Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios pašalpos UK, problemos, sprendimai

QUOTE(liomi @ 2011 02 06, 16:54)
va cia ir yra problema.kontrasepcija nemokama uk,nes negalima planuoti vaiku ant asfalto auginti.be darbo,be gyvenamo ploto,su partneriu nedirbanciu.po to vel raso ,kad paliko ,kur eiti,ka daryti  doh.gif gelbeti reiktu,bet del to nukencia visa valstybe . ipratus taip gyventi ir teveliukas maziau dirbti nori,ir mamai sunkiau buna adaptuotis dirbancioje bendruomeneje.ir nesakykite ,kad netiesa.tiek metu pragyvenus ,isitikinau,kad gave lengva piniga, zmones retai jo atsisako,net esant galimybei.juk be lietuviu sioje valstybeje,yra pilieciai, kuriu tevu tevai kure pagrindus salies ekonomikai ,kurie visa gyvenima mokejo mokescius,ir senatveje is ju tyciojamasi.kaip ir sakiau kazkur ,pasidomekite valstybine pencija salyje,ir pagalvokite,kad senukai negali nei dirbti,nei pasigimdyti vaiku,kad gautu pasalpas,nei apsimesti vienisom motinom  doh.gif

100% sutinku,kartais,ta lengvai gaunama informacija veda link degradacijos,bet cia jau kiekvieno asmeninis reikalas kaip ja naudotis.

Zinau ne viena atveji,kai tokios 'vienisos' mamos gyena tik is child benefit'u ir child tax credit'u i darba neina,salia 'seselinis' partneris.Kelioms is ju jau buvo nutraukti Child benefit'ai nes ju klausiama is ko jos gyvena ir kodel nesiiesko darbo.Tada nori nenori tenka pranesti apie neva tik vakar atsiradusi partneri,kuris daznai ir pavardes yra daves savo vaikams.
Asmeniskai as,manau,kad tokios istorijos greitai baigsis.Jau dabar is CTC ateina laiskai,kur prasoma pasiaiskinti,kodel zmogus ,kurio pavarde yra tokia pati,kaip vienisos mamos vaiko,gyvena tame paciame name ir atskirai gauna WTC.Kai paaiskinimo nera,liepia sugrazinti sumas uz kelis metus atgal ir jos siekia net virs 10000 svaru.Tada jau prasideda'o Dieve ka daryti'.
Patarimas vienas:nemeluoti ir ziureti i ateiti toliau nei iki savaites i prieki.
Meluoti niekam nepatariu,bet yra tokiu atveju,kai apeiti viena ar kita situacija yra vienintele isetis.
Atsakyti
QUOTE(LOCKETS @ 2011 02 06, 15:27)

p.s. nedarbingumo man neprates vien del to, kad darbas sunkus. as jiems bandziau isdestyti situacija, bet kad  pasiule tik paprasyti pozicijos su maziau lankstymosi  doh.gif  doh.gif

tam kiekvienoje darbovieteje yra risk assesment,tam yra uz gp ir midwife darba atsakingi zmones ,tam yra Acas (zmones specializuoti padeti darbo reikaluose),tam buvo pasirasytas The Health and Safety at Work Act'as,kurio turi buti laikomasi.as zinau ,kad manes niekur nepastumtu,jokioje agenturoje ir kad norint,galima apginti save ir busima vaikeli.
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2011 02 06, 17:38)
Jei zmogus praso HB vienas pats,tada taip,o jei esate pora,tada jau skaiciuoja abieju pajamas.

sitas elementaru, abieju pajamos juokingos, taip kad problemu nebus. Tik kad ten neraso apie pora, o apie single ir jaunesni uz 25 metu smile.gif del to suabejojau smile.gif nors draugui 25 yra, bet sutartis mano vardu ir jis anglijoj tik keli men. Nu kazkaip tik atvaziavusiam prasyt pasalpu doh.gif man reik
Papildyta:
QUOTE(maybe24 @ 2011 02 06, 18:47)
Idomu,o tai tarkim,jei nuomojiesi kambari su nuomos sutartim is agenturos,tarkim,5 bedroom'u name,kiti gyventojai tarkim jums nepazistami,gal net skirtingu tautytbiu.Tai ka daryti,eiti per kambarius ir klausti kokie ju vardai su pavardem ir kiek jie uzdirba?
Sitas klausimas ,manau,skirtas zmonems,kurie turi nuomos sutarti savo vardu visam namui ir reikia surasyti visus jame gyvenancius asmenis,kuriu uzdirbamos pajamos,turetu itakos Housing Benefitu mokejimams.

