Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 72 tema

QUOTE(luiziana @ 2011 02 17, 16:48)
Imesk nuoroda kur ten radai rusikai,nelabai as gaudaus kas tas rutrakeris  blush2.gif

www.rutracker.org
Bet jei nori, galiu atsiųst failiuką. Tik duok e-mailą.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 02 17, 15:39)
Ai, labai gundziausi mugej nauja Alma Littera knyga 'Svetimsale'. Baisiai gyre, gunde gera kaina. Nu bet taciau paziurejau - 1 dalis  doh.gif  Vel laukt tesinio. Uzgarantavo, kad siemet bus ir tesinys, bet didvyriskai atsilaikiau. Ir sutaupiau pinigeliu kam nors geresniam  thumbup.gif  Nes grizus pasirausiau kompe ir radau rusiska varianta rutracker'yje. Abieju daliu.

Dalys tai ten is viso ar ne astuonios yra, labai jau ilgai grojanti serija mirksiukas.gif Paskutine knyga dar net nebaigta. As sesias perskaiciusi esu.

QUOTE(luiziana @ 2011 02 17, 16:48)
Nu ir malacius,kad atsilaikei,palauksim pirma atsiliepimu daugiau  biggrin.gif  as irgi uzmetus aki,tai laukiu kol kas perskaitys ir prades komentuoti

As skaiciau, bet nekomentavau, nes tada dar pas jus nebuvau biggrin.gif Man si serija (orig. Diana Gabaldon "Outlander") patiko - akivaizdu, kad patiko, jei net sesias knygas iveikiau lotuliukas.gif - nors nuo ketvirtosios knygos jau maziau, nes knygos vis storesnes, o ivykiu vis maziau, uztai blah blah blah labai daug rolleyes.gif Bet pirmos trys knygos tikrai neblogos, kas megsta istorinius nuotykinius romanus, turetu patikti. Tiesa, yra ten ir fantastikos (keliones laike), bet ji taip labai neikyriai ir lyg tarp kitko ipinama i pasakojima, tai neturetu gadinti skaitymo malonumo fantastikos nemegejoms mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 17 vasario 2011 - 18:07
QUOTE(saintlina @ 2011 02 17, 17:49)
www.rutracker.org
Bet jei nori, galiu atsiųst failiuką. Tik duok e-mailą.

4u.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 02 17, 18:06)
Dalys tai ten is viso ar ne astuonios yra, labai jau ilgai grojanti serija  mirksiukas.gif Paskutine knyga dar net nebaigta. As sesias perskaiciusi esu.
As skaiciau, bet nekomentavau, nes tada dar pas jus nebuvau  biggrin.gif Man si serija (orig. Diana Gabaldon "Outlander") patiko - akivaizdu, kad patiko, jei net sesias knygas iveikiau  lotuliukas.gif - nors nuo ketvirtosios knygos jau maziau, nes knygos vis storesnes, o ivykiu vis maziau, uztai blah blah blah labai daug  rolleyes.gif Bet pirmos trys knygos tikrai neblogos, kas megsta istorinius nuotykinius romanus, turetu patikti. Tiesa, yra ten ir fantastikos (keliones laike), bet ji taip labai neikyriai ir lyg tarp kitko ipinama i pasakojima, tai neturetu gadinti skaitymo malonumo fantastikos nemegejoms  mirksiukas.gif

bigsmile.gif ogo,senai pasirodo iveikusi,o pas mus tik naujiena dar...aciu uz atsiliepima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 02 17, 14:39)
Ai, labai gundziausi mugej nauja Alma Littera knyga 'Svetimsale'. Baisiai gyre, gunde gera kaina. Nu bet taciau paziurejau - 1 dalis  doh.gif  Vel laukt tesinio. Uzgarantavo, kad siemet bus ir tesinys, bet didvyriskai atsilaikiau. Ir sutaupiau pinigeliu kam nors geresniam  thumbup.gif  Nes grizus pasirausiau kompe ir radau rusiska varianta rutracker'yje. Abieju daliu.

