Įkraunama...
Įkraunama...

** Šiauliečiai stato svajonių namus **

QUOTE(rudenine @ 2011 01 27, 15:59)
Mes galvojom apie savo grezini, nes sakom, kol ana paleis, tai gali ir 10 metu praeiti. Tai vyras nuvaziavo pas p. Savininka pasiaikinti ar galim savo grezini darytis, ar nebus, kad po to vistiek reikes prisiimti bendra, tai zodziu, sako, kad mes privalesim prisiimti, o tiems, kas issikase sulinius ir naudojas kanalizacija, gali uzdeti baudas.

kazkoks absurdas doh.gif

tai kam juos apskritai parduoda be numatytu irengti bendru komunikaciju?

jei jau taip: tai suformuoja sklypus, iformina paskirti, irengia bendras komunikacijas ir tik tada pardavineja sklypus (kaip ir buvo padaryta pas vienus zmones naujai suformuotame kvartale. ten dr papildomai transformatorine buvo irengta ir elektros generatorius visam kvartaliukui, tam atvejui jei dingtu elektra).

kitaip, kur garantija kad juos parduos vienu metu, ir kad zmones statysies vienu metu g.gif o gal apskritai pirmas pasistats iskart, o antrasis ar treciasis tik po 10 metu, o paskutinysis po 15-kos... tai negi visiems dabar laukti "nesinia ko"?

manau, kad uz panasias baudas ji pati galima drasiai i teisma paduot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jova @ 2011 01 27, 14:20)
va ka radau:
Pagrindo ir oro temperatūra turi būti virš +5ºC. Prieš klojant plyteles ant šildomų grindų, šildymą išjungti prieš 24val. arba sumažinti iki +5ºC, jeigu šaltas oras. Dideliuose plotuose, lauke, šildomose grindyse reikia įrengti deformacines siūles, taip pat atkartoti jau esančias pagrindo deformacines siūles

Kas tos deformacines siules??? kaip jos atrodo blush2.gif

Betonuojant dideli plota(didesni nei 6x6) sudedi perskyrimus. pvz is 2-3 mm pulistirolo juostu,arba Tokia minksta plastinine medziaga kaip po laminatu dedas tik stioresne. Na ir virs tos siules dangoje kaip ir reiketu tokiapat siule daryti.. Nes pvz plyteles gali itrukti.. Tik klausimas kas jas darosi lotuliukas.gif
Atsakyti
kaip suprantu Senukai turi e-prekyba. galima uzsisakyti su pristatymu i namus. o galima ir artimiausia ju parduotuve.
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2011 01 27, 16:36)
Juokas per asaras... Man irgi jis butu nereikalingas, jei as jau buciau ji isirengusi. Jug ir ne lita kainuoja ta grezini isirengti  doh.gif

Mes sulini turim, bet vistiek investuota nemazai doh.gif Cia tokia idiotiska situacija gaunasi,kad nezinau kuom baigsis. Tam pagrindiniam greziniui reikia ne vieno gyventojo. O suliniu neturi turbut vos keli namai doh.gif Kiek zinau savininkas, norejo ale bizni pasidaryti is jo, is musu uz isleistus kubus imti Lt. Kaip bute doh.gif
Papildyta:
QUOTE(rudenine @ 2011 01 27, 16:59)
Mes galvojom apie savo grezini, nes sakom, kol ana paleis, tai gali ir 10 metu praeiti. Tai vyras nuvaziavo pas p. Savininka pasiaikinti ar galim savo grezini darytis, ar nebus, kad po to vistiek reikes prisiimti bendra, tai zodziu, sako, kad mes privalesim prisiimti, o tiems, kas issikase sulinius ir naudojas kanalizacija, gali uzdeti baudas.

Kokiu pagrindu??????
As savam sklype viska pasidariau. Jis joks man savininkas, jis tik kaimynas doh.gif Kaip jis mane privers jungtis prie to grezinio. Ir isvis koki jis leidima man turi duoti. Cia jau absurdais kvepia.
O del valymo irenginiu,kur man savo s... deti, jei jis zada baudas deti. Jis ju bendru nedare. Nors perkant buvom labai graziai apgauti. Buvo parasyta buitiniu atlieku kanalizacija,tai mes net nesigilinom, o jie pasirodo turejo omeni lietaus kanalizacija.
Kazkokiu absurdu cia kvepia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rudenine @ 2011 01 27, 16:59)
Tai vyras nuvaziavo pas p. Savininka pasiaikinti ar galim savo grezini darytis, ar nebus

