Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 3

Aga, žinau... kitoje gatvės pusėje didelė IKI?
Atsakyti
QUOTE(ausrap @ 2011 03 21, 09:38)
O ar kuri auginat šiltnamy laiškinius svogūnus?
Vakar pasėjau į šiltnamį, galvoju gal greičiau gausiu derlių nei kišt sodinukus. g.gif

buvau pernai pasisėjus laiškinius, bet paskui darže persodinau, nes neužauga iki reikiamos kondicijos kaip ridikėliai, o jau ateina laikas pomidorus sodint. Tai šiemet tiesiog į indelį pasisėjau ir paskui darže sodinukais išsodinsiu 4u.gif

QUOTE(saintlina @ 2011 03 21, 09:55)
Va tokios pupeles margos pernai pas mane augo.
user posted image

Kokios gražios bigsmile.gif Čia sperli firmos?
Aš dėl Rover ridikėlių kiek ilgokos vegetacijos buvau suabejojus, bet kai tu parašei, kad jau dygsta, tai geriau pasidarė biggrin.gif esu girdėjus, kad yra specialūs šiltnaminiai ridikėliai, kur per 20 dienų užauga g.gif gal kas tokius auginot?

QUOTE(madmuazele @ 2011 03 21, 10:12)
Aš visada ankstyvam derliui-laiškams-sodinu svogūnų galvas smile.gif 

Greičiausias būdas turėt laiškus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AUSRONE: 21 kovo 2011 - 09:57
QUOTE(madmuazele @ 2011 03 21, 09:48)
Aga, žinau... kitoje gatvės pusėje didelė IKI?

ja ja biggrin.gif ten uzrasyta darzoves.tai uzejus po desne puse.
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2011 03 21, 09:53)
Kokios gražios bigsmile.gif Čia sperli firmos?
Aš dėl Rover ridikėlių kiek ilgokos vegetacijos buvau suabejojus, bet kai tu parašei, kad jau dygsta, tai geriau pasidarė biggrin.gif esu girdėjus, kad yra specialūs šiltnaminiai ridikėliai, kur per 20 dienų užauga g.gif gal kas tokius auginot?

Sita foto is interneto pasiskolinau smile.gif Bet pas mane augo lygiai tokios, Sperli firmos.

Ir as del tu Roveriu buvau suabejojus, bet susejau, galvodama, kad po tu ankstyvuju savaite kita veliau jau bus ir sitie. O jie pasistenge ir islindo pirmieji.
Tai sodinau as ir tuos, kur per 20 dienu uzauga, is BS kartu su Rover siunciausi. Bet kol kas nesimato ju.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 03 21, 11:11)
1. Sperli firmos.

2.Ir as del tu Roveriu buvau suabejojus, bet susejau, galvodama, kad po tu ankstyvuju savaite kita veliau jau bus ir sitie. O jie pasistenge ir islindo pirmieji.
Tai sodinau as ir tuos, kur per 20 dienu uzauga, is BS kartu su Rover siunciausi. Bet kol kas nesimato ju.

1. Reiks tada paieškot 4u.gif gaila, kad pas mus scheteligo nėra cool.gif
2. Tai gal dar pasirodys tie ankstyvieji ir kaip dės augti biggrin.gif gerai, kad pasisėjai pabandymui abi veisles thumbup.gif parašyk, kai pasirodys tie ankstyvieji ir kokia tavo nuomonė apie juos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 03 20, 19:54)
apziurejau savo siltnamius. Ridikeliai, kuriu vegetacija ilgiausia (37 dienos), jau sudyge  bigsmile.gif   Kiti turi ausis suglaude. Salotos, kurias buvau ispikiavus i siltnami, gyvos sveikos ir netgi siek tiek paaugusios. Ta proga ispikiavau visas likusias. Lauksiu dabar  essen.gif

O aš salotas šiltnamy išpikiavau jau daugiau nei prieš savaitę. Tai stovi kaip "užkonservuotos" - nei auga, nei vysta... Kažin, kaip čia su jomis bus... g.gif

Dar turiu klausimą. Kambary pas mane visas daržas - vazonų vazonėlių turbūt arti šimto ax.gif Daigai įvairūs, laikosi neblogai, tik va, pastebėjau, jog tokios mažytės musytės skraidžioja aplink ir rėplinėja po žemę. Panašios į tuos padarėlius, kur atsiranda prie pūvančių vaisių, tik gerokai smulkesnės. Kaip manote, kas tai per bjaurybės? Ar nepakenks daigeliams? Reikia kažkaip naikinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Namų Fėja: 21 kovo 2011 - 13:36
QUOTE(Namų Fėja @ 2011 03 21, 13:35)
O aš salotas šiltnamy išpikiavau jau daugiau nei prieš savaitę. Tai stovi kaip "užkonservuotos" - nei auga, nei vysta... Kažin, kaip čia su jomis bus...  g.gif

Dar turiu klausimą. Kambary pas mane visas daržas - vazonų vazonėlių turbūt arti šimto  ax.gif Daigai įvairūs, laikosi neblogai, tik va, pastebėjau, jog tokios mažytės musytės skraidžioja aplink ir rėplinėja po žemę. Panašios į tuos padarėlius, kur atsiranda prie pūvančių vaisių, tik gerokai smulkesnės. Kaip manote, kas tai per bjaurybės? Ar nepakenks daigeliams? Reikia kažkaip naikinti?

Labai gerą klausimą uždavėt, nes pas mane dracenos vazone tokie padarai apsigyvenę doh.gif kitur nėra schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Bozena83 @ 2011 03 21, 15:44)
Labai gerą klausimą uždavėt, nes pas mane dracenos vazone tokie padarai apsigyvenę doh.gif  kitur nėra schmoll.gif

O pas mane replioja aplink pomidorus, svogūnus, porus, papriką... Na konkrečiai nežiūrėjau, bet tikriausiai ir visur kitur... Matyt todėl, kad visas "daržas" vienoje vietoje surikuotas doh.gif . Kol kas lyg ir nepakenkė - niekas nenunyko, lapeliai nepageltę. Bet vis vien neramu g.gif

Mama vazonukus šiek tiek pelenais "pasūdė", sako, kad paprastai "zarazos" to nemėgsta. Sakau, gal dar su kokiu kalio permaganatu palaistyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Namų Fėja: 21 kovo 2011 - 14:07
Parnešu iš Pomidorų temos apie baltasparnius 4u.gif Gal kam pravers dėl tų vadinamų "musyčių" mirksiukas.gif

QUOTE(Ex @ 2011 03 20, 17:58)
blink.gif siaubas... pats siaubiausias parazitas doh.gif
Augaliukai nuo kažko užsikrėtė, ieškok pirmiausiai pagrindinio šaltinio. Gal kokius prieskonius ant palangės augini (bazilikas, raudonėlis, mėta, ir pan.), ant jų baltasparniai pirmiausiai veisiasi. Jei rasi, tuos prieskoninius augalus sunaikink. Iš jų bus sunku išgraibyti tą velnią...
Atsikratyti nelengva. Bandyk valyti ir plauti lapus, kol jų dar nedaug.

QUOTE(raimuxe @ 2011 03 20, 18:20)
O aš vieną metą baltasparnius nuo bazilikų išnaikinau paprasčiausiau būdu ir augalams nepakenkdama  thumbup.gif O dariau taip: paėmiau česnako kelias skilteles, sutraiškiau ir sumečiau  su viskuo į nedidelį kiekį vandens ir palaisčiau daigus. Česnakų tirščius kai kur ant paviršiaus palikau ,kai kur ir giliau paspaudžiau,  biggrin.gif Išsigando bjaurybės kvapo ir žuvo thumbup.gif O mes sėkmingai sulaukėm bazilikų derliaus biggrin.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 20, 18:29)
dar galima ir maltų čili pipirų vandenuku apipurkšt, taip pat nepatinka aštrumas baltasparniams biggrin.gif

Atsakyti
juodos musytės - tai ne baltasparniai. Niekuo sulaistyt nereikia, tiesiog gerai pradžiovint augalus ir jos pačios išnyks. Dabar vėsu namie, per daug prilaistoma ir atsiranda jos. Taigi, neperlaistom!
Atsakyti
Gal kuri zinot, kai ta stebuklingaja stevija uzsiveisti?
Seklu niekur nematau pirkti. Ar cia tokia egzotika, kad seklu ir nerasiu, ar ji kitaip kaip vadinasi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(polfast @ 2011 03 21, 18:21)
Gal kuri zinot, kai ta stebuklingaja stevija uzsiveisti?
Seklu niekur nematau pirkti. Ar cia tokia egzotika, kad seklu ir nerasiu, ar ji kitaip kaip vadinasi?  g.gif

yra seklu sodininkams.lt; originaliosseklos.lt; rodo, kad ir senukuose yra biggrin.gif
Atsakyti