Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Kiekvienas turi atrast SAVO raugo gamybą/laikymą, kaimuose vieni net kubilus nevalo tam, kad kita karta kas liko užraugins duoną

anemone,skanios duonelės 4u.gif

truputukas,pabandykit gal Terros Palanga g.gif
O šiaip, tokia duona gali būt bet koks receptas iš dalinai plikytu miltų su kmynais ir kiek daugiau cukraus mirksiukas.gif

Atsakyti
Uzlekiau parasyt kaip man sekes gelbet perrugusia duonele smile.gif Pasigaminau is naujo tos pacios duoneles tesla, tik nedejau raugo, o idejau puse tos pacios perrugusios duoneles (kadangi si buvo apdziuvus, tai kieta dali nuemiau, o likusia sudejau i nauja tesla). Iskepiau ir kepaliukas gavosi zinoma didesnis, bet visai nerugstus thumbup.gif Tik tikejaus, kad duonele labiau iskils... Nesuprantu del to raugo, pats kaip ir priklauso iskyla dvigubai, visas pilnas burbuliuku, o duonele tai kyla laaaabai sunkiai..... Kazi kodel?
Atsakyti
na galiu pasigirti, šį kartą borodino duona nepriekaištinga smile.gif labai skani, aš tik linų sėmenų dadėjau smile.gif

user posted image

ir sastingio batonas, kaip visada nepakartojamas thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 01, 17:08)
Kiekvienas turi atrast SAVO raugo gamybą/laikymą, kaimuose vieni net kubilus nevalo tam, kad kita karta kas liko užraugins duoną   

anemone,skanios duonelės  4u.gif

truputukas,pabandykit gal Terros Palanga  g.gif
O šiaip, tokia duona gali būt bet koks receptas iš dalinai plikytu miltų su kmynais ir kiek daugiau cukraus  mirksiukas.gif

apie kubilus biggrin.gif drinks_cheers.gif Uzvakar netycia padariau eksperimenta. Kadangi noriu uzsiauginti naujo ruginio raugo, tai su 100 ml virinto silto vandens praskalavau dubeneli kuriame buvo raugo likuciais aplipe sieneles. kitaip tariant "isploviau dubeneli" biggrin.gif ir ta skysti panaudojau gaminant kita rauga. rezultatas puikus, kaip sakant auga kaip ant mieliu thumbup.gif vakar buvo antra diena, koretas, grazus,ir kvapas thumbup.gif

nataliuncik, turiu klausima ax.gif Kadangi vis dar nepasiduodu ir vakar ismeciau jau 5 kvietini rauga su kefyru, bet pries mesdama labai suabejojau. Antra diena vaizdelis buvo toks: koretas, burbuliukai pavirsiuje, bet visas pavirsius juodas blink.gif dabar ziuriu atidziau jusu raugo nuotrauka, lyg irgi tokiu juodu taskeliu yra, bet ant mano gaminto raugo, ne taskeliai, o visas virsus pajuodo per pirmas 24 valandas. Gaila, neturejau galimybes nufotografuot. Tiesa pakeiciau miltus, su siais geriau gaunasi, ta prasme, kad pradeda rugt ir matosi koretumas. Bet suabejojau ar pajuodes pavirsius ne pelesiai ir ismeciau g.gif

elelele thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 02 01, 12:09)
bet kaip visiems skirtingai.
Kiek skaičiau tai kuo daugiau maitini, tuo mažiau rūgšti.
Man kažkaip gaunas skirtingas tas rūgštumas, nors maitinu vienodai, tai dabar ir nusprendžiau nedėt šaldytuvą ir pažiūrėt kas gausis.
Taip pat ir skaičiau, kad iš ruginių miltų rūgštesnė, man kaip tik kvietinė duona visada gaunas rūgštesnė.
Iš kitos pusės na nėr ta mano duona vien rūgštis, bet aš noriu, kad nebūtų jokios rūgštelės kaip kad kepant mielinę, bet turbūt perdaug noriu.

