Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingų dienų testeriai (15 dalis)

Sena tema cia 4u.gif

user posted image
Liuteinizuojantis hormonas (sutrumpintai LH) – tai vienas iš gonadotropinių hormonų, kurį gamina priekinė hipofizės dalis (adenohipofizė). Tiek vyro, tiek ir moters organizme šis hormonas skatina lytinių liaukų hormonų (lytinių steroidų) sekreciją: pas vyrą stimuliuojama testosterono gamyba, pas moterį – androgenų ir estrogenų. Be to, pas moterį maždaug mėnesinių ciklo viduryje LH labai pagausėja ir tai skatina ovuliaciją. Šis hormonas po ovuliacijos skatina folikulo pavirtimą geltonkūniu, kuris gamina progesteroną.
LH koncentracijos paprastai yra gana mažos vaikystėje, pasiekia normą lytinės brandos metu, tačiau labai padidėja po menopauzės.

LH (liuteinizuojantis hormonas)
Norma
· vaikai < 10 metų <2,6 IU/l
· moterys:
folikulinė ciklo fazė 1,6 – 10,2 IU/l
ciklo vidurys 7,4 – 65 IU/l
lutealinė fazė 0,9 – 14 IU/l
postmenopauzė 10 – 42 IU/l
nėštumas < 1,1 IU/l
· vyrai 0,6 – 6,0 IU/l

Padidėjimas
· Hipofizės disfunkcija,
· Pirminė gonadų (kiaušidžių) hipofunkcija.

Sumažėjimas
· Hipofizės arba hipotaliamus funkcijos sutrikimas,
· Vyriškų lytinių liaukų atrofija (po epideminio parotito, gonorėjos, bruceliozės).

LH vienkartinė ovuliacijos tyrimo juostelė yra puiki priemonė, galinti pagal šlapimą padėti nustatyti ovuliacijos laiką ir vaisingumo piką. Siuo vaisingumo laikotarpiu yra didžiausia galimybė pastoti.

Ovuliacijos juostelės patikimos. Jos niekuo nesiskiria nuo kasečių. Tyrimą geriausia atlikti kelias dienas is eilės tuo pačiu metu, bet geriau ne rytais. LH pradeda gausiai gaminti liuteinizuojantį hormoną (LH), kuris skatina su-brendusio kiausinėlio isėjimą is kiaušidės. Vienkartine ovuliacijos tyrimo juostele nu-statomas LH antplūdis slapime, rodantis, kad ovuliacijos galima laukti per ateinančias 24-36 valandas.
Suprantancios rusiskai galit pasiskaityti apieLH bangast.y. apie tai, kad OT gali buti teigiami net kelis kartus per cikla

Rezultatų vertinimas

Teigiamas rezultatas (yra LH banga): jei išryškėja 2 spalvotos vienodo intensyvumo juostelės (kontrolinėje `C` ir testo `T`` dalyje) arba juostelė testo `T` dalyje tamsesnė už juostelę kontrolinėje `C` dalyje.
Neigiamas rezultatas (LH bangos nėra): jei išryškėja tik 1 spalvota juostelė (tik kontrolinėje `C` dalyje) arba juostelė testo `T` dalyje šviesesnė už juostelę kontrolinėje dalyje.

Ovuliacijos testas yra veikiamas liuteinizuojančio hormono (LH), kurio prieš pat ovuliaciją organizme labai padaugėja. Tai vadinama LH banga, kuri yra ovuliacijos proceso pradžios indikacija. Ovuliacijos testas parodo būtent LH bangą. Taip moteris gali tiksliai nustatyti ovuliacijos pradžią.
Teigiamas ovuliacijos testo rezultatas reiškia, jog netrukus (per 20 – 44 valandas po LH bangos) prasidės ovuliacija. Jei moteris nori pastoti, kitos 1 – 2 dienos po ovuliacijos yra vaisingiausios. Vaisingumo pikas tęsiasi maždaug 36 valandas po LH bangos.

Cia matosi, kaip nuo LH priklauso testukų nusidažymas. Kaip matos iš antro, teigiamas testukas gali būti kelias dienas (čia rodo net tris dienas - dvi vienodo ryškumo ir viena ryškesnė)


Va čia matos, kaip LH kinta:
user posted image
user posted image

Va čia matos, kaip LH (juoda linija) šokinėja:

user posted image[/COLOR]

O čia kaip kinta visi hormonai ciklo metu:
user posted image

DAŽNIAUSIAI UŽDUODAMI KLAUSIMAI APIE TESTUS OVULIACIJAI (VAISINGOMS DIENOMS) NUSTATYTI

Kaip ovuliacijos testas veikia?
Kaip vertinti tyrimo rezultatus? Ar taip pat, kaip nėštumo testo?

