Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunietes diskutuojam toliau,16 tema

[quote=Fruktė,2011 01 30, 18:23]
Dėkui, Loky už nuorodą. 4u.gif Kai kurie brokai labai rimti atrodo unsure.gif
Tai vat, mums irgi ko gero teks šiltinti namo trikampius palėpėse iš visų pusių. Reikės pasikonsultuoti šiuo klausimu su konstruktoriumi.

----------

na is dalies gal jie rimti atrodo, jei butu taip palikti galbut kazkada butu buve rimti, t.y stogas nuo to nebutu nugriuves, bet vistiek turi buti gerai padaryta, todel kad as priziurejau del to ir atrodo daug tokiu smulkmenu, kurios pas kitus dazniausiai buna palaidotos.

beje siulyciau kai keliat projektus nurodyti pasaulio kyptis, kur siaure, pietus ir t.t ir kambariu plotus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 30 sausio 2011 - 17:45
QUOTE(LokysL @ 2011 01 30, 13:08)
ziuriu ziuriu as nuotraukas, ir darau isvada, kad statybininku vienu prie pamatu negalima palikti, arba cia projektai tokie arba cia statybininku fantazijos vaisius. Pas kai kuriuos papildomai kampai nesuarmuoti, turetu buti taip kaip pas giedruole nuotraukose. Nesuprantu kodel pas kai kuriuos nedeti lankai kad suformtuoti armaturos rostverko karkasa, kitur jei ziurint rostverko pjuvi, eina trys strypai pertvarinem sienom, o rostverkui vienoj pusej trys strypai ir kitoj pusej trys strypai, paaiskinkit man ka duoda vidurinis strypas g/b konstrukcijoj? o gi nieko, pinigu ismetimas i bala, tas trecias strypas turetu buti 

Aš kaip suprantu rostverkui iki 50cm aukščio reikalingi du strypai. O 60cm jau reikalingi trys nes ten atstumas tarp tų strypų yar reglamentuotas ir nors tas vidurinis per daug nedirba, bet jis reikalingas. Todėl vienas iš savavališkų sprendimų buvo rostverko aukštį sumažinti iki 50cm (nuo 60).

QUOTE(Fruktė @ 2011 01 30, 15:49)
Gal kas galėtų atsakyti - jeigu yra trikampis stogas ir šiltinama perdanga, tai kaip šiltinamas šoninis namo trikampis (t.y. palėpės trikampis)? Jeigu visai nešildoma, tai turbūt šalčio tiltas gaunasi  g.gif Kaip daroma tokiais atvejais?
Giedruole, gal būtų galima pamatyti tą foto čia forume?  smile.gif

Visiškai teisingai -šalčio tiltas jei iš palėpės pusės neapšiltinta. šita dilema savo laiku ir man buvo iškilusi iš to išplaukė sprendimas - skliautas ne iš blokelių, bet lentutėmis. nemačiau prasmės mokėti už mūrijimą, blokelius žinoma, po to šiltinimą 25cm ir dar iš kitos pusės nežinia kiek apšiltinti (gal užtektų bent 10cm). Tik dabar suku galvą kokia spalva nudažyti tas lentutes biggrin.gif
Buvau neseniai įkėlusi židinio būsimą vietą.
[attachmentid=209187]

QUOTE(LokysL @ 2011 01 30, 16:20)
As kai turesiu laiko ikelsiu savo nama kritikai smile.gif idesiu nuotrauku kaip gaminti armaturos karkasus statybvieteje nes visus pasidariau savo rankomis, kazkam jau buvau siuntes, nezinau ar padejo.

MAn buvot atsiuntę ax.gif patys nerišom, bet žinojom kad tikrai kampus papildomai reikia suarmuoti. DAr draugas tuo pačiu paantrino, tai žodžiu pastovėjom už save šioje vietoje smile.gif

QUOTE(Fruktė @ 2011 01 30, 18:23)
Įkeliame mes ir savo projektą. Įdomu būtų išgirsti kitų nuomonių ir pastabų.

