Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(aguonele @ 2011 01 29, 15:56)
siaip skaiciukai prie miltu reiskia ju peleninguma... . as emiau kvietinius 1050 tipo  ax.gif  Man labai sunku su lietuviskais miltais, nes as nezinau kas ir kaip ant ju rasoma. va cia radau faina lentele  mirksiukas.gif

nu jo kaip suprantu antros rusies jie tai pardej nemaciau pas mus tik jauciu pas juos yra ten malsenoj g.gif o ziuriu ant viso grudo as rupiu kvietiniu isvis skaiciu nera pas mane g.gif
Atsakyti
O dabar aš prašau patarimo 4u.gif

Bandžiau pasidaryti kvietinį raugą pagal Nataliuncik'ą su kefyru. Viską matavau, svėriau, laikiau šiltai. Ne kažin kiek subujojo, bet kaip pirmąsyk darau, tai nežinau, gal tiek ir pakanka. Pamaitinau, dar palaikiau porą valandų, ir tada jau pagal visas nuorodas, raugas turėtų būti paruoštas vartojimui. Taigi, įdėjau jį į šaldytuvą, o pasiliktus 3 šaukštus maitinau su pienu, kad galėčiau kepti Nataliuncik'o ramunę. Ir jau praėjo veik 11 val, bet raugas apsimeta negyvu - neauga, nesipučia.... liko toks, kaip kad buvo kątik užmaišius. Matyt, kažkas čia ne taip g.gif Įdomu kas, nes kaip tai visoms pavyksta, giria, kad paprasta...
Tai gal dabar man kepti tą Ramunę, bet dėti mielių, nes panašu, kad nebeiškils...
Atsakyti
kai man kažkada taip nesigavo, tai aš įmaišiau mielių ir iškepiau, vis tiek geriau su mielėm ir iškilęs nei su raugu ir neiškilęs.
Bet aš jau buvau užmaišius visa tešla suformavus kepaliukus ir vis naiviai tikėjausi, kad pakils, bet kai taip ir nepakilo, tada į tą išminkytą tešlą iminkiau mieles, kas man atrodė visiška nesąmonė, bet mielės suveikė viskas iškilo ir kuo puikiausiai iškepė.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 30, 10:48)
kai man kažkada taip nesigavo, tai aš įmaišiau mielių ir iškepiau,

ir aš taip darysiu... Gal reiks iš naujo raugą bandyt rugint, kad būtų kitiems kartams
Atsakyti
QUOTE(Failas @ 2011 01 30, 10:16)
ir aš taip darysiu... Gal reiks iš naujo raugą bandyt rugint, kad būtų kitiems kartams


kiek aš tų raugų išbandžiau, tai man geriausias pagal Terra, ta prasme lengviausiai gaunas, o paskui jau iš jo kokį reik tokį pasidarai.
Tik miltus tai imu rupius ruginiu (viso grūdo malsenos).
Atsakyti
Sveikos,

gal kuri turite išsisaugojus ar atsimenat kurioj temoj buvo bandelių receptas, foto tokios kaip kibinai, įdaras galimas įvairus. Iškart neišsisaugojau, o dabar kai reikia, tai nežinau kur ieškoti.

Vakar mėginau duoną su ragu kept. Pavyko. Tik man kažkodėl pagal daugumą receptų per skystos tešlos gaunasi, tada tenka pridėt nemažai miltų, gal dėl to ir skonio pritrūko
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 30, 10:42)
kiek aš tų raugų išbandžiau, tai man geriausias pagal Terra, ta prasme lengviausiai gaunas, o paskui jau iš jo kokį reik tokį pasidarai.
Tik miltus tai imu rupius ruginiu (viso grūdo malsenos).

O gal galit recepta sio raugo, ar ci atas kur pirmam psl? \
jau pabodo kaip pilva pucia nuo mieliniu duoneliu, norisi bandyt darytis rauga.
Atsakyti
QUOTE(Failas @ 2011 01 30, 09:27)
O dabar aš prašau patarimo  4u.gif

mano pastebėjimas iš savo patirties, kvietinis raugas labai jautria reaguoja į miltus ir jei paimu kitas, viskas, gali nekilt, stovi, dar kvapas kažkoks nemalonus atsiranda, o tik pamaitinu su Malsenos 550C, viskas, iškarto rodo savo dėkingumą biggrin.gif gal ir jus pabandykit pažaist su miltai, labai nepatinka jam latviški miltai Daina 550D

