Sveiki, visus didelius ir mažus su praėjusiomis šventėmis

, o dar oras toks...taip nuotaiką pakelia...
Visada be aparatų ( ar kitos technikos, padedančios girdėti) yra sunku, kurį laiką jautiesi kaip apdujęs, visai kitoje aplinkoje, bet apsiprasti galima. Jei tai KA, nešiojami ant abiejų ausų - o sugenda vienas iš poros - tai nedidelė problema, kažkiek tenkina ir vienas. Maniškiai irgi daug supranta ir bendrauja iš klausos, bet vis tiek nori to ar ne, įvaldo suvokimą ir iš lūpų, tad pastebėjau, kad kol jie be jų ( didysis tai ir taip girdi, tad ne tokia bėda, o mažasis mokosi), mums pavyksta susibendrauti, šiek tiek buitinės gestikuliacijos, aiškaus tarimo ir žiūrėk supranta, bet kaip smagu, kad jau suvokia, kad vis tik nori girdėti garsus - prašau uždėkit man aparatus ( rodo į ausį ir sako, mama apababa ).
Aš dar galvoju, kol sugedusį tvarko, turint senąjį, galima panaudoti. Aišku, kad garsas kitoks, vėl priprasti reikia, bet vis tik garsus tada girdėtų ( tai būtų tik išeitis trumpam laikui, kol bus tvarkomi aparatai, jei tik senieji dar veikia - aš ir mažylis PVZ. tokius turime). O logiškai mąstant, firmos galėtų na paskolinti kokius kol sutvarkys. Žinau atvejį, kai berniukui sugedo procesorius, jam buvo duotas pasinaudoti kitas, kol jo sutvarkė.