Žinok, gerai būtų, jei tai būtų visa pirma knyga , bet ką Alma littera išleido tai yra pirmos knygos pirma dalis.
O šiaip man ši knyga labai patiko.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 02 17, 19:58)
Žinok, gerai būtų, jei tai būtų visa pirma knyga , bet ką Alma littera išleido tai yra pirmos knygos pirma dalis.

smagiausia tai, kad paklausiau pardavėjos, kiek iš viso bus dalių. Sakė - dvi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 02 17, 21:45)
smagiausia tai, kad paklausiau pardavėjos, kiek iš viso bus dalių. Sakė - dvi  biggrin.gif

Tai pirmos knygos dvi dalys lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 02 17, 19:45)
smagiausia tai, kad paklausiau pardavėjos, kiek iš viso bus dalių. Sakė - dvi  biggrin.gif

lotuliukas.gif na jo pirmos knygos. tai šioje serioje visos knygos storos, tai ką jie žada kiekvieną knygą dalinti į dvi dalis g.gif kažkaip jauo čia jau per brangiai išeis
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2011 02 17, 10:15)
Laaabai daug - "Baltų lankų" knygyne kaina 46,25 Lt (su jų kortele kainavo keliais litais pigiau, bet vis tiek virš 40 Lt).
Bet kelionė iš Kauno į išparduotuvę Vilniuje daugiau kainuoja nei tas kainų skirtumas

Taip, tas tiesa. Bet vat jei vilnietės planuoja tam sostinės gale lankytis, tai tikrai verta užsukti.
Na, įdomu, įdomu, ką apie antrąją "Silvą" pasakysite - matau, kad nemažai jos nusipirkusių yra, lauksiu.

Martux, dėkui - kadangi manoji ne princesių periode visai - kartais nežinau, ar džiaugtis dėl to ar nelabai - pas mus daugiau visokios pramanytos būtybės gyvena biggrin.gif Tai ir troliai turėtų tikti į kompaniją.

M.Ivaškevičius "Mistras"
M.Ivaškevičius pabrėžia, kad pjesė paremta tikrais įvykiais, kurie kartais atrodo tokie neįtikėtini biggrin.gif . Čia veikia realios istorinės asmenybės - Adomas Mickevičius, jo žmona Celina, Žorž Sand ir Onorė de Balzakas, Frederikas Šopenas, filosofas Pjeras Lerua ir kiti.
– taigis, prašom įsivaizduoti - antra 19a. pusė, Napoleono perlaidojimui besirengiantis Paryžius.. A.Mickevičius sutinka mistrą - dvarininką Andžejų Towianskį, kuris skelbiasi esąs pranašu, stebuklingai išgydo Mickevičiaus žmoną, tuo prisirišdamas jį ir po to jį sužlugdydamas..
Pjesė tragikomiška, pilna pasiutimo, šmaikščių dialogų, pastebėjimų, gal net Vaildiško žodžių žaismo, šaržuojanti romantizmą ir gal kiek tos epochos garsius žmones. Apie identiteto, lietuvybės, savęs paieškas ir didvyrių stoką..
Jei tik neberia nuo pjesių skaitymo, rekomenduoju. Tiesa, knyga labai gražiai išleista. Apie pjesės pastatymą VMT visokių atsiliepimų prisiskaičiau - bet eisiu pati pažiūrėt, kas ten ir kaip. be to, ir tema ne apie tai smile.gif

Vieną vietą labai maga pacituoti, nes labai siejasi su knygų tematika biggrin.gif :

Sand. Paklausyk, Onorė. Kai lietuviai susėda gerti - nežinau, ką jie ten geria..
Balzakas. Ką nors, kas mums nepatiktų.
Sand. Iškelia į viršų tą savo gėrimą, nepasakysiu , į ką supilstytą, ir sako books wake us. Ir išgeria. Įsivaizduoji, Margaret.. Books wake us. Knygos mus prikelia. Mes prisikelsime knygose.
Balzakas Čia jau, Žoržai, tavo fantazijos.
Sand. Tikrai, Frederiko lenkai man pasakojo. Kokia tauta, tiesa? Geria ir linki vienas kitam prisikelti lieratūroje. Neįtikėtina.

