Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios pašalpos UK, problemos, sprendimai

QUOTE(maybe24 @ 2011 02 06, 13:11)
As asmeniskai apie sutartini interviu telefonu dar nesu girdejusi.Dazniausiai rastu praso arba kvieciasi i pati Inland Revenue ofisa.Jus per verteje kalbat ar pati?

Na man tas irgi labai keista...net paciam laiske buvo parasyta, kad telefoninis interviu g.gif As pati kalbu, bet greiciausiai prasysiu vertejo, kad nebutu taip, kad neteisingai suprasiu klausyma, atsakysiu netaip, o jie to ir lauks, kad tik susimauciau, po to pasitaisyt neleis.
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2011 02 06, 13:00)
Darbdavys pirmas 6 savaites turi moketi bent 90% nuo paskutiniu 15 savaiciu pries isejima i dekretines,paskui likusias savaites arba 124.88 arba tuos pacius 90% atlyginimo uz tas 15 svaiciu.Moka ta suma,kuri mazesne gaunasi.Zodziu jai 90% sudaro tarkim 150 svaru,tai mokes 124.88,o jei maziau tada ima mazesne. ax.gif

Jei atlyginimas labai mazas,neverta ji gauti is darbdavio,
Job centre gati maternity allowance,reikalingi 26 payslipai,ne 13.

na tai man nesvarbu ar 13, ar 26 is tu 66sav, nes mano pajamos buvo normalios iki spalio men, nes dirbau full-time. Bet nuo tada perejau i part-time, nes isvaziavo mano pagalbininkas su vaikuciu prieziura.

tai kaip suprantu is darbo reikia iseiti ikin 25sav, jei noriu gauti MA.

QUOTE(liomi @ 2011 02 06, 13:36)
job centre MA irgi moka 90% ,reikia 13 payslipu ir darbdavio israso,kad nesat kvalifikuota jauti SMP.

ir negali atsisakyti darbdavio SMP ir prasyti MA,nes kaip sakiau reikia israso,kad is darbdavio nieko negausit.ir MA yra tie patys 90%.tik skirtumas tas,kad SMP pirmos sesias sav moka 90% o paskui,33 sav- 124,88£ , MA iskart moka 124,88£(visas 39 sav) arba tuos 90% (ziurint kuri suma mazesne,ta ir moka).ir nieko cia nesukursit,ka uzdirbot ta ir gausit.pazistu mama ,kuri dirbo part time 4 metus ,ir gauna MA 82£ /sav,nes uzdirbdavo nedaug iki 100£,o jei uzdirbtu 200£ butu gavus SMP- 6 sav 180£,o likusias 33 - 124,88£.

13 payslip'u pasirinktinai, taip? nebutinai juk paskutiniu...
ir jei nedirbi, tai neturetu reiketi jokio rasto is darbdavio.
na, man kolkas atrodo, kad labiau apsimoka gauti MA, nuo jo lyg ir mokesciu nenuskaiciuos, skiritngai nei SMP.

esme, kad man lengvesnes pozicijos pasiulyti negali agentura sad.gif tai as manau, kad nebeeisiu tampytis ten, tiesiog yra sunku visas 8val ant koju ir lankstantis praleisti doh.gif
lengvesni darba be kalbu eiciau dirbti, nes namie sedet nuobodoka cool.gif
Atsakyti
Sveikutes,atejo man laiskas is WTC nes perspejau kad nebedyrbu,tai jie man atsiusnte laiska su pakeitimais,ir i savaite ta pati suma gaunasi plius kazkas dar man damoketi beveik 1000svaru,ir jie neraso ten nei kada jie perves,ir naujos sumos kiek istikruju mokes(kaip jau nebedyrbanti,tik vyras),gal as ka netaip suprantu,nes kiek zinau kad ir perspeji,jie vistiena menesi laiko moka dar preita suma,gal kas paaiskins? 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LOCKETS @ 2011 02 06, 13:17)

esme, kad man lengvesnes pozicijos pasiulyti negali agentura sad.gif tai as manau, kad nebeeisiu tampytis ten, tiesiog yra sunku visas 8val ant koju ir lankstantis praleisti doh.gif
lengvesni darba be kalbu eiciau dirbti, nes namie sedet nuobodoka  cool.gif