pas mus irgi variantas, kai skirtingu tautybiu zmones gyvena, nzn pilnu vardu ir pavardziu smile.gif

o gal as tikrai ne taip supratau? nes ten klausia ar esi dalinis nuomininkas, bet as suprantu kad namo. Ar cia jau reik apie kambari rasyt? Jei namo, tai dalinis, bet jei kambario, tai as pati tik

Šį pranešimą redagavo zvaigzdut: 06 vasario 2011 - 19:09
QUOTE(zvaigzdut @ 2011 02 06, 17:59)
sitas elementaru, abieju pajamos juokingos, taip kad problemu nebus. Tik kad ten neraso apie pora, o apie single ir jaunesni uz 25 metu smile.gif del to suabejojau smile.gif nors draugui 25 yra, bet sutartis mano vardu ir jis anglijoj tik keli men. Nu kazkaip tik atvaziavusiam prasyt pasalpu  doh.gif man reik
Papildyta:

pas mus irgi variantas, kai skirtingu tautybiu zmones gyvena, nzn pilnu vardu ir pavardziu smile.gif

o gal as tikrai ne taip supratau? nes ten klausia ar esi dalinis nuomininkas, bet as suprantu kad namo. Ar cia jau reik apie kambari rasyt? Jei namo, tai dalinis, bet jei kambario, tai as pati tik

Manau,kad klausia tik uz tai,ka mokat. ax.gif bent jau logiskai mastant tai taip turetu buti.
Del tu metu tai irgi kaip paziuresi.Jei pasakysit,kad nuomos sutartis tik jusu vardu,gyvenat su partneriu,manau,kad ji itrauks ir jo pajamas,neziurint ne i tai,kad jis atvaziavo neseniai.Cia nereikia buti susituokus,kad jus traktuotu kaip pora.Jei butas nepriklauso iki 25 tai ir palaukit iki to laiko.Cia matyt visiems skirtingos taisykles,nes as rasau dazniausiai is patirties ir ji daznai skiriasi nuo to,ka raso.Giminaite nuomojasi studio flat'a Londone,gyvena su draugu.Vienam 22 kitam 23.Housing benefit'us gauna,vaiku neturi.Studio flat'as nera nei kambarys nei bedsit ir suprask kaip nori.Turbut geriausia ,jei nueisit i konsula ir paklausit paaiskine kas ir kaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maybe24: 06 vasario 2011 - 19:12
QUOTE(maybe24 @ 2011 02 06, 20:09)
Cia matyt visiems skirtingos taisykles,nes as rasau dazniausiai is patirties ir ji daznai skiriasi nuo to,ka raso.Giminaite nuomojasi studio flat'a Londone,gyvena su draugu.Vienam 22 kitam 23.Housing benefit'us gauna,vaiku neturi.Studio flat'as nera ne kambarys ne bedsit ir suprask kaip nori.Turbut geriausia ,jei nueisit i konsula ir paklausit paaiskine kas ir kaip.

aisku smile.gif reiskia reikes i konsula, nes tikrai suglumino tas uzrasas, kad butent tik kambarys ar bedsit smile.gif ir vienam Mazu jei 2 tai kitaip smile.gif
anyway bus proga nueit iki konsulo biggrin.gif dar niekada nebuvau, ekskursija pasidarysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(camelia1525 @ 2011 02 06, 14:22)
Sveikutes,atejo man laiskas is WTC nes perspejau kad nebedyrbu,tai jie man atsiusnte laiska su pakeitimais,ir i savaite ta pati suma gaunasi plius kazkas dar man damoketi beveik 1000svaru,ir jie neraso ten nei kada jie perves,ir naujos sumos kiek istikruju mokes(kaip jau nebedyrbanti,tik vyras),gal as ka netaip suprantu,nes kiek zinau kad ir perspeji,jie vistiena menesi laiko moka dar preita suma,gal kas paaiskins? 4u.gif  smile.gif

dazniausiai 2 laiskai ateina. pirmas kaip patvirtinimas su senais duomenimis antras perskaiciavimas.
Atsakyti
Sveikos. Gal kuri is jusu galite apsviest mane ax.gif Zodzoi esu selfemployed, dirbau sveciu namuose,siuo metu jau kokie 4men neber ten darbo, o rast su pilvuku darba manau sunku,man jau 6 menuo.Tad klausimas butu toks, tos 26 sav turi but isdirbtos aplamai per 66 sav ar iseinant i vadinama dekreta,aisku as jo negausiu,nes esu selfemployed.Mokescius visvien dar moku. Galvoju eirt i job centra,bet is pradziu,galvoju,su jum pasitarsiu,kaip cia geriau,gal kas dirbote su selfempl. Is anksto dekoju 4u.gif
Atsakyti
jei vyras dirba, o as su mazameciais vaikais busiu namie, ar mums priklausytu seimai kokios pasalpos t.y. palengvintu nuomai susimoketi?
vyro atlyginimas min.
Atsakyti
QUOTE(agotel @ 2011 02 07, 10:54)
Sveikos.  Gal kuri is jusu galite apsviest mane ax.gif  Zodzoi esu selfemployed, dirbau sveciu namuose,siuo metu jau kokie 4men neber ten darbo, o rast su pilvuku darba manau sunku,man jau 6 menuo.Tad klausimas butu toks, tos 26 sav turi but isdirbtos aplamai per 66 sav ar iseinant i vadinama dekreta,aisku as jo negausiu,nes esu selfemployed.Mokescius visvien dar moku. Galvoju eirt i job centra,bet is pradziu,galvoju,su jum pasitarsiu,kaip cia geriau,gal kas dirbote su selfempl. Is anksto dekoju 4u.gif

Nagi, juk tiek daug apie tai sneketa paskutiniuose puslapiuose. Tu laisvai gali pretenduoti i Maternity allowance. Pasiskaityk, visa info yra surasyta cia. Jei pries nestuma bent 4 menesius dirbai, tikrai turetum gauti, nes dar pora kiek suprantu dirbai jau pradejusi lauktis rolleyes.gif Tos 66 savaites Test period ir isju reikia buti isdirbus 26, ka ir pati zinai - iki priespaskutines savaites gimstant vaikui. Yra net lentele,kurioje pasiziuri, kada prasideda tavo Test period, pagal tai ir pasisikaiciuosi, ar tau iseina viskas ar nelabai. Ta lentele rasi kur yra How to claim - Download claim form-Maternity Allowance. Ten visa forma, bet paskui yra paaiskinimai kaip ka pildyti, ten lentele ir bus. Sekmes 4u.gif

Maia, priklausyti tikriausiai priklausytu, bet ne taip lengvai ir greitai dalina schmoll.gif Gali uztrukti labai ilgai kol viska susitvarkysit unsure.gif Yra toks dalykas net kaip Benefits Adviser - pagal pajamas ir kita info parodys, kokias pasalpas galit gauti. Pasiziurinkit cia Ir siaip sitam Direct.gov.uk yra absoliuciai visa reikalinga info mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazuliux: 07 vasario 2011 - 15:48
QUOTE(mazuliux @ 2011 02 07, 16:42)

Maia, priklausyti tikriausiai priklausytu, bet ne taip lengvai ir greitai dalina  schmoll.gif Gali uztrukti labai ilgai kol viska susitvarkysit  unsure.gif Yra toks dalykas net kaip Benefits Adviser - pagal pajamas ir kita info parodys, kokias pasalpas galit gauti. Pasiziurinkit cia Ir siaip sitam Direct.gov.uk yra absoliuciai visa reikalinga info  mirksiukas.gif

dekui
tai ziurekit, man jei ka neverta is karto isvykus is LT i Uk pranesti sodrai, akd isvykstu ir nereik pasalpos...
kol susitvarkysiu viska, gal jau ir manji nebepriklausys.
Atsakyti
QUOTE(Maia @ 2011 02 07, 14:49)
dekui
tai ziurekit, man jei ka neverta is karto isvykus is LT i Uk pranesti sodrai, akd isvykstu ir nereik pasalpos...
kol susitvarkysiu viska, gal jau ir manji nebepriklausys.

Jei klausiat del savo motinystes pasalpos, tai tikrai nereikia atsisakyti mirksiukas.gif Ypac, kai nesiruosiate dirbti. Reikia tik vaiko pinigeliu atsisakyti, nes vistiek manau Child Benefit tvarkysites, o tai tie patys vaiko pinigai. Tad kad nebutu dubliavimosi, atsisakykite ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Maia @ 2011 02 07, 16:19)
jei vyras dirba, o as su mazameciais vaikais busiu namie, ar mums priklausytu seimai kokios pasalpos t.y. palengvintu nuomai susimoketi?
vyro atlyginimas min.

viskas priklauso.Iskilt iproblema gali del jusu NIN,nes kai jus nedirbsit jo ir neturesit,bet susitvarko zmones ir be NIN.
Atsakyti