Įkraunama...
Įkraunama...

Barselona Nr. 2

QUOTE(Utopia @ 2011 06 15, 22:40)
Andora arčiau Costa Bravos. Jeigu orientuotis ties Barselona, tai Costa Brava yra šiauriau jos, o Costa Dorada piečiau. smile.gif

Šiaip kalbant apie Costa Bravą, tai pritarčiau Partizanei, kad Lloret de Mar nesirinkit. Jis tobulai tinka, jei nori pasitūsint, bet šiaip tai tikrai geriau Tossa. smile.gif

taip taip, būsiu supainiojusi (kaip visada) tuos pakrančių pavadinimus.
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2011 06 17, 10:05)
Priminkit, is kurio kurorto pirkot ekskursijos? Nors apytiksliai, kokios kainos vietiniu ekskursiju?

Ech, noreciau i Salou, bet teks rodos varyti i LLoret de mar, nes norim kuo kukliau, nes siemet jau du kartus keliauta. I LLoreta siulo labai pigiai, aisku ziuriu i visai paprastus viesbutukus.

Mes iš Lloret de Mar ir važiavom. Irgi pakankamai kukliai gyvenom, bet nematėm prasmės Ispanijoj gulėt prie baseino ar viešbučio kambary kiurksot smile.gif

Dėl vietinių ekskursijų tikrai bijau kažką sakyt, nes viską pirkom iš Novaturo ir net nebuvom užėję palyginti tų kainų. Iki 10 eurų kaina gal ir kristų, bet abejoju, ar daugiau, ne Turkija ar Egiptas ten vis tik... Bet šiaip vienintelė ekskursija, kuri buvo organizuota Novaturo, ir buvo į Barseloną (su lietuve gide), visos kitos buvo su kažkokia vietine agentūra. Važiavom daugiausia su rusais, keli lietuviai buvo pasitaikę. Man atrodo, paskui mačiau tos agentūros iškabą kažkur, greičiausiai, tiesiogiai iš jų būtų buvę geriau pirkti, bet ech, ką darysi rolleyes.gif

O šiaip Lloret de Mar pasistenkit pasivaikščiot, nesitrinkit labai pagrindinėmis gatvėmis, paeikit toliau. Mūsų viešbutis buvo toli gražu ne pirmoje linijoje (t.y. ne grynai prieš tą pagrindinį pliažą), bet mes dar toliau buvom nulindę į miestą, tai radom superinį katalono restoraną. Meniu toks pakankamai platus, bet kad ir ką išsirinktum, jis vis tiek pasiūlys tai, ką šiandien gamina, nes žmonių ten nėra, tai jam neapsimoka daug skirtingų patiekalų gamint biggrin.gif Buvom du kartus ir abu kartus po vieną porelę buvom radę besėdinčius biggrin.gif Maistas nuostabus, užsisakai vyno - atneša visą butelį. Aišku, kainos šiek tiek kandžiojos, bet labai norėjos nueit į tokio tipo vietą. Pabandykit paieškoti ko nors panašaus, jeigu liks atliekamų pinigų smile.gif Beje, apsipirkti irgi visai galima. Mes nebuvom atradę tų drabužių parduotuvių, tai prisipirkom drabužių Barselonoj (kai laiko ir taip žvėriškai nebuvo), o paskui pamatėm, kad visko ir pačiam Llorete buvo.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Utopia: 17 birželio 2011 - 21:14
QUOTE(Atlantida @ 2011 06 17, 10:05)
Priminkit, is kurio kurorto pirkot ekskursijos? Nors apytiksliai, kokios kainos vietiniu ekskursiju?

Ech, noreciau i Salou, bet teks rodos varyti i LLoret de mar, nes norim kuo kukliau, nes siemet jau du kartus keliauta. I LLoreta siulo labai pigiai, aisku ziuriu i visai paprastus viesbutukus.

