QUOTE(maybe24 @ 2011 02 06, 13:00)
Darbdavys pirmas 6 savaites turi moketi bent 90% nuo paskutiniu 15 savaiciu pries isejima i dekretines,paskui likusias savaites arba 124.88 arba tuos pacius 90% atlyginimo uz tas 15 svaiciu.Moka ta suma,kuri mazesne gaunasi.Zodziu jai 90% sudaro tarkim 150 svaru,tai mokes 124.88,o jei maziau tada ima mazesne.
Jei atlyginimas labai mazas,neverta ji gauti is darbdavio,
Job centre gati maternity allowance,reikalingi 26 payslipai,ne 13.
na tai man nesvarbu ar 13, ar 26 is tu 66sav, nes mano pajamos buvo normalios iki spalio men, nes dirbau full-time. Bet nuo tada perejau i part-time, nes isvaziavo mano pagalbininkas su vaikuciu prieziura.
tai kaip suprantu is darbo reikia iseiti ikin 25sav, jei noriu gauti MA.
QUOTE(liomi @ 2011 02 06, 13:36)
job centre MA irgi moka 90% ,reikia 13 payslipu ir darbdavio israso,kad nesat kvalifikuota jauti SMP.
ir negali atsisakyti darbdavio SMP ir prasyti MA,nes kaip sakiau reikia israso,kad is darbdavio nieko negausit.ir MA yra tie patys 90%.tik skirtumas tas,kad SMP pirmos sesias sav moka 90% o paskui,33 sav- 124,88£ , MA iskart moka 124,88£(visas 39 sav) arba tuos 90% (ziurint kuri suma mazesne,ta ir moka).ir nieko cia nesukursit,ka uzdirbot ta ir gausit.pazistu mama ,kuri dirbo part time 4 metus ,ir gauna MA 82£ /sav,nes uzdirbdavo nedaug iki 100£,o jei uzdirbtu 200£ butu gavus SMP- 6 sav 180£,o likusias 33 - 124,88£.
13 payslip'u pasirinktinai, taip? nebutinai juk paskutiniu...
ir jei nedirbi, tai neturetu reiketi jokio rasto is darbdavio.
na, man kolkas atrodo, kad labiau apsimoka gauti MA, nuo jo lyg ir mokesciu nenuskaiciuos, skiritngai nei SMP.
esme, kad man lengvesnes pozicijos pasiulyti negali agentura

tai as manau, kad nebeeisiu tampytis ten, tiesiog yra sunku visas 8val ant koju ir lankstantis praleisti
lengvesni darba be kalbu eiciau dirbti, nes namie sedet nuobodoka