Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Lora27 @ 2011 01 17, 17:01)
Sveikos, merginos.
Gal galit pagelbėti. Užkliuvau ties antru ND. Nu nesusikalbu su savo fotiku  blush2.gif
Keičiu F ir ISO. ISO pasikeitimai matosi, o F keitimas fono nelieja. Pasiskolinau veidroduką. Visos trys foto tinkamos (toj pačioj vietoj, tas pats objektas). Tai va galvoju, gal reikia nešti jį kam nors parodyti... arba antrą ND padaryti su skolintu fotoaparatu  blush2.gif
Bet gal kuri jau buvote susidūrusi su tokia problema? Kaip man pasitikrinti ar tikrai atidarinėjama diafragma?
Tik nesibarkit - pati žinau, kad prastam šokėjui ir .....

parodyk nuotraukas, kur f keiciasi ir fono nelieja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loretoidas @ 2011 01 17, 18:39)
Aš saviškių atžvilgių baisingai kritiška tongue.gif Kažkaip man jie vis nepakankamai gražūs  bigsmile.gif

gausi bizuno dbr! cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Loretoidas @ 2011 01 17, 17:39)
Aš saviškių atžvilgių baisingai kritiška tongue.gif Kažkaip man jie vis nepakankamai gražūs  bigsmile.gif

biggrin.gif Nu jau... Loreta, ko gėrei??? lotuliukas.gif
p.s. man taviškiai žiauriai gražūs ir fotogeniški thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos ir sveiki,
na prisijungiant kartą per savaitę, tai su jumis spėt šansų kaip ir nėr rolleyes.gif
Kadangi pasinert į interneto platybes neturėjau galimybės, tai 'kankinau' gėlytę( pavadinimo nežinau 4u.gif ) Kaip kažin kompozicija ir apšvietimas? Šoninė lango šviesa ir reflektorius-veidrodis (vis dar su kompaktine 'muiline' )rolleyes.gif Su Picasa tik automatinį kontrastą uždėjau. Labai laukiu pastabėlių 4u.gif
user posted image
Atsakyti
antajo, thumbup.gif kai aš vakar pamačiau tą foto, tai pirma mintis (na, aišku, po tos, kad foto nereali)- modelis baigia pasiruošti nude fotosesijoms biggrin.gif

QUOTE(antajo @ 2011 01 17, 17:35)
as esu visiskai pries tokius pasisakymus smile.gif yra be galo daug fotografu kurie butent ir fotografuoja vaikus namuose, savo aplinkoj smile.gif na o jeigu jau nori "studijinio", tai reikia ir pasistengt - vietos pirmiausia zymiai daugiau - kad butu kur vaika atsitraukt, kad nesimatytu jog jis pasodintas ant nelygios medziagos.

drinks_cheers.gif
aš dabar galvoju, kad gal toks mąstymas neretai būdingas pradedantiems? g.gif Gerai pamenu kaip pati panašiai galvojau- pirkau medžiagas, tiesiau, guldžiau vaiką, kad tik tos aplinkos nebūtų. Nefotogeniškos aplinkos cool.gif Laikui bėgant ta nuomonė keičiasi, dabar kaip tik stengiuosi fotografuoti vaiką JO aplinkoje. Beje, jei jis žaidžia, man tenka fotkinti gulint ant grindų doh.gif lotuliukas.gif

pasivarčiau savo albumus.... šios foto nerežisuotos, spontaniškos, padarytos vaikui keičiant sauskelnes biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2011 01 17, 20:02)

aš dabar galvoju, kad gal toks mąstymas neretai būdingas pradedantiems?  g.gif  Gerai pamenu kaip pati panašiai galvojau- pirkau medžiagas, tiesiau, guldžiau vaiką, kad tik tos aplinkos nebūtų. Nefotogeniškos aplinkos  cool.gif  Laikui bėgant ta nuomonė keičiasi, dabar kaip tik stengiuosi fotografuoti vaiką JO aplinkoje. Beje, jei jis žaidžia, man tenka fotkinti gulint ant grindų  doh.gif  lotuliukas.gif

jo jo, pilnai sutinku! ir as pati kabinausi juoda medziaga biggrin.gif .. todel ir patariu naujokems kaip kazkada man patare smile.gif bet viskas ateis savaime smile.gif

foto fainos smile.gif gal truputi ervdes noretus.. jb nepreikaistingas smile.gif
Atsakyti
aš dabar galvoju, kad gal toks mąstymas neretai būdingas pradedantiems?  g.gif  Gerai pamenu kaip pati panašiai galvojau- pirkau medžiagas, tiesiau, guldžiau vaiką, kad tik tos aplinkos nebūtų. Nefotogeniškos aplinkos  cool.gif  Laikui bėgant ta nuomonė keičiasi, dabar kaip tik stengiuosi fotografuoti vaiką JO aplinkoje. user posted image