nesuprantu apie kokį savininką kalbi, ne tavo ten sklypas?
Papildyta:
QUOTE(zojux @ 2011 01 27, 16:56)
aulina brendu megeja  mirksiukas.gif ar jie is tikruju valo ir laiko popieriu geriau  ax.gif

juodas šepetys labai praktiškas dalykas. Daugelis būna tik balti verysad.gif
Papildyta:
Dėl grežinių esu girdėjusi, kad neapsimoka su kaimynais dalintis, geriau vienam savo turėti dėl apskaitos, dėl elektros, nepamenu tiksliai. Turiu šulinį, kalkėtas vanduo, gal geriau būtų grežinys, bet gerai kol kas ir taip smile.gif
Atsakyti
Sakyciau, vienas is klasikiniu pavyzdziu kai parduodamas sklypu kvartalas su "pazadu netolimoje ateityje" irengti inzinierines komunikacijas ir tinklus. Sakyciau nieko neipareigojantis "netolimos ateities" apibrezimas...

Kazin, tik kodel nedaroma viskas atvirksciai? ( cia toks retorinis klausymas, i kuri kiekvienas zino atsakyma)....

Dovis, manau nieko jis nepes. Jug jokiu atskiru isipareigojimu nebuvo pasirasyta nei is vienos nei is kitos puses. Sklypo isigyjimo sutartis buvo iforminta kaip zemes su atitinkama paskirtim pardavimu/pirkimu. O apie benrasias komunikacijas gales kalbetis, kai bus ikurta bendrija kaip juridinis vienetas. Ir tam, kad jos butu, tures buti laikomasi istatymu numatytu salygu. Tam tures pritarti didesne bendrijos dalis>

Tai siuo atveju pries stojant i bendrija ar balsuojant uz jos isteigima ar sukurima, siulyciau pasikonsultuoti su kokiu teisininku, kuris populiariai idestytu apie joje esanciu nariu ne teises, o prievoles (kurias numato istatymas)).
Papildyta:
QUOTE(aulina @ 2011 01 27, 17:09)
Dėl grežinių esu girdėjusi, kad neapsimoka su kaimynais dalintis, geriau vienam savo turėti dėl apskaitos, dėl elektros, nepamenu tiksliai.

Tevukas nesiskunde, nors greziniu naudojasi 4 seimos. Visur sustatyti apskaitos prietaisai ir tvarka pagal kuria moka.
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2011 01 27, 17:08)
kazkoks absurdas  doh.gif

tai kam juos apskritai parduoda  be numatytu irengti bendru komunikaciju?

jei jau taip: tai suformuoja sklypus, iformina paskirti, irengia bendras komunikacijas ir tik tada pardavineja sklypus (kaip ir buvo padaryta pas vienus zmones naujai suformuotame kvartale. ten dr papildomai transformatorine buvo irengta ir elektros generatorius visam kvartaliukui, tam atvejui jei dingtu elektra). 

kitaip, kur garantija kad juos parduos vienu metu, ir kad zmones statysies vienu metu  g.gif  o gal apskritai pirmas pasistats iskart, o antrasis ar treciasis tik po 10 metu, o paskutinysis po 15-kos... tai negi visiems dabar laukti "nesinia ko"?

manau, kad uz panasias baudas ji pati galima drasiai i teisma paduot  4u.gif

Su tom naujom nuotekom ir vandeniu tai idomi sistema..Pas mane tai dzin,as dar nieko ir vistiek jungsiuos prie ju,bet kitur kur pravede naujas(seniai gyvenamuose rajonuose) tipo teks jungtis prie tinklu ir nesvarbu kad pas tave sistema pasiima vandeni is sulinio. O dar geresnis pokstas kad nekleidzia sulinio naudoti,arba vandeni is sulinio galesi pasimti tik per skaitliuka,o ta ka pasiemei is sulinio kaip nuotekas skaiciuos..
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2011 01 27, 18:12)

Dovis, manau nieko jis nepes. Jug jokiu atskiru isipareigojimu nebuvo pasirasyta nei is vienos nei is kitos puses. Sklypo isigyjimo sutartis buvo iforminta kaip zemes su atitinkama paskirtim pardavimu/pirkimu. O apie benrasias komunikacijas gales kalbetis, kai bus ikurta bendrija kaip juridinis vienetas.

