Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių kalba

QUOTE(Priklausoma @ 2011 02 08, 17:24)
nNa, o Blondino kalba? Aš, kai matau keiksmus, nekreipiu dėmesio-man tai rašliava. Turinys tada lygus nuliui. O juk jis protingų ir taiklių minčių pažeria. Bet per nenorą rašyti be keiksmų jis atmetamas. Tada ir tikslo rašyt nebelieka. Kaip?

Nenėčiau čia ir dabar to aptarinėti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juzė: 08 vasario 2011 - 16:46
[quote=juzė,2011 02 08, 18:41]Nenėčiau čia ir dabar to aptarinėti.

Nesvarbus mano išsilavinimas. Man įdiegta, įkalta, įaugę, kad keikiasi-chamai idiotai. Ir mechaniškai jau-matau keiksmą-viskas aišku, nenoriu skaityt ir suprast. Atmetimo reakcija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Priklausoma: 08 vasario 2011 - 16:47
Na va, kaip skirtingai. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juzė: 08 vasario 2011 - 16:51
QUOTE(Priklausoma @ 2011 02 08, 15:49)
tiesa, bet tai jau pasilieku sau  biggrin.gif poetai rašo be skyrybos ženklų kai kurie, mažosiomis, tai aš prie jų biggrin.gif

o, kaip man palengvėjo smile.gif
aš vis suku galvą- iš kur tas nenumaldomas noras po taško rašyti mažąja raide.
galvojau, kad kokia liga ar ką..
Atsakyti
QUOTE(Vifsla @ 2011 02 08, 19:20)
o, kaip man palengvėjo  smile.gif
aš vis suku galvą- iš kur tas nenumaldomas noras po taško rašyti mažąja raide.
galvojau, kad kokia liga ar ką..

Ne, tai toks saviraiškos būdas. Arba greitas rinkimas tingint stabtelt ties CapsLk biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2011 02 08, 13:01)
Zinot,jusu pasnekovas kazin ar pastebi-rasot jus su snypsciancionis raidemis,ar ne, taisyklingai ar nelabai. Svarbiau yra mintis,o ne jos israiskos forma. 

Nelygu, koks pašnekovas : )
QUOTE(vilnera @ 2011 02 08, 13:01)
Svarbiau yra mintis,o ne jos israiskos forma. 

Na vėlgi - mens sana in corpore sano (sveikame kūne – sveika siela) : )
QUOTE(vilnera @ 2011 02 08, 14:39)
Nemanau, kad rasymas visomis raidemis parodo meile (nemeile) kalbai. Isvis-slidi ta savoka man-meile kalbai..

Aš jau anąkart norėjau įmesti Jums straipsnio nuorodą, bet sudvejojau. Ir visgi, turėdama laiko ir noro, mestelkit akį (bent nuo 3 psl.). Nors pagrindinė tema čia kiek kita, bet, man regis, taip taikliai užčiuopta ta lietuviškoji kalbinė duotybė! O jeigu dar į tai, kas parašyta, pažvelgtume be išankstinių šovinistinių neurozių ir su lengva savironija - tai kaipgi nesutikti su tuo, kad "kalba lietuviui yra daugiau negu kalba, jo gyvenamas kraštas – daugiau negu tėvynė, kuri jam yra ir rojaus provaizdis. Lietuvį lietuviu daro kraujas ir kalba...."
QUOTE(vilnera @ 2011 02 08, 14:46)
Ir sakinys visada pradedamas didziaja..Jei jau baisinames..

QUOTE(Priklausoma @ 2011 02 08, 14:49)
tiesa, bet tai jau pasilieku sau  biggrin.gif poetai rašo be skyrybos ženklų kai kurie, mažosiomis, tai aš prie jų biggrin.gif

Ankstyvoje jaunystėje, kai dar maniausi esanti didžiai savita ir ypatinga asmenybė, tą ypatingumą realizavau didžiųjų raidžių nerašymu. Ir visai nemažai laiko prireikė susivokti, kokia žiopla tuomsyk buvau : )
QUOTE(Juodaakė @ 2011 02 08, 16:06)
Paskaičiau temą ir pagalvojau, kad visgi turbūt nėra kitos tokios tautos, kurioje būtų tiek nacionalistų ...

