Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 43

Sunku patarti, galima tik pasakyti, kas labiausiai patinka, o tam, kad žinotum, kas pačiai patinka, reikia bandyti. Vienoms patinka vienos firmos, kitoms-kitos. Man geriausi, įvertinus kainos kokybės santykį, Marabu, Perfetto firmų. O, pvz., Stamperijos klijai ploniesiems motyvams nelabai... Popieriniams - geri ir Stamperijos. Dar svarbu ir klijų "prisijaukinimas"...Skiesti, neskiesti, kokiu būdu klijuoti (šlapiau ar ne) ir t.t. Patarimas-bandyti ir tokius klausimus uždavinėti mokymuose, reikalauti kelių rūšių klijų pabandymo, demonstracijos ar bent apžvalgos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 07 vasario 2011 - 09:39
Reikia patyrusiu patarimo.
Iki siol dirbau su Perfetto (taip man pradedanciai patare...) ir esu patenkinta. Taciau noriu pabandyti kitoki dvikomponencio skilima - svelnesni nei Perfetto, stambus skilimas man kai kur jau per grubus (nezinau ar gerai aiskinu). Beda ta, kad dirbam kol kas dviese - as ir mano 4 menesiu dukryte, todel nesinori kad ji priisiuostytu kvapu. Mano klausimas - ar yra tokia dvikomponente priemone, kuri skyla svelniau nei Perfetto ir draugauja su laku vandens pagrindu?
Atsakyti
Kaip bebūtų gaila, subtilus trūkis dažniausiai yra tų dvikomponenčių lakų, kurie su akriliniais baigiamaisiais lakais nedraugauja. Tačiau siūlyčiau paeksperimentuoti...Tas pats Perfetto, tik ploniau teptu pirmuoju sluoksniu. Trūkis bus plonesne linija, tačiau ir smulkesnis.
Kitas patarimas...Atrasti dekoravimą be skeldėjimo lakų...Stambaus porėtumo kempinėlė, tamsiau nudažytos briaunelės, pabaigoje dar briaunelių "susidėvėjimo" paryškinimas, sendinimas vašku ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2011 02 07, 10:10)
Siaip ta moteris ir per televizoriu vede dekupazo pamokeles, tai, manau, nera visiskai beviltiska...

Manau kad senbuvės visos žinome apie ką kalbama lotuliukas.gif ))))
Tada nepasisekė Tau su "mokytoja" doh.gif ( hah.gif o kaip patenkama į televiziją, ypač kai artimieji ten dirbo... aiškinti nereikia)

Bet šiaip tai truputuką bandai "žaisti", tiesa? Juk yra visa tema apie dekupažo klijus mirksiukas.gif

http://www.supermama...howtopic=401254

tema nedidukė, bet informacija labai vertinga - iš praktikos sukrovėm drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 02 07, 21:22)
Manau kad senbuvės visos žinome apie ką kalbama  lotuliukas.gif ))))
Tada nepasisekė Tau su "mokytoja"  doh.gif  ( hah.gif o kaip patenkama į televiziją, ypač kai artimieji ten dirbo... aiškinti nereikia) 

Bet šiaip tai truputuką bandai "žaisti", tiesa? Juk yra visa tema apie dekupažo klijus  mirksiukas.gif

http://www.supermama...howtopic=401254

tema nedidukė, bet informacija labai vertinga - iš praktikos sukrovėm  drinks_cheers.gif



Siaip labai jau neskanus komentaras pacios....
Senbuves gal ir zino, gal mokytoja ir nera pati geriausia, bet pradziai tikrai pakanka... O pati ka nors esate sukurusi (mokymus, internetini puslapi... na, ka nors) isskyrus rasyma SM?

o uz temos parodyma, tai aciu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Jeigu yra noro pigiau prasisukti ir kokybiškai klijuoti, tai naudokite akrilinį laką per pusę skiestą su tapetų klijais.

Mes visos čia augame, pirmose temose beveik anekdotais galima laikyti kai kuriuos patarimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 07 vasario 2011 - 23:37
Nebandžiau, bet manau, Lachesės patarimas geras.
Žinau dekoruojančią, kuri paveikslėlius klijuodavo laku. Kodėl gi ne? Paveikslėlis tarsi įliejamas į laką... wink.gif
Atsakyti
Vien su laku irgi tikrai neblogai klijuoti, man netgi paprasčiau, nereikia ten skiedalioti. Bet ką duoda tapetų klijai- jie suteikia tokį glitumą, slydimą, su akriliniu (vandens poliuretaniniu) laku reikia būti gan įgudus ir jeigu lakas yra tirštokas, tai kartais lieka nepersigėrusių vietų per servetėlę,oro burbuliukai, tai galima klijuoti netgi vandeniu praskiedus, kad tikrai gerai visur persigertų ir išdžiūvus dar kartą nutepti.


