Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-11

Na ka, nusipirkus turejau rikotos... galvoju sutepsiu ta Spyglio berods torta su rikota ir vysniomis... neragavus tiesa sakant buvau to surio, bet kai paragavau, tai nesuzavejo manes skonis... g.gif na ka, ragausim kas gausis visumoj. Is puses normos dariausi. Ir dejau du sluoksnius su zele, ir viena su vysniom, nes biskvita turejau issikepus stora ir mazo skersmens. Su zelatina dariau.
Atsakyti
Ir mes vakar paragavoms spyglio ricotos torta su vysniomis. Nerealus! Visiems labai patiko. Labai lengvas ir skanus tortukas. Tikrai darysiu dar ne karta thumbup.gif
Aciu uz recepta 4u.gif
Atsakyti
mascarponės sūris irgi nieko gero, jei ant liežuvio tiesiai iš indelio kabini, o įdėk į kremą, oooooooooo..mmmmmmmm... Spyglio tortas nėra turėjęs neigiamo įbvertinimo, net saldumynų skeptikai jį vertino aukštais balais 4u.gif
Atsakyti
man iskilo klausimas del griliazinio torto kremo, ten kambario temperaturos sviesta issukti , paskui imaisyti kondensuota piena ir tada imaisyti isplakta grietinele.Kyl aklausimas del temperaturu, nes jai sviestas su kondensuotu pienu bus kambario temperaturos o grietinele bus salta juk nesigaus kremas g.gif ar grietinele ir plakti kambario temperaturos?
Atsakyti
QUOTE(Banga @ 2011 02 06, 18:03)
Ir mes vakar paragavoms spyglio ricotos torta su vysniomis. Nerealus! Visiems labai patiko. Labai lengvas ir skanus tortukas. Tikrai darysiu dar ne karta  thumbup.gif
Aciu uz recepta  4u.gif



gal nuoroda galetuet idet, aciu
Atsakyti
aš pasakysiu iš savo patirties dėlgriliažinio, man taip ir nutiko, sutraukė sviestą, aš antrą kartą kai darysiu, tai būtinai sujungsiu vienodų temperatūrų kremus, tada gausis ne saldus sviestas, o purus kremas 4u.gif čia manau tokiu pat principu kaip ir visi sviestiniai, tiek Rafaelui, tiek kitiems sviestinukams...
Atsakyti
aciu Olesta 4u.gif va as ir taip galvoju kad cia reik daryt kogero Rafaelo kremo principu
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2011 02 07, 08:30)
gal nuoroda galetuet idet, aciu


rikotos tortas su vysniomis mirksiukas.gif

labai labai skanus 4u.gif
Atsakyti
Merginos, reikia paaiskinimo ka dariau ne taip g.gif
Savaitgali dariau torta su Rafaelo kremu. Viska dariau kaip reikia ( jau kaip ir ne pirma karta ). Isplakiau grietinele, pastaciau i saldytuva, paskui isplakiau sviesta su kondensuotu pienu, taip pat pastaciau i saldytuva. Po kiek laiko viska kartu sumaisiau ir viskas buvo kaip ir gerai. Sutepiau torta. Rytojaus diena viskas gerai atrode, bet pastovejas ant stalo, nu gal puse valandos, kremas pradejo "tirpti" "skysteti" g.gif ir idejus i saldytuva nebesustingo. Kremas pasidare toks ... skystas, su tokiu skoniu, net nepaaiskinsiu, lyg "atsidalines", lyg sviestas atsiskyres nuo grietineles g.gif Man taip pirma karta gavosi verysad.gif Gerai, kad ta torta greitai sveciai suvalge, "broka" mate tik seimos nariai, bet arteja "tortu darymo metas" bijau, kad nepasikartotu tokia nelaime unsure.gif
Atsakyti
gal per daug sulaistei biskvitus, nes kaip recepte parasyta , as asmeniskai gal vos puse normos sunaidoju sulaistymui, jai ne maziau
Atsakyti
Niekad nededu i saldytuva kremu, na kaip islaki sviesta su kondensuotu, o paskui grietinele iplakt reikia. tiesiog issiplaku pirma grietinele,, ir palieku ant stalo. Tada isplaku sviesta su kondensuotu. Ir vis po sauksta dedu grietineles. Be abejo, su sviestiniais kremais reikia labai atsargiai, nes keleta kartu ir man bedu buvo svelniai tariant biggrin.gif
Atsakyti
visada dedu kaip nurodyta į šaldytuvą, tik paskui nebeplaku mikseriu kai jungiu, o švelniai permaišau mediniu šaukštu, nes kai pradedu plakti tai mygom į sviestą sueina ir paskui tokios nesąmonės darosi 4u.gif
Atsakyti