Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

QUOTE(Lutė @ 2011 02 26, 15:56)
nuo migrenos reiktų gert vaistus skirtus migrenai  mirksiukas.gif bet realiai visi vaistai geriami dirgins skrandį nebent būtų leidžiami arba tirpūs mažiau dirgintų mirksiukas.gif

prie specialiai migrenai skirtu vaistu pvz. Imigran nesinori pratintis, kazkaip turiu isitikinima, kad jie labai stiprus ir pabandzius tokiu, po to jau paprastas saridonas gali nebepadet. O dar ir kaina uz pora tableciu nevilioja smile.gif . O tirpinamus reiks butinai isbandyti. Dekuj uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lust @ 2011 02 26, 21:54)
prie specialiai migrenai skirtu vaistu pvz. Imigran nesinori pratintis, kazkaip turiu isitikinima, kad jie labai stiprus ir pabandzius tokiu, po to jau paprastas saridonas gali nebepadet. O dar ir kaina uz pora tableciu nevilioja  smile.gif . O tirpinamus reiks butinai isbandyti. Dekuj uz patarimus  4u.gif

Na paprastu vaistu nuo skausmo ir triptanu yra skirtingas poveikis. Analgetikai malsina skausma, o vaistai nuo migrenos skausma ir skausmo priezasti.
Migrena, tai kai uzspazmuoja kraujagysles, tada atsileidzia spazmas ir jos stipriai issiplecia, pacios nesugeba susitraukt. O triptanai tas kraujagysles sutraukia. Jie veikia ne i visas kuno kraujagysles, o butent i smegenu.
Va todel Braskei ir sugrizo tas skausmas, isgerus analgetiku, nes jie nueme skausma kazkuriam laikui, o kraujagysliu nesutrauke.

As dabar irgi negeriu analgetiku, o tik triptanus. Labai retais atvejais kada bandau paprastus vaistus, bet dazniausiai vis vien po analgetiku tenka ikalti ir triptanu tablete doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif As siandien sveika thumbup.gif Kazkokio stebuklo budu jau vakar nuo pietu buvau sveika thumbup.gif

QUOTE(braske09 @ 2011 02 26, 12:08)
as geriu triptanus vos pajutusi kad uzeis skausmas (pasireiskia vadinamoji aura)...ne karta esu ta skausma bandzius numusti su paprastais nuo skausmo vaistais-ir labai pasigailejau, nes skausma atrodo apmalsina arba visai numusa, bet po to vakare smogia taip kad 2-3 dienas guliu kryzium ir bendrauju tik su WC.. unsure.gif taip kad as nebelaukiu, ir iskart geriu triptanus 4u.gif
tiesa, vienakart pavyko numust visam su 3 tab Ibuprofeno+1 nospa ax.gif bet manau tokia doze labiau kenkia, negu triptanai... g.gif

visom besikamuojanciom su skausmu  4u.gif

As kaip tik vakar paskaiciau, kad tuos triptanus gerti galima tik kai jau tikrai uzeina migreniniai skausmai. Tai ir paklausiau. Nes ka as zinau, va uzejo, jau ir museles akyse skraide, ir ausyse spenge, ir pora dienu jau galva tvinkciojo, plyso, bet seip ne taip nusimusiau - tik kokia kaina - po 6-8 tabletes Ibuprofeno per diena... Tai vakar vyras jau nupirkes parveze Imigrano, bet jau nebereikejo smile.gif Pasidejau kitam kartui. Tik kaina tai tikrai - pora tableciu beveik 30 lt blink.gif

QUOTE(Lust @ 2011 02 26, 15:16)
Sveikos, gal kas zinote vaistus nuo migrenos, kurie nedirgintu skrandzio, nekeltu rugsciu? Gerdama nuo migrenos visokius saridon, ibuprofenus sugadinau skrandi. Dabar gaunasi toks uzburtas ratas- apgydau skrandi, uzeina migrena ir vel  vaistus saujom geriu ir vel su skrandziu problemos  verysad.gif

Lust, pritariu Lutei,manau tikrai visi vaistai - kazka gydo, o tuo paciu metu kazkam kenkia...

QUOTE(Rodnega @ 2011 02 26, 15:22)
Man kažkas panašaus į migreną tai geriu Solpadeiną . Jis tirpus tai vis ne taip dirgina