Pabuvojau Loret de Mar ir Salou. Loret de Mar senesnis pagal amžių kurortas, paplūdimiai neblogi. Kurorte yra senovinė pilis (įėjimas buvo nemokamas). Dėl triukšmo, tai priklauso, kur gyvensit. Mes gyvenom netoli centro, bet triukšmo beveik nebuvo. Tik imkit viešbutį su kondicionieriumi, nes kitaip bus sunku užmigt.
Galima pačiam laivu nuplaukti į Tossą, pasivaikščiot po jos pilį. Laivai plaukia dažnai.
Salou jaunesnis kurortas, platūs paplūdimiai, užtenka į valias vietos savo rankšluostukus pasitiesti. Įspūdingo dydžio alėja palei jūrą, vakarais (tam tikrom dienom) būdavo gražūs lazerių šou prie jūros. O faugiau nėra ką žiūrėt.

Jeigu vyksit į salvadoro Dali muziejų, tai pačiam muziejuj bus įvairių prietaisų, į kuriuos reikia įmesti eurą ir pamatysit labai įspūdingų dalykų (tai Dali kūrybinė fantazija). Tikrai nesigailėst, ką išvysit. Na man patinka keistenybės ir neribota fantazija, bet gal ir ne visiems.
Atsakyti
Salvadoro Dali muziejus tai tikrai super, visiškai stogą man nurovė biggrin.gif Visiems rekomenduoju nuvykti. Bet ten važiuojant būtinas pasikaustęs gidas arba reikia būti pačiam daug prisiskaičius, nes ten net ir pačių svarbiausių, o tuo pačiu ir elementariausių dalykų nesuprasi - pvz. ten tas jo kapas, ant kurio nežinantys žmonės stojasi. Aišku, man tai apskritai žiauru, kad jis tame muziejuje palaidotas, o va dar kai žmonės ant galvos laipioja, tai išvis košmaras doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Utopia: 17 birželio 2011 - 21:19
Sveikos,
pasidalinsiu savo ispudziais is keliones. Vakar grizau is jos (Sveicarija-Prancuzijos Rivjera-Ispanija).Keliavau su agentura. Tai galiu patvirtinti merginu zodzius del Dali muziejaus thumbup.gif esu toli nuo tokio meno, bet likau suzaveta ir lengvai sokiruota, kiekvienam atvykus i Ispanija reikia si muzieju aplankyti.

Kelias dienas ilsejomes Lloret de Mar. Kas susije su gyvenmu ir triuksmu - tas tiesa. Mes triuksmo gavome tik viena diena - sestadieni, kai suleke aplinkiniu miesteliu jaunimas ir daug jaunu pramogu turistu is kitu saliu. Triuksmas buvo oi doh.gif ilgai neuzmigom.... Kitas dienas ir vakarus buvo ramu biggrin.gif , nes dar tik sezono pradzia buvo ir labai vesus oras ta savaite mums kliuvo doh.gif

Kas ten vaizuosi butinai siulau aplankuti Blanes miesteli su jo nuostabiu botanikos sodu, nuplaukti i Tossa de Mar miesteli (super zavingas miestukas mirksiukas.gif)
Atsakyti
Man tai labai įspūdingas Taragonos miestelis. Nuo Salou traukiniu apie 60-80 km (jei gerai atsimenu). Visą dieną galimą vaikščioti grožintis.

amfiteatras
user posted image

"teatrinis" namas
user posted image

Poilsis
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Herukas @ 2011 06 17, 21:43)
Sveikos,
pasidalinsiu savo ispudziais is keliones. Vakar grizau is jos (Sveicarija-Prancuzijos Rivjera-Ispanija).Keliavau su agentura. Tai galiu patvirtinti merginu zodzius del Dali muziejaus  thumbup.gif  esu toli nuo tokio meno, bet likau suzaveta ir lengvai sokiruota, kiekvienam atvykus i Ispanija reikia si muzieju aplankyti.

Kelias dienas ilsejomes Lloret de Mar. Kas susije su gyvenmu ir triuksmu - tas tiesa. Mes triuksmo gavome tik viena diena - sestadieni, kai suleke aplinkiniu miesteliu jaunimas ir daug jaunu pramogu turistu is kitu saliu. Triuksmas buvo oi  doh.gif  ilgai neuzmigom.... Kitas dienas  ir vakarus buvo ramu  biggrin.gif , nes dar tik sezono pradzia buvo ir labai vesus oras ta savaite mums kliuvo  doh.gif

Kas ten vaizuosi butinai siulau aplankuti Blanes miesteli su jo nuostabiu botanikos sodu, nuplaukti i Tossa de Mar miesteli (super zavingas miestukas  mirksiukas.gif)

O apie ta Blanes miesteli - ar mokamas tas botanikos sodas, kurioj vietoje jis randasi, kas ten gero? Kuo dar geras tas Blanes miestelis?

Merginos - labai labai aciu uz patarimus, mano sirdis linksta (aiskiai) po visu jusu patarimu kazkodel i Costa Bravos puse... O i Port Aventura ir is ten nuvaziuosim. Greitai padarysiu sprendima. thumbup.gif
Atsakyti
Būtinai nulėkit į Port Aventura. Aš tokio dydžio ir tokios įvairovės nesu mačiusi. Kaina didoka, bet verta visu šimtu procentų. Mums stovint prie kasų priėjo moteris su krūva bilietų ir pasiūlė bilietus per pus pigiau. Iš pradžių pabijojom, bet paskui surizikavom, nes matėm ir kitus perkant. Tai viskas buvo ok.

Visą dieną galima ten praleisti... Įvairūs šou, magų pasirodymai, tik reikia paskaityti prie pavilionų info. Galva susisuka nuo įspūdžių.
Atsakyti
QUOTE(alvara @ 2011 06 17, 22:10)
Būtinai nulėkit į Port Aventura. Aš tokio dydžio ir tokios įvairovės nesu mačiusi. Kaina didoka, bet verta visu šimtu procentų. Mums stovint prie kasų priėjo moteris su krūva bilietų ir pasiūlė bilietus per pus pigiau. Iš pradžių pabijojom, bet paskui surizikavom, nes matėm ir kitus perkant. Tai viskas buvo ok. 

Visą dieną galima ten praleisti... Įvairūs šou, magų pasirodymai, tik reikia paskaityti prie pavilionų info. Galva susisuka nuo įspūdžių.

O kokiu sesiu valandu ten uzteks? Nes kaip suprantu vaziuojnt is Costa Bravos mazdaug tiek ir gaunasi. Labai mielai vaziuociau i 2 dienu tura, bet nieks nesiulo, nebent paciai organizuotis, bet pagal kaina matau bus nuostolis, geriau 2 kartus nuvaziuot is Costa Bravos.

Idomu gal yra kokia be galo pigi nakvyne vieta Salou, pas kokia bobulyte ar pan? biggrin.gif Tada gal ir apsimoketu tokia savarankiska 2 dienu kelione i Salou i port aventura.
Papildyta:
QUOTE(alvara @ 2011 06 17, 21:11)
Pabuvojau Loret de Mar ir Salou. Loret de Mar  senesnis pagal amžių kurortas, paplūdimiai neblogi. Kurorte yra senovinė pilis (įėjimas buvo nemokamas). Dėl triukšmo, tai priklauso, kur gyvensit. Mes gyvenom netoli centro, bet triukšmo beveik nebuvo. Tik imkit viešbutį su kondicionieriumi, nes kitaip bus sunku užmigt.
Galima pačiam laivu nuplaukti į Tossą, pasivaikščiot po jos pilį. Laivai plaukia dažnai.
Salou jaunesnis kurortas, platūs paplūdimiai, užtenka į valias vietos savo rankšluostukus pasitiesti. Įspūdingo dydžio alėja palei jūrą, vakarais (tam tikrom dienom) būdavo gražūs lazerių šou prie jūros. O faugiau nėra ką žiūrėt.

Jeigu vyksit į salvadoro Dali muziejų, tai pačiam muziejuj bus įvairių prietaisų, į kuriuos reikia įmesti eurą ir pamatysit labai įspūdingų dalykų (tai Dali kūrybinė fantazija). Tikrai nesigailėst, ką išvysit.  Na man patinka keistenybės ir neribota fantazija, bet gal ir ne visiems.

Butinai vyksim po tokiu komentaru. thumbup.gif O kiek vaziuot iki jo nuo Lloreto?
Papildyta:
QUOTE(alvara @ 2011 06 17, 21:59)
Man tai labai įspūdingas Taragonos miestelis. Nuo Salou traukiniu apie 60-80 km (jei gerai atsimenu). Visą dieną galimą vaikščioti grožintis.

amfiteatras
user posted image

"teatrinis" namas
user posted image

Poilsis
user posted image

Grazu , ech... Na, as visko noriu, bet sunku kelione planuot vienai... juo labiau esu tokia svyruojanti ir visko norinti...Niekas man nenori sudaryt kompanijos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atlantida: 17 birželio 2011 - 22:19
[quote=Atlantida,2011 06 17, 23:01]
O apie ta Blanes miesteli - ar mokamas tas botanikos sodas, kurioj vietoje jis randasi, kas ten gero? Kuo dar geras tas Blanes miestelis?

I ji nuvaziavome ryte, kakzur apie 10 ryto, tai toks tylus ramus miestukas su savo siaromis gatvelemis. Botanikos sodas kainavo 11 euru, jame galima pora valandu neskubant praleisti, atsiveria super vaizdai i jura thumbup.gif . Nuvaziavus i Blanes miesteli, mes savo turistini autobusa pastateme aiksteleje ir i soda vaziavome jau su specialiu teaukinuku - autobusiuku, kuris vazineja is centrines miesto dalies iki soso ir dar toliau, vaizneja lyg kas 15 min. Tame parke daug augalu, vidurzemio, afrikos, tropiku, subtropiku augalu. Aki paganyti bus kur 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Utopia @ 2011 06 17, 21:18)
Salvadoro Dali muziejus tai tikrai super, visiškai stogą man nurovė biggrin.gif Visiems rekomenduoju nuvykti. Bet ten važiuojant būtinas pasikaustęs gidas arba reikia būti pačiam daug prisiskaičius, nes ten net ir pačių svarbiausių, o tuo pačiu ir elementariausių dalykų nesuprasi - pvz. ten tas jo kapas, ant kurio nežinantys žmonės stojasi. Aišku, man tai apskritai žiauru, kad jis tame muziejuje palaidotas, o va dar kai žmonės ant galvos laipioja, tai išvis košmaras doh.gif

O vaikus ten leidzia? 10 metu.
Papildyta:
[quote=Herukas,2011 06 17, 22:36]
[quote=Atlantida,2011 06 17, 23:01]
I ji nuvaziavome ryte, kakzur apie 10 ryto, tai toks tylus ramus miestukas su savo siaromis gatvelemis. Botanikos sodas kainavo 11 euru, jame galima pora valandu neskubant praleisti, atsiveria super vaizdai i jura thumbup.gif . Nuvaziavus i Blanes miesteli, mes savo turistini autobusa pastateme aiksteleje ir i soda vaziavome jau su specialiu teaukinuku - autobusiuku, kuris vazineja is centrines miesto dalies iki soso ir dar toliau, vaizneja lyg kas 15 min. Tame parke daug augalu, vidurzemio, afrikos, tropiku, subtropiku augalu. Aki paganyti bus kur 4u.gif
[/quote]

Aciu.
Atsakyti
Atlantida, įleidžia. Bent jau muziejaus puslapyje parašyta, kad vaikams iki 8 metų įėjimas apskritai nemokamas ax.gif
Atsakyti