Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 43

Taip, dėkui Lachesei už šio būdo parodymą kadaise saulučių pievoj (uoj, kaip smagu buvo, tik ne saulutėms blush2.gif ), bet šiuo būdu plonindama, jei nedidelis paveikslėlis, jo nemirkau, geriau popierius nusitrina, o jei didesnis, tai reiktų lengvai supurkšti iš paveikslėlio pusės, nusausinti, tada tepti klijus taip pat tik iš paveikslėlio pusės, dėti jį kniųbsčią ir, šiukštu, netepti klijų ant jau priklijuoto paveikslėlio, kaip kad daroma paprastai.
Jokios skubos! Gerai išdžiovinam (pernakt, pvz.) ir tuomet sluoksniukais nutrinam.
Jei viso to laikomasi, ploninimas pavyksta puikiai.
Tik va ne visada galima kniūbsčią...Kaligrafija, muzikinis raštas, laikrodis, esantys paveikslėlyje, kniūbsčiai jau neleidžia mirksiukas.gif .
Atsakyti
Laba diena smile.gif

turiu klausimuką, gal kas gali patarti kuo pirmiausia padengti dažytą skardinę (nuo tirpios kavos), kad paskui būtų galima dažyti ir dekupažuoti?
Atsakyti
QUOTE(noriupakalbėti @ 2011 02 03, 15:48)
Laba diena smile.gif

turiu klausimuką, gal kas gali patarti kuo pirmiausia padengti dažytą skardinę (nuo tirpios kavos), kad paskui būtų galima dažyti ir dekupažuoti?


galima padengti gruntu, bet tai daryti visai nebūtina. aš esu nusidekupavus dėžutę nuo ,,jakobs" kavos, tai iškart dažiau akriliniais dažais, bet reikėjo tris sluoksnius tepti mirksiukas.gif ir tada klijuoti norimą paveiksliuką.
pas mane ta dėžutė jau treti metai yra, maniau, kad gal nuo slidaus paviršiaus pradės luptis dažai, bet nieko panašaus thumbup.gif
Atsakyti
Labai ačiū <b>Lachese</b> ir <b>Bite</b> už konsultaciją 4u.gif

Gaila, kad neperskaičiusi komentarų priklijavau visą popierių ax.gif Vėlyvą vakarą prieš tai darbavausi smile.gif
Tai biški nekas gavosi. Krašteliai prastai prilipo poroje vietų, (gal ir truputį klijų per mažai iš apačios patepiau, nes prieš tai klijuojant šliapą popierių didžiuliai oro burbulai iškilo, o jie iškilo gal dėl to, kad ne iš pirmo karto priklijavau geroje vietoje smile.gif ), ir iškilo mažiukai mažiukai burbuliukai po to kai tepiau klijus iš viršaus (turbūt dėl to, kad tas spausdintas popierius susidaro iš dviejų sluoksnių, to kur yra piešinys ir storojo balto sluoksnio, jau pamačiau nugramdydama blogąjį susiburbuliavusį variantą, čia kaip ir sakėt kad galima tuos sluoksnius atskirti).

Jau norisi vėl viską nujamti, bet bandau gražinti ir pažiūrėti kas bus. Gal aš čia ir per daug priekabiai žiūriu doh.gif
Vienu žodžiu nieko nebus einu pirkti knygą, jau išsirinkau kurią smile.gif
Ir reikės kažkur susirasti medžio bandymams.
Ir dar pasimokinti atskirti spausdinto popieriaus sluoksnius. Nes servetėlės vis tiek apriboja norus, nors ir labai gražių jų būna.
Na čia mano pamastymai smile.gif
Smagus dalykas dekupažas. Jau pasidariau nedidelę dežutę ir dar tiek daug visko gražaus galima pasidaryti ir žinau dovanom ką darysiu:)
Atsakyti
Turiu tokį klausimuką. Ar esate dekupažavusios išpūstą kiaušinį? Dukra gavo užduotį mokykloje. Tiesa, pagrindinė užduotis su kiaušiniu kitokia, norinčios papildomai gali užsiimti dekupažu. Ber problema iškilo tokia - jau kelintas išpūstas kiaušinis neatlaiko. Kuo jį reikėtų aptepti, kad jis nesuskiltų ir nesubyrėtų?
Ačiū už patarimus iš anksto 4u.gif
Smagu, kad šioje temoje nėra pykčių, kaip kitose ir visada galima rasti superinių patarimų
Atsakyti
QUOTE(TaGre @ 2011 02 04, 16:05)
Turiu tokį klausimuką. Ar esate dekupažavusios išpūstą kiaušinį?

prieš kelis metus Velykų proga dovanoms dekoravau net nevieną tokį kiaušinį.
Gavosi puikiai, tik kelis katytė "nužaidė" su letenėle nuo stalo ir suskaldė.

Įtariu kad mokyklai reikės pakabinamų kam nors dekoravimui tų kiaušinių? Taip?
Tada pirmiausias žingsnelis - įklijuokit pvz. iš svaržėlės ar vielytės padarytas kilpeles viršutinėje dalyje, dekoruojant bus už ko pamabinti, kad džiovinti.
Toliau nepakenks gruntavimas, jis suteikia "armatūtos", kuri apsaugos nuo sudužimo. Tie lukštai išties kaip... kiaušinis mirksiukas.gif

Tada klijuoti servetėles, tik teks dėti mažais fragmentais, kad "apglėbti" apvalumus. Paskui pritapysit ir net galima naudoti dvikomponentį, jis labai gražiai žiūrisi.
Jei nori paklausti smulkiau - prašau į AŽ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 02 04, 21:18)
prieš kelis metus Velykų proga dovanoms dekoravau net nevieną tokį kiaušinį.
Gavosi puikiai, tik kelis katytė "nužaidė" su letenėle nuo stalo ir suskaldė.


