Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms...

QUOTE(franciska @ 2011 01 03, 13:25)
butent taip ir pakabinau, puikiai laiko  thumbup.gif

o kokias magnetukais?
kur ju isigyt galima?
sauni ideja,nereikes sienu kalinet thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dagli @ 2011 01 03, 14:28)
o kokias magnetukais?
kur ju isigyt galima?
sauni ideja,nereikes sienu kalinet  thumbup.gif

Mano magnetas iš kompiuterinio disko išluptas. ax.gif
Atsakyti
Sveikos. Neturiu nė vienos Beatos knygos, bet žadu nusipirkti. Kurią būtų geriau pirkti - pirmąją ar antrąją? 4u.gif Kuri vertingesnė? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 01 01, 12:27)
Sveikos, beatitinkės, gražių jums metų ir visad pavykstančių receptų!

Naujiems metams kepiau riešutus - pasakiški wub.gif, bus dažnas reikalas ant mūsų stalo. Ir gamyba greita ir superpaprasta.

Taip par dariau tiramisu. Na tų tiramisų recetų pilnas internetas ir visi jie labai panašūs (beje receptas ant sausainiu pakelio buvo lygiai toks pat kaip Beatos  lotuliukas.gif )
Tai va - Tiramisu kaip tiramisu - visada skanu. Stengiausi labai trumpai mirkyt sausainį į kavą, kad nesutižtų, tad kai kurie sausainiai net nepermirko, viduj sausoki. Tai gal čia dar ir nuo sausainių priklauso...  g.gif  Žodžiu, čia toks slidus dalykas (nes kažkada gaminant tiramisu sausainiai torte visai ištižo).


Aš dariau 3 kartus tiramisu. Pirmą kartą tai sausainius permirkiau, ir visas tiramisu buvo labai šlapias... Toks net plaukiantys sakyčiau lotuliukas.gif Antrą kartą kai dariau gavosi tiesiog idealiai, nė per sausas, nė per šlapias, buvo tikrai labai labai skanu wub.gif Na, o trečią kartą išėjo per sausas doh.gif labai bijojau, kad nebūtų per šlapias tai iš tos baimės ir per mažai sausainius mirkiau.... Gal ketvirtą kartą išeis gerai biggrin.gif Reikia labai "pajausti" kada traukti tą sausainį iš kavos ir romo mišinio smile.gif
Atsakyti
Turiu abi knygas,skaitau pries miega kaip maldaknyges,aptariam su vyru ka gaminsim rytoj,daug ka isbandem thumbup.gif
Atsakyti
Šiandien kepiau sausainius Kalėdų seneliui (gal dar netyčia užsuks... hihihi.gif ), skanūs, trapūs. Tik vienas "bet", dėjau ant viršaus žemės riešutų sviesto ir pasirodo netyčia nupirkau "švelniai sūdyto" blink.gif lotuliukas.gif Iš tikrųjų net neįsivaizdavau, kad toks būna, galvojau visas jis - saldus kremas, tipo kaip nutella doh.gif Žodžiu, tik dabar apsižiūrėjau. Na bet skonis nieko toks sausainių gavosi, savotiškas sakyčiau biggrin.gif Rytoj darysiu iš antros "malkos", tai jau gal apibarstysiu tik cinamonu su cukrum, visgi man taip skabiau bus rolleyes.gif

Paskaičius čia komentarų, vakar troškinau raugintus kopūstus, man skaniau kaip knygoj ir pataria Beata su bulvių koše, vienus valgyt man per rūgštu.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 01 01, 16:39)
Ar jau pasikabinot Beatos kalendorius? Siūlau kepti keksiukus pagal mėnesius ir ateiti čia pasirodyti. Va kai tik baigsis visi šventiniai saldumynai, kurį nors savaitgalį reiks imti 'sausinių' keksiukų su aguonomis ir bananais smile.gif

Nuo sausio 1 dienos kalendorius puikuojasi darbo kambary ant sienos didis.gif
Ideja labai gera, kas menesi isbandyti vis nauja kekesiuku recepta ir pasirodyti cia bigsmile.gif
Tik galvoju, kad kalendoriu reikia perkelti i virtuve g.gif

QUOTE(shidochika @ 2011 01 03, 22:53)
Turiu abi knygas,skaitau pries miega kaip maldaknyges,aptariam su vyru ka gaminsim rytoj,daug ka isbandem  thumbup.gif

Man irgi buvo toks etapas, kad skaiciau vakarais kai namie tylu ramu, visi miega, o as sau ramiai renkuosi, koki receptuka reiktu rytoj isnabdyti biggrin.gif

P.S. visas su Naujaisiais, skaniu visoms metu essen.gif
Man laaabai patinka desertas is antros knygos: mascarpone suris, braskes ir sausainukai biskvitiniai wub.gif dariau jau kelis kartus, niam niam laaabai skanus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Barbaryta @ 2011 01 05, 10:33)

Man laaabai patinka desertas is antros knygos: mascarpone suris, braskes ir sausainukai biskvitiniai wub.gif  dariau jau kelis kartus, niam niam laaabai skanus 4u.gif



Ar labai neapsunkinčiau jei paprašyčiau receptuko blush2.gif ax.gif . Kaip tik turiu mascarpones, ir nesugalvoju ką pagaminti g.gif .
Atsakyti
Gal kas nors sausio mėnesio keksiukų receptą parašytų? 4u.gif Aš kalendoriaus neturiu - o norėčiau pabndyti išsikepti ax.gif
Atsakyti
Sausio mėnesio keksiukai su bananais ir aguonomis
12 keksiukų
3 nedideli bananais - apie 300 g
2 kiaušiniai
120 g cukraus
200 ml kefyro
50 g sviesto
180 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
3 šaukštai aguonų

Bananus sugnaibyti gabaliukais, ant jų kiaušiniai, cukrus, kefyras ir lydytas sviestas. Sumaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti, suberti aguonas. Miltų-aguonų mišinį sumaišyti su bananų mase. Į formelę dėti maždaug du kupinus šaukštus tešlos. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Atsakyti
Kepiau sausio mėn. keksiukus, bet man jie nekokie gavos - galvoju kitą kart bananus dėti pabaigoje, supjaustytus gabaliukais, bei daugiau šiek tiek miltų, būtų skaniau... Nes dabar miltų man buvo per mažai, ir jie tokie šlapi gavosi, o ir kepiau dvigubai ilgiau doh.gif

Kai pastovėjo pusdienį - tapo visai valgomi lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Daug receptų išbandžiau iš abiejų knygų, visi puikūs thumbup.gif
Ypač mūsų šeimai tiko mieliniai blynai, nes vis privengdavau juos kepti, man prisigerdavo labai daug riebalų, o pagal Beatos receptą išėjo kepti tik su trupučiu aliejaus thumbup.gif gavosi purūs ir neriebūs wub.gif

Atsakyti
Aš irgi tik Beatos dėka blynus pradėjau kept - tik pas mus labai prigijo varškiniai thumbup.gif ir greita, ir labai skanu wub.gif
Iš pirmosios knygos dažnai darau garuose virtus kukuliukus, labai mėgstam velsietišką pyragą, užtepėlės liuksiškos, agurkai su medumi thumbup.gif
Iš antrosios kolkas bandžiau tik imbierinius sausainiukus - labai patiko visiems kas ragavo. Skaičiau čia, kad berods vijai jie nesigavo, tai man toks pat "pasisekimas" buvo darant meduolius pagal Bea receptą iš SM - niekas nesikočiojo, tešla plyšo, pridariau galiausiai kažkokių kringelių kurie neypatingai valgomi buvo doh.gif
Atsakyti