Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas daržas..

[quote=Elzė,2011 02 28, 11:13]
Sveikos, o as kaip tik atejau paklausti apie geltonas bulves smile.gif jau sodinam nuo senu senoves tas pacias, jos aisku jau nebe tokios derlingos. Tai galvoju siemet nusipirkti kokiu normaliu veisliu.
Gal galite patarti kokios veisles geros "naminiam" vartojimui? Kad butu geltonos ir verdant nesubyretu, nu bet nebutu tokios gumines....
Ir dar- o kur perkat bulviu seklai?
Aš pirkau žemės ūkio mugėj" Presto" man patiko geltonos .skanios pailgos pirkau 10 kg. tai dabar pasilieku po keleta pavasari pasidaiginus pasisodinti

Atsakyti
QUOTE(atigisa @ 2011 02 28, 13:03)

Siūlyčiau auginti baltas bulves Adora, Tai ankstyvos bulvės tikrai gana gero skonio, auga dideli gumbai, derlinga veislė. Šios veislės vis dar būna  sėklų parduotuvėse.

ankstyvos ,išvirusios nejuoduoja ,žodžiu, thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2011 02 28, 12:13)
Sveikos, o as kaip tik atejau paklausti apie geltonas bulves smile.gif jau sodinam nuo senu senoves tas pacias, jos aisku jau nebe tokios derlingos. Tai galvoju siemet nusipirkti kokiu normaliu veisliu.
Gal galite patarti kokios veisles geros "naminiam" vartojimui? Kad butu geltonos ir verdant nesubyretu, nu bet nebutu tokios gumines....
Ir dar- o kur perkat bulviu seklai?
man reikia  bigsmile.gif

Mes bulves auginam senokai ir daug, t.y. auginam pardavimui - profesionalai lotuliukas.gif Tai iš visų mūsų augintų veislių man pačios pačios skaniausios yra BELUGA. nesakau, kad kitos veislės blogos, bet mano skoniui šios thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Karosė @ 2011 02 28, 13:10)

Mes sodinam lietuviškas Goda. Patinka. Geltonos, derlingos.
Atsakyti
Atigisa, o tai gal galima is jusu pirkti? ax.gif Kokios kainos ir veisles? rolleyes.gif Ir kur yra jusu lokacija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2011 02 28, 17:06)
Atigisa, o tai gal galima is jusu pirkti?  ax.gif  Kokios kainos ir veisles?  rolleyes.gif Ir kur yra jusu lokacija biggrin.gif

Na mes parduodame tik užaugintas bulves, sėklos ne. patys kiekvienais metais perkame dalį sertifikuotos elitinio arba pirmo atsėlio sėklos iš specializuotų sėklininkystės ūkių. Aišku, kiekvieną pavasarį turime šiek tiek ir parduoti sėklos, bet ji geriausiu atveju bus antro atsėlio. Aš patarčiau geriau nepagailėti kelių litų sumokėti daugiau ir jei nedaug reikia geriau nusipirkti iš sėklų parduotuvės, Ten bus 90 procentų garantija, kad mokate už tai, ką perkate. Tik jokiu būdu nepasitikėkite turgaus prekeivių sekamomis pasakomis. Ten, beveik šimtaprocentinė garantija, kad pirksite gražų ir įtikinamą pasakojimą ir nežinia kokias bulves. Bulves aišku bus, bet atsėlis gali būti ir 10-15-tas doh.gif

Mes Panevėžio raj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo atigisa: 28 vasario 2011 - 19:18
QUOTE(atigisa @ 2011 02 28, 19:17)
Na mes parduodame tik užaugintas bulves, sėklos ne. patys kiekvienais metais perkame dalį sertifikuotos elitinio arba pirmo atsėlio sėklos iš specializuotų sėklininkystės ūkių. Aišku, kiekvieną pavasarį turime šiek tiek ir parduoti sėklos, bet ji geriausiu atveju bus antro atsėlio. Aš patarčiau geriau nepagailėti kelių litų sumokėti daugiau ir jei nedaug reikia geriau nusipirkti iš sėklų parduotuvės, Ten bus 90 procentų garantija, kad mokate už tai, ką perkate. Tik jokiu būdu nepasitikėkite turgaus prekeivių sekamomis pasakomis. Ten, beveik šimtaprocentinė garantija, kad pirksite gražų ir įtikinamą pasakojimą ir nežinia kokias bulves. Bulves aišku bus, bet atsėlis gali būti ir 10-15-tas doh.gif

Mes Panevėžio raj.

Na na , manau ne man vienai neaisku kas tas atselis g.gif Dar jei galima truputi placiau. Dekui
Atsakyti
QUOTE(Vėjo pasaka @ 2011 02 28, 15:38)
Mes sodinam lietuviškas Goda. Patinka. Geltonos, derlingos.

O kur perkat?
Atsakyti
tikrai, kur konkreciai perkate ir kokios mazdaug kainos seklos dabar?
Atsakyti
Žalioj stotelėj esu mačius sėklinių bulvių, tik kainos neatsimenu. Šiemet lyg dar nėra.
Atsakyti
Zalia stotele internete skelbia turinti tokias bulves .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedrulka: 01 kovo 2011 - 10:31
QUOTE(ievakata @ 2011 02 28, 23:20)
Na na , manau ne man vienai neaisku kas tas atselis g.gif  Dar jei galima truputi placiau. Dekui

Atsėlis tai kai sodini bulves iš tos pačios sėklos, kurią rudenį nukasei sodini pavasarį, po to ir kitais metais vėl taip pat sodini ir taip toliau t.y. neatnaujini sėklos, o naudoji savo. Kaip suprantu ji su metais praranda dalį savo savybių. Pataisykit, jei ne taip aiškinu
Atsakyti