Man, pamenu kazkada solpadeine dave vaistininke, nes jau vos ne vemdama is darbo atbegau vaistu pirkti, tai padejo.Bet tik ta vieninteli karteli. As jau buvau apsidziaugus, kad radau vaistukus, kurie greitai gelbes nuo stipraus skausmo, bet po kiek laiko vel nusipirkus pakeli surijau, ir nepadejo unsure.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif na bent jau tikiuosi kad jus sveikos, nes as nelabai... unsure.gif jau isgeriau Relpax'o, laukiu pagerejimo... verysad.gif
Atsakyti
Sveiki . Trečia para sienomis norisi laipiuoti verysad.gif Laukiu kaip bus toliau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2011 02 27, 11:10)
Sveiki . Trečia para sienomis norisi laipiuoti  verysad.gif Laukiu kaip bus toliau  unsure.gif

o vaistu jokiu negerei???? blink.gif

man suveike relpax thumbup.gif beje, o jus nepastebejot, ar cia man vienai, nuo ju labai i WC varo (sisiot) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lust @ 2011 02 26, 20:54)
prie specialiai migrenai skirtu vaistu pvz. Imigran nesinori pratintis, kazkaip turiu isitikinima, kad jie labai stiprus ir pabandzius tokiu, po to jau paprastas saridonas gali nebepadet. O dar ir kaina uz pora tableciu nevilioja  smile.gif . O tirpinamus reiks butinai isbandyti. Dekuj uz patarimus  4u.gif

patikėkit, kartais paprasti padeda, o kartais ir triptanai negelbsti ir nebūna jau tokio pripratimo doh.gif

QUOTE(Eglaitiene @ 2011 02 27, 08:24)
Sveikos  4u.gif As siandien sveika  thumbup.gif Kazkokio stebuklo budu jau vakar nuo pietu buvau sveika  thumbup.gif
Man, pamenu kazkada solpadeine dave vaistininke, nes jau vos ne vemdama is darbo atbegau vaistu pirkti, tai padejo.Bet tik ta vieninteli karteli. As jau buvau apsidziaugus, kad radau vaistukus, kurie greitai gelbes nuo stipraus skausmo, bet po kiek laiko vel nusipirkus pakeli surijau, ir nepadejo  unsure.gif

gerai, kad pagerėjo, o man solpadeinas ir gelbėjo, nors būdavo kad geri visą dėžutę ir šnipštas...Ko tik mes neprigeriam ir kokių kokteilių, medikams nugara pagaugais eitų jaučiu

QUOTE(Rodnega @ 2011 02 27, 11:10)
Sveiki . Trečia para sienomis norisi laipiuoti  verysad.gif Laukiu kaip bus toliau  unsure.gif

vargšiukė siųsčiau baliončiką, ale ir pačiai nekažkas, miego norisi, o vis trūkumas, mažė pasiskolina jį, na bet nieko ant senatvės pamiegosiu, kol anūkų nebus doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2011 02 27, 17:03)
o vaistu jokiu negerei???? blink.gif

man suveike relpax thumbup.gif beje, o jus nepastebejot, ar cia man vienai, nuo ju labai i WC varo (sisiot)  biggrin.gif

Taip, mane nuo visu triptanu varineja ir Relpaxo, ir imigrano.

Blyn kaip blogai jauciuos, ne migrena bet.. Vakar vakare mane taip purtyt pradejo, niekaip nesusilau, pasimatuoju tempa- ogi 39, nakti vemt pradejau, viduriavau. Kas valanda kazkur keldavaus, uzmigt negalejau, dabar galva skauda, silpna, skrandis istampytas, tempa dar yra ... schmoll.gif Neisejau i darba unsure.gif
Atsakyti
Labas rytas
Sveikatytės 4u.gif
O jums nekompensuoja vaistų nuo migrenos?
Aš jau eilę metų rašaus kompensuojamus vaistus. Dabar man išrašo zomig. Tada ne taip skaudžiai per kišenę kerta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erikutė: 28 vasario 2011 - 10:02
QUOTE(Erikutė @ 2011 02 28, 10:02)
Labas rytas
Sveikatytės 4u.gif
Aš jau eilę metų rašaus kompensuojamus vaistus. Dabar man išrašo zomig. Tada ne taip skaudžiai per kišenę kerta smile.gif

kompensuojami yra tik Zomig ir Cinie, bet jie nepadeda schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(**Fėja** @ 2011 02 28, 09:04)
Taip, mane nuo visu triptanu varineja ir Relpaxo, ir imigrano.
Blyn kaip blogai jauciuos, ne migrena bet.. Vakar vakare mane taip purtyt pradejo, niekaip nesusilau, pasimatuoju tempa- ogi 39, nakti vemt pradejau, viduriavau. Kas valanda kazkur keldavaus, uzmigt negalejau, dabar galva skauda, silpna, skrandis istampytas, tempa dar yra ... schmoll.gif Neisejau i darba unsure.gif

sveik greiciau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Erikutė @ 2011 02 28, 11:02)
Sveikatytės 4u.gif

Aciu 4u.gif Man kompensuoja imigrana...
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2011 02 28, 11:14)
kompensuojami yra tik  Zomig ir Cinie, bet jie nepadeda schmoll.gif
Papildyta:

sveik greiciau 4u.gif

Kompensuoja imigrana, cinie, zomig, tik tų naujų relpax kol kas nekompensuoja...
Atsakyti