saugokit save ,mieloji,neduokdie persitempsit,bus velu tada . 4u.gif jei nedirbat tada nzn kaip daryti reikia.isejus is darbovietes,vistiek moketi jum prades tik nuo 28 sav,galima reikalauti, kad suspenduotu su pilnu atlyginimu (as taip dariau),del nestumo.tik nemanau,kad dirbant per agentura jie taip darys,nes tures moketi atlyginima jums ir zmogui realiai daranciam jusu darba.geriausia testis sick pay ,nes pratempsit laika iki maternity,nes ji moka tik 39 sav. sick pay moka iki 36 sav nestumo ir tada jau maternity,arba,jei vaikelis gimsta anksciau ,moka nuo jo gymimo dienos.tik aisku sick pay mazi pinigeliai,bet veliau galesit ilgiau namie su maziuku buti.0 8000 55 66 88 ,CIA JOB CENTRE PLUS pagalbos linija,gal jie pades.vistiek nesuprantu kodel MA YRA GERIAU NEI SMP?juk SMA moka 6sav 90% algos,ir likusias 124,o MA iskart tik 124£ ,cia jei pajamos neblogos,o jei mazai gadavot tai kaip ir sakiau visur mazai mokes.
Atsakyti
QUOTE(liomi @ 2011 02 06, 12:36)
job centre MA irgi moka 90% ,reikia 13 payslipu ir darbdavio israso,kad nesat kvalifikuota jauti SMP.

ir negali atsisakyti darbdavio SMP ir prasyti MA,nes kaip sakiau reikia israso,kad is darbdavio nieko negausit.ir MA yra tie patys 90%.tik skirtumas tas,kad SMP pirmos sesias sav moka 90% o paskui,33 sav- 124,88£ , MA iskart moka 124,88£(visas 39 sav) arba tuos 90% (ziurint kuri suma mazesne,ta ir moka).ir nieko cia nesukursit,ka uzdirbot ta ir gausit.pazistu mama ,kuri dirbo part time 4 metus ,ir gauna MA 82£ /sav,nes uzdirbdavo nedaug iki 100£,o jei uzdirbtu 200£ butu gavus SMP- 6 sav 180£,o likusias 33 - 124,88£.

nNeaiskiai parasiau apie MA.Parasysiu pavyzdziu:
Tarkim dirbo moteris agenturoje iki nestumo ir uzdirbdavo 200 svaru per savaite,kai pradejo lauktis,pranese agenturai,o ji nustojo duoti darbo ,ypac paskutines savaites,pagal kurias jie skaiciuoja smp.Supranti,kad gausi nedaug,iki 25 svaites iseini is agenturos ,gauni p45 forma.Tada kreipiesi i Job centra del Maternity allowance.Jiems irodai ,kad dirbai per 66 svaiciu test perioda 26 savaites,tada jie issirenka 13 didziausiu atlyginimu is tu 26 savaiciu ir pagal tai apskaiciuoja Marenity allowance.Ji buna arba 124 arba 90% nuo atlyginimo,jei tai maziau uz 124.
Nearsiau,kad neisejus is darbo galima gauti Maternity allowance.
Atsakyti
va kaip g.gif as gi teisuole,neapgalvoju salutiniu variantu ,o jei ir zinau koki ,nesinaudoju ir kitam nesiulau biggrin.gif bet siuo atveju moteris uzsidirbo saziningai tuos pinigelius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdut @ 2011 02 06, 12:56)
nes "If you're single and aged under 25 you can only get Housing Benefit for bed-sit accommodation or one room in shared accommodation"

O irasyt reik visus, nes klausia kiek tame NAME gyvena, o ne kambary smile.gif nebent nedaskaiciau  g.gif

Jei zmogus praso HB vienas pats,tada taip,o jei esate pora,tada jau skaiciuoja abieju pajamas.
Papildyta:
QUOTE(liomi @ 2011 02 06, 15:27)
va kaip  g.gif as gi teisuole,neapgalvoju salutiniu variantu ,o jei ir zinau koki ,nesinaudoju ir kitam nesiulau biggrin.gif bet siuo atveju moteris uzsidirbo saziningai tuos pinigelius  4u.gif

O ar sazininga,kad agentura piktybiskai nebeduoda nesciai moteriai darbo ir taip sumazina SMP pinigelius?
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2011 02 06, 14:38)

O ar  sazininga,kad agentura  piktybiskai nebeduoda  nesciai moteriai darbo ir taip sumazina SMP pinigelius?

ne ne,as juk sakiau,kad si nestuke saziningai uzsidirbo,tik nepagalvojau,kad galima iseiti is darbo ,kad galima apsukti viska kitu kampu,kas yra teisinga sioje situacijoje.nieko kito nelieka,mergina dirbo,stengesi,o agentura gudrauti pradejo.jos (busimos mamytes) teise rinktis ir tai nera joks sukciavimas .

turbut ipratote ,kad as ziezula pikta biggrin.gif normali ta Liomi ,megstanti saziningus ,darbscius zmones ir malonu patarti jiems,bedai istikus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liomi: 06 vasario 2011 - 16:50
QUOTE(liomi @ 2011 02 06, 15:49)
ne ne,as juk sakiau,kad si nestuke saziningai uzsidirbo,tik nepagalvojau,kad galima iseiti is darbo ,kad galima apsukti viska kitu kampu,kas yra teisinga sioje situacijoje.nieko kito nelieka,mergina dirbo,stengesi,o agentura gudrauti pradejo.jos (busimos mamytes) teise rinktis ir tai nera joks sukciavimas .

turbut ipratote ,kad as ziezula pikta  biggrin.gif  normali ta Liomi ,megstanti saziningus ,darbscius zmones ir malonu patarti jiems,bedai istikus  mirksiukas.gif

Rasiau ne butent tam zmogui.Daug merginu man raso,skambina ir guodziasi,kad jos jaunos,WTC dar negauna,laukiasi,agentura neduoda darbo nuo tada,kai pasake,kad laukiasi,max pora dienu padirba per savaite,nors iki to 'varydavo' po 50 valandu ,pagalbos nera is kur sulaukti,paskaiciavo SMP 90 svaru,o vien uz kambario nuoma 80 moka.Taip ir egzistuoja nuo kokio 4 nestumo menesio iki kol pagimdziusos ir susitvarkiusios CTC ir CB atsitos ant koju.Is tu dar puse ne tik uz save moka bet dar ir partnerius islaiko ax.gif
Moralu kaip gyventi neskaitau,tai ne mano darbas ir nesijauciu tam turinti teise,bet jau papuolusioms i beda nuosirdziai padedu.Kartais mano zinios nera 100% teisingos,nes skirtingos taisykles taikomos gyvenancioms skirtingose Anglijos vietose.Sukciauti irgi neliepiu,bet tai,kas legalu ir nepazeidizia istatymu,nera nusikaltimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maybe24: 06 vasario 2011 - 17:07
vat butent, kad vidurkis buvo virs £200savaitei iki spalio, nes tekdavo kartais ir 48, ir 56val padirbet... O nuo spalio, kaip minejau, perejau dirbti 24val, bet po kurio laiko jie pradejo duoti vos 16val doh.gif , ko pasekoje pagal HMRC skaiciuokle man ir duoda £90 doh.gif

nieko neteiseto daryt nenoriu, viska, ka gaunam yra teiseta. Taigi legalus MA siuo atveju man palankesnis butu.

na, matysim, kaip cia bus.

aciu Jums, mergaites, uz patarimus ir nuomones 4u.gif 4u.gif 4u.gif

p.s. nedarbingumo man neprates vien del to, kad darbas sunkus. as jiems bandziau isdestyti situacija, bet kad pasiule tik paprasyti pozicijos su maziau lankstymosi doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdut @ 2011 02 06, 12:56)

O irasyt reik visus, nes klausia kiek tame NAME gyvena, o ne kambary smile.gif nebent nedaskaiciau  g.gif

Idomu,o tai tarkim,jei nuomojiesi kambari su nuomos sutartim is agenturos,tarkim,5 bedroom'u name,kiti gyventojai tarkim jums nepazistami,gal net skirtingu tautytbiu.Tai ka daryti,eiti per kambarius ir klausti kokie ju vardai su pavardem ir kiek jie uzdirba?
Sitas klausimas ,manau,skirtas zmonems,kurie turi nuomos sutarti savo vardu visam namui ir reikia surasyti visus jame gyvenancius asmenis,kuriu uzdirbamos pajamos,turetu itakos Housing Benefitu mokejimams.
Pvz.Gyvena seima Vyras,zmona,du vaikai iki 16 metu ir vienas 22 metu,kuris yra bedarbis,bet gauna bedarbio pasalpa.Tas 22 dvieju kaip ir nera 'dependant' child t.y islaikomas tevu ,bet jo bedarbio pasalpa yra skaiciuojama i bendras pajams ir del to benefit'u ismokos sumazetu.
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2011 02 06, 15:02)
jos jaunos,WTC dar negauna,laukiasi,agentura neduoda darbo,pagalbos nera is kur sulaukti.Is tu dar puse ne tik uz save moka bet dar ir partnerius islaiko  ax.gif

va cia ir yra problema.kontrasepcija nemokama uk,nes negalima planuoti vaiku ant asfalto auginti.be darbo,be gyvenamo ploto,su partneriu nedirbanciu.po to vel raso ,kad paliko ,kur eiti,ka daryti doh.gif gelbeti reiktu,bet del to nukencia visa valstybe . ipratus taip gyventi ir teveliukas maziau dirbti nori,ir mamai sunkiau buna adaptuotis dirbancioje bendruomeneje.ir nesakykite ,kad netiesa.tiek metu pragyvenus ,isitikinau,kad gave lengva piniga, zmones retai jo atsisako,net esant galimybei.juk be lietuviu sioje valstybeje,yra pilieciai, kuriu tevu tevai kure pagrindus salies ekonomikai ,kurie visa gyvenima mokejo mokescius,ir senatveje is ju tyciojamasi.kaip ir sakiau kazkur ,pasidomekite valstybine pencija salyje,ir pagalvokite,kad senukai negali nei dirbti,nei pasigimdyti vaiku,kad gautu pasalpas,nei apsimesti vienisom motinom doh.gif
Atsakyti