Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 72 tema

QUOTE(Jurzole @ 2011 02 16, 11:47)

1) Oi, labai marga ta mano nauju knygu kolekcija  ax.gif Keletas Dolitles parupintu rusisku knygu - Aksionovo "Maskvos saga", Ulickajos "Trys apysakos", Solzenicyno "Viena I.D. diena"... ir Frajaus antra dalis smile.gif Kelios lietuviskos - Gutausko "Daiktai", Radvilaviciutes "Suplanuotos akimirkos", Sabaliauskaites "Silva Rerum II". Keletas verstiniu - "Chazaru zodynas", "Smelio knyga", Claire Goll "Vaikantis veja". Ir dar Rygos oro uoste prigriebiau Orwell'o "Down and Out in Paris and London" (neatsilaikiau, nes labai jau pigi buvo...  blush2.gif).

2) As tai siunciausi is klopedijos kazkada idetos nuorodos (rutracker.org?  unsure.gif) Beje, ta Sanajevo ikalbeta audio versija labai rekomenduoju  thumbup.gif

1. Skanus sąrašiukas biggrin.gif
2. Ačiū, reikės pasiraust Klopedijos žinutėse.

Beje, prieš porą dienų perskaičiau K.Sabaliauskaitės "Silva Rerum II". Apie Norvaišų palikuonis ir jų likimus karų ir maro metais. Ką gi, antroji dalis gal kiek kitokia, bet labai užkabinanti. Įtraukianti. Jei vienu žodžiu,mano subjektyvia nuomone, tai labai kokybiškas popsas biggrin.gif Na bet labai kokybiškas biggrin.gif Na, ir reikia pripažinti, kad visgi reiškinys lietuvių literatūroje. Ir manding kvepia tęsiniu cool.gif
Tiesa, vietomis man šįkart kliuvo "už akių" tokie žargonizmai, kaip pvz. "perpisti" ,kurių, ko gero, nepastebėjau pirmoj daly. Arba pasidariau sena ir priekabi, kol antrą dalį išleido, arba jų ten nebuvo mastau.gif Greičiausiai pirmas variantas biggrin.gif

Ir dar - vis viena akim seku a la diskusiją interneto platybėse- tikriausiai ir pro jūsų akis neprasprūdo - apie tekstų redagavimą. Man labiausiai priimtiną G.Radvilavičiūtės poziciją išsakantį tekstuką (http://www.bernardin...-ir-queen/58026 beskaitant radau, kad "Silvoje" "yra su baroko epocha nesutampančių dalykų,". Ryškiai turiu spragų šiuo klausimu, nes nieko nepastebėjau. Gal tarp mūsų yra istorikių ar šiaip išmanančių reikalą, galinčių pakomentuot? Labai smalsu.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 02 16, 16:54)
Nustebinai.  bigsmile.gif
Saramago "Evangelija pagal Jėzų Kristų" nėra sunkiai skaitoma, bet niekaip nepavadinčiau paaugliška literatūra.  schmoll.gif

Na ne taip matyt issireiskiau blush2.gif Daugiausia tarp mano skaitomu knygu yra paaugliska literatura, fantastika ir pan. O Saramago stilius man labai tinka ir patinka, bet tikrai sutinku jis issiskirtinis... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zis: 16 vasario 2011 - 15:16
QUOTE(zis @ 2011 02 16, 15:15)
O Saramago stilius man labai tinka ir patinka, bet tikrai sutinku jis issiskirtinis... 4u.gif
mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2011 02 16, 14:58)
1. Skanus sąrašiukas  biggrin.gif
2. Ačiū, reikės pasiraust Klopedijos žinutėse.
Ir dar - vis viena akim seku a la diskusiją interneto platybėse- tikriausiai ir pro jūsų akis neprasprūdo - apie tekstų redagavimą.  Man labiausiai priimtiną G.Radvilavičiūtės poziciją išsakantį tekstuką (http://www.bernardin...-ir-queen/58026 beskaitant radau, kad "Silvoje" "yra su baroko epocha nesutampančių dalykų,". Ryškiai turiu spragų šiuo klausimu, nes nieko nepastebėjau. Gal tarp mūsų yra istorikių ar šiaip išmanančių reikalą, galinčių pakomentuot? Labai smalsu.

Keista, juk Sabaliauskaite, meno istorike. Kaip ir pasitikejau skaitydama. Man pirmoje dalyje tik uzkliuvo Elzbietos "show" prie ezero su vyno buteliu biggrin.gif Man taip dirbtina, nors uzmusk netikiu, kad taip galetu pasielgt 17 a. lietuviu bajore. Nors kita vertus barokas visgi, istvirkimo amzius rolleyes.gif Matyti, kad KS labai jau arsi kovotoja uz moteru teises, visais atzvilgiais biggrin.gif Ir dar tas prancuzo liejiko "sukulturinimas'. Nemanau, kad prancuzas-amatininkas buvo labiau ispruses uz barbara Vilniaus miestieti. Bet cia tik as nemanau, jokiu istoriniu saltiniu tuo klausimu nesiremiu ... Kiek teko skaityti jos straipsnius ir siaip teko girdet, kad ji labai stengiasi iskelt aiksten miestietiska LDK kultura, apeit taip sakant muzikiska musu kilme biggrin.gif Ir tikrai Tai tokia nuomone. Antra dali skaitysiu.
Atsakyti
Ir dar - vis viena akim seku a la diskusiją interneto platybėse- tikriausiai ir pro jūsų akis neprasprūdo - apie tekstų redagavimą.  Man labiausiai priimtiną G.Radvilavičiūtės poziciją išsakantį tekstuką (http://www.bernardin...-ir-queen/58026

