Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas 2 dalis

QUOTE(chorisste @ 2006 11 14, 15:18)
o man idomu, jei as po vedybu pasilieku savo pavarde, o po keliu metu ar daugiau nusprendziu pasikeisti ja i vyro, tai as galiu tai padaryti ar nelabai?ar daug visokiu ten proceduru atsiranda? g.gif  g.gif  g.gif

geras klausimas, gal kas patars g.gif
Atsakyti
Pasikeisti galima tikrai, tik tada santuokos liudijime bus, kad toks tai DEDIS, susituoke su TETA ir po santuokos ju pavardes jo DEDIS, jos TETA. Keiciant pavarde veliau isduodamas toks liudijimas, kuriame nurodoma kas keiciama (vardas, pavarde, asmens kodas, tautybe) ir tada visur tampaisi ta liudijima,kad irodytum, kad tu buvai TETA, kuri istekejo uz DEDZIO ir kuri tiek veliau patapo DEDIENE arba DEDE. Na bet lygiai taip pat visur santuokos liudijima reikia tampytis, kad irodytum jog DEDIS ir TETA yra vyros ir zmona.
Juk prisiminkim garsius musu NML rodomos per LNK vedejus, kurie viena pasikeite varda, o kitas pavarde. Beje, turiu gyva pavyzdy, musu grupioke pries apsiginant diplominy darba pasikeite pavarde 5 -e, nu tipo jai graziau, nors iki tol kokius 5 metus buvo -iene. Pasikeite ir tiek biggrin.gif
O apie isduodama liudijima zinau is savo darbo, pati maciau savo akimis. Viena ne lietuve moteris istekejusi uz lietuvio vyro ir nenorejo buti -iene, nes gal savo kalba (ji buvo azerbaidzianiete) sunku istarti tokia pavarde. Kai buvo priimtas istatymas del galunes -e, ji pasikeite pavarde ir patapo Urbone ior jai buvo iduotas toks liudijimas.

Atsakyti
QUOTE(chorisste @ 2006 11 14, 14:18)
o man idomu, jei as po vedybu pasilieku savo pavarde, o po keliu metu ar daugiau nusprendziu pasikeisti ja i vyro, tai as galiu tai padaryti ar nelabai?ar daug visokiu ten proceduru atsiranda? g.gif  g.gif  g.gif

gali gali, as esu istekejusi 1,5 metu, bet dokumentu dar nesu pasikeitusi, siandien sugalvojau kad noriu pasilikti ir savo mergautine pavarde, nuejau i CMS ir pakalsuiau ar taip imanoma, imanoma ir jokiu kliuciu nera, bet visu pirma turiu pasikeisti domunentus i iene, tada einu ir koreaguoju-taisau savo pavarde.ir Jokio vargo tik tiek kad ir vel reikes tvarkyti visus dokumentus smile.gif
Atsakyti
Jei jau tekėti, tai keičiant savo statusą, gal tiktų ir pavardę pasikeisti ax.gif Antraip, jei nenori pabrėžti savo perėjimo į kitą būseną, tai kam ir tekėti ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gervela @ 2006 12 05, 19:34)
Jei jau tekėti, tai keičiant savo statusą, gal tiktų ir pavardę pasikeisti  ax.gif Antraip, jei nenori pabrėžti savo perėjimo į kitą būseną, tai kam ir tekėti  ax.gif  biggrin.gif

O kodel reiketu kazka pabrežti ? g.gif

Pati galvoju, kad pasilikciau savo pavarde, bet tai nereiskia, kad noriu nuslepti, jog esu istekejusi.
Man tai nesusije dalykai mirksiukas.gif
Atsakyti
as tai uz -iene po vestuviu... nors pati prie savo -ienes pavardes tik neseniai pripratau po geru metu nuo vestuviu... blush2.gif
Atsakyti
O as ir savo ir vyro pavardes pasilikau,tai dabar kankinuosi 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
As tik uz -iene 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gervela @ 2006 12 05, 17:34)
Jei jau tekėti, tai keičiant savo statusą, gal tiktų ir pavardę pasikeisti  ax.gif Antraip, jei nenori pabrėžti savo perėjimo į kitą būseną, tai kam ir tekėti  ax.gif  biggrin.gif

cia tik tavo toks mastymas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gudrunia @ 2006 12 07, 20:44)
O as ir savo ir vyro pavardes pasilikau,tai dabar kankinuosi 4u.gif  biggrin.gif

As irgi taip padariau, o kodel kankiniesi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2006 12 07, 16:21)
as tai uz -iene po vestuviu... nors pati prie savo -ienes pavardes tik neseniai pripratau po geru metu nuo vestuviu... blush2.gif

as gal po poros menesiu, kai reikejo aktyviai pasirasineti nauja pavarde biggrin.gif
Atsakyti
Aš irgi tik už -ienė ir prie jos pripratau labai greitai, nes dirbu banke kur reikia dažnai pasirašinėti, todėl kai nuo pirmo pakeitimo dienos ant visų dokumentų mačiau -ienė tai ir pripratau greitai.
O dėl pavardės perbrūkšnelį, galiu atsakyti į kažkurios klausimą, kodėl vargsti. Jeigu tenka pasirašinėti ant dokumentų pilnai vardas pavardės ir parašas bei tai padaryti daug kartu, prasideda aimanos ar galima vieną pavardė rašyti, ne negalima, oi oi kodėl nėgalima. Reikėjo galvoti prieš renkantis pavardę. doh.gif
Kaip pavyzdį galiu pasakyti ant vartojamosios paskolos sutarties vardą pavardes parašą reikia parašyti 6 kartus, būsto paskolos - min dvigubai daugiau 4u.gif
Atsakyti