Aš taip ir matau šiuos žodžius mūsų temos paantraštėj smile.gif Books wake us drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulėgrąža*: 18 vasario 2011 - 08:05
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2011 02 18, 08:03)
  Aš taip ir matau šiuos žodžius mūsų temos paantraštėj smile.gif Books wake us  drinks_cheers.gif

gerai čia thumbup.gif

Labai įdomiai parašei, bet.... mane beria nuo dramų skaitymo lotuliukas.gif
Papildyta:
Tai niekas neskaitėt Anatolio Franco?
Nemažai jo radau bibliotekoje ax.gif
1 Dievai trokšta : romanas / Anatolis Fransas. - Vilnius, 1974. - 189 p.
2 Histoire contemporaine : [roman] / Anatole France. - Moscou, 1965. - 2 t.
3 Le génie latin / Anatole France. - Nouvelle éd. revue par l'auteur. - Paris, [1917]. - 405, [1] p.
4 Le Petit Pierre / Anatole France. - Éd. rev. et corrigée par l'auteur. - Paris, 1919. - 302 p.
5 Pingvinų sala / Anatolis Fransas. - Vilnius, 1958. - 349 p.
6 Pingvinų sala / Anatolis Fransas. - 2-as leid. - Vilnius, 1985. - 254 p.
7 Raudonoji lelija ; Taysa : romanai / Anatolis Fransas. - Vilnius, 1994. - 398, [1] p. - ISBN 9986-09-065-2
8 Raudonoji lelija : romanas / Anatole France. - 1931. - 2 t.
9 Silvestro Bonaro nusikaltimas ; Dievai trokšta : [romanai] / Anatolis Fransas. - Vilnius, 1996. - 333 p. - (Pasaulinės literatūros biblioteka ; kn. 77XX a. literatūra). - ISBN 5-415-00472-6 10 Šių laikų istorija / A. Fransas. - Vilnius, 1960. - 2 t.

O pradėjau ieškoti, nes susidomėjau J. Masne opera "Thais", kuri paremta A. Franco romanu apie šventąją Thais egiptietę. Tikriausiai žinot žymiausią kūrinį iš tos operos?

http://www.youtube.c...ayer_detailpage
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brūkšniukas: 18 vasario 2011 - 08:43
QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 02 18, 09:41)
gerai čia thumbup.gif

Labai įdomiai parašei, bet.... mane beria nuo dramų skaitymo lotuliukas.gif
Papildyta:
Tai niekas neskaitėt Anatolio Franco?
7   Raudonoji lelija ; Taysa : romanai / Anatolis Fransas. - Vilnius, 1994. - 398, [1] p. - ISBN 9986-09-065-2

skaiciau jo Taysa smile.gif labai patiko thumbup.gif seniai jau skaiciau, tai detaliu nepamenu, tik bendras ispudis geras likes. ten apie kurtizane, .nebepamenu tiksliai vietoves... apie jos gyvenima klystkelius ir sielos blaškymusis...geras skaitinys thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saule^: 18 vasario 2011 - 09:22
QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 02 18, 08:41)
.. kuri paremta A. Franco romanu apie šventąją Thais egiptietę. Tikriausiai žinot žymiausią kūrinį iš tos operos?

Apie Thais egiptiete rase berots ir Ivanas Jefremovas, tik romana pavadines "Tais Afinskaja"
Skaiciau budama kokiu 20ties. Tuo metu paliko ispudi. Ir labai patiko thumbup.gif, kaip ir kiti sio rasytojo romanai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 18 vasario 2011 - 09:24
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2011 02 18, 08:03)
M.Ivaškevičius "Mistras"

Vieną vietą labai maga pacituoti, nes labai siejasi su knygų tematika  biggrin.gif :
(...)
  Aš taip ir matau šiuos žodžius mūsų temos paantraštėj smile.gif Books wake us drinks_cheers.gif

Ačiū, saulėgrąža, už atsileipimą. Ši knyga ir mane domina. wub.gif

O su "books wake us" šimtu procentu sutinku, nes be jų jausčiausi beveik degrade ir analfabete.
Atsakyti