Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas daržas..

Pomidorai nesikryzmina.
Zirniai irgi lygtai nesikryzmina.
O siaip as ruosiuos va sitaip daryti. Noriu pasidaryt salotu seklu, tai leisiu tik vienai veislei zydeti ir susirinksiu seklas.
Skaiciau, kaip ridikeliu seklu pasidaryti. Israuni jau isaugusi ridikeli, lapus nupjauni, palikti tik poros cm kambliukus, prignybti uodegele ir vel iskarto pasodinti. Labai ji myleti, priziuret, laistyt, patrest. Greit pradeda zydet ir galop susirenki seklas. Irgi reikia leisti tik vienai veislei zydeti.
Arba viska raisiot su merliukais ar agroplevelem. Bet man tai tas raisiojimas turbut nepatiks.
Atsakyti
Merginos, gal turit ideju ka pavesyje galima auginti? g.gif
turiu toki kampa uz namo, kur tik vakare saule uzsviecia kelioms valandoms, bet noriu i ji kazka pasodinti. kaip suprantu is bedos galetu augti juodieji serbentai, spinatai, guzines salotos... rabaarbarai? rugstynes? Kas dar?
o gal kazkas ir ne "is bedos" augtu? Kazkur skaiciau kad ankstyvieji kopustai?
gal turit kokiu minciu?
Atsakyti
[quote=rutulux,2011 02 27, 09:06]
Labas rytas 4u.gif

šiais metais noriu susitvarkyt savo daržą iš pagrindų. Visų pirma jis nėra tinkamoj vietoj, o antra-noriu kažkaip įdomiai atskirt prieskonius nuo daržovių. Tai kiek turiu laiko-ieškau nete įdėjų,

gal butu idomi si is neto ideju:https://picasaweb.google.com/ina.pabolatino/Desktop#
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niukas: 27 vasario 2011 - 19:53
Blakstiena!!! Tu čia? biggrin.gif
Atsakyti

Niukas, dėkui už nuorodą, domėsiuos. Noriu daugiau erdvės, tai daržą kažkur reiktų įkomponuot, kad į akis nekristų. O dabar pas mus viskas išmėtyta, betvarke tsakant.
Atsakyti
QUOTE(polfast @ 2011 02 27, 18:09)

gal turit kokiu minciu?

šilauogės, avietės, gervuogės. Tik šiuos dar reiktų pamulčiuoti dirvą rūgštinančia organika wink.gif
Atsakyti
QUOTE(jokubas1995 @ 2011 02 27, 21:37)
Blakstiena!!! Tu čia?  biggrin.gif

cia, bet uzsukau ir ten kur nurodei, tik nespejau skaityt ir atrasinet... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 27, 21:44)
šilauogės, avietės, gervuogės. Tik šiuos dar reiktų pamulčiuoti dirvą rūgštinančia organika wink.gif

tai pas mane ir taip dirva rugsti. kalkint ketinu pavasari. tai ta pavesi ko gera reikia rugstu ir palikti g.gif
o mulciuoti tai as viska mulciuoju - labai pasiteisino.
vat visai nepagalvojau kad avietems pavesis tinka. nu bet miske tai jos aisku po medziais auga. reikes gal ir pabandyti.
Atsakyti
Ieškau geros bulvių veisles. Noriu baltu , biriu bulvių . Ka galit pasiūlyt ?
Atsakyti
QUOTE(griegzde @ 2011 02 28, 10:01)
Ieškau geros bulvių veisles.  Noriu baltu , biriu bulvių . Ka galit pasiūlyt ?

Su baltomis bulvėmis yra problema, anksčiau šios spalvos bulvės buvo vyraujančios, daug kas prie jų priprato, o dabar visos bulvių veislės daugumoje geltonos. Jeigu ir yra viena kita vislė užsilikusi iš seniau, tai ji jau nebederlinga, pasenusi.
Siūlyčiau auginti baltas bulves Adora, Tai ankstyvos bulvės tikrai gana gero skonio, auga dideli gumbai, derlinga veislė. Šios veislės vis dar būna sėklų parduotuvėse.
Atsakyti
Sveikos, o as kaip tik atejau paklausti apie geltonas bulves smile.gif jau sodinam nuo senu senoves tas pacias, jos aisku jau nebe tokios derlingos. Tai galvoju siemet nusipirkti kokiu normaliu veisliu.
Gal galite patarti kokios veisles geros "naminiam" vartojimui? Kad butu geltonos ir verdant nesubyretu, nu bet nebutu tokios gumines....
Ir dar- o kur perkat bulviu seklai?

QUOTE(Lietaus lasas @ 2011 02 26, 21:35)
Jei kam reikia dezuciu, galiu pririnkti, nes darzovem prekiaujam  biggrin.gif

man reikia bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2011 02 28, 12:13)
man reikia  bigsmile.gif

Ir man ne pro šali.... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Temide1: 28 vasario 2011 - 12:32