Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

sakykite, o darant kvietini rauga ir idejus i kibiriuka ir uzdengus maiseliu (neturiu maistines pleveles blush2.gif )ar jame nerik padaryti skyluciu orui?
Ir dar...Jei va uzmaisiau jau rauga - tai pagal skaiciavimus sekmadieni dienas jis bus ale jau "gatavas"? bigsmile.gif
Ir jei as gaminsiu duonyte pagal Jolantos receptuka, man ji pries naudojima vis vien reiks pamaitinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo truputukas: 03 vasario 2011 - 12:38
LinaGustė,atjunkit svarbu iš el.lizdo ir valykit, net jei ir sušlaps, išdžius o tada ir naudokite

truputukas, galit
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2011 02 03, 12:29)
na, pas mane moulinex tai as su gregnu skudureliu ar kepine pavalau vidu, niekad nieko nepurskiau  g.gif siaip tai nieko ten pas mane baisaus nera, dazniausiai sausu medziagu kokiu pribyra  ax.gif

O pas mane ten gal prisvilo, nes paprastai nenusivalo. Ilgiau pamirkius tai atmirktų, bet mirkyt negalima. Sunku ten "prieit", nes ji gili gana. Aj, išsivalysiu, tik pavargt teks ilgėliau smile.gif Maniau, gal kokių gudrybių žinot blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2011 02 03, 14:13)
Labas, merginos  4u.gif  Atitrūkau nuo temelės po žiemos švenčių smile.gif Nors duoną ir toliau sėkmingai kepu  biggrin.gif 
Dabar atėjau pas jus su patarimu tokiu techniniu  ax.gif  Pribrendo reikalas išvalyti duonkepę. Bomann pas mane, kibirėlis vertikalus. Tai ji tokia gana gili. Kaip man tą dugną, kur kaitinimo elementas yra, išvalyti?  g.gif  Jos gi į vandenį merkti negalima. Jei aš tą vidų išpurkšiu kokiu valikliu, tai paskui su vandeniu gana sudėtinga bus pervalyti. Jei liks to valiklio, tai gali smirdėt paskui kepant  g.gif  Ką manot? Kaip pačios darot?

o geras klausimelis, man ir idomu, as tai vis valau su dregna sluoste ir viskas, bet reiktu kada issivalyt normaliai...vandens tikrai ten pilti negalima...o valiklis gal issigaruos, hm? rolleyes.gif
na nebent laiudiskom priemonem: soda, actas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medag: 03 vasario 2011 - 13:13
QUOTE(LinaGustė @ 2011 02 03, 12:13)
Labas, merginos  4u.gif  Atitrūkau nuo temelės po žiemos švenčių smile.gif Nors duoną ir toliau sėkmingai kepu  biggrin.gif 
Dabar atėjau pas jus su patarimu tokiu techniniu  ax.gif  Pribrendo reikalas išvalyti duonkepę. Bomann pas mane, kibirėlis vertikalus. Tai ji tokia gana gili. Kaip man tą dugną, kur kaitinimo elementas yra, išvalyti?  g.gif  Jos gi į vandenį merkti negalima. Jei aš tą vidų išpurkšiu kokiu valikliu, tai paskui su vandeniu gana sudėtinga bus pervalyti. Jei liks to valiklio, tai gali smirdėt paskui kepant  g.gif  Ką manot? Kaip pačios darot?

pas mane pakolkas tik miltu yra pribyreje, bet as po kiekvieno kepimo isvalau su skudureliu ir viskas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sssagis: 03 vasario 2011 - 13:27
QUOTE(Margareta @ 2011 02 03, 11:09)
bet kokios isleistos knygos negalima nei dauginti nei kopijuoti savavaliskai be leidejo sutikimo, kaip ir muzikos, ar video irasu  tongue.gif koks cia jums nonsensas?

