QUOTE(zhirnius @ 2012 11 08, 23:22)
Ana Ziuriu lyg tai su viena mentele. Tai jauciu linksiu prie Panasonic. Pas mane vyras vis I darba dedas sumustiniu. Tai sueitu. O plius, Panasonic galima svori rinktis nuo 500g... Hmm...
Niu, palukesiu, mazu dar kas pasisakys...

aciu!
O man kaip tik labiau patinka platesnės duonkepės, na tos su dviem mentelėm. Kodėl - ogi todėl kad tose mažose duonkepėse kepalas išeina labai aukštas, ten net nežinai nuo kurio galo pjauti riekę. Tiesiog riekės labai didelės. Todėl man patinka ilgesni ir ne tokie aukšti kepaliukai.
Nors jau ir taip kepant 1kg batoną jis gaunasi gana aukštas.
Na čia tik dėl kepalo formos aš kabinėjuosi, o jei tas nekliūna tai nesvarbu tada...
Turiu aš tą IKI'ninę Moulinex. Visai gera ji. Tik aš kadangi labiau mėgstu tamsią ruginę duoną kepti, tai ji kartais jau sunkiai suka tešlą, o jei norėsit tokią duoną kepti su tom mažesnėm duonkepėm bijau, kad ir neišmaišys (nes nepakankamai galingos) ir ne iki galo iškeps...
Batonas tai išeis, bet jei jau maišyt ruginius/kvietinius ,kaip kad juodai duonai, tai abejoju ar tos mažesnės, vienos mentelės, sugebės ir išmaišyt ir iškept...
Na kitos gal gali pakomentuot daugiau, aš tik spėlioju ir esu iš kelių žmonių girdėjęs, kad su tom mažesnėm nelabai išėjo be batono daugiau ką iškept...
Beje esu išbandęs daug receptų, ir iš nataliuncik blogo ir kitų, bet vistiek nebuvau iki galo patenkintas. Ar tai receptai netiko ar santykiai ne tie buvo...
Dabar atradau vieną puslapėlį -
http://www.indresvir.../virtuve/duona/
tai duonelės atrodo kaip tik mano duonkepei, liuks
Išbandžiau:
"trijų sėklų duona" - liuks
"ruginė duonelė" - gera
"riebi ruginė duona" - liuks
"rusiška ruginė duona" - liuks
"kasdieninė duona" - hm, na čia nelabai, gal per daug miltų, labai jautėsi miltų skonis
kitų kol kas nebandžiau...