Man labai patiko jūsų projektukas thumbup.gif kažin kaip stogo konstrukcija? tik atsisakyčiau kampinių langų ir sumažinčiau išorinių kampų skaičių... kai kur jų tikrai nereikia (pvz ties 15patalpa). Tarp kitko skliautų šiltinimo vieno a. name galima išvengti susiprojektavus keturšlaičius stogus. tai būtų antras pliusas po grožio šiems stogams smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedruolė: 30 sausio 2011 - 18:26
QUOTE(Giedruolė @ 2011 01 29, 23:25)
Caca sveikinimai didžiausi smile.gif

Caca ir mes jus Sweikinam 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
[quote=Giedruolė,2011 01 30, 19:16]
Aš kaip suprantu rostverkui iki 50cm aukščio reikalingi du strypai. O 60cm jau reikalingi trys nes ten atstumas tarp tų strypų yar reglamentuotas ir nors tas vidurinis per daug nedirba, bet jis reikalingas. Todėl vienas iš savavališkų sprendimų buvo rostverko aukštį sumažinti iki 50cm (nuo 60).
Visiškai teisingai -šalčio tiltas jei iš palėpės pusės neapšiltinta. šita dilema savo laiku ir man buvo iškilusi iš to išplaukė sprendimas - skliautas ne iš blokelių, bet lentutėmis. nemačiau prasmės mokėti už mūrijimą, blokelius žinoma, po to šiltinimą 25cm ir dar iš kitos pusės nežinia kiek apšiltinti (gal užtektų bent 10cm). Tik dabar suku galvą kokia spalva nudažyti tas lentutes biggrin.gif
Buvau neseniai įkėlusi židinio būsimą vietą.
MAn buvot atsiuntę ax.gif patys nerišom, bet žinojom kad tikrai kampus papildomai reikia suarmuoti. DAr draugas tuo pačiu paantrino, tai žodžiu pastovėjom už save šioje vietoje smile.gif
Man labai patiko jūsų projektukas thumbup.gif kažin kaip stogo konstrukcija? tik atsisakyčiau kampinių langų ir sumažinčiau išorinių kampų skaičių... kai kur jų tikrai nereikia (pvz ties 15patalpa). Tarp kitko skliautų šiltinimo vieno a. name galima išvengti susiprojektavus keturšlaičius stogus. tai būtų antras pliusas po grožio šiems stogams smile.gif .

----
pas jus balkiai guldyti ant blokeliu, is apacios deta hidroizoliacija, o is sonu? Del pamatu aukscio kazkaip negirdejau reikalavimo, bet nelabai suvokiu kam to reikia, betonas pats is saves gniuzdymui 10 kartu stipresnis nei lenkimui, ir lenkimui cia ateina i pagalba armatura, kuri yra apacioje. Na bet nesigincysiu, galbut, bet dar tada ir lankai turetu buti sudeti o ne palaida armatura.

Man tas projektas irgi visai nieko pasirode. kazkaip viskas savo vietose.
Atsakyti
Čia konstruktoriai dėl to rostverko taip aiškina, nedrįsčiau ginčytis. lygtais jei daugiau nei 30cm gaunasi tarpas tarp armatūrų, reikalinga tarpinė eilė. tarpinės eilės armatūros skersmuo ne būtinai tokio pat skersmens kaip kad dirbančioji.
Taip šitą vietą dėl hidroizoliacijos žinom. Žinoma būtų buvę paprasčiau kad jau dabar jinai ten būtų, nes prie tų balkių pritvirtino skliauto elementus, bet liko neuždėta tik šitoj sienoj. kitur aplink apvyniota lygtais. Na kažką reikės galvoti. šitie mazgai man patys bjauriausi, žodžiu apie šitą vietą daugiausia minčių ir sukasi... Balkio apdirbimą ir paruošimą eksploatacijai, kad galai nenupūtų, kad tinkas netrupėtų ir pan. nes balkiai bus palikti lubose atviri. Gal Greisi parodytų savo vyrui, gal jis ką patartų, nes tvirto sprendimo dar neturiu.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 01 30, 18:16)

Giedruole, dėkui už gerą idėją daryti karkasinius skliautus 4u.gif Mums tai labai aktualu, nes namą dengia trys skliautiniai stogai.

