal receptą. Miltai - naujas pakelis, vakar pirktas.

Na, po 2 val pakilo, bet ne tiek daug kiek video. Laukiu dar pora val ir bandysiu kepti.

Juoda duona super gavosi, man norisi batoną išmokti, nes MB daugiau jį valgo. Ti labai nepatinka tas mielinis (kai mama duonkepėj iškepa, pagal kažkokį receptą - nerealiai skanus, bet paskui rūgštys kyla ir pilvą [pučia nuo mielių.. sad.gif )
Atsakyti
QUOTE(akvadigi @ 2011 01 24, 16:04)
Iš mamos duonkepę reik pasiskolint, jai pernai gimtadienio proga padovanojom smile.gif

Mieles naudojau Dr.Otker. sudėjau apie pusę pakelio - tiek kiek pagal receptą. Miltai - naujas pakelis, vakar pirktas.

Na, po 2 val pakilo, bet ne tiek daug kiek video. Laukiu dar pora val ir bandysiu kepti.

Juoda duona super gavosi, man norisi batoną išmokti, nes MB daugiau jį valgo. Ti labai nepatinka tas mielinis (kai mama duonkepėj iškepa, pagal kažkokį receptą - nerealiai skanus, bet paskui rūgštys kyla ir pilvą [pučia nuo mielių.. sad.gif )

Pasiskolinkit, na man labai patiko taip viska sumaiso, super, mes ta boman akcijine isigijom, kai neturejai geresniu , tai ir si gera biggrin.gif
Va va su tuo pilvo putimu ir mums pucia, na nieko ismoksim su mielem tada bandydisim su raugu, nu jauciasi tu mieliu skonis siek tiek.
Atsakyti
akvadigi, na pasiduot tikrai nereikia, išmoksit mirksiukas.gif
duonkepė gera pradžiai arba jei šeimoj nedaug valgytoju, tada taip, apsimoka ją imt, kitokiu atveju patarčiau imt maišytuvą

Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 24, 18:17)
akvadigi, na pasiduot tikrai nereikia, išmoksit  mirksiukas.gif
duonkepė gera pradžiai arba jei šeimoj nedaug valgytoju, tada taip, apsimoka ją imt, kitokiu atveju patarčiau imt maišytuvą



Ačiū 4u.gif
sąstingio batonai jau kepa wub.gif

o juodą duoną bandysiu dar po poros dienų smile.gif

Mama kai viena, nebelabai kepa... O mūsų jau 4 valgytojai thumbup.gif
O apie maišytuvą reiks pasidomėt rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif noreciau prisijungti ir as prie jusu blush2.gif
vakar nusipirkom duonkepe.. kad savos lietuviskos duonos issikepti , bet kaip ja naudotis nesuprantu dar..bifinett duonkepe pas mus, nes cia kitokios kazkaip ir neradom, mes norvegijoj gyvenam.. tai labai pasiilgom tikros duonos,, wub.gif ji dvieju daliu du dubeneliai, bet jie neissiima? ar ir neturi issiimti? knygute pilna receptu.. bet ten ne lietuviska duona schmoll.gif tai nenorim .. gal pasidalinsit patirtimi kaip pradeti kepti.. kur deti produktus, kaip ka.. kol mazasis miega, bandysiu paskaitineti tema... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vitalyte25 @ 2011 01 24, 17:29)
sveikos  4u.gif  noreciau prisijungti ir as prie jusu  blush2.gif 
vakar nusipirkom duonkepe.. kad savos lietuviskos duonos issikepti , bet kaip ja naudotis nesuprantu dar..bifinett duonkepe pas mus, nes cia kitokios kazkaip ir neradom, mes norvegijoj gyvenam.. tai labai pasiilgom tikros duonos,,  wub.gif  ji dvieju daliu du dubeneliai, bet jie neissiima? ar ir neturi issiimti? knygute pilna receptu.. bet ten ne lietuviska duona  schmoll.gif  tai nenorim .. gal pasidalinsit patirtimi kaip pradeti kepti.. kur deti produktus, kaip ka.. kol mazasis miega, bandysiu paskaitineti tema...  wub.gif

turi išsiimt g.gif lietuviška duona skiriasi nuo kitu nes kepama su salyklų ir ruginiais miltais
Į duonkepę dažniausia pirma pilami skysčiai, tada miltai, o mielės/raugas paskutinei eilėj
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 24, 19:35)
turi išsiimt  g.gif lietuviška duona skiriasi nuo kitu nes kepama su salyklų ir ruginiais miltais
Į duonkepę dažniausia pirma pilami skysčiai, tada miltai, o mielės/raugas paskutinei eilėj

o to salyklo is kur gauti verysad.gif cia kazin ar bus tokiu produktu .. man mama sake,as galiu atsiusti kazkokio rugines duonos raugo.. bet savaite laiko siuntinys keliauja ar nepasens tas raugas? ir bus galima kepti duonkepej paskuj su tuo raugu? nieks neturi pas mus is pazystamu duonkepes, tai nieks nezino, ne ka man pasakyti.
Papildyta:
atsiprasau..issiima doh.gif bijojau sulauzyti, tai nuemiau tuos suktukus, ir issieme dubeneliai abu blush2.gif
Atsakyti