Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 3

Vakar Urmo bazėje pirkau plastikinių dėžučių po 0,50 Lt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 03, 08:48)
žemės ūkio paroda "Ką pasėsi... 2011" ( LŽŪU ) įvyks 03.31-04.02, 9-17val.

O čia šita paroda, kur ir medelių galima nusipirkti?Nes pagal sąrašą, tai nematau, kad Amšiejus dalyvautų g.gif
Klausiu, nes vis niekad nenuvykdavau, o šiemet planuojam būtinai apsilankyti smile.gif Tik įdomu dar, kokią dieną labiau verta vykti? Nors jaučiu, kad pavyks tik šeštadienį g.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 03 03, 08:26)
Nesakau,kad tradiciniu būdu neauga.Bet kiek metų ?Gal kiti po tavęs,turės gaivinti tą žemę.Mūsų sklypas, iki pardavimo priklausė vietiniams kaimiečiams.Jie mėgavosi geru derliumi ne vieną dešimtmetį,bet jau man reikia gaivinti žemę.

na, mūsų sklypas mūsų šeimai nuo 1940 metų priklauso..
Aš manyčiau, kad labai gerai yra derint abu būdus. Galima mulčiuot nedidelius plotelius. Bet, žinokit, nerealu man atrodo užmulčiuot žole didesnius plotus. Pas mus apie hektarą dirbamos žemės yra. Jokių šansų iš kažkur paimti tiek žolės.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2011 03 03, 11:38)
O čia šita paroda, kur ir medelių galima nusipirkti?Nes pagal sąrašą, tai nematau, kad Amšiejus dalyvautų g.gif
Klausiu, nes vis niekad nenuvykdavau, o šiemet planuojam būtinai apsilankyti smile.gif  Tik įdomu dar, kokią dieną labiau verta vykti? Nors jaučiu, kad pavyks tik šeštadienį g.gif

Amšiejaus medelynas visada dalyvauja ax.gif Pirmą dieną augalų pasirinkimas didesnis, bet trečią mažesnės kainos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 03 03, 10:38)
Aš manyčiau, kad labai gerai yra derint abu būdus. Galima mulčiuot nedidelius plotelius. Bet, žinokit, nerealu man atrodo užmulčiuot žole didesnius plotus. Pas mus apie hektarą dirbamos žemės yra. Jokių šansų iš kažkur paimti tiek žolės.

tai GŽ,jokiu būdu,ne tik mulčiavimas.Tai ,tik mažytė dalis.Visi filmukai būtent apie tai,niekas net neakcentuoja mulčiavimo.Daugiau augalų tarpusavio įtaka ir tt...
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 03 03, 09:41)
Amšiejaus medelynas visada dalyvauja ax.gif  Pirmą dieną augalų pasirinkimas didesnis, bet trečią mažesnės kainos  mirksiukas.gif

Tai va kaip blogai verysad.gif Norisi to pasirinkimo, bet ketvirtadienį ir penktadienį negalėsim vykti-darbai g.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2011 03 03, 11:43)
Tai va kaip blogai verysad.gif  Norisi to pasirinkimo, bet ketvirtadienį ir penktadienį negalėsim vykti-darbai g.gif

Dėl darbo, taip pat galėdavau važiuoti tik paskutinę dieną ax.gif Tačiau gal rasi, ką esi nusprendusi pirkti, tuo labiau, kad nemažos mugės vyksta ir prie Senukų pr. centrų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2011 03 03, 09:38)
Klausiu, nes vis niekad nenuvykdavau, o šiemet planuojam būtinai apsilankyti smile.gif  Tik įdomu dar, kokią dieną labiau verta vykti? Nors jaučiu, kad pavyks tik šeštadienį g.gif

man irgi kaip ir norėtųsi nuvykti, bet nesu tikra, ar reikia.. ten pakliuvusi medelių tikrai prisipirksiu, o ir ne tik jų. O sodint tai jau nelabai yra kur doh.gif Bet pažioplinėt vistiek norisi..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 03 03, 09:38)

žinoma, nuo šeimynos priklauso, bet vienai standartinei 4 asmenų šeimynai, dirbant pagal GŽ, turėtų užtekti 1,5-2 arų daržo ( be šiltnamių ir braškynų). Auginti tik tiek, kiek pajėgūs suvartoti. Tai, jei pas jus daugiau šeimų susidaro, tiesiog skaičių padauginti. O mulčiuoti siūlo ne tik nupjauta žole, bet šienu, šiaudais, t.y. įvairia organika, kuri yra po ranka.
Atsakyti
Tai prie Senukų ar šiaip kokių medelynų galiu ir čia, Vilniuje, surasti... labai norėjau pas Amšiejų apsilankyti parodoje ax.gif

Man tai reikia... DAUG... O ir žemės laisvos marios biggrin.gif Jau mąstėm, gal šiemet nesodinti, bet norisi, kad sodas pagal metus nelabai skirtųsi. O dar kai vyras neprieš ir iniciatyvą rodo-reikia naudotis bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 03 kovo 2011 - 09:53
QUOTE(saintlina @ 2011 03 03, 11:49)
man irgi kaip ir norėtųsi nuvykti, bet nesu tikra, ar reikia.. ten pakliuvusi medelių tikrai prisipirksiu, o ir ne tik jų. O sodint tai jau nelabai yra kur  doh.gif  Bet pažioplinėt vistiek norisi..

Aš taip pat važiuoju "tik pažiūrėti", bet niekada negrįžtu tuščiomis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 03 03, 09:46)
tuo labiau, kad nemažos mugės vyksta ir prie Senukų pr. centrų  rolleyes.gif

vyksta drinks_cheers.gif Bet reik važiuot kuo anksčiau prie jų. Nes paskui prie geresnių (garsesnių) augintojų/selekcininkų/medelyno atstovų prasimušt per žmones neįmanoma blink.gif
Atsakyti