Įkraunama...
Įkraunama...

Kavos aparatai - 4

hmmm, nusipirkau dvaro pienuka 3,5 % tai dabar ne taip greit istirpsta ta puta, bet vistiek skyleta ji, o kiek ziuriu visi labiau nusimanantys aparatuose plakat pienuka patys g.gif tai cia reiskias klaida padariau kad pirkau automatiskai kad plaktu ar cia kaip suprast? ir siaip dabar pagalvojus, kodel ir kavinese patys plaka? gal tikrai geresni aparatai be automatinio putos darymo g.gif ir dar man kava gaunasi salta kai pienukas saltas pilasi, cia taip turi buti?
Atsakyti
bet juk pienuką sušildo plakant, jis nebūna šaltas g.gif
Atsakyti
QUOTE(dzemute @ 2011 12 05, 13:35)
hmmm, nusipirkau dvaro pienuka 3,5 % tai dabar ne taip greit istirpsta ta puta, bet vistiek skyleta ji, o kiek ziuriu visi labiau nusimanantys aparatuose plakat pienuka patys  g.gif  tai cia reiskias klaida padariau kad pirkau automatiskai kad plaktu ar cia kaip suprast? ir siaip dabar pagalvojus, kodel ir kavinese patys plaka? gal tikrai geresni aparatai be automatinio putos darymo  g.gif  ir dar man kava gaunasi salta kai pienukas saltas pilasi, cia taip turi buti?

na aš tokį kaip tavo aparatą pirkčiau nebent į ofisą ar pan... nur galėtų bet kas kavas darytis. Namam tokio nepirkčiau.... Juolab daraus kokius pora puodelių per dieną. Ryte mėgstu didelį puodą latės. Kai kas į svečius ateina mėgstu padaryt.

Aišku pradžioj man nesigaudavo ir išplakdavau kaži kaip ir perkaitindavau. Ir apie aparatus nė velnio neišmanau, tik moku ir mėgstu terliotis su savuoju.

Kartais tenka pasidaryt kavos su profesionaliu vienoj kavinukėj. Ati nu ten vėl kitas reikalas. Pvz tie kavinių yra galingesni daug, pieną stipriau plaką, greit įkaista. vėl kiti niuansai. Tai manau tiesiog reik pažint saviškį ir tada iš jo galima gaut geriausią rezultatą smile.gif

Atsakyti
QUOTE(dzemute @ 2011 12 05, 13:35)
hmmm, nusipirkau dvaro pienuka 3,5 % tai dabar ne taip greit istirpsta ta puta, bet vistiek skyleta ji, o kiek ziuriu visi labiau nusimanantys aparatuose plakat pienuka patys  g.gif  tai cia reiskias klaida padariau kad pirkau automatiskai kad plaktu ar cia kaip suprast? ir siaip dabar pagalvojus, kodel ir kavinese patys plaka? gal tikrai geresni aparatai be automatinio putos darymo  g.gif  ir dar man kava gaunasi salta kai pienukas saltas pilasi, cia taip turi buti?

Tai va kad dar nežinau nei vieno aparato kuris pieną plaktų ir išplaktų taip kaip tasyklingai reikia. Todėl visose kavos kavinėse (Vero cafe, Chocolaterie ir pan) yra tie aparatai su nosele pieno plakimui smile.gif be jų jokių piešinukų iš putos nesigautu, ir pan smile.gif
O jūs į espresso kavą pilate šaltą neplaktą pieną? ar ne taip supratau ?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2011 12 02, 20:14)
Gal kas susidūrėte su tokia problamėle: Delonghi ECAM aparate, išėmus skysčių ir nuosėdų konteinerį, yra mažiukas raudonas "piltuvėlis". Kiek suprantu, jis skirtas kondensatui. Šiandien pasidarius kavos iš be niekur nieko jis pasidarė pilnas vandens, net per kraštus perbėga g.gif kodėl? čia tikrai ne kondensatas  schmoll.gif

Svaru vandeni isleidzia ar kava? Gali buti kad jau koks nors voztuvas nusibaige ir leidzia viskas ne ten kur reikia.
Atsakyti
QUOTE(Doubleface @ 2011 12 05, 16:15)
Svaru vandeni isleidzia ar kava? Gali buti kad jau koks nors voztuvas nusibaige ir leidzia viskas ne ten kur reikia.

Švarų. Bet kas keisčiausia, kad kai viskas uždaryta, tai niekas nebėga, o kai išimi stalčiuką su vandeniu ir tirščiais išpilti, tada ir ts kondensato raudona dėžutė prisipildo per kraštus g.gif gal čia nieko tokio... tik kad anksčiau nepastebėjau tokio reiškinio.
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2011 12 05, 12:10)
net aromatinės pupelės negelbsti schmoll.gif

Aromatines pupeles i kavos aparata?! blink.gif Jeigu cia tos su skoniais, apipurkstos aliejais ir pan., tai NE NE NE smile.gif Sugadinsit aparata, nes apsivelia malunas nuo tu alieju.
Atsakyti
QUOTE(Doubleface @ 2011 12 05, 16:20)
Aromatines pupeles i kavos aparata?! blink.gif Jeigu cia tos su skoniais, apipurkstos aliejais ir pan., tai NE NE NE smile.gif Sugadinsit aparata, nes apsivelia malunas nuo tu alieju.

Taip, tas pačias. Pvz., 100 g paprastų ir 10 g aromatinių. Bet keista, juk kaip tik rašo, kad geros espreso pupelės turi būti riebios, t. y. blizgėti, nes išsaugo eterinius aliejus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiga @ 2011 12 05, 16:55)
Tai va kad dar nežinau nei vieno aparato kuris pieną plaktų ir išplaktų taip kaip tasyklingai reikia. Todėl visose kavos kavinėse (Vero cafe, Chocolaterie ir pan) yra tie aparatai su nosele pieno plakimui smile.gif be jų jokių piešinukų iš putos nesigautu, ir pan smile.gif
O jūs į espresso kavą pilate šaltą neplaktą pieną? ar ne taip supratau ?smile.gif

ne, pas mane Jura ENA9 tai jis pats paima pienuka ir viska padaro man plakt nereikia, bet pastebiu, kad kava vesoka buna , jei po poros min geri tai jau salta buna, noretusi karstesnes tai va galvoju ar cia tik man taip ar visiem.O siaip dabar gal tikrai geriau reikejo pirkt kur pats pienuka susiplaki, nors kai viska padaro tik mygtuko paspaudimu tai tokiai tinginei kaip as tai labai irgi gerai lotuliukas.gif tik kad priekabi jau pasidariau tai putai lotuliukas.gif ir kavos karstumui, tai galvoju ar as cia islepau ar cia kazkas negerai g.gif
Atsakyti
QUOTE(dzemute @ 2011 12 05, 14:35)

Jeigu puta nekokia:

1. Uzkalkejes aparatas (jeigu silpnas garas eina)
2. Blogai surinktas kapucinatorius arba kas nors uzsikimse.
3. Kapucinatoriaus antgalio (tas kamstukas is virsaus kur dedasi) uzsikimsusi skylute, guma is apacios arba ta skylute isdilusi - tada puta buna su dideliais burbulais ir taskosi i visas puses.

Kava su pienu naturaliai saltesne, nes piena tik truputi pasildo. Ir siaip kava is aparato visada vesesne negu uzplikyta.
Atsakyti
O ka pasiulytumet jeigu ziureti aparata ofisui...... na direktoriaus kabinete kad stovetu ir kad jis pats kava pasidarytu, na buna dienoj koki 10 puodeliu vidutiniskai, bet ne visada..... rimtu kapucinatoriu nereik, esme kava vienu mygtuko paspaudimu, itin brangiu irgi nereikia g.gif ir butinai pupeles kad maltu
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2011 12 05, 17:30)
Taip, tas pačias. Pvz., 100 g paprastų ir 10 g aromatinių. Bet keista, juk kaip tik rašo, kad geros espreso pupelės turi būti riebios, t. y. blizgėti, nes išsaugo eterinius aliejus g.gif

Geros pupeles nebutinai turi buti riebios, blizgios ir t.t. Cia nuo daug ko priklauso kaip jos atrodo. Tie naturalus aliejai nieko blogo. Bet aromatines pupeles papildomai apipurskiamos ivairiais "skoniais", tai va sitie aliejai su malunais nedraugauja smile.gif maisant 1:10 gal ir nieko, bet jeigu vien tik aromatines, tai gali baigtis blogai.
Atsakyti