QUOTE(Irsha80 @ 2011 01 29, 17:24)
Лимфатики. Крупные, склонные к полноте с рыхлой и отечной подкожной кожицей и белой кожей. Основная черта ( у меня сын как раз лимфатик и есть) - они рыхлые именно, даже если не полные, не худышка в общем. Обычно у таких деток увеличена вилочковая железа (тимус), разрастание аденоидов и миндалин, вообще лимфоидной ткани. Болеет очень долго, температура вроде не большая, но повторяется и повторяет или вообще нет температурного ответа, увеличившиеся во время болезни лимфоузлы будут долго возвращатся к исходному состоянию. Часто болеют с отечностью - одутловатое лицо, припухшие веки. Отек слизистой носа длится очень долго. Часто болеют ларингитами, трахеитами, ложным крупом.
VERTIMAS
Limfatikai. Stambus, linke storeti, turi puria ir isbrinkusia poodine odele ir balta oda. Pagrindinis bruozas (mano sunus kaip tik ir yra limfatikas) - jie butent purus, net jei ir ne stambus, bet ir ne kudus visumoje. Dazniausiai tokiems vaikams yra padidinta uzkrucio liauka (thymus), perauga adenoidai ir tonziles, ir aplamai limfinis audinys. Serga labai ilgai, temperatura kaip ir nedidele, taciau kartojasi ir kartojasi arba aplamai nera temperaturinio atsako. Padidinti ligos metu limfmazgiai ilgai grizines prie pirmines bukles. Daznai serga su paburkimu- putlus veidas, patyne antakiai. Noses gleiviu paburkimas labai ilgai uzsitesia.. Daznai serga laringitais, tracheitais, apgaulingu kryziumi.
Alergikai. Pilksva oda, dideli pirstu sanariai. Daznai vaikysteje pastovi diateze. Imunine sistema pernelyg jautriai reaguoja i ARVI (http://ru.wikipedia.org/wiki/Остра_респираторна_вирусна_инфекция)- staigiai kila auksta temperatura, paskui taip pat staigiai krenta, issaukiant kraujagysliu reakcija - kai rankos ledines ir oda pasidengia saltu prakaitu. Po bet kurios ligos - alergines reakcijos, kartais tai pasibaigia astma, alerginiu rinitu, nauja maisto alergija ir t.t.
Artrikai. Auksti liekni vaikai. Daznai keliai ir alkunes issilenkia i kita puse. Labai silpnas jungiamasis audinys - vaikai labai lankstus. Artriku jungiamasis audinys turi bendrus antigenus su streptokokais, o tai gali isilieti i autoimunine reakcija po faringitu, anginos arba skarlatinos. Be to jie turi lengvai sudirginama nervu sistema - kai serga, kankina gimines "nenoriu". Daznai kencia nuo subfebrilines temperaturos - kai po ligos temperatura menesiais laikosi ties 37 su trupuciuku ribos.
Su limfatikais problema butent tame, kad jie silpnai reaguoja i dirgykli. As maniau, jei mano sunui nesikele temperatura po skiepu, ne aptine durio vieta, t.y. ne buvo jokiu astriu reakciju skiepams - reiskia lengvai pakele. O pasirodo viskas buvo atvirksciai.
Papildyta:
QUOTE(aaktinija @ 2011 01 29, 18:24)
man idomus vienas dalykas.mamytes kurios neskiepijot savo vaikuciu ir kur jau praauge kaip jus elgetes su kudikeliu, ta prasme ar reikia imtis kokiu ypatingu saugos veiksmu?ar tiesiog elgtis iprastai?gal kazkokiais periodais pasaugoti vaika nuo kazkokios ligos, kaip kazkur skaiciau lyg nuo koksliuso puse metu reiketu pasaugoti vaika

cia gal geriau kalbes patirtis nei tas kas straipsniuose rasoma
Mano vaikai geria vilcacora (Una de Gato, kates nagas, unkarija tomentosa-skirtingi to paties augalo pavadinimai). Tinka nuo raudoniukes vyruso.
Taip pat turim po ranka prasidedant ligos simptomams eziuoles arbata. Tikrai tinka nuo tuberkuliozes vyruso ir kokliuso.
Vartojimo tikslas yra stiprinti imunine ir nesirgti.
Taip pat vartojam ir kitus papildus su kitais terapijos tikslai (gerinam kraujo rodiklius, tuo paciu sudaromos nepalankios salygos kibti vyrusams), taciau galutinis tikslas-nesirgti.
Papildyta:
QUOTE(Medute28 @ 2011 01 29, 20:00)
Laba,
mane ir labai drasko abejonės dėl skiepų. Paskiepijus vyresnėlę Hepatito B skiepu, po dviejų valandų atsirado traukuliai ir gydytoja nustatė epilepsinį sindromą, aišku, ji turi gimdymo traumą-gimė gilioje hipoksijoje, dabar turi visišką negalią-cerebrinį paralyžių. Gruodį gimė sūnus, gydytojos paprašiau nukelti mėnesio skiepus. Ir nežinau, kaip man elgtis, yra tikrai sunkių ligų su pasekmėmis ir dukra daugiau neskiepyta. Ar yra lietuvoje atliekami tie tyrimai, kur vardinote? ačiū
Atsakiau jums sioje temoje:
http://www.supermama...?...7394&st=444
Neseniai rode TV laida apie skiepus. Ten rode 7-8 metu berniuka, nukentejusi nuo Hepatito B skiepo.
Sunku pasakyti, ar kiekvienam vaikui padetu antiskiepai.
Del gimdymo traumu gali padeti osteopatai.
O del ko hipoksija? Nes mano vaikui irgi buvo hipoksija. Manau nuo narkozes per cezari. Skaiciau viena atveji, kai homeopatiniais isvale organizma nuo narkozes. Man ir paciai tik per metus (ar net 1.5) atsistate iki 90-95 proc. trumpalaike atmintis po tos narkozes. Prie progos pasidomesiu, nes dabar gydomes pas homeopatus.
Papildyta:
QUOTE(sindirela @ 2011 01 29, 23:45)
tokios istorijos turetu atsidurti laikrasciuose, tuomet daugiau tevu suzinotu kas yra skiepai
Veiksmas vyko ne Lietuvoje.