o apie autoryste buvo kalbeta..ne vienas recepras nepazymetas kaip asmsmeninis, ivade rasoma, jog ji surinko receptus, isbande ir parase  mirksiukas.gif

Tingiu knistis po įstatymus, bet paprieštarausiu. Rašant mokslinius straipsnius, bakalauro ar magistro darbus cituojami kiti autoriai nurodant leidinį ir metus. Niekas pačių autorių neklausia, pavargtų jie atsakinėti biggrin.gif . poster_offtopic.gif
Atsakyti
Jei kuri turite Promo-Sanitex kortele miltai pigiau cia:
http://www.sanitex.e...=...527&about=1
Kvietniai miltai MALSENA
550 D
25 kg
1kg-1,69 Lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Totore: 03 vasario 2011 - 15:13
Sveikos 4u.gif Aš irgi vis ruošiuosi, bet niekaip neprisiruošiu išsikepti duonos. Šią savaitę nusipirksiu ruginių miltų ir jungsiuosi prie Jūsų, kepėjos! smile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2011 02 03, 16:24)
Tingiu knistis po įstatymus, bet paprieštarausiu. Rašant mokslinius straipsnius, bakalauro ar magistro darbus cituojami kiti autoriai nurodant leidinį ir metus. Niekas pačių autorių neklausia, pavargtų jie atsakinėti  biggrin.gif . poster_offtopic.gif


drinks_cheers.gif

Kaip ir rasiau, niekas platint ir perspausdint nesiruosia, nes savaime aisku, kad uz plagiatus baudzia, ypac jei is ju turi pelno. Bet tas parasymas "negali buti perduodama ir dauginama jokia forma ir jokiomis priemonemis...be leidejo rastisko sutikimo" tai ka as zinau doh.gif tai taip iseina jei as idesiu recepta i SM, tai man jau straipsnis gresia? smile.gif kai tuo tarpu, tie patys receptai toj pacioj SM aptinkami doh.gif Kas dabar irodys "ar vista anksciau atsirado, ar kiausinis?".
Ir nemanau kad cia off topic biggrin.gif nes susije su receptais, ir dar duonos, ir dar knyga apie duona.... 4u.gif
O aplamai tai man ta knyga visai patinka ax.gif

Nesuprantu, ka jus ten turit toj duonkepej valyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2011 02 03, 10:15)
Perskaitykite savo postą su citata dar kartą ir rasite atsakymą, juk svarstykles turite  smile.gif . O kaip elgtis su šviežiiomis mielėmis kepant duonkepėje - pirmas puslapis  4u.gif .

g.gif

Įdomiai... aš nežinau kiek sveria 1,75 a.š. sausų mielių - tai kokiu būdu man tai sužinoti?????


Praeitą kartą kai kepiau apytiksliai 1,75 a.š. sausų mielių - ir man dar jų liko iš 7 g. pakelio.


tai pagal jus 1,75 a.š. sausų =7 g. sausų = 10 g. šlapių? g.gif


Papildyta:
Kaip elgtis su raugu toliau:

jį rauginau 5 d. ir kokias 4 d. stovėjo šaldytuve nemaitintas.

Dabar išėmiau ir maišau duoną. Liko apie 100 g. raugo. jo nemaitinus dėt į šaldytuvą, ar pamaitinti ir ryt dėti į šaldytuva g.gif (praeitą kartą man jis supelijo, kai pamaitinau ir palikau namie per nakt.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akvadigi: 03 vasario 2011 - 16:24
QUOTE(akvadigi @ 2011 02 03, 18:24)
g.gif

Įdomiai... aš nežinau kiek sveria 1,75 a.š. sausų mielių - tai kokiu būdu man tai sužinoti?????
Praeitą kartą kai kepiau apytiksliai 1,75 a.š. sausų mielių - ir man dar jų liko iš 7 g. pakelio.
tai pagal jus 1,75 a.š. sausų =7 g. sausų = 10 g. šlapių?  g.gif
Papildyta:
Kaip elgtis su raugu toliau:

jį rauginau 5 d. ir kokias 4 d. stovėjo šaldytuve nemaitintas.

