Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

blush2.gif
QUOTE(jolanka @ 2011 02 02, 16:46)
Pataisiau kaip as ja kepu, tikiuosi aiskiai smile.gif Sita duona kepu jau 6-7 men, visi jos tik ir praso ir laukia smile.gif)))

Rauga as gavau is tos moters kuri kepa sita duona, bet manau pavyktu ir su pasigamintu Nataliuncik'o raugu. O paskui jau procesas vyktu kaip ir turi buti, su siuo pusiau plikytu raugu.
Taip, atsikabinam raugo kitam kepimui ir tik tada sudedam visus kitus dalykus - kmynus, druska, miltus.

As visada uzsiplikau is ryto plikini, kai atvesta sudedu rauga ir palieku, o kita ryta atsidedu rauga ir suminkau. Po pietu ar ipavakare jau kepu duona.
Sitas kiekis produktu yra laaabai dideliam kepalui, skarda  beveik per visa orkaites dydi.

Oiii DIDELIS DIDELIS TAU dekui 4u.gif Bandysiu ax.gif tikiuosi pavyks, bet dar toks klausimelis - kai nuiimi tuos 250 ml kitam kartui raugo - tai ji laikai saldytuve? Kiek laiko galima laikyti? Ar ir ji reikia karts nuo karto pamaitinti?
Tai jei teisingai suprantu pirma kart kepent duona pas mane bus 2 raugai???? Vienas kuri desiu pasigaminus, o kitas kuris gausisane?
tik kita kart kai kepsiu duona jau desiu ta kur nupylus busiu 250 ml?
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 02 02, 16:11)
as tai spintoj laikau  lotuliukas.gif
totore man tavo variantas tai nelabai  g.gif  rusyje i miltus gali visokio plauko gyviu prilist g.gif ar negali? blush2.gif  lotuliukas.gif
gal 250ml  g.gif

As del to taip pat susirupinus, bet jei dezes krastus su langu sandarinimo gumine juostele apklijuot ir dangti uzdet, tai vos ne vakumine deze turetu gautis g.gif As tokiais prisigalvojimais nesiliauju MB stebint lotuliukas.gif Cia ne i tema, bet pvz.: ant vaiku paspiriamos masinytes ratu uzmoviau senas kojines, tai sie po namus vazinedami man grindu nesubraizo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(anemone @ 2011 02 02, 11:37)
nataliuncik
Labai jums aciu . Vakar kepiau dvieju rusiu duona su Jusu kvietiniu raugu kefyro pagrindu .O pats raugas koks kvepiantis gavosi !
Kepiau tamsia kvietine duona su ruginiu fermentuotu salyklu ir misiniu ,, tamsusis ,,. O kita duonele , tai kvietine su baltomis ir juodomis sezamo seklomis . Puikiai abi ishkilo . O jau kokios gardzios !

wub.gif Prašom 4u.gif

Sense,aš į kombainą įstatau bulvių tarkavimo peilius ir sumalu, gaunasi reikiamas didis smile.gif

QUOTE(truputukas @ 2011 02 02, 13:18)
O gal koki pavyzdeli idetumet? 4u.gif Niu ta prasme pagal koki receptuka. Nes kaip suprantu, cia jau raugo nereik? AR galima ir su raugu?Nesnorisiman kvietines duonikes...

bet kokiam atvejui reikia raugo arba mielių unsure.gif

QUOTE(Totore @ 2011 02 02, 14:40)
Apie miltu maisus as taip pat pagalvoju kur juos butu galima susandeliuot, ir kol kas persasi vienintele mintis: nusipirkt JYSK plastiko didele deze (kaip skalbiniam, tik be skyluciu) su dangciu ir ten ideti miltu maisa, o si turta ''apgyvendinti'' rusyje ir tada po kelis kg parsinesti i namus, na cia gaunas panasiai kaip su bulvem smile.gif Kazi, kaip ta mano mintis  ax.gif Aisku rusys rusiui nelygu, manasis sausas, tai gal ir tiktu  rolleyes.gif

nelabai gera, bet kaip jus ir parašėt rūsys rūsiui nelygus g.gif

QUOTE(Totore @ 2011 02 02, 16:29)
As del to taip pat susirupinus, bet jei dezes krastus su langu sandarinimo gumine juostele apklijuot ir dangti uzdet, tai vos ne vakumine deze turetu gautis  g.gif  As tokiais prisigalvojimais nesiliauju MB stebint  lotuliukas.gif  Cia ne i tema, bet pvz.: ant vaiku paspiriamos masinytes ratu uzmoviau senas kojines, tai sie po namus vazinedami man grindu nesubraizo  thumbup.gif