Džiuga, kaip eksperimentas???

Man toks klausimas ne į temą - ar čia forume dekupažo temose viskas daugmaž jau išsemta? Negi nėra kokių dar negirdėtų neregėtų technikų? Norisi kažko naujo!!! Dabar man prasidėjo nauja kūrybinė banga susiijusi su kosmetikos priemonėmis, viską norisi darytis pačiai. Va ten tai miškas,...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 08 vasario 2011 - 00:14
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 02 05, 15:04)
: kolosalus būtų... Kadangi forumas viešas, maža kokiai eilinei moderatorei ta tema nepatiks, ir ji bus pašalinta (kaip pašalinta visa informacija apir buvusius Lachesės ir kitų merginų ruoštus, o mūsų dalyvautus konkursus, panaikinti medaliai prie avataro, kurie tarsi niekuo neįpareigojantys, bet skatino stengtis dėl temos, dėl forumo... Forume neleidžiama net trūkstamos  servetėlės (ar jos liekanos) paieškoti, tai traktuojama kaip komercija.

Todėl nelabai reikia stebėtis, kad po tokių "šluotynių" ilgai merdi moderatorių atidarytos skiltys, skirtos naudingai  vaizdinei informacijai įkelti. Naujokės piktinasi, kad nerašome, bet paskatinimus stengtis kažką daryti ... pats forumas sugriauna  cool.gif


Super geras postas...nuotaikinga aciu tau uz ji 4u.gif , galvojau, kad cia as viena tokioj nevilty smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Priklausoma @ 2011 02 06, 19:38)
mergaitės, kur jūs gaunat tuos kaspinėlius juosteles puošimui? tikriausiai perkat juosteles ir darot pačios kaspinėlį?  g.gif

antra sakinuko dalis mirksiukas.gif
Atsakyti
Lachese, taip, tikiu, kad tapetų klijų suteikiamas slidumas labai pakeliui. Neteko bandyti. O klijuojamo paveikslėlio nepersigeriamumas gresia ir bet kuriais neskiestais klijais dirbant. Jei paveikslėlis didesnis, ši yda dažna.
Pavydu Tau to "naujojo miško", manau, jis teisingas ir naudingas, bet nejaugi ramiai praeini pro SB? Nors...juk Tu seniai jame...
Atsakyti
Turiu kažkokį atsparumą kelioms veiklos rūšims biggrin.gif ot gerai... SB manęs neužkabino savo tradicine kryptimi, man labai prie dūšios SB įrankiai, štampukai, forminiai skylamušiai, reljefinės plokštelės,... spėk, ką darau, o gi naudoju virtuvėje pastiliažą darydama birthday.gif hihihi.gif netgi formines kniedes panaudoju atspaudukams ant tešlos.

o mano mylimas SB yra digital, aišku ta meilė iš išskaičiavimo, pigu nieko nesugadinsi ir modeliavimo galimybės .....MMMM.....


nuklydau į pievas, tai tęsiu klausimą- ar yra kokių naujovių dekupažo pasaulyje iš esmės? Bite, turėtum gi ką nors užsislėpusi žinoti smile.gif
Atsakyti
Sveikutes.
Reikia jusu profesionalaus patarymo.
Turiu va toki laikrodi, noreciau ji "pagrazinti".

user posted image

Tik nezinau nuo ko pradeti g.gif
Jis issiardo, susideda is dvieju daliu:
Viena plastikine kur rodykles su skaiciais

user posted image

Kita stikline

user posted image

Servetele turiu tokia

user posted image

Kuria puse dekoruoti: stikline ar plastikine?
Noreciau panaudosi dvikomponente sendinimo priemone ir isryskinti itrukimus, kaip cia:
http://www.ksklubas....pic.php?id=1564
Gal pakomentuotumet darbo eiga, ir kokias priemones (nebranges ir kokios firmos) ir is kur nusipirkti.
Gal kam kils ir kitokiu minciu ax.gif
Aciu uz pagalba
Atsakyti