Drįstu teigti, kad apskritai nebūtų jokios tautos, jei joje nebūtų nacionalistų : ) Nacionalizmas ne visada turėtų skambėti kaip keiksmažodis, anaiptol.
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2011 02 08, 18:11)
Na vėlgi - mens sana in corpore sano (sveikame kūne – sveika siela) : )

Anot rusų klasiko-žmoguje viskas turi būti gražu mirksiukas.gif

AČIŪ,miela tautiete 4u.gif Labai gražiai parašėte.Ir straipsnis puikus. aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2011 02 08, 19:11)
Ankstyvoje jaunystėje, kai dar maniausi esanti didžiai savita ir ypatinga asmenybė, tą ypatingumą realizavau didžiųjų raidžių nerašymu. Ir visai nemažai laiko prireikė susivokti, kokia žiopla tuomsyk buvau : )

manau, kad čia visai kitas atvejis tongue.gif

QUOTE(something else @ 2011 02 08, 19:11)
Drįstu teigti, kad apskritai nebūtų jokios tautos, jei joje nebūtų nacionalistų : ) Nacionalizmas ne visada turėtų skambėti kaip keiksmažodis, anaiptol.

o man nacionalizmas skamba kaip keiksmažodis
Atsakyti
QUOTE(Vifsla @ 2011 02 08, 21:13)
manau, kad čia visai kitas atvejis tongue.gif
o man nacionalizmas skamba kaip keiksmažodis

bet va jo apibrėžimas visai nekaltas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2011 01 26, 09:10)
Jei zmogus kazko ismokstamo nemoka,vadinasi-nenori, motyvacijos galbut ner, ir stebetis tuo, ar smerkt kazkaip - nereiketu, man atrodo. Juk yra kruvos lietuvaiciu,gan ilgai gyvenanciu uzsieny-ir tikrai ne visi puola mokytis vietines kalbos-bet niekas ten jiems del to nei pamokeliu auklejamuju veda,nei dar kokias problemas kelia - juk galima gi atrast kokia tai abieju pusiu mokama kalba ir susibendraut,vietoj kokiu tai principu demonstravimu. As isvis labai dziaugiuos,kad aplink vis dar yra rusakalbiu-tik ju deka neblogai tebemoku rusu kalba, ir tas mokejimas - didziulis lobis.  Zmones neprivalo but pagal kazkoki standarta, nenori-nemoka - ir nereikia, nieko cia baisaus. Ne sioje vietoje savo lietuvybiskas ambicijas reikia popinti.

Šauni Jūs, Vilnera smile.gif

QUOTE(ejot @ 2011 01 26, 18:23)
mane uzkalbino angliskai.yra pas mane kazkokie pagrindai ir as supratau ko zmogus klausia,bet del sventos ramybes atsakiau,kad angliskai nekalbu :lotuliukas:tiesa pasidare idomu,o kokiai tautybei priklauso vilnera g.gif (tikiuos teisingai nika ivardinau)

Kadangi pačiai labai dažnai tenka susidurti su užsieniečiais ir keliauti, pastebėjau, kad kai kurie iš jų kalba (arba apsimeta) tik savo kalba ir gali juos kalbinti rusiškai, angliškai, vokiškai, lietuviškai, jie ignoruoja (net nežiūri, lyg siena būtum) arba purto galva ir visai nenusiteikę su tavim leistis į jokias kalbas. Tuo tarpu kiti lygiai taip pat nemoka jokios užsienio kalbos, bet stengiasi suprasti, padėti, ženklais rodyti - susikalbėti visada pavyksta su tokiais ir taip miela, kai žmogus geranoriškas. O tie pirmieji tik liūdina ir nuvilia, o kartais, atsiprašau, bet vemti norisi. Kitą kartą stenkitės padėti žmogui, patikėkit, ženklų kalba šimtą kartų mielesnė už nusisukimą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shania @ 2011 02 08, 17:09)
thumbup.gif  drinks_cheers.gif
Nes nera kompleksuoti.

Matai, ne kompleksuose esmė, o pačiame žmoguje ir jo auklėjime. Kažkodėl, kad ir Amerikoj, lietuviai kuria lietuviškas bendruomenės, stengiasi išsaugoti savo kalbą, o va Lietuvoje kažkodėl su panieka žiūrima į rusus, lenkus, nes jie norint išsaugoti savo kalbą, leidžia vaikus į savo gimtosios kalbos mokyklas. Ne, nepateisinu jaunų žmonių, kurie nemoka lietuvių kalbos - tai jau yra gėda.
Atsakyti
QUOTE(Juodaakė @ 2011 02 09, 11:44)
Matai, ne kompleksuose esmė, o pačiame žmoguje ir jo auklėjime. Kažkodėl, kad ir Amerikoj, lietuviai kuria lietuviškas bendruomenės, stengiasi išsaugoti savo kalbą, o va Lietuvoje kažkodėl su panieka žiūrima į rusus, lenkus, nes jie norint išsaugoti savo kalbą, leidžia vaikus į savo gimtosios kalbos mokyklas. Ne, nepateisinu jaunų žmonių, kurie nemoka lietuvių kalbos - tai jau yra gėda.

aammmm...o lietuviai ten JAV, tose bendrijose, reikalauja, kad užrašai būtų lietuviški? bigsmile.gif
Atsakyti