Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 3

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 02, 03:24)
įdomu, ar nors vienas gydytojas, imunologas yra gž'iečių tarpe. Menka bėda būtų, jei virtų jie savose sultyse, tačiau pasirinkdami kelią "bakterijos pačios viską sureguliuos', daro didžiulę meškos paslaugą likusiems žmonėms. Diskusijos netęsiu, tiesiog patariu kiek daugiau praplėsti savo akiratį ir nepavirsti sektantais biggrin.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Tema apie mūsų turtingus daržus, bet labai daug diskusijų apie GŽ, gal tokioms diskusijoms reikėtų atskiros temos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 02 kovo 2011 - 21:59
QUOTE(*GREISI* @ 2011 03 02, 09:54)
Dėl GŽ,tai tiek žmonių juos puola,kad graudu darosi.

O man susidaręs įspūdis, kad kaip tik aktyvūs GŽ propaguotojai nusiteikę itin nedraugiškai kitų nuomonių atžvilgiu ax.gif . Kaip tik dėl to ir atsiranda tas sektantų įvaizdis, nes dažniausiai labai priešiškai sutinkama bet kokia, net ir pozityvi kritika. Pati labai prijaučiu ir domiuosi GŽ, daug ką taikau ir savo sklypelyje, bet kai kurie šaltiniuose (kažkodėl dažniausiai lietuviškuose) sutinkami kategoriški pareiškimai ir epitetai tradicinės žemdirbystės atžvilgiu priverčia pasijusti nejaukiai unsure.gif Mano galva būtų daug efektyviau labiau akcentuoti GŽ privalumus ir efektyvumą, nei įžeidinėti kol kas kitaip mąstančius, ir dar tik bandančius perprasti šio mąstymo principus 4u.gif

QUOTE(*GREISI* @ 2011 03 02, 20:56)
Čia tradicinės žemdirbystės atsovams,kad toks būdas igai negyvuos,kylant kuro kainoms.Ir aiškiai teigiama,kad ariama žemė yra mirusi.

Filmuko pražioje nuskambėjo sakinys, kuris daug ką pasako - GŽ turi padaryti revoliuciją... Gal nereikia revoliucijos... naujovės, kurios krenta stačiai ant galvos pirmiausia sukelia nevalingą pasipriešinimą. Turbūt todėl GŽ lengviausiai perima jauni miestiečiai, naujai atradę žemdirbystę. Sunku tikėtis, kad vyresni, vertinantys pastovumą ir tradicijas žmonės stačia galva puls nežinomybėn. Reikia kantrybės, pozityvesnio nusiteikimo ir laikas parodys, kas yra kas...
Labai ačiū už filmuko nuorodą 4u.gif būtinai visą peržiūrėsiu.
QUOTE(jediara @ 2011 03 02, 22:56)
Tema apie mūsų turtingus daržus, bet labai daug diskusijų apie GŽ, gal tokioms diskusijoms reikėtų atskiros temos 4u.gif

drinks_cheers.gif
atsiprašau, kad dar pateršiau temą blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 02 kovo 2011 - 22:31
Aš taip pat daug metų auginu daržoves, bet apie tradicinius auginimo būdus čia jau baisu kalbėti, nes "pagal GŽ" tai blogai , tema darosi skirta tik GŽverysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 03 02, 23:29)
Aš taip pat daug metų auginu daržoves, bet apie tradicinius auginimo būdus čia jau baisu kalbėti, nes "pagal GŽ" tai blogai , tema darosi skirta tik GŽverysad.gif

O kur parašyta,kad blogai?Nu,kad ir kursuose,sėdi moteriškė ir vos neverkia.Tas ir tas serga,morkos kirmyja.Bet ,kai aiškina,vistiek žiūri kaip į durną,nu tai kam eiti tada.Džiaugtis savo sergančiais pomidorais ir kitiems nervų gadinti.O čia nepajaučiau,kad nors viena pultų,tik pataria ,kad yra lengvesnių būdų.Bet ir tai,kada klausia.
Papildyta:
QUOTE(bitule @ 2011 03 02, 23:23)
O man susidaręs įspūdis, kad kaip tik aktyvūs GŽ  propaguotojai nusiteikę itin nedraugiškai kitų nuomonių atžvilgiu  ax.gif . Kaip tik dėl to ir atsiranda tas sektantų įvaizdis, nes dažniausiai labai priešiškai sutinkama bet kokia, net ir pozityvi kritika. Pati labai prijaučiu ir domiuosi GŽ, daug ką taikau ir savo sklypelyje, bet kai kurie šaltiniuose (kažkodėl dažniausiai lietuviškuose) sutinkami kategoriški pareiškimai ir epitetai tradicinės žemdirbystės atžvilgiu priverčia pasijusti nejaukiai  unsure.gif  Mano galva būtų daug efektyviau labiau akcentuoti GŽ privalumus ir efektyvumą, nei įžeidinėti kol kas kitaip mąstančius, ir dar tik bandančius perprasti šio mąstymo principus  4u.gif
Filmuko pražioje nuskambėjo sakinys, kuris daug ką pasako - GŽ turi padaryti revoliuciją... Gal nereikia revoliucijos... naujovės, kurios krenta stačiai ant galvos pirmiausia sukelia nevalingą pasipriešinimą. Turbūt todėl GŽ lengviausiai perima jauni miestiečiai, naujai atradę žemdirbystę. Sunku tikėtis, kad vyresni, vertinantys pastovumą ir tradicijas žmonės stačia galva puls nežinomybėn. Reikia kantrybės, pozityvesnio nusiteikimo ir laikas parodys, kas yra kas...
Labai ačiū už filmuko nuorodą  4u.gif  būtinai visą peržiūrėsiu.