QUOTE(Giedruolė @ 2011 01 30, 18:16)
Man labai patiko jūsų projektukas  thumbup.gif kažin kaip stogo konstrukcija? tik atsisakyčiau kampinių langų ir sumažinčiau išorinių kampų skaičių... kai kur jų tikrai nereikia (pvz ties 15patalpa). Tarp kitko skliautų šiltinimo vieno a. name galima išvengti susiprojektavus keturšlaičius stogus. tai būtų antras pliusas po grožio šiems stogams smile.gif .

Pas mus stogas atrodys taip:

user posted image

Virš garažo galvojam plokščią stogą daryti, nes kitoks nelabai gaunasi...

Kampinius langus vaikų kambariuose ko gero naikinsim, svetainėje ir virtuvėje norisi palikti dėl vaizdo į kiemą. Dėl kampo ties 15 patalpa tai gera pastaba - dabartiniame projekto variante jis jau panaikintas.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 01 28, 17:00)
ir kitas dalykas nuo kurio pykina - tai medis... mane šildo metalas ir stiklas..
taip kad, kiekvienam savo  4u.gif

va va,mano mintys, as irgi negaliu pakesti medzio schmoll.gif uztenka pas uosvius nuvaziuot,ten rastinis namas ir viduj pasak ju tas rastinis grozis paliktas,as tai jau senai gipsu buviau apkalus visas sienas ir uzdazius 4u.gif
Atsakyti
Vat jei langai numatomi rudos medžio spalvos, tai skliautai karkasiniai idealu ir gražu, pas mane langai balti nusimato, pakalimai balti tai tąs trikampis arba baltas arba fasadinės spalvos... jaučiu bus baltas... Pas mus garažas labai panašiai. labai dideles foto čia man meta, ir nesugebu sumažinti, tai nedėsiu daugiau foto biggrin.gif
Kurioj pusėj šiaurė?
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 01 30, 19:35)
Čia konstruktoriai dėl to rostverko taip aiškina, nedrįsčiau ginčytis. lygtais jei daugiau nei 30cm gaunasi tarpas tarp armatūrų, reikalinga tarpinė eilė. tarpinės eilės armatūros skersmuo ne būtinai tokio pat skersmens kaip kad dirbančioji.
Taip šitą vietą dėl hidroizoliacijos žinom. Žinoma būtų buvę paprasčiau kad jau dabar jinai ten būtų, nes prie tų balkių pritvirtino skliauto elementus, bet liko neuždėta tik šitoj sienoj. kitur aplink apvyniota lygtais. Na kažką reikės galvoti. šitie mazgai man patys bjauriausi, žodžiu apie šitą vietą daugiausia minčių ir sukasi... Balkio apdirbimą ir paruošimą eksploatacijai, kad galai nenupūtų, kad tinkas netrupėtų ir pan. nes balkiai bus palikti lubose atviri. Gal Greisi parodytų savo vyrui, gal jis ką patartų, nes tvirto sprendimo dar neturiu.

as kai dariau pamatus tai dejom: 6armaturas horizontaliai ir mazdaug kas 30cm jas aprisom ziedais is armaturos(tik smulkesnes-atrodo 10)kampam dar papildomai pridejau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(verslas @ 2011 01 30, 19:47)
as kai dariau pamatus tai dejom: 6armaturas horizontaliai ir mazdaug kas 30cm jas aprisom ziedais is armaturos(tik smulkesnes-atrodo 10)kampam dar papildomai pridejau ax.gif

O koks aukštis rostverko?
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 01 30, 19:49)
O koks aukštis rostverko?

Nenoriu sumeluoti:vienoj pusej gal apie70 cm kitoj apie 80 cm(nes sklypas nelygus) Pamatai Greztiniai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 01 30, 18:46)
Vat jei langai numatomi rudos medžio spalvos, tai skliautai karkasiniai idealu ir gražu, pas mane langai balti nusimato, pakalimai balti tai tąs trikampis arba baltas arba fasadinės spalvos... jaučiu bus baltas... Pas mus garažas labai panašiai. labai dideles foto čia man meta, ir nesugebu sumažinti, tai nedėsiu daugiau foto biggrin.gif
Kurioj pusėj šiaurė?

Šiaurė pas mus ties garažo viršutiniu dešiniu kampu.
Atsakyti