QUOTE(edinka @ 2012 04 26, 17:54)
Nezinau kodel, bet kiekviena karta kepant ta pacia programa nevienodai apkepa virsus - kartais graziai rudas, kartais pabales...
Būna ir man taip, kekso viršus tai vienoks tai kitoks būna
Papildyta:
QUOTE(Monstras @ 2012 01 30, 16:45)
Antras kepalas - batonas (iš knygelės "KDN", ten kur su gietine ir kiaušiniu), pagal receptą (1kg batonui) būt reikėję 2,5aš sausų mielių, dėjau vėlgi 18gr. Iškepė normaliai, iškilo belekiek, iki pat viršaus, vidus purus, plutelė labai traški. Taigi kaip ir beveik pataikiau, kitą kartą dėsiu truputį dar mažiau mielių į šį batoną.
Aš irgi bandžiau šį batoną iš KDN, bet man nepavyko

Apskritai tie receptai, kuriose produktai tais indeliais matuojami man vis nepavyksta. Ji rašo, kad matavimo indelį ima 200 ml. Tai jeigu reikia pusės indelio, tai kaip matuot: ar produkto pridėti iki 100 ml ribos, ar grynai per pusę (indelis gi platėja į viršų, tai vėl nesigautų pusė kiekio), be to virš 200 ml užbrauktos ribos dar yra vietos iki viršaus, tai va ir nepamatuoju niekad normaliai. Jei reikia 3 indelių miltų, tai čia tris kartus miltų iki 200 ml prikratyt ar iki pat indelio viršaus? Nes su apytiksliais matavimais vis kažkas būna negerai...
Papildyta:
Antroje knygos dalyje ji jau gramus šalia indelio kiekio parašo, tai taip man labiau patinka...kai tiksliai pagal receptą gramus susveriu, tai visad iškyla kaip reikia, nesusmenga