QUOTE(Amelita @ 2011 02 07, 20:08)
Labas vakaras,
toks neeilinis atvejis mano. Dirbu valstybinej istaigoj, pakaitine darbuotoja.
Dabar esu vaiko prieziuros atostogose. Mazdaug uz keliu menesiu mane atleis, nes as pagal dokumentus galiu dirbti toje istaigoje iki tol, kol i mano laikina darbo vieta grizta kita moteris. Mane atleidziant darboviete tures su manim atsiskaityti uz nepanaudotas atostogas. Gaunasi, kad as gausiu pajamu. Idomu ar tokiu atveju, kai yra terminuota darbo sutartis, nes mano tokia ir yra, kai ji nutruksta del jos pasibaigimo. Ar man sumazins mano dabar gaunama motinystes pasalpa?T.y.
pvz. jei gauni motinystes pasalpa pvz. 1000Lt. O gauni uz nepanaudotas atostogas 900Lt. tai ar nebus taip, kad viena men. gausiu pasalpa tik 100 Lt.
Gal kas gali padeti siuo klausimu?
Toki atsakyma gavau is sodros.
Laba diena,
Pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo 19 straipsnį teisę gauti motinystės (tėvystės) pašalpą turi vienas iš tėvų, kuris nustatyta tvarka išleistas vaiko priežiūros atostogų ir gaunantis motinystės (tėvystės) pašalpą, atleistas iš darbo dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto, taip pat dėl to, kad pasibaigė terminuotos darbo sutarties terminas arba Valstybės tarnybos įstatyme, Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme ir Teisėjų atlyginimų įstatyme nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas.
Tais atvejais, kai asmeniui, gaunančiam motinystės (tėvystės) pašalpą atleidimo iš darbo dieną išmokama išeitinė išmoka ar kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas, paskirtos motinystės (tėvystės) pašalpos mokėjimas tęsiamas neatsižvelgiant į šias draudžiamąsias pajamas.
Kai į teritorinį skyrių dėl motinystės (tėvystės) pašalpos kreipiasi asmuo, atleistas iš darbo vaiko priežiūros atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto bylos iškėlimo, taip pat dėl to, kad pasibaigė terminuotos darbo sutarties terminas, atleidimo iš darbo pagrindas nustatomas pagal Lietuvos Respublikos apdraustųjų valstybiniu socialiniu draudimu ir valstybinio socialinio draudimo išmokų gavėjų registro duomenis arba pateiktus dokumentus, įrodančius atleidimo iš darbo pagrindą (įsakymo (potvarkio) dėl atleidimo iš darbo nuorašas, darbo sutarties nuorašas, potvarkio nuorašas ir panašiai).
Klausimas papildomai:
Laba diena,
Tai jei mane atleidzia, esant vaiko prieziuros atostogose, ir atleidimo diena ismoka man pinigus uz nepanaudotas atostogas, tai jos nemazins mano gaunamos pasalpos? Pvz. Gaunu pasalpa 1000 Lt . O ismokes pinigus uz nepanaudotas atostogas sakykim 800Lt. Tai as vis tiek gausiu is sodros 1000Lt pasalpa. Teisingai supratau?
Atsakymas.
Taip teisingai, tik reikės pateikti pažymą iš darbo, kad priskaičiuotos pajamos yra už nepanaudotas atostogas ar išeitinė kompensacija.