Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(fotolama @ 2011 01 17, 21:48)
Na, šiuo atveju ne šokėjas kaltas smile.gif

Pas jus, kiek pamenu, yra kažkokia Canon muilinė. Dėl savo mažo sensoriaus ir labai mažo židinio nuotolio, muilinių ryškumo zona yra labai didelė ir dėl to skirtumas tarp atidarytos bei uždarytos diafragmos yra nedidelis ir jį pastebėti yra daug sunkiau nei veidrodinių fotoaparatų atveju.

Na taip verysad.gif CANON PowerShot S3 IS. Apie tai nepagalvojau. Esu dar žaliukas.

QUOTE(BElge @ 2011 01 17, 19:53)
parodyk nuotraukas, kur f keiciasi ir fono nelieja smile.gif

Įdedu dar vieną variantą...

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Loretoidas @ 2011 01 17, 21:46)
Na, aš kai nieko labiau nebegaliu atverti ir pakelti, fotkinu su 1/30  blush2.gif Tiesa, daiktus visokius  tongue.gif Ir dar su šimtuku, tokia sunkenybe  doh.gif Na, bet fokuso dievas vis dar nesu , net su ff  verysad.gif

tai gal simtukas prispaudzia tau ranka pries stalo ir ji nejuda? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(BElge @ 2011 01 17, 21:45)
Refresh, toks islaikymas tikrai per ilgas. Ypac pradedanciajam.
Galima fotorafuoti lauke, arciau lango, balkone ir t.t.

Hmmmm. Nu gerai. Padarysiu tokį bandymą. Fotkinsiu su kokiu 1/100 ir kelsiu ISO aukštyn, o kitą foto darysiu su savo numylėtu išlaikymu 1/30 ir su mažu ISO.
Atsakyti
Ivette negavau mailo 4u.gif cia del koliazu.

Del to fokuso nebuvimo buvo ir man istorija.As irgi is pradziu kankinausi , niekaip nesupratau kame cia reikalas, atrodo sufokusuoji i akis, net jau stengdavausi fotografuoti nepernesant fokuso, bet vistiek jis nebuvo toks ryskus kaip pas kitus. Jei fotografuodavau zmogu tai darydavau vienai pozai po koki 10 kadru, kad kazka atsirinkti biggrin.gif . Kazkokia neviltis buvo apemus, atrodo darai viska taip kaip reikia, vistiek nesigauna verysad.gif .Taip kankinausi keleta menesiu.Tai va, ir visos mano bedos issiprende, kai nusipirkau kita objektyva su stabilizatorium. Skirtumas buvo akivaizdus, ano objektyvo net nebenoriu naudoti... Dar padariau isvada, kad gal tas pirmasis objektyvas koks brokuotas pas mane buvo, nes ar gali tarp objektyvo su stabilizatoriumi ir be stabilizatoriaus toks skirtumas buti(nes kiek pastebejau nemazai merginu naudoja ta objektyva ir yra patenkintos)?Pirmasis pas mane buvo canon F1.8 50mm be stabilizatoriaus, antrasis tamron F2.8 17-50mm su stabilizatoriumi.

Atsakyti
QUOTE(Loretoidas @ 2011 01 17, 21:46)
Hmmmm, man nė į galvą niekad tokie dalykai neatėjo g.gif Visad maniau,kad kuo daugiau aplink daiktų - tuo gražiau tongue.gif

jumi peršokot tą stadiją, ko gero smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 01 17, 21:13)
laba,
kas dar norit mailo ir negavot. brūkštelkit. nes rodos visom prašiusiom išsiunčiau.
Lauksiu foto iki ryt vakaro

Aš noriu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2011 01 17, 21:53)
Hmmmm. Nu gerai. Padarysiu tokį bandymą. Fotkinsiu su kokiu 1/100 ir kelsiu ISO aukštyn, o kitą foto darysiu su savo numylėtu išlaikymu 1/30 ir su mažu ISO.

aš irgi žadu dar ryt bandyt. MB sakiau, kad man ryt vakarui prožektorių parūpintų... lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš tai galvoju apie tokį dalyką. Tik nepradėkit juoktis. Ar galima įsigyt kokių nors stipresnių lempų su stovais, ar kažko pan. ir nesuplot tūkstančių? Nekalbu apie studijines ten kažkokias blykstes, esu mačius tokias. Bet namie paskutiniu metu kažkoks dubakas, nes visos sujungtos lempos nepadeda pasiekt norimą tikslą. Šiandien išvis normaliai neįsidienojo.
Žodžiu.
Atsakyti
QUOTE(Loretoidas @ 2011 01 17, 22:46)
  doh.gif Na, bet fokuso dievas vis dar nesu , net su ff  verysad.gif

lotuliukas.gif

aš kartais surizikuoju 1/15. Kartais dar ir gaunasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 01 17, 22:03)
lotuliukas.gif 

aš kartais surizikuoju 1/15. Kartais dar ir gaunasi  smile.gif

tu išlaikymo dievas lotuliukas.gif
Atsakyti
ir dar merginos. Šnd tobulindama savo english (dar viena aistra) jau į wordą pusę to straipsniuko apie kompoziciją susimečiau lietuviškai. Žodžiu, kai turėsiu visą galėsiu pasidalint su norinčioms Lt variantu (pagal joretą lotuliukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 01 17, 23:05)
tu išlaikymo dievas  lotuliukas.gif

tai pradėkit melstis Dievams biggrin.gif
Atsakyti