bandykit, bet tokioj dėžėj laisvai galit laikyt ir namie, tik į dėžę įdėkit česnako skiltelėm arba lauro lapus
Atsakyti
QUOTE(Totore @ 2011 02 02, 18:29)
As del to taip pat susirupinus, bet jei dezes krastus su langu sandarinimo gumine juostele apklijuot ir dangti uzdet, tai vos ne vakumine deze turetu gautis  g.gif  As tokiais prisigalvojimais nesiliauju MB stebint  lotuliukas.gif  Cia ne i tema, bet pvz.: ant vaiku paspiriamos masinytes ratu uzmoviau senas kojines, tai sie po namus vazinedami man grindu nesubraizo  thumbup.gif

Isradingumas thumbup.gif
O del miltu, kazin ar nepradetu pelyti tokiam "vakume" g.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 02, 17:23)
Isradingumas thumbup.gif
O del miltu, kazin ar nepradetu pelyti tokiam "vakume" g.gif

pelyt kaip ir neturi, bet gali prakart
Atsakyti
QUOTE(Totore @ 2011 02 02, 16:29)
Cia ne i tema, bet pvz.: ant vaiku paspiriamos masinytes ratu uzmoviau senas kojines, tai sie po namus vazinedami man grindu nesubraizo  thumbup.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif super!

as va issikepiau siandien duonyte is delonos knygutes bigsmile.gif su raugu ir gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 02, 17:25)
pelyt kaip ir neturi, bet gali prakart

O kodel apkars, del oro cirkuliacijos stokos? Cesnakas ir lauro lapai - kenkejams atbaidyti?
Atsakyti

QUOTE(sssagis @ 2011 02 02, 19:30)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  super!
as va issikepiau siandien duonyte is delonos knygutes  bigsmile.gif su raugu ir gavosi  thumbup.gif

is kurio puslapio? turiu ta knygute, yra tikrai geru receptu, bet ir klaidu doh.gif
Labai skani Indiška duona, valgom su varske, tai primena Turkiskus gozleme thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Totore @ 2011 02 02, 18:00)
O kodel apkars, del oro cirkuliacijos stokos? Cesnakas ir lauro lapai -  kenkejams atbaidyti?

miltai nemėgsta gulėjimo, o ypač jei be oro
taip, česnakai ir lauro lapai pirma pagalba nuo kenkėjų
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 02, 18:17)
is kurio puslapio? turiu ta knygute, yra tikrai geru receptu, bet ir  klaidu doh.gif
Labai skani Indiška duona, valgom su varske, tai primena  Turkiskus gozleme  thumbup.gif

52pusl 4u.gif o kokios klaidos? g.gif as dar tik neseniai isigijus ta knygele ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 02 02, 18:58)
52pusl 4u.gif  o kokios klaidos? g.gif  as dar tik neseniai isigijus ta knygele  ax.gif

http://www.projektai...ta/taisymas.bmp
Atsakyti
QUOTE(Totore @ 2011 02 02, 21:10)

Dar siulau atkreipti demesi i produktu eiliskuma, pradzioje knygos raso vienaip, o kai kuriuose receptuose pateikia kitaip.
Ne klaidos, bet tiesiog pastebejimai.... Man su matematika visada ne kas doh.gif bet mieliu keitima raugu kepiniuose, tai paprasciau galima buvo aprasyt. Net ir matematikui teko pasukt galva biggrin.gif
Dar atkreipkit demesi i produktu svori, jei duona kepsit duonkepej ir ypac i receptus kur parasyti 2 variantai :duonkepej ir orkaitej. Mano duonkepe tik iki 1000 g. Po nuotrauka pvz. raso 2x600 g. Vadinasi virsija mano duonkepes galinguma.Tiesiog reikia viska persiskaiciuot ir pritaikyt pagal duonkepe. O kitur labai aiskiai raso kepaliuko svori 4u.gif
Dar padariau klaida, knyguteje raso, kad geriausia butu sviesta supilti ant jau apminkytos teslos, (cia kalbama apie duonkepe). Tai va, gyvenime daugiau taip nedarau ir nedarysiu. Sviestas supylus ant jau apminkytos teslos taip ir liko atsiskyres doh.gif Tesla sukociojo i kamuoliuka, o aplink sviestas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pavasarinė: 02 vasario 2011 - 20:01