Dabar išėmiau ir maišau duoną. Liko apie 100 g. raugo. jo nemaitinus dėt į šaldytuvą, ar pamaitinti ir ryt dėti į šaldytuva  g.gif (praeitą kartą man jis supelijo, kai pamaitinau ir palikau namie per nakt.)


As rasiau keliom zinutem anksciau, bet pasakysiu kaip ne matematike budama paskaiciavau biggrin.gif
Taigi, kadangi receptuose rasoma jog reikia 25 g slapiu arba 4 a.s. sausu mieliu. Paprastai tuose receptuose miltu buna 500g. Vadinasi 12,5g slapiu atitinka 2 a.s. sausu. ISVADA biggrin.gif 1,75 a.s. sausu atitinka apie 11,5-12 g slapiu mieliu.
As deciau 11 g slapiu mieliu 4u.gif
Kaip anksciau citavau viena supermama, pagal ja : 10 g slapiu mieliu atitinka 1,5 a.s. sausu.

Bandziau svert 2 a.s. mieliu, tai svarstykles rodo 2 g g.gif
7g sausų mielių atitinka 20g paprastų (šlapių) mielių maišant rankomis
7g sausų mielių atitinka 10g paprastų (šlapių) mielių maišant duonkepei

Tai taip iseitu, kad duonkepej kepant ne 5 g slapiu nereik unsure.gif Zodziu taip skaiciuojant gaunasi kazkas ne taip g.gif

Gal ir blondiniskai nusisnekejau, bet as ne matematike biggrin.gif

O del raugo, tai jus nelaiket valanda isemusi kad atsiltu ir nemaitinot,ir nepalikot keliolikai valandu? g.gif as tai isimu, pamaitinu, tada palaikau apie 10 val. tada is dalies kepu, kita dali i saldytuva ir nemaitinu iki kito kepimo.
Atsakyti
QUOTE(Totore @ 2011 02 03, 15:10)
Jei kuri turite Promo-Sanitex kortele miltai pigiau cia:
http://www.sanitex.e...=...527&about=1
Kvietniai miltai MALSENA
550 D
25 kg
1kg-1,69 Lt

Ačiū už nuorodą.Kaip tik baiginėju miltus 4u.gif

QUOTE(akvadigi @ 2011 02 03, 16:24)
g.gif

Įdomiai... aš nežinau kiek sveria 1,75 a.š. sausų mielių - tai kokiu būdu man tai sužinoti?????


Aš dedu vieną pilna,kito truputį daugiau nei pusę ir viskas ok. Įdėsi du,nieko neatsitiks.Keli nukrypimo gramai nieko nekeičia smile.gif



Kam patiko Sąstingio batonas,siūlau pabandyti išsikepti pienišką.Kažkas naujo,panašaus,bet tuo pačiu ir kito ax.gif Mums tiko ir patiko.Gal net labiau už Sąstingio rolleyes.gif

Pieniškas batonas

475g kvietinių miltų
50ml šilto vandens
200ml pieno
1a.š. druskos
1v.š. cukraus
3-4a.š.sausų mielių
Mieles kildinti vandenyje su cukrumi,tuomet minkyti tešlą iš nurodytų produktų.Apie valandą pakildinti,padaryti įpjovimus,aptepti kiaušiniu,apiberti sezamu (nebūtina,bet receptas taip nurodė).Kepti 200laipsnių temperatūroje kol apskrus,tada temperatūrą sumažinti iki 170-180.

Tešlą man minkė ir kildino duonkepė,tada suformavau batoną ir kepiau 180 laipsnių karštyje apie 35 minutes.

user posted image

Receptą verčiau iš good-cook.ru

Atsakyti