ačiū už nuorodą, aš irgi jos pozicijai pritariu drinks_cheers.gif

Šiandien "Baltose lankose" nusipirkau "Silva Rerum", būdama įsitikinusi, kad perku "Silva Rerum II" doh.gif Klaida paaiškėjo dar nespėjus išeiti iš knygyno (ir tai ne pati apsižiūrėjau, bet vyras paklausė, ar netyčia nesumaišiau knygų - nes žinojo, kad noriu antrąją pirkti blush2.gif ). Tai teko rašyti prašymą ir aiškinti, kodėl noriu grąžinti knygą, už kurią prieš minutę sumokėjau pinigus.
Nežinojau, kad ir pirmoji serijos knyga yra išleista kietais viršeliais. Abiejų išvaizda apgaulingai panaši. Ir net nepagalvojau, kad pirmoji knyga bus padėta prie naujienų kartu su "Silva Rerum II". Kaina sutapo centas į centą.
Pirmąkart taip išsiblaškiusi sumaišau knygas. Bus pamoka ateičiai - prieš einant prie kasos atidžiai pasižiūrėti, kokias knygas laikau rankose - ar tikrai tas, kurias įsivaizduoju laikanti doh.gif rolleyes.gif
Atsakyti
1) Beje, prieš porą dienų perskaičiau K.Sabaliauskaitės "Silva Rerum II". Apie Norvaišų palikuonis ir jų likimus karų ir maro metais. Ką gi, antroji dalis gal kiek kitokia, bet labai užkabinanti. Įtraukianti. Jei vienu žodžiu,mano subjektyvia nuomone, tai labai kokybiškas popsas biggrin.gif Na bet labai kokybiškas  biggrin.gif

2) Ir dar - vis viena akim seku a la diskusiją interneto platybėse- tikriausiai ir pro jūsų akis neprasprūdo - apie tekstų redagavimą.  Man labiausiai priimtiną G.Radvilavičiūtės poziciją išsakantį tekstuką (http://www.bernardin...-ir-queen/58026 beskaitant radau, kad "Silvoje" "yra su baroko epocha nesutampančių dalykų"

1) Labai aciu uz atsiliepima 4u.gif Nuraminai mane del sios knygos smile.gif Nes as stovejau penktadieni knygyne ir abejojau: pirkt - nepirkt? Visaip gi buna su tais tesiniais. Bet daug laiko abejonems neturejau, tai nusipirkau... ir panasu, kad nusivylimo nebus thumbup.gif

2) Dekui uz nuoroda, labai geras tekstas - ir smagus, ir rimtas. Ir pozicija net labai priimtina drinks_cheers.gif

QUOTE(Alexia @ 2011 02 16, 18:32)
Man pirmoje dalyje tik uzkliuvo Elzbietos "show" prie ezero su vyno buteliu  biggrin.gif Man taip dirbtina, nors uzmusk netikiu, kad taip galetu pasielgt 17 a. lietuviu bajore.
Ir dar tas prancuzo liejiko "sukulturinimas'.

Man irgi drinks_cheers.gif Kaip ane sake apie ta scena, "net ne sviestas, margarinas kazkoks" biggrin.gif O prancuzu liejiko nebeprisimenu... kazkaip labai tvarkingai pasimirso man daugelis tos knygos smulkmenu - dar ir del to abejojau, ar pirkti antraja dali... ax.gif

QUOTE(Helianta @ 2011 02 16, 19:04)
Šiandien "Baltose lankose" nusipirkau "Silva Rerum", būdama įsitikinusi, kad perku "Silva Rerum II" doh.gif

hihihi.gif Ogi rodos tokiu dideliu sriftu ant virselio tas "II" isspaustas... biggrin.gif Gerai, kad laiku apsiziurejai drinks_cheers.gif

Tai teko rašyti prašymą ir aiškinti, kodėl noriu grąžinti knygą, už kurią prieš minutę sumokėjau pinigus.