Ovuliacijos testas veikia kitaip nei nėštumo nustatymo testas.
Teigiamas testo rezultatas (rodantis LH bangą) yra tada, kai išryškėja 2 spalvotos vienodo intensyvumo juostelės (kontrolinėje `C` ir testo `T` dalyje) arba juostelė testo `T` dalyje tamsesnė už juostelę kontrolinėje `C` dalyje.
Neigiamas rezultatas, kai išryškėja tik 1 spalvota juostelė (tik kontrolinėje `C` dalyje) arba juostelė testo `T` dalyje šviesesnė už juostelę kontrolinėje dalyje.

Kokiu dienos metu geriausia atlikti ovuliacijos nustatymo testą?
Skirtingai nuo nėštumo testų, rytas (pirmas rytinis šlapimas) nėra geriausias laikas ovuliacijos testui atlikti. LH gaminasi Jūsų organizme anksti ryte, todėl Jūsų šlapime maksimalus jo kiekis aptinkamas po pietų. Idealiausias laikas tyrimui – apie 14-16 val., nors dažnai tikslūs rezultatai būna jau nuo 10 val. ryto iki vėlaus vakaro.

Ar turėčiau atlikti tyrimą tuo pačiu metu kiekvieną dieną?
Labai svarbu atlikti tyrimą kasdien tuo pačiu metu. 2 – 3 val. prieš tyrimą negerkite. Tai padidina hormonų koncentraciją šlapime.

Kada turėčiau pradėti tyrimą?
Prieš nuspręsdamos, kada turėtumėte pradėti tyrimą, nusistatykite menstruacinio ciklo trukmę ( t.y., dienų skaičius nuo kraujavimo pradžios iki sekančio kraujavimo pradžios minus 1 diena). Savo ciklo trukmę stebėkite keletą mėnesių. Tada pagal pateiktą lentelę nusistatykite, kada pradėti tyrimą. Tyrimas atliekamas kasdien, kol nustatoma LH banga.

Kada po LH bangos įvyks ovuliacija?
Paprastai ovuliacija prasideda 12 – 48 valandą po LH bangos (LH bangos nustatymui naudojant popietinį šlapimo mėginį). Vidutiniškai ovuliacija įvyksta 36 valandos po LH bangos.

Kai ovuliacijos testas yra teigiamas, kada turėtume pradėti lytiškai santykiauti?
Kad padidinti pastojimo tikimybę, lytiškai santykiauti turėtumėte LH bangos nustatymo dieną, taip pat ir kitas 3 dienas.

Ar bazalinės kūno temperatūros metodas nustato tą patį kaip ir ovuliacijos testas?
Bazalinė kūno temperatūra nurodo buvus LH bangą tada, kai ši jau būna pasibaigusi. Todėl bazalinės kūno temperatūros matavimas neleidžia nustatyti LH bangos. Ją labai tiksliai – tada, kai Jūsų šansas pastoti yra pats didžiausias — parodys ovuliacijos testas.

Ar ovuliacijos testai gali būti naudojami kaip kontracepcijos priemonė?
Ovuliacijos testai yra sukurti pastojimo tikimybei padidinti. Kaip kontracepcijos priemonė jie yra nerekomenduojami.

Ar šviesi juostelė testo `T` dalyje ir tamsesnė juostelė kontrolinėje `C` dalyje reiškia teigiamą rezultatą?
Ovuliacijos testas veikia ne taip kaip nėštumo testas. Ypač tai sakytina kalbant apie rezultatų vertinimą. LH testo rezultatas teigiamas tik tada, kai išryškėja 2 spalvotos vienodo intensyvumo juostelės (kontrolinėje `C` ir testo `T` dalyje) arba juostelė testo `T` dalyje tamsesnė už juostelę kontrolinėje `C` dalyje.

Mano tyrimo rezultatas buvo teigiamas ir vakar, ir šiandien. Ar tai reiškia, kad kažkas yra negerai?
Toks rezultatas gali rodyti LH bangą, kai ji kyla ir vėl leidžiasi.

Bazalinės temperatūros matavimo metodas parodė temperatūros kaitą, tačiau ovuliacijos testas buvo neigiamas. Ar taip gali būti?
Taip galėjo nutikti, jei testą atlikote po LH bangos pasirodymo.
Taip pat testas galėjo neaptikti LH bangos, jei rezultatą vertinote nepraėjus 5 minutėms arba Jūsų šlapime buvo per maža LH koncentracija dėl didelio neseniai suvartotų skysčių kiekio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ziuokute: 25 sausio 2011 - 17:06
Man tie testai tai nugrybavo ne i tema schmoll.gif rode tada, kada tikrai nevaisingos dienos buvo, vaisingos buvo po 10 dienu ir tas visas 10 dienu rode, kad yra, tai as vadovavausi kitais metodais... Po kuriu gavau teigiama rezultata ir dabar auginu thumbup.gif Tik pinigu metymas i ora...
Atsakyti
QUOTE(giedryte @ 2011 01 25, 20:56)
Man tie testai tai nugrybavo ne i tema schmoll.gif  rode tada, kada tikrai nevaisingos dienos buvo, vaisingos buvo po 10 dienu ir tas visas 10 dienu rode, kad yra, tai as vadovavausi kitais metodais...  Po kuriu gavau teigiama rezultata ir dabar auginu thumbup.gif Tik pinigu metymas i ora...



Kokiais kitais metodais? Pasidalinkite patirtimi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cili @ 2011 01 25, 21:08)
Kokiais kitais metodais? Pasidalinkite patirtimi  mirksiukas.gif


Daug laiko geriau as KT, kai jau planuodavome leliuka nuraukdavau gerimus. Tai va sekiau savo organizma 3 men, ir vadovavausi pagal isskyras. Kai budavo vaisingos dienos, ju budavo tikrai daug, tokios baltos, skaidrios, mazdaug 2 dienas, paskui viskas dingdavo ir temperatura po ju budavo 37.4. Abu vaikai is pirmo planuoto menesio gavosi thumbup.gif O tie testai pradejo rodyti pries 10 d. o isskyru nebuvo. Ekoskopas tik patvirtino vaiko augima ir gime nurodyta diena, nes as tiksliai zinojau, kada pastojau.
Atsakyti
Man OT parodymai sutapo su BT ir vaisingom gleivem blink.gif paziuresim ar sutaps lelytes amzius su echo parodymais g.gif
Atsakyti
sveikos, noriu jusu paklausti.Ar gali OT buti 4 dienas teigiamas?....Nesuprantu,man 4 dienas jis buvo tikrai teigiamas..paskutine 4-a diena isryskejo po 4-5min, o tris pirmas dienas tai iskart..Nesuprantu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintareeee @ 2011 01 27, 12:48)
sveikos, noriu jusu paklausti.Ar gali OT buti 4 dienas teigiamas?....Nesuprantu,man 4 dienas jis buvo tikrai teigiamas..paskutine 4-a diena isryskejo po 4-5min, o tris pirmas dienas tai iskart..Nesuprantu... g.gif

Gali buti, kad tavo naudojami OT tau per jautrus 4u.gif Kokio jautrumo jie pas tave?
Atsakyti
QUOTE(as-berry @ 2011 01 27, 10:30)
Gali buti, kad tavo naudojami OT tau per jautrus  4u.gif Kokio jautrumo jie pas tave?

na, pas mane 20-ies jautrumo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintareeee @ 2011 01 27, 13:39)
na, pas mane 20-ies jautrumo... g.gif

As naudojau 40,budavo 2dienas teigiamas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintareeee @ 2011 01 27, 13:39)
na, pas mane 20-ies jautrumo... g.gif

Na OT buna tokio jautrumo: 15, 20, 25, 30 mIU ir t.t. Taip kaip matai pas tave jie gana jautrus.. Siulyciau pabandyti mazesnio jautrumo - 25 arba 30 mIU, o tada jau butu matyt - ar tinkami, ar dar maziau jautriu reiktu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo as-berry: 27 sausio 2011 - 12:53
Sakykit, o nuo kada reikia matuoti jei ciklas nereguliarus? viena menesi tiek dienu kita jau daugiau ar maziau? raso, pagal cikla kada, bet gali ir savaite gadinti OT o paaiskes, kad po savaites tik reikejo.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintareeee @ 2011 01 27, 12:39)
na, pas mane 20-ies jautrumo... g.gif


pas mane 20 jautrumas, jau savaite laiko gadinu ir niekaip neisryskeja, ryt O diena, o kaip antra juostele neisryskeja taip neryskeja schmoll.gif
QUOTE(Kentaure @ 2011 01 27, 14:18)
Sakykit, o nuo kada reikia matuoti jei ciklas nereguliarus?  viena menesi tiek dienu kita jau  daugiau ar maziau? raso, pagal cikla kada, bet gali ir savaite gadinti OT o paaiskes, kad po savaites tik reikejo.. g.gif

pas mane ir maniau, kad nereguliarus, bet kai pora menesiu pamatavau BT tai paaiskejo, kad ciklai 48 dienos mirksiukas.gif siulyciau tau ir pora trejeta menesiuku pazaisti su BT - pamatytum kada mazdaug tau buna O ir kiek dienu pas tave buna liuteinine faze, o paskui galetum i zaidima itraukti ir OT bigsmile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti