QUOTE(Tino @ 2012 02 11, 14:28)
* tikrai, Tu negąsdink ir manęs, nes mano kiaušintakiai gali būt visokie, o aš ruošiuosi IVF'ui...
** žinok, gali būt, nes kai nerandamos normalios medicininės nepastojimo priežastys, tai pradedi galvot ir visokių natūralistų prisiklausai, kad problema yra smegenyse, tai ir atrodo, kad "nepakankamai" nori vaiko. ar yra kokie kiti mistiniai problemos sprendimo būdai.
*kodėl Tave gąsdinu? gi aiškiai parašiau, kad mano kiaušintakiai ABU užakę prie gimdos. darėm pirmą ivf, kuris pavyko ! tai nelabai suprantu, kodėl gąsdinu....
o baimės ruošiantis ivf, normalu. visokių jų būna, patikėk. tik ne visos garsiai jas išsako. kai kurias net baisu garsiai įvardinti, netgi sau pačiam.
** atvirai parašysiu, labai nemėgstu tokių knygų, kuriose patariama kaip gyventi ir ką daryti, kad pasiektum tą ar aną. kas tinka vienam, nebūtinai tiks ir kitam.
kartą viena dama prisiskaičius tokių alia gyvenimo tiesų, drėbė man į akis, kad jei motina buvo pasidariusi abortą, tai vaikas bus alergiškas.
suprask, kadangi mane kamuoja alergija, tai mano mama darėsi abortą.
ir daugiau buvo perliukų, bet nepamenu jau.
geriausia tai atsiriboti nuo tokių "visažinių" ir gyventi pagal savo taisykles. šiaip ar taip visiems geras nebūsi, tai kam skriausti save, kažką dar riboti, kad kitas geriau apie tave galvotų? neverta.
Papildyta:
QUOTE(*River* @ 2012 02 11, 14:46)
Gal ir ne visai teisingai supratau, bet dabar beskaitinedama angliskus puslapius radau, kad jei kiausintakiai uzsikimse is galu (bet ne prie gimdos, o is kitu galu), tai tada reikia juos pasalinti pries IVF

Vadinasi kazkoks
hydrosalpinx, man atrodo IVF temoje skaiciau apie tai ir tikrai toms merginoms salino kiausintakius
Pvz. cia apie tai yra (antra gimdos nuotrauka)
http://www.bocaferti...lpingogram.aspx
Raso :
It is necessary, however, to remove the abnormal tubes prior to undergoing the IVF procedure, because inflammatory cells present in the tubal fluid can enter the uterine cavity and prevent implantation of the embryo during IVF.
Sorry, kad ne i tema
man atrodo, kad gydytojai šiaip jau ir nepuola šalinti kiaušintakių prieš tai neįsitikinę, kad tikrai to reikia.
gali paklausinėti merginų ivf skyrelyje arba paieškok yra tema apie kiaušintakius... nepamenu kaip tiksliai ta tema vadinasi.
nesibaimink anksčiau laiko