Ačiū už patarimus. O su klijais nebandėte sutvirtinti? Pvz., su lipalu?
Atsakyti
QUOTE(TaGre @ 2011 02 04, 21:27)
Ačiū už patarimus. O su klijais nebandėte sutvirtinti? Pvz., su lipalu?

dekupaže lipalo labai rekomenduoju - NENAUDOTI
Atsakyti
Noreciau pradeti dekoruoti su strukturine pasta. Tik nuo ko pradeti? Kokia rinktis? Ja tepti su teptuku ar pirstais, o gal yra speciali priemone? O kaip paskui dazyti, kad graziai kelios spalvos butu? Ar dazyti keliais sluoksniais o po to svitriniu popieriumi patrinti? ax.gif
Atsakyti
Sveikos stebukladares,

Galeciau pradeti rasyti kaip dazniausiai pradedama: "as zalia dekupaze" biggrin.gif bet nepradesiu, nes esu zalesne nei zalia lotuliukas.gif Uzsimaniau ir as sio meno pabandyti prisiziurejus "puodo" grozybiu. Atrodo viskas paprasta ir aisku rolleyes.gif ir zinoma ieskojau forume "dekupazo pradedanciosioms" - o ten vos keli puslapiai. Uzejau i sia 43-iaja tema - cia jau apie tolimesnius darbus ir technikas sneka unsure.gif , uzejusias "zaliasias dekupazininkes' siuncia skaityti ankstesniu temu.... biggrin.gif ...
iveikiau per dvi dienas tik dvi temas - 42 ir 41 doh.gif nes skaityti ir mastyti ir detis i galva tikrai yra ka thumbup.gif
na as cia blevyzgoju nakciai blush2.gif nu ka norejau pasakyti:
"PAKLAUSYKIT SENBUVIU - PIRMIAU PERSKAITYKIT ANKSTESNES TEMAS, BENT PENKIAS. PATIKEKIT, TEN TIKRAI YRA VISI ATSAKYMAI! IR NE PO VIENA DESIMTI KARTU APIE TA PATI! YPAC KURIOS VISISKAI NAUJAI PRADEDAT TUO UZSIMINETI - PIRMIAU PERSKAITYKIM, TADA PAZIUREKIM FILMUKU, TADA NUEIKIM PASIBANDYTI PAS PROFA IR TADA JAU GALIMA PRADETI" biggrin.gif nes noretusi kokioj 44 temoj jau perskaityti apie nauja technika, apie nauja buda ir pan. o ne apie kokius klijus pirkti, kuo skiriasi tas nuo to, nuo ko pradeti ir t.t. 4u.gif

zodziu: aciu senbuvems uz kantrybe ir atsakymus, naujokems linkiu kantrybes ir sekmes kurybines wub.gif

manes laukia 40-oji temuke mirksiukas.gif
Atsakyti
bitute, vis tik eini sunkiausiu keliu wink.gif Tikiu, kad jis duos puikių rezultatų.
O knygą...Parašiau až.

TaGre, patvariausias išpūstas kiaušinis-plono plastiko... wink.gif
Šiaip plastiko nemėgstu, bet tokiais atvejais jis gerai. Arba kad ir putplastinis...
Kai nusidekoruoja, žiūrinčiajam pasakai, kad čia putplastis, vis tiek netiki, labai natūraliai atrodo (ir forma, ir svoriu).

QUOTE(lina_vid @ 2011 02 04, 22:02)
Noreciau pradeti dekoruoti su strukturine pasta. Tik nuo ko pradeti? Kokia rinktis? Ja tepti su teptuku ar pirstais, o gal yra speciali priemone? O kaip paskui dazyti, kad graziai kelios spalvos butu? Ar dazyti keliais sluoksniais o po to svitriniu popieriumi patrinti?  ax.gif

Kuo tepti, priklauso nuo norimo efekto. Vienas tinkamesnių būdų yra dengimas glaistykle, tačiau galima įvairiai. Geriausia-eksperimentai ant juodraščių.
O ką reiškia "gražiai kelios spalvos"?
Jei norima "margai" keliomis spalvomis, plokščio teptuko viena pusė guldoma į vieną spalvą, kita-į kitą ir dažoma. Jei norima švelniais perėjimais keliom spalvom, tai ploteliais padažoma ir daromi plastiški perėjimai (teptuku, kempinėle ir t.t.)

neravardo, šaunuolė, ne pretenzijas reiški, kad nėra "suvirškintos" medžiagos, o kantriai studijuoji. Lengva bus paskiau... mirksiukas.gif
Retas atvejis, kai suprantama atsakinėjančiųjų dalia... drinks_cheers.gif
Sėkmės wink.gif

Atsakyti
Apie kiaušinisu ir dekupažą: pirkau kaimiškus kiaušinius, jų lukštai kelis kart stipresni, darant skylutę reikia pasistengti kuo mežesnę padaryti taip kiaušinis stipresnis išlieka. Nuotaikinga teisingai rekomendavo nenaudoti lipalo dekupaže, bet galima sugriešyti, jeigu neturite spec klijų ir tai tik vienkartinis mokyklinis projektas.

neravardo, labai gerbiu jūsų pasiryžimą 4u.gif aš turbūt neiškentėčiau tiek skaityti. Gerai,kad kai pradėjau dekoruoti buvo gal trys temos lotuliukas.gif nuoširdžiai patariu įsigyti knygą, viskas bus po ranka ir sukonspektuota.
Atsakyti