QUOTE(akvadigi @ 2011 02 03, 18:24)
Įdomiai... aš nežinau kiek sveria 1,75 a.š. sausų mielių - tai kokiu būdu man tai sužinoti?????
Praeitą kartą kai kepiau apytiksliai 1,75 a.š. sausų mielių - ir man dar jų liko iš 7 g. pakelio.
tai pagal jus 1,75 a.š. sausų =7 g. sausų = 10 g. šlapių?
Papildyta:
Kaip elgtis su raugu toliau:
jį rauginau 5 d. ir kokias 4 d. stovėjo šaldytuve nemaitintas.
Dabar išėmiau ir maišau duoną. Liko apie 100 g. raugo. jo nemaitinus dėt į šaldytuvą, ar pamaitinti ir ryt dėti į šaldytuva

(praeitą kartą man jis supelijo, kai pamaitinau ir palikau namie per nakt.)
As rasiau keliom zinutem anksciau, bet pasakysiu kaip ne matematike budama paskaiciavau
Taigi, kadangi receptuose rasoma jog reikia 25 g slapiu arba 4 a.s. sausu mieliu. Paprastai tuose receptuose miltu buna 500g. Vadinasi 12,5g slapiu atitinka 2 a.s. sausu. ISVADA

1,75 a.s. sausu atitinka apie 11,5-12 g slapiu mieliu.
As deciau 11 g slapiu mieliu
Kaip anksciau citavau viena supermama, pagal ja : 10 g slapiu mieliu atitinka 1,5 a.s. sausu.
Bandziau svert 2 a.s. mieliu, tai svarstykles rodo 2 g
7g sausų mielių atitinka 20g paprastų (šlapių) mielių maišant rankomis
7g sausų mielių atitinka 10g paprastų (šlapių) mielių maišant duonkepei
Tai taip iseitu, kad duonkepej kepant ne 5 g slapiu nereik

Zodziu taip skaiciuojant gaunasi kazkas ne taip
Gal ir blondiniskai nusisnekejau, bet as ne matematike
O del raugo, tai jus nelaiket valanda isemusi kad atsiltu ir nemaitinot,ir nepalikot keliolikai valandu?

as tai isimu, pamaitinu, tada palaikau apie 10 val. tada is dalies kepu, kita dali i saldytuva ir nemaitinu iki kito kepimo.