Marakeš, ačiū už naują temą
Dabar jaučiuosi, kaip tas drakoniukas iš rusiško multiko, atsidūręs šokolado fabrike

, nes ką tik grįžau iš bibliotekos su naujomis knygomis
Baisu girtis, kad būsiu pirmoji skaitytoja, nes, kai kažkada seniai pasigyriau, tai Nutis (šuo) sugalvojo pabūti antruoju skaitytoju ir sugraužė "Kas nuostabu ir išmintinga"
Ir šiek tiek apie perskaitytas knygas:
Witi Ihimare Banginių vadeliotoja - nuostabus, bet paprastas, iki ašarų jaudinantis pasakojimas apie... banginius ir vieną mergaitę

Man labai labai patiko. Jeigu knygą būčiau skaičiusi namie, o ne mikriuke, tai vietomis tikrai būčiau garsiai žliumbusi

Ir nors siužetas elementarus, aiškus nuo pirmųjų knygos puslapių (bent jau man buvo aiškus), pasakojimas įtraukia ir užburia. Labai patiko intarpai, kur aprašomi banginiai. Man knygos atmosfera kažkuo priminė "Šešėlių verpėją"

tik daug labiau įtikino... dar nustebino tai, kad nepastebėjau jokių klaidų, nors knygą leido Obuolys. O gal dėl pasakojimo gražumo į klaidas net dėmesio neatkreipiau

Kaip ten bebūtų, "Banginių vadeliotoja" - nuostabi knyga. Nuoširdžiai rekomenduoju
Daniel Glattauer Leo ir Emi. Kai pučia šiaurys - patiko jau pirmieji knygos sakiniai. Ir pati knyga nustebino mane, nes... nesižaviu kompiuteriniu pasauliu ir buvo keista taip smagiai skaityti meilės istoriją, kuri yra tiesiog... elektroniniai laiškai. Užtat kokie laiškai

Skaitant kilo prieštaringų minčių: ar galima įsimylėti niekada nematytą žmogų? Ar tokiu atveju patinka žmogus, ar vaizdas, kurį mes susikuriame? Kaip su tokiais santykiais konkuruoti realiems, šalia esantiems žmonėms, kurie turi ir silpnybių, ir trūkumų? Ar įmanoma laiminga pabaiga? ir kokia ji turėtų būti? ir ech... toliau neskaityti toms, kurios skaitys knygą...
mano nuomone autorius situaciją išsprendė labai logiškai ir žmoniškai... tik po visko liko klausimas, kaip gali išsiskirti du taip niekada ir nesusitikę žmonės?
žodžiu, knyga yra nebanalus, įdomus meilės romanas, palikęs po savęs daug klausimų... kaip smagu, kad šiandien gavau ir antrą dalį... ir džiaugiuosi ir bijau, kad ji nesugadintų pirmosios knygos įspūdžio. Beje, kur dingo
Salsa? Manau, jai šios knygos (bent jau pirmoji) turėtų patikti

Oi, rodos, prisiregistravau