Nelabai supratau uz ka as tureciau gauti bauda. Sklypas mano, suliniui jokiu leidimu nereikia. Traidenis sertifikuotas, mano sklype. Tokie valymo irenginiai yra legalus ir stovi ne viename sklype per visa LT. doh.gif

Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2011 01 27, 18:34)
Su tom naujom nuotekom ir vandeniu tai idomi sistema..Pas mane tai dzin,as dar nieko ir vistiek jungsiuos prie ju,bet kitur kur pravede naujas(seniai gyvenamuose rajonuose) tipo teks jungtis prie tinklu ir nesvarbu kad pas tave sistema pasiima vandeni is sulinio. O dar geresnis pokstas kad nekleidzia sulinio naudoti,arba vandeni is sulinio galesi pasimti tik per skaitliuka,o ta ka pasiemei is sulinio kaip nuotekas skaiciuos..

Matai tavo nuotekos i miesto nuoteku valymo irenginius nuteka, tai kaip jiems paskaiciuoti kiek tu vandens nuleidi. Uz vandeni is sulinio nereikes moketi, tik pagal ta skaitliuka paskaiciuos,kiek tu jo nuleidi i kanalizacija. Senelis Ginkunuose gyvena, tai ispradziu irgi buvom pasiute, kol nesusipratom kas ir kaip biggrin.gif
Dar klause, ar nuo stogo vandens nerenka ir i kanalizacija nepila biggrin.gif Idomu kaip ta butu paskaiciave biggrin.gif Ant kiekvieno lietvamzdzio butu po skaitliuka uzdeje doh.gif
O musu atveju, viskas i valymo irenginius nuteka.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 01 27, 17:34)

kazkas cia ne taip g.gif

paimkim medelyno atveji. dabar veda ten vandentieki ir kanalizacija uz ES lesas pagal tam tikra projekta. bet finansavimas numatytas tik bendriesiems tinklams. o prisijungti jau kaip vienetas turi uz savo lesas. be visa ko dar tavo pasijungimo keliu metru apendiksui reikalingas projektas, kuris irgi kainuoja. ir uz kuri teks moketi is savo kisenes. suma nemenka. bet.... o jei as neturiu pinigu? kas mane gali priversti? na neturiu... ir ka? is kur as juos ispesiu? bankui nama uzstatysiu paskolai? o namas nepriduotas (didesne dalis medelyno). tai kol statinys nera priduotas (nei 100 proc, nei kitaip, jis neturi popieriuko su herbu kaipo tokio esamo statinio) na ir.... ir ka man padarys?
ogi nieko!
Atsakyti
As ir manau, kad cia nesamone didziausia. tikrai jokiu baudu Dovis niekas neuzdes ir tas kitu sklypu savininkas negali tau paaiskint ar turet savo sklype sulini ar ne... idomu tik ka bandys jis ten ipirsti ir kaip pinigu pasipelnyt sumaste...
Atsakyti
Janna, nezinau kaip medelyne, bet Ginkunuose nuotekos i bendras kanalizacijas nuteka. O uz jas moka visi miesto gyventojai. Tai va,kad ir is sulinuko vanduo, uz nuotekas susimoket turi.
O tai kaip medelyne, neturesi lesu projektui, neprisijungsi prie kanalizacijos irenginiu, o kur viska deti? O tai kaip buvo priestai? Duobes, valymo irenginius turejo?
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2011 01 27, 18:58)
kazkas cia ne taip  g.gif

paimkim medelyno atveji. dabar veda ten vandentieki ir kanalizacija uz ES lesas pagal tam tikra projekta. bet finansavimas numatytas tik bendriesiems tinklams. o prisijungti jau kaip vienetas turi uz savo lesas. be visa ko dar tavo pasijungimo keliu metru apendiksui reikalingas projektas, kuris irgi kainuoja. ir uz kuri teks moketi is savo kisenes. suma nemenka. bet.... o jei as neturiu pinigu? kas mane gali priversti? na neturiu... ir ka? is kur as juos ispesiu? bankui nama uzstatysiu paskolai? o namas nepriduotas (didesne dalis medelyno). tai kol statinys nera priduotas (nei 100 proc, nei kitaip, jis neturi popieriuko su herbu kaipo tokio esamo statinio) na ir.... ir ka man padarys?
ogi nieko!

Kad kazkas cia netaip tai faktas,bet kas netaip tai jau kitas klausimas..
Atsakyti