QUOTE(ievakata @ 2011 01 30, 11:15)
O gal galit recepta sio raugo, ar ci atas kur pirmam psl? \
jau pabodo kaip pilva pucia nuo mieliniu duoneliu, norisi bandyt darytis rauga.

pirmam puslapyje pagal Terra
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 30, 11:51)
pirmam puslapyje pagal Terra

Aciu, pradesim gilintis g.gif
Atsakyti
Merginos - iš kart atsiprašau jei kartosiuos, skaičiau kol susisuko galva unsure.gif
kepu duonelę orkaitėj, pagal receptą:
700g kvietiniu miltu
300g ruginiu miltu (nededu dabar)
100 kvietiniu selenu
180g cukraus
2 arbatiniai sauksteliai druskos
100g aviziniu dribsniu(nuplaut)
100g saulegrazu (nuplikyti ir nuplaut saltu vandeniu)
100 g linu semenu (nuplaut,nuplikyt,nuplaut)
2 saujos kmynu (nuplikyt,nuplaut)
1 litras silto vandens
1 indelis raugo(apie 500ml)
minkyti 10-15 min,paruosti indus kepimui-patepti aliejum,pabarstyt sezamo seklom,atideti raugo kitam kartui,o i kepimo indus pridet du trecdalius kepimo formos. laikyti 6 val kad pakiltu,kepti 80 min 180 laipsniu orkaiteje
rauga galima laikyt saldytuve maximum 9 paras


kažin ar duonkepėj galima kepti tokią?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skambanti tyla: 30 sausio 2011 - 23:41
QUOTE(Skambanti tyla @ 2011 01 30, 23:41)
Merginos - iš kart atsiprašau jei kartosiuos, skaičiau kol susisuko galva  unsure.gif
kepu duonelę orkaitėj, pagal receptą:
700g kvietiniu miltu
300g ruginiu miltu (nededu dabar)
100 kvietiniu selenu
180g cukraus
2 arbatiniai sauksteliai druskos
100g aviziniu dribsniu(nuplaut)
100g saulegrazu (nuplikyti ir nuplaut saltu vandeniu)
100 g linu semenu (nuplaut,nuplikyt,nuplaut)
2 saujos kmynu (nuplikyt,nuplaut)
1 litras silto vandens
1 indelis raugo(apie 500ml)
minkyti 10-15 min,paruosti indus kepimui-patepti aliejum,pabarstyt sezamo seklom,atideti raugo kitam kartui,o i kepimo indus pridet du trecdalius kepimo formos. laikyti 6 val kad pakiltu,kepti 80 min 180 laipsniu orkaiteje
rauga galima laikyt saldytuve maximum 9 paras


kažin ar duonkepėj galima kepti tokią?


galima, tik kiekius reika mažint
Papildyta:
O man toks klausimas iškilo, jei raugo nedėt į šaldytuvą, o tik kasdien vis pamaitint, tai kept imt visą reikiamą kiekį iš to kasdien maitinamo raugo, ar iš jo pasiimt tik šaukštą ir pamaitint, taip kaip ir imant iš šaldytuvo atsidėtą starterį?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 31, 00:54)
galima, tik kiekius reika mažint

O man toks klausimas iškilo, jei raugo nedėt į šaldytuvą, o tik kasdien vis pamaitint, tai kept imt visą reikiamą kiekį iš to kasdien maitinamo raugo, ar iš jo pasiimt tik šaukštą ir pamaitint, taip kaip ir imant iš šaldytuvo atsidėtą starterį?

Ačiū 4u.gif
O papildomai kildint reikia?

O kam reik maitinti raugą? Aš savojo niekada nemaitinu rolleyes.gif
Papildyta:
Dar klausimas ( įtariu milijoną kart girdėtas blush2.gif ) recepte buvo parašyta 1,5 šaukštelio sausų mielių, aš nepastebėjau ir dėjau 1,5 šaukštelio normalių mielių, iškepė ''batonas'' gerai, kaip pirmam kartui duonkepės kepinys vykęs. Bet pamaniau, jei dėsiu 7g sausu mieliu=21g normaliu, tai ar nebus per daug? Kepant jaučiau mielių kvapą .
Ir kuom galima keisti pieno miltelius, gal jų visai nereik (galima) nedėti ?
Atsakyti