O tai kam tas cirkas su prasymais, jei net kaina tokia pati? Atrodytu, grazini viena knyga i lentyna, vietoj jos pasiimi kita, ir baigtas kriukis... unsure.gif

Ai, turbut jau supratau, barkodas gi ne toks nuskanuotas... anksciau paprasciau buvo, kai tik sumas i kasa "imust" reikedavo mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 16 vasario 2011 - 19:24
Madrugada, daug, daug sveikinimų! 4u.gif
QUOTE(Pajauta @ 2011 02 15, 13:29)
Sveikos
registruojuos su pakaitomis net trim skaitomis knygomis McColough "Prisilietimu" , C.Gustav Jung"Atsiminimai, vizijos apmąstymai", bei vaikiška Kozlovo "Ežiuku rūke". Ežiuką ,  tai skaitau ne mažajai, nes dar per maža, o sau biggrin.gif

"Ežiuką" bandau dukrai skaityti, bet dar tik po mažą skyriuką ir pramaišiui su "Troliais Mumiais" biggrin.gif Iš visos tos žavios fantazijos dukrai kyla tiek klausimų, kad daugiau į juos atsakinėju nei tekstą skaitau.

QUOTE(Helianta @ 2011 02 16, 20:04)
ačiū už nuorodą, aš irgi jos pozicijai pritariu drinks_cheers.gif

Šiandien "Baltose lankose" nusipirkau "Silva Rerum", būdama įsitikinusi, kad perku "Silva Rerum II"

Mane taip pat nustebino abi kartu padėtos knygos, tai pirmąją net atsiverčiau ir radau, kad tai - penktoji laida. Negi tikrai tiek populiari?

Šiandien vėl n - tąjį kartą su dukra skaitėm "Voro vestuves" . Aš - su liūdesiu...
Atsakyti
važiuosiu ryt iš ryto į mugę, gal žmonių bus mažiau.. Nežinau, ką noriu įsigyti pati, bet šįkart vaikai visokių norų 'prireiškė' biggrin.gif Vyresnysis netgi sakė, kad pats geriau važiuos, nes aš dar ką praleisiu blink.gif Negaliu patikėt, kad čia mano vaikai.. kuriems knygos visiškai neįdomu buvo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 02 17, 00:51)
važiuosiu ryt iš ryto į mugę, gal žmonių bus mažiau.. Nežinau, ką noriu įsigyti pati, bet šįkart vaikai visokių norų 'prireiškė'  biggrin.gif  Vyresnysis netgi sakė, kad pats geriau važiuos, nes aš dar ką praleisiu  blink.gif  Negaliu patikėt, kad čia mano vaikai.. kuriems knygos visiškai neįdomu buvo  bigsmile.gif

Lauksiu atsiliepimų 4u.gif
O, kaip faina, kad taviškis knygų nori, ir man atliks. Jis juk geras vaikis, pasidalins clap.gif
Atsakyti
Šiandien "Baltose lankose" nusipirkau "Silva Rerum", būdama įsitikinusi, kad perku "Silva Rerum II"

hihihi.gif
O tarp kitko, kiek knygyne kaštuoja "Silvos"? Aš antrą dalį pirkau Baltų lankų išparduotuvėj, 35lt mokėjau. Šiaip jau rekomenduoju ten apsilankyti, jei reikia BL knygų - pigiau, o ir yra knygų, kurių tiražai besibaigią, ir knygynuose nebeprekiauja.

QUOTE(martux @ 2011 02 16, 21:24)
"Ežiuką" bandau dukrai skaityti, bet dar tik po mažą skyriuką ir pramaišiui su "Troliais Mumiais"

Apsižiūrėjau, kad mūsų merginos panašaus amžiaus - ir kaip "Troliai Mumiai" skaitosi?

QUOTE(saintlina @ 2011 02 16, 22:51)
Negaliu patikėt, kad čia mano vaikai.. kuriems knygos visiškai neįdomu buvo 

thumbup.gif

Na, kad jau gavau padėkų už nuorodą į G.Radvilavičiūtės tekstą bis.gif, tai štai, dar viena - pokalbis su D.Kajoku. Tikiuosi, nesikartoju. Labai jaukus pašnekesys. Ir su naujiena - Kajokas baigė rašyti "Kurčiam asiliukui" bigsmile.gif man čia kaip Kalėdų pažadas.. Labai laukiu ir tikiuosi, kad šiemet jau bus.. Vien pavadinimas koks..

Dar noriu kreiptis į Parulskio mylėtojas - gal kas jau vartė naująją esė knygą, gali pasakyti, kas ir kaip?
Atsakyti
Labos 4u.gif
QUOTE(SOFIJA5 @ 2011 02 17, 11:30)
Lauksiu atsiliepimų 4u.gif
O, kaip faina, kad taviškis knygų nori, ir man atliks. Jis juk geras vaikis, pasidalins  clap.gif

Gal ne tik tau, bet ir man biggrin.gif 4u.gif Zinau, kad Tuneliu paskutine (labai tikiuosi) dalis jau pasirode... rolleyes.gif
Beje, dabar skaitineju po truputuka tavo "hobita" 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zis: 17 vasario 2011 - 09:59

QUOTE(*saulėgrąža* @ 2011 02 17, 09:39)
Na, kad jau gavau padėkų už nuorodą į  G.Radvilavičiūtės tekstą bis.gif,  tai štai, dar viena - pokalbis su D.Kajoku. Dar noriu kreiptis į

notworthy.gif thumbup.gif

man irgi smalsu del naujosios Parulskio ese ax.gif
Atsakyti