Įtikinote. Na, gal aš ir klaidingai mastau. Gal klaidiną nuomonę ir vaizdą susidariusi esu.
Bet kadangi fotikas pas mane dar tik 2 mėn tai nenuostabu tikriausiai........

Beje, foto smagios. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Refresh: 17 sausio 2011 - 20:16
Sveikos, merginos,

esu visiškai žalia fotografijoje. Dekoruoju ir norėčiau išmokti gražiai nufotografuoti savo darbus. Perskaičiau teoriją ir bandžiau atlikti ND ... ir ant pačio pirmo užstrigau ... niekaip nesufokusuoju vieno iš trijų daiktų. Visą dieną bandau ir niekaip nepadarau normalios nuotraukos. Ir galiausiai susimasčiau, galbūt mano fotoaparatas Canon powerShot G9 negali taip nufotografuoti? Ar čia mano nemokėjimas kaltas? Ačiū už atsakymus 4u.gif

Atsakyti
Na įkėliau Flickre į SM grupę pasižaidimą su šviesa smile.gif Nieko ypatingo kaip nuotrauka, nes labiau žiūrėjau kaip paeksperimentuoti su šonine šviesa, plius veidrodžio sviesos atspindėjimu. Kas galėsit, pakomentuokit čia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lora27 @ 2011 01 17, 18:01)
Sveikos, merginos.
Gal galit pagelbėti. Užkliuvau ties antru ND. Nu nesusikalbu su savo fotiku  blush2.gif
Keičiu F ir ISO. ISO pasikeitimai matosi, o F keitimas fono nelieja. Pasiskolinau veidroduką. Visos trys foto tinkamos (toj pačioj vietoj, tas pats objektas). Tai va galvoju, gal reikia nešti jį kam nors parodyti... arba antrą ND padaryti su skolintu fotoaparatu  blush2.gif
Bet gal kuri jau buvote susidūrusi su tokia problema? Kaip man pasitikrinti ar tikrai atidarinėjama diafragma?
Tik nesibarkit - pati žinau, kad prastam šokėjui ir .....

Na, šiuo atveju ne šokėjas kaltas smile.gif

Pas jus, kiek pamenu, yra kažkokia Canon muilinė. Dėl savo mažo sensoriaus ir labai mažo židinio nuotolio, muilinių ryškumo zona yra labai didelė ir dėl to skirtumas tarp atidarytos bei uždarytos diafragmos yra nedidelis ir jį pastebėti yra daug sunkiau nei veidrodinių fotoaparatų atveju.
Atsakyti

aš dabar galvoju, kad gal toks mąstymas neretai būdingas pradedantiems?  g.gif  Gerai pamenu kaip pati panašiai galvojau- pirkau medžiagas, tiesiau, guldžiau vaiką, kad tik tos aplinkos nebūtų. Nefotogeniškos aplinkos  cool.gif  Laikui bėgant ta nuomonė keičiasi, dabar kaip tik stengiuosi fotografuoti vaiką JO aplinkoje. Beje, jei jis žaidžia, man tenka fotkinti gulint ant grindų  doh.gif  lotuliukas.gif

šitą ir aš perėjau... tik medžiagos nepirkau, nes turiu sieną vieną labai fotogenišką lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Yvette ,noriu tavo e-pašto,atsiūsiu nuotrauką žaidimui wink.gif

Daug prikalbėjot...labai daug. Neatsimenu ką norėjau sakyt....
Žinau,tik,kad pavydžiu Laukinei fokuso. Vedžiausi mergiotę į mišką vakar,tai vos ne kas antra nuotrauka išplaukus verysad.gif
Atsakyti