Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 3

QUOTE(jediara @ 2011 03 06, 00:01)
Oi, kiek Tu daug nori  biggrin.gif

cia tik trupinelis tos 5 g.gif vakar sukroviau vazonus su zemem i juos ir sustaciau viena ant kitos...sumasciau,kad kol seklos dygs tai taip ir stoves pakrautos salia kaimisko peciaus,bus silta o ir vietos daug neuzims ax.gif
o kai atliks nuo augalu krausiu stiklainius,bus patogu parsinest kai prireiks o paskui pilnus i sklepa subogint...dar obuoliams rudeni...tai va jos istisus metus bus pilnos, o ir vietos daug neuzima ax.gif g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 03 06, 14:08)
cia tik trupinelis tos 5 g.gif vakar sukroviau vazonus su zemem i juos ir sustaciau viena ant kitos...sumasciau,kad kol seklos dygs tai taip ir stoves pakrautos salia kaimisko peciaus,bus silta o ir vietos daug neuzims ax.gif
o kai atliks nuo augalu krausiu stiklainius,bus patogu parsinest kai prireiks o paskui pilnus i sklepa subogint...dar obuoliams rudeni...tai va jos istisus metus bus pilnos, o ir vietos daug neuzima ax.gif  g.gif  biggrin.gif

Tikiuosi, kad turėsiu pomidorų ilgesniam laikymui, tos dėžutės labai tiks rolleyes.gif
(Gerai, kad dar turi kaimišką pečių thumbup.gif )
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2011 03 06, 09:12)
Skaičiuoju, kiek ir ko sėti, sodinti. Sakykit, kiek maždaug skaičiuojat vienam šeimos nariui kopūstų, burokėlių, morkų, pupelių, jeigu ne tik vasaros derliui, bet ir žiemai, konservavimui ir pan. Tarkim, jeigu lysvė 1,20m pločio, tai kiek metrų?

Na tu čia labai jau tobulai nori suskaičiuot ... blink.gif - jau pavasarį porcijom išdalint lotuliukas.gif Aš tiesiog sodinu - vienais metais daugiau, kitais mažiau, juk ne visada vienodai dera, kiekvienais metais vis keičiu sodinimo vietą, tai ir lysvių dydžiai kiti, ir sąlygos. Tiesiog kai užsiauginu, tai kitais metais ir orientuojuos ko buvo mažai, ko perdaug...
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2011 03 05, 23:09)
šiandien kaip tik gavau siuntinį iš Balticseeds. Man labai patiko, kaip tvarkingai sudėta, viskas sužymėta, ir dar pora pakelių bei katalogas jų dovanų  smile.gif

Kokias seklytes siuo metu dovanu ideda?

QUOTE(laurindre @ 2011 03 06, 09:53)
As irgi sia savaite gavau ir is Balticseeds ir is E-seklos. Tai Balticseeds labai patiko - pakiukai tvarkingi, susegti ir katalogas su aprasymais wub.gif Galetu jie ir didesni pasirinkima tureti, ivairesniu seklu.

Man irgi noretusi, kad pas juos daugiau visko butu... nes kataloge tiek daug visko, o jus psl. nera...

QUOTE(giedrulka @ 2011 03 06, 08:12)
Skaičiuoju, kiek ir ko sėti, sodinti. Sakykit, kiek maždaug skaičiuojat vienam šeimos nariui kopūstų, burokėlių, morkų, pupelių, jeigu ne tik vasaros derliui, bet ir žiemai, konservavimui ir pan. Tarkim, jeigu lysvė 1,20m pločio, tai kiek metrų?

Kazi ar imanoma paskaiciuoti... priklauso kiek jus ko valgot, kokia vasara bus...
Pernai sejau maziau burokeliu, nes uzpernai ju per daug gerokai buvo... Tai jau dabar neturiu, truksta, nes sia vasara dar ir blogai augo.. (buvo 1 vaga*15 metru).
Morkas sejau i vagas, tai pas mane buvo 3 vagos*13 metru. Morku uztektinai bus.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2011 03 06, 18:59)
sia vasara dar ir blogai augo.. (buvo 1 vaga*15 metru).

o-ho, kokie plotai. Tai man su savo daržu slėptis. Aš žymiai mažiau visko sėju.
Atsakyti
Man Balticseeds dovanu idejo baltas ankstyvasias morkas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2011 03 06, 19:59)

Kazi ar imanoma paskaiciuoti... priklauso kiek jus ko valgot, kokia vasara bus...
Pernai sejau maziau burokeliu, nes uzpernai ju per daug gerokai buvo... Tai jau dabar neturiu, truksta, nes sia vasara dar ir blogai augo.. (buvo 1 vaga*15 metru).

Oho, kokios pas Tave vagos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 03 06, 18:18)
o-ho, kokie plotai. Tai man su savo daržu slėptis. Aš žymiai mažiau visko sėju.

Man atrode is foto, kad taviskes ilgos bigsmile.gif

QUOTE(laurindre @ 2011 03 06, 18:35)
Man Balticseeds dovanu idejo baltas ankstyvasias morkas biggrin.gif

Tai cia visoms dalina lotuliukas.gif

QUOTE(jediara @ 2011 03 06, 18:36)
Oho, kokios pas Tave vagos  bigsmile.gif

Cia ilgos?

Siandien su vyru kalbejom, kad rudeni arsim nauja plota-sodinsim bulviu daugiau, kad ziemai butu... labai nesinori, kad vaikai bele ka valgytu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2011 03 06, 21:34)

Siandien su vyru kalbejom, kad rudeni arsim nauja plota-sodinsim bulviu daugiau, kad ziemai butu... labai nesinori, kad vaikai bele ka valgytu smile.gif

Jei tik turite žemės (ir jei pati spėsi), būtinai užaugink daržovių žiemai, kad nereikėtų pirkti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 03 06, 19:44)
Jei tik turite žemės (ir jei pati spėsi), būtinai užaugink daržovių žiemai, kad nereikėtų pirkti rolleyes.gif

Tai jau tikrai, kad gėris kai nereikia pirkti. Patys bulvių nesodinam, bet anyta aprūpina jomis. šiemet bandysiu pasodinti kelis krūmus taikant Kurdiumovo metodą
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2011 03 06, 17:59)

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(madmuazele @ 2011 03 06, 19:34)
Tai cia visoms dalina lotuliukas.gif

O įdomu, kaip jų skonis? Ar kas auginot tas baltąsias morkas? g.gif Man irgi padovanojo šių sėklų, tai mąstau: verta sėt ar ne? blush2.gif

QUOTE(jediara @ 2011 03 06, 19:44)

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Matomai visi bijo pirkti, todel ir pridovanojo, kad pabandtumem. Atidaviau as jas mamai. Ji siltnamyje sodina. O man i zeme joms jau gal per velai bus g.gif Velai as i ja ieinu doh.gif
Atsakyti