Man tai ruginis raugas gavosi nerugstus, duona thumbup.gif bet gaminau ji ne 5 paras, o 6. turiu itarima, kad raugo kokybe ir aisku rugstingumas labai priklauso nuo miltu. Suprantama ir nuo temperaturos. Nes per greit irugstantis, sakoma jog buna rugstesnis.
Dar vienas pastebejimas...kadangi turiu refliuksa ir man rekomendavo atsisakyti juodos duonos, kuria labai megstu ax.gif , o ir pati manydavau, kad nuo duonos kyla rugstingumas. Dabar galiu pasakyt, kad nuo namines, savos gamybos juodos duonos su ruginiu raugu, jokio remens grauzimo nejauciu thumbup.gif . Kepiau kelis kartus ir nieko. Vadinasi arba mieliu netoleruoju, arba parduotuvej pirktose duonose visi tie priedai kelia rugstinguma.
Beje, Borodino duona pagal sios temos recepta thumbup.gif dabar su vyru suprantam posaki, kai senovej isidedavo duonos i kelione, uzgerdavo vandeniu ir budavo sotus. Nes 1,5 savaites islaikem duona, nei supelijo, nei sudziuvo, liko tokia pat, gal dar skanesne. Is parduotuves parnesta ir laikoma tokiom paciom salygom, uzdarytame maiselyje, supelydavo po keliu dienu. Galvodavom, kad del dregmes, bet dabar aisku, kad ne del jos. Beje batonai irgi ne pelija, o dziusta, dar padziovinu orkaiteje ir turiu puikiu dziuveseliu, kuriuos naudoju apvolioti kepsniams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pavasarinė: 01 vasario 2011 - 18:40
QUOTE(Skambanti tyla @ 2011 02 01, 10:05)
Savojo ir aš nemaitinu  rolleyes.gif , dar nebuvo, kad duonelė nepavyktų , 15 min ir visas procesas gatavas, su pamaišymu ir indo plovimu  rolleyes.gif , palieku orkaitėj 3-7 val (priklauso kas kada pirmas namo grįžta, tada ir jungiama orkaitė) ir kepam. priedus irgi dedu pagal kišenę ir norą. Kepiau iš to pačio raugo su česnaku,  riešutais , visokiais džiov vaisiais, ir t.t.

as lygiai taip pat kepu drinks_cheers.gif ir lygiai taip pat su raugu elgiuos drinks_cheers.gif einu kept sastingio batona,nes vakar iskepiau tai sprogo ore pati paragavau silto riekele thumbup.gif
Atsakyti
pavasarinė,ten gal foto nelabai kokybiškai gavosi, visgi dažniausia darau vėlai vakare, kai vaikai jau miega blush2.gif ten kur taškiukai, ten oro burbuliukai tokie

Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 01, 21:48)
pavasarinė,ten gal foto nelabai kokybiškai gavosi, visgi dažniausia darau vėlai vakare, kai vaikai jau miega  blush2.gif ten kur taškiukai, ten oro burbuliukai tokie

vadinasi gerai, kad pyliau lauk.
Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
O kur jus laikot miltus kai perkat maisais? g.gif
Atsakyti

Duonelė:
su linų sėmenimis
user posted image

su alyvuogėm:
user posted image

su slyvom, ir saulėgrąžom
user posted image
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 02 01, 22:15)
O kur jus laikot miltus kai perkat maisais? g.gif

svarbiausia pastatyt ant kažko tai, negalima laikyt ant grindų, na ir ko sausesnės patalpos
Aš laikau tamsiam kambari
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 01, 18:38)
Beje batonai irgi ne pelija, o dziusta, dar padziovinu orkaiteje ir turiu puikiu dziuveseliu, kuriuos naudoju apvolioti kepsniams.

Kuom susmulkinate/susimalate sudžiovintą batoną?
Bandžiau kavamale, atrodo sunkokai mala ir vistiek lieka stambių gabaliukų.
Atsakyti