drinks_cheers.gif 
atsiprašau, kad dar pateršiau temą  blush2.gif

Gamta pati padarys revoliuciją ir niekas nieko negąsdina.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 03 03, 00:15)
žiūri kaip į durną,nu tai kam eiti tada.Džiaugtis savo sergančiais pomidorais ir kitiems nervų gadinti.

QUOTE(*GREISI* @ 2011 03 03, 00:15)

Matau nelabai susikalbam...o gaila 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 03 02, 23:15)

gamtoje revoliucijų nebūna.....
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 03 03, 07:42)
gamtoje revoliucijų nebūna.....

Turėjau omenyje kitą revoliuciją...Nes tikrai netikiu,kad didžiulių ūkių savininkai pradės auginti kitaip.Gal tada,kai jau pati gamta neleis,ar žmonių poreikiai bus kiti.
Nes,tai užima laiko ,o pelno visi nori greitai.
Nu bet nebeterškime temos daugiau.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 03 02, 22:29)

drinks_cheers.gif
Ir tikrai nepamenu metų, kad būtų morkos sukirmijusios ar šiaip daržovių derlius prastas, nors auginama tradiciniu būdu. Pievos man kažkokios ta frazė - dirbama žemė yra mirusi blink.gif Nebent jei kalbam apie pramoninius laukus, intensyviai purškiamus ir tręšiamus.
Na pasakykit man, o jau pagal GŽ auginami pomidorai niekad neserga? bigsmile.gif
Neee, tokia diskusija taip greit neužsibaigs biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 03 kovo 2011 - 08:02
Turiu klausimą.
Kokia rūšis burokėlių geriausiai marinavimui tinka?Ar nėra skirtumo?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 03 03, 08:56)
drinks_cheers.gif
Ir tikrai nepamenu metų, kad būtų morkos sukirmijusios ar šiaip daržovių derlius prastas, nors auginama tradiciniu būdu. Pievos man kažkokios ta frazė - dirbama žemė yra mirusi  blink.gif  Nebent jei kalbam apie pramoninius laukus, intensyviai purškiamus ir tręšiamus.
Na pasakykit man, o jau pagal GŽ auginami pomidorai niekad neserga?  bigsmile.gif
Neee, tokia diskusija taip greit neužsibaigs  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Pas ką lankiausi neserga,o jeigu vienas koks suserga nenukenčia kiti.Dėl pievų,tai reikia filmukus pažiūrėti.Džiugu ,kad jų Lietuvoje dar daug.Bet ,kai dalina Europos sąjungos paramą,gali greitai taip nebūti.Nesakau,kad tradiciniu būdu neauga.Bet kiek metų ?Gal kiti po tavęs,turės gaivinti tą žemę.Mūsų sklypas, iki pardavimo priklausė vietiniams kaimiečiams.Jie mėgavosi geru derliumi ne vieną dešimtmetį,bet jau man reikia gaivinti žemę.
Atsakyti
QUOTE(*TAU* @ 2011 03 01, 17:41)

bet cia kokiais kiekiais prekiauja!!! blink.gif

man reiketu kokiu 5 maisu sekliniu bulviu, tai pvz is Zalios stoteles kur 5kg 20 lt brangu labai gaunas unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Karosė @ 2011 02 28, 14:10)
Aš pirkau žemės ūkio mugėj" Presto" man patiko geltonos .skanios pailgos pirkau 10 kg. tai dabar pasilieku po keleta pavasari pasidaiginus pasisodinti

o tikrai, kada tos muges buna? ir pvz kokia kaina tada pirkote?
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2011 03 03, 08:41)
o tikrai, kada tos muges buna? ir pvz kokia kaina tada pirkote?

žemės ūkio paroda "Ką pasėsi... 2011" ( LŽŪU ) įvyks 03.31-04.02, 9-17val.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 03 kovo 2011 - 08:48