sveikos,
vat sakiau vel pakartosiu klausima, kuri skaitant literatura, vis man neduoda ramybes. ir Kipliu knyga NFPTA kalba apie isorini gleiviu tyrima, o apie vidini - kaip PAPILDOMA.
jau rasiau anksciau, ir kazkas sureagavo i mano abejones, neva as nesu pasiruosusi NSP su savo tokiais klausimais. as manau, kaip tik esu pasiruosusi, ir norisi kad butu kaip medicinoj-kuo tiksliau, ne "literaturiskai". todel, viena vertus, Kipliu rekomendacija atlIKti vidini tyrima po vestuviu (implikacija, kad moteris jau bus nebe "mergaite" ir jausis patogiau) svelniai tariant glumina. TODEL, kad:
A)gleives viduje pasirodo VIENA DIENA anksciau;
B)daugumai moteru (pvz net werde raso), ISVIS gleives uzciuopia TIK viduje (taigi, galima teigti C)jog ju sekrecijos kiekis mazas)ir neateina iki maksties prieangio;
stebint vien isoreje galima apsisauti ir nenustatyti aiskiai VAISINGO GLEIVIU ETAPO.
Kippliai iskart duoda pavyzdi lenteles, kuomet gleives vertintos isoriskai ir vidiniu tyrimu. moteris zymisi, kad ISORISKAI 5D.gleiviu nesimato, bet viduje esti gleiviu. vadinasi, Kippley nurodo, kad jau tuomet ir prasideda gleiviu etapas.
taigi, tuomet tikrai glumina tas sakinys, tiek NFPTA tiek pas Kiplius, kad vidinis tyrimas yra papildomas. taip kalbant, tikrai sudaroma rizika pastoti. as tikrai esu uz morale, ir suprantu, kad moteris nekalta iki vestuviu, (ir todel jai nesmagu save tyrineti, gal net neimanoma del fiziologijos/mergystes pleve, pzv) bet morale siuo atveju labai nepades pastojimo/nepastojimo prasme.
duodu pavyzdi su savimi. sakiau nuolat SEKSIU, kiek vidinis tyrimas SKIRIASI nuo ISORINIO. ir zinokit-SKIRTUMAS YRA.
net DVI DIENAS jauciuosi DRYYY isoreje, ir nepastebiu jokiu gleiviu (beveik-pagal kieki), taigi, jei buciau "baili mergaite" be vidaus tyrimo, labai apsigauciau. o viduje tas visas DVI DIENAS -stebiu tacky, netgi creamy tipo gleives. vadinasi, jei vertinciau tik isoreje, apsigauciau JAU NET NE VIENA PARA, O DVEJOMIS.
sakiau jau rasyciu prasysiu, kad butu perrasytos knygos- bet tai juk taip brangu-tuomet tegul svetainese butu aiskiai patikslinta, KAD VIDINIS TYRIMAS - SVARBUS, o ne papildomas.
ir dabar vienas NEBENT:
kadangi nenoriu pasirodyti protingesne uz NSP autorius ir ju mokyklas, NEBENT ju teiginys, kad vidinis tyrimas yra PAPILDOMAS ir reiskia tai, jog:
moteris NEPASTOS, jei isoriskai nejus dar nieko (nors gleiviu jau apie kakleli bus).
(bet velgi, prisiminkim ka rase
werde apie save

- ji apsigautu daug daugiau paru!!! bet man jau DVI DIENAS APSIGAUTI-negaliu sau to leisti!)
tai tuomet as suprantu kad nera pavojaus.
nes dabar skamba taip, kad VIDINIS GLEIVIU TYRIMAS yra toks PAPILDOMAS DALYKELIS KAIP KAD GK STEBEJIMAS. suprask, nenori, arba esi nekalta- tai ir nereikia. nepastosi.
man rodos aiskiau sudeliojus akcentus, NSP efektyvumas dar labiau isaugtu.