Įkraunama...
Įkraunama...

Kavos aparatai - 4

QUOTE(Tiga @ 2011 10 27, 14:59)
Apie kuri jus cia kavos aparata?Nes ismeta visa lankstinuka smile.gif

Apie Philips Saeco HD8743/19 ax.gif
Pamačiau pirmam puslapy, seilė nutįso, tai kitų net nepastebėjau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2011 10 27, 17:36)
Sveikos, pas mane kavos aparatas toks pigus bosch barino... seniai jį turiu. Ale va susidūriau su tokia bėda. Šiandien pirkau Lavazza tiera kavos skarbonke, jis mulkiai maltra. Ir aparatui pasirodė per smulki, praspjovė garus pro šoną o vanduo per ją neprabėgo. Gal jum kamdonrs yra taip buvę?

Kavą aišku sunaudosiu, nes turiu dar ir mokso virduliuką..
Bet vistiek toks siurprizas nepatiko  g.gif

Čia viskas tvarkoj. Tokių aparatų pompos nėra galingos ir jeigu kava sumalta labai smulkiai, aparatui nebeužtenka jėgos praspausti vandenį ir leidžia garus pro šoną. Tiesiog pirkit stambiau maltą kavą.
Atsakyti
QUOTE(Doubleface @ 2011 10 28, 09:37)
Čia viskas tvarkoj. Tokių aparatų pompos nėra galingos ir jeigu kava sumalta labai smulkiai, aparatui nebeužtenka jėgos praspausti vandenį ir leidžia garus pro šoną. Tiesiog pirkit stambiau maltą kavą.

bet kad daugumos aparatų, ir net tų pbrangių slėgis yra 15 bar... ar čia nesusiję dalykai?

Na šiandien viską pravaliau, įdėjau mažiau kavos ir man ją padarė gerai smile.gif Na kiek jis sugeba gerai padaryt smile.gif

Vis pasvajoju apie kokį normalesnį mechaninį aparatą smile.gif Apie mechaninį nes mėgstu pati pieną suplakt, pabandyt gražai papilstyt ir pan...

Kaži kaip šitas
user posted image
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2011 10 28, 14:51)
bet kad daugumos aparatų, ir net tų pbrangių slėgis yra 15 bar... ar čia nesusiję dalykai?

Susiję, bet tiek naudos iš to, kas parašyta smile.gif Ir automatiniuose, jeigu nustatysit per smulku malima, tas pats bus. Profesionaliuose irgi sunkiau kava bega, jeigu labai smulkiai sumalta arba per daug suspausta.

O is mechaniniu normaliu, tai sunku bus rast smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Doubleface @ 2011 10 28, 16:43)
Susiję, bet tiek naudos iš to, kas parašyta smile.gif Ir automatiniuose, jeigu nustatysit per smulku malima, tas pats bus. Profesionaliuose irgi sunkiau kava bega, jeigu labai smulkiai sumalta arba per daug suspausta.

O is mechaniniu normaliu, tai sunku bus rast smile.gif

nu jo, kartais tenka profesionaliu kavinėj pasinaudot, tai tas buitinis po jo kaip žaislinis atrodo smile.gif Bet gerai pamenu kad į tą profesonalų negalima per smuklios kavos sudėt, ir ji malama tik vietoj. smile.gif

Tai kam ta labai smulki kava skirta tuomet? smile.gif

O čia žiūriu visos juras perka... nenoriu aš tokios.
Noriu susirasti kokybiškiausią iš paprasčiausių. Gal kada ir pavyks smile.gif
Atsakyti
Sveikos kavos mėgėjos mirksiukas.gif ,

esu visai žalia apie kavos aparatus... doh.gif
Ar įmanoma nusipirkti Lietuvoje kavos aparatą normalios kokybės iki 1500 lt. , kad gamintu ekspresso, bet svarbiausiai Latte kavą. Perdieną būtų nedaug 3-5 puodeliai.

Ir nelabai suprantu, reikia pirkti atskirai pieno plakiklį ar jau ten kartu kavos aparate viskas būna ir ar labai sudėtinga Latte pasigaminti nebūnant barmenu? biggrin.gif
Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(perla69 @ 2011 11 01, 00:59)
Sveikos kavos mėgėjos  mirksiukas.gif ,

esu visai žalia apie kavos aparatus... doh.gif
Ar įmanoma nusipirkti Lietuvoje kavos aparatą normalios kokybės iki 1500 lt. , kad gamintu ekspresso, bet svarbiausiai Latte kavą. Perdieną būtų nedaug 3-5 puodeliai.

Ir nelabai suprantu, reikia pirkti atskirai pieno plakiklį ar jau ten kartu kavos aparate viskas būna ir ar labai sudėtinga Latte pasigaminti nebūnant barmenu?  biggrin.gif
Ačiū.

aparatą gali pirkti arba pilnai automatinį (kur tas visas lates pats padaro) arba pusiau automatinį, kur viską susiplaki pati ir susipili.

Kadangi pas mane pigus pusiau automatinis, tai dėl kainos kokybės santykio patart man sunku nes su brangesniais nežaidus... Bet svečiai, o ypač svetės vistiek alpsta nuo mano kavos smile.gif Ir net latę sluoksniuotą su tuo grabu pasidaryt lengva.
Bet čia nelygu kam ko reik.
Pvz į biurą pusiau automatinio nesiūlyčiau smile.gif
Atsakyti
Ačiū.

Na bandysiu aš čia dar pasiskaitinėti.
Ne, man ne į biurą, man namie reikia. Bet irgi nesinori ilgai terliotis su tais plakimais. Labai mėgstu Latte. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(perla69 @ 2011 11 01, 11:15)
Bet irgi nesinori ilgai terliotis su tais plakimais. Labai mėgstu Latte.  rolleyes.gif

Su plakimais ilgai terliotis nereikia, aišku, visišku automatu gerokai paprasčiau, o ir jei ką gali automatui kažką svečiams nepatikusio nurašyti smile.gif Bet plaukti vis tiek teks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(perla69 @ 2011 11 01, 11:15)
Ačiū.

Na bandysiu aš čia dar pasiskaitinėti.
Ne, man ne į biurą, man namie reikia. Bet irgi nesinori ilgai terliotis su tais plakimais. Labai mėgstu Latte.  rolleyes.gif

nėr ten jokio terliojimosi smile.gif Ipili pieną į metalinį asotėlį, įkiši vamzdelį ir plaki smile.gif Bet man regis net delonghi esu mačius iš naujų, kur pats tą pieną suplaka. Gal kavos mugėj...
Atsakyti
Pasakykit savo nuomonę apie šiuos du kavos aparatus:
http://www.avitela.lt/p/krups-kp-2106/
http://www.avitela.lt/p/krups-kp-5006/
Dėkui iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2011 11 01, 11:30)
nėr ten jokio terliojimosi smile.gif Ipili pieną į metalinį asotėlį, įkiši vamzdelį ir plaki smile.gif Bet man regis net delonghi esu mačius iš naujų, kur pats tą pieną suplaka. Gal kavos mugėj...

Delonghi ir senų, ir naujų yra, kur patys plaka, bet aš žinau su stikliniais ąsotėliais g.gif Elementariai, pažiūri į paveiksliuką, jei nupieštas ąsotėlis, vadinasi